Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 14:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
 Katolickie dziecko znęcało się nad kotem. 
Autor Wiadomość

Post Katolickie dziecko znęcało się nad kotem.
posting.php?mode=post&f=37
Cytuj:
Skandal w małej miejscowości Koźle (woj. wielkopolskie). Znaleziono tam potwornie zmaltretowanego kotka "Maciusia". Wszystko wskazuje na to, że zwierzę zostało wrzucone do mrowiska i przykryte wiadrem. Tam miało skonać w męczarniach. Dowody zebrane przez Pogotowie dla Zwierząt sugerują, że prawdopodobnym sprawcą tego okropnego czynu jest 8-latek. Chłopiec kilka dni później wraz z rówieśnikami, uczestniczącymi w tym zdarzeniu, przystąpił do I Komunii Świętej. O okrutnej zabawie dzieci mogli wiedzieć wcześniej nauczyciele i mieszkańcy miejscowości! Nikt nie reagował...

Macie katolickie wychowanie!

Cz maja 17, 2012 20:41

Post Re: Katolickie dziecko znęcało się nad kotem.
I naprawdę nikt nie reagował?
Dziwne...

Cz maja 17, 2012 20:45

Na wsi okrucieństwo wobec zwierząt to norma.

Cz maja 17, 2012 20:47
Asphodelus napisał(a):
http://forum.wiara.pl/posting.php?mode=post&f=37
Cytuj:
Skandal w małej miejscowości Koźle (woj. wielkopolskie). Znaleziono tam potwornie zmaltretowanego kotka "Maciusia". Wszystko wskazuje na to, że zwierzę zostało wrzucone do mrowiska i przykryte wiadrem. Tam miało skonać w męczarniach. Dowody zebrane przez Pogotowie dla Zwierząt sugerują, że prawdopodobnym sprawcą tego okropnego czynu jest 8-latek. Chłopiec kilka dni później wraz z rówieśnikami, uczestniczącymi w tym zdarzeniu, przystąpił do I Komunii Świętej. O okrutnej zabawie dzieci mogli wiedzieć wcześniej nauczyciele i mieszkańcy miejscowości! Nikt nie reagował...

Macie katolickie wychowanie!

Gdyby nie informacja, że maluch przystąpił do Komunii św, mielibyśmy prawo powiedzieć macie ateistyczne wychowanie?
Mogli wiedzieć , nie znaczy, że wiedzieli i zupełnie nie reagowali.

Cz maja 17, 2012 20:47

Asphodelus napisał(a):
Na wsi okrucieństwo wobec zwierząt to norma.

Ja mieszkam na wsi, ale okrutna wobec zwierząt nie jestem. Podobnie inni z mojej okolicy.

Cz maja 17, 2012 20:50
Za dwa lata to samo dziecko będzie wykłócało się z rodzicami, że nie będzie się uczyło religii, bo jest ateistą. Obserwowałam rodziców i dzieci pierwszokomunijne w białym tygodniu. Kilkanaścioro rodziców czekało pod kościołem na wyjście dzieci zamiast uczestniczyć razem z nimi w Eucharystii. W następnym tygodniu przychodzili gimnazjaliści na majowe. Sporo osób przychodziło po nabożeństwie, niektórych podwozili rodzice po podpis uczestnictwa w majowym. Mamy więc pewność, że szeregi ateistów będę systematycznie zasilane. Tak wychowują rodzice swoje dzieci...bezideowo.

Cz maja 17, 2012 20:51
Aż mnie boli jak coś takiego czytam. Też wsadziłabym wstrętnego bachora do mrowiska i przykryła wiadrem, czy czymkolwiek spod czego by nie wylazł ;/

Cz maja 17, 2012 20:54
Liza napisał(a):
Za dwa lata to samo dziecko będzie wykłócało się z rodzicami, że nie będzie się uczyło religii, bo jest ateistą. Obserwowałam rodziców i dzieci pierwszokomunijne w białym tygodniu. Kilkanaścioro rodziców czekało pod kościołem na wyjście dzieci zamiast uczestniczyć razem z nimi w Eucharystii. W następnym tygodniu przychodzili gimnazjaliści na majowe. Sporo osób przychodziło po nabożeństwie, niektórych podwozili rodzice po podpis uczestnictwa w majowym. Mamy więc pewność, że szeregi ateistów będę systematycznie zasilane. Tak wychowują rodzice swoje dzieci...bezideowo.

