Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dlaczego masz taki nick?
PiotruśK, 3. Święty-wow
|
Wt maja 08, 2012 22:46 |
|
|
|
 |
Molly
|
MARIEL napisał(a): Piękne imię, najpiękniejsze z żeńskich  Też mi się tak wydaje i szczerze to nie zamieniłabym na żadne inne ... 
_________________ "Człowiek za każdym razem myśli, że coś wytłumaczy i tylko brnie dalej. "
|
Wt maja 08, 2012 22:55 |
|
 |
piok333
|
Liza napisał(a): PiotruśK, 3. Święty-wow Nabijasz się ze mnie "Święty" to tylko przykład biblijnej symboliki liczb. Chodzi bardziej o samą liczbę TRZY, bo wydaje mi się, że TRÓJKA jest swoiście Boża, no a ja - jak każdy szanujący się chrześcijanin - też chciałbym "być Boży", czyli na zawsze należeć do Boga 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Wt maja 08, 2012 23:06 |
|
|
|
 |
kropeczka_ns
|
będziecie się śmiali:) Od mojego autka. A w zasadzie- ex-autka. Jeździłam dwoma ukochanymi, niezapomnianymi puntkami a punto to po włosku- poprostu kropka  Jestem nietypową kobietą, bo samochodów nie rozpoznaję tylko po kolorach i nie jest mi obojętne co stoi w moim garażu:) Bo teraz powinno być "tygrysiczka" albo "czarna perła" bo tak najczęściej nazywam moje drapieżne stworzonko z wężem na masce:) wtajemniczeni wiedzą co to, niewtajemniczeni niech żałują  Jak to mówią niektórzy .. alfami jeżdzą ci którzy je kochają .. 
_________________ Ania
|
N maja 13, 2012 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moje ulubione litery w alfabecie to "M" oraz "X" (sam nie wiem, czemu), postanowiłem więc wymyślić jakiś wyraz, który zawierałby te litery. Angielski wyraz, ponieważ lubię ten język.
|
N maja 13, 2012 19:09 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
-Vi- napisał(a): Ja miałam kilka pomysłów na nick. Nie mogłam się zdecydować, a ponieważ wszystkie zaczynały się od "Vi", to w końcu na samym Vi stanęło  A myślałem, że to na część kultowego edytora tekstu kropeczka_ns napisał(a): alfami jeżdzą ci którzy je kochają ..  Mnie z kolei utkwiła w pamięci ta reklama alfy  Z kolei genezę swojego nicka już dawno wyjawiłem 
|
Pn maja 14, 2012 9:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mój nick powstał z przekory. Ktoś próbował kiedyś zrzucić na mnie winy za wszystkie krzywdy na świecie, tak jak Żydzi dawniej w Jom Kipur zrzucali wszystkie winy całego narodu na kozła wyprowadzanego potem na pustynię aby tam zdechł (a nawet zrzucanego ze skały). A jako metodysta, w Polsce wyznanie dość "egzotyczne", jestem chętnie jak ów kozioł wykluczany (czego prób doznałem także i tutaj). No i ta dwoistość natury ludzkiej. Bracia Kozłowie w jednym z polskich seriali, jeden ksiądz, drugi cyniczny polityk. Może podswiadomie i to brałem pod uwagę 
|
Pn maja 14, 2012 14:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): -Vi- napisał(a): Ja miałam kilka pomysłów na nick. Nie mogłam się zdecydować, a ponieważ wszystkie zaczynały się od "Vi", to w końcu na samym Vi stanęło  A myślałem, że to na część kultowego edytora tekstu Ech... i niepotrzebnie pisałam skąd ten mój nick  Tak każdy miał swoje domysły i było chociaż ciekawie  A to moje wyjaśnienie... takie zwyczajne... Nie próbowałam nawet, przyznam, wymyślać czegoś wielce oryginalnego (chociaż jak pisałam wcześniej, cztery nicki brałam pod uwagę), bo miałam duże wątpliwości czy długo zabawię na tym forum. Jakby na to nie patrzeć, to miejsce głównie dla katolików/chrześcijan, czyli raczej nie moja bajka. Ale są tu ludzie, z którymi lubię porozmawiać (z jednymi na poważnie, z innymi pożartować  ), i tacy, których lubię poczytać. Więc... póki co, jestem 
|
Pn maja 14, 2012 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
-Vi- a jakie inne nicki brałaś pod uwagę?
|
Pn maja 14, 2012 14:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): -Vi- a jakie inne nicki brałaś pod uwagę? Nick musiał zaczynać się na "V" (wszystkie, jakie kiedykolwiek miałam, tak się zaczynały  ), i miał być inny niż mój stały nick. Jeśli chodzi o to forum, myślałam o: Viedźma, Vilczyca lub Vilcza, Viverne.
|
Pn maja 14, 2012 15:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Mój nick powstał z przekory. Ktoś próbował kiedyś zrzucić na mnie winy za wszystkie krzywdy na świecie, tak jak Żydzi dawniej w Jom Kipur zrzucali wszystkie winy całego narodu na kozła wyprowadzanego potem na pustynię aby tam zdechł (a nawet zrzucanego ze skały). A jako metodysta, w Polsce wyznanie dość "egzotyczne", jestem chętnie jak ów kozioł wykluczany (czego prób doznałem także i tutaj).
Przy okazji niechcący uchwyciłeś także istotną cechę swojego charakteru. Rogate są bardzo uparte, i choć akurat to inne zwierzę jest podawane jako przykład 'upartości' to jednak kozioł też mi się z tym kojarzy. Zupełnie bez uszczypliwości  , mam męża upartego jak...i wcale mi to nie przeszkadza.
|
Pn maja 14, 2012 15:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Przy okazji niechcący uchwyciłeś także istotną cechę swojego charakteru. To prawda, uparciuch ze mnie. MARIEL napisał(a): Zupełnie bez uszczypliwości  , mam męża upartego jak...i wcale mi to nie przeszkadza. Skoro twój maż to kozioł to ... Czy wiesz, ze samicę sarny zwą kozą ? 
|
Pn maja 14, 2012 15:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miałam na myśli 'uparty jak baran', ale ponieważ baran ma wydźwięk bardziej pejoratywny, więc się powstrzymałam..  (na chwilę)
|
Pn maja 14, 2012 16:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Miałam na myśli 'uparty jak baran', ale ponieważ baran ma wydźwięk bardziej pejoratywny, więc się powstrzymałam..  (na chwilę) Hmmm, nie wiem czy to lepiej ..... Samica owcy to maciorka 
|
Pn maja 14, 2012 18:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Skoro twój maż to kozioł to ... Czy wiesz, ze samicę sarny zwą kozą ?  Myśliwi nie potrafią do niej strzelać kiedy spojrzy im w oczy.
|
Pn maja 14, 2012 18:54 |
|
|
|