Chcą im zaoszczędzić stresu o którym tak rozpisuje sie wielu w wątku "spowiedź dzieci".

Cz maja 17, 2012 20:57
Liza napisał(a):
Za dwa lata to samo dziecko będzie wykłócało się z rodzicami, że nie będzie się uczyło religii, bo jest ateistą.

Co będzie za dwa lata to sobie można gdybać. Sprawdzi się albo nie. Fakty są takie, że na dzień dzisiejszy to jest katolik. Chrześcijanin.

Cz maja 17, 2012 21:01
-Vi- napisał(a):
Liza napisał(a):
Za dwa lata to samo dziecko będzie wykłócało się z rodzicami, że nie będzie się uczyło religii, bo jest ateistą.

Co będzie za dwa lata to sobie można gdybać. Sprawdzi się albo nie. Fakty są takie, że na dzień dzisiejszy to jest katolik. Chrześcijanin.

A katolik to istota święta, bezgrzeszna, pozbawiona głupich i okrutnych zachowań.
Ateista za to kierując się miłością w odwecie potraktowałby smarkacza jak ten kota.

Cz maja 17, 2012 21:06
Alus napisał(a):
A katolik to istota święta, bezgrzeszna, pozbawiona głupich i okrutnych zachowań.

Jak widać - nie.

Alus napisał(a):
Ateista za to kierując się miłością w odwecie potraktowałby smarkacza jak ten kota.

Nie wiem co by zrobił ateista, ale ja jak najbardziej. Tak właśnie bym potraktowała każdego, kto się znęca nad innymi (czy ludźmi, czy zwierzętami). I nie obdarzam miłością tych, którzy na to nie zasługują.

Cz maja 17, 2012 21:12

Wielu na miłość nie zasługują, ale Pan mówi, byśmy kochali bliźnich. Trzeba starać się jak można najbardziej by młode pokolenia wychowywać choć w obecnym czasie jest to trudne. No i trzeba samemu dawać przykład, a my również niestety doskonali nie jesteśmy.

Cz maja 17, 2012 21:21
To takie proste- ludzie tworzą podziały, żeby się dowartościować. No więc szukają info o złych katolikach/muzułmanach/chrześcijanach/teistach czy też o złych grupach etnicznych.
Ot- jak mam do kogoś uprzedzenia to takie info traktuję z uwagą :|

Dzieciak zrobił coś złego. I winę za to ponoszą jego rodzice. Nie obchodzi mnie, jaki jest ich kolor skóry, wyznanie, pochodzenie. Akcentowanie takich szczegółów służy jedynie tworzeniu negatywnego nastawienia wobec jakiejś grupy i tworzy podziały.

Skrajne przykłady- PRL- my i oni :| . A teraz to tak w białych rękawiczkach. Choć pewnie, gdyby nie napisali o wyznaniu, to by poczytność artykułu nie była imponująca.

Czekam jeszcze aż napiszą newsa o tym, jaką religię wyznaje Anders Breivik, żeby wszyscy inni mogli się dowartościować, jacy to oni dobrzy są :|

Cz maja 17, 2012 21:23
Iwona19 napisał(a):
Wielu na miłość nie zasługują, ale Pan mówi, byśmy kochali bliźnich.

Ale mnie to nie dotyczy. Ani to dotyczące Pana, ani miłości do bliźnich.
Miłością darzę Bliskich. A ludzi po prostu szanuję i staram się ich dobrze traktować. Wszystkich tych, którzy na to zasługują. Bo do ludzi, którzy krzywdzą innych, mam taki stosunek, na jaki zasługują :-|

Cz maja 17, 2012 21:30

Ja domyślam się, że możesz żyć dobrze. Wybacz. Nie pisałam o tobie ale tak ogólnie, że istnieją osoby które grzeszą okropnie i to zresztą wszyscy chyba wiemy.

Cz maja 17, 2012 21:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona