Dlaczego ludzie boja sie Kosciola Katolickiego?
Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Dlaczego ludzie boja sie Kosciola Katolickiego?
mkb napisał(a): hle hle hle...chyba umrę ze śmiechu... góra Apaczów...ale potęga.. trzecie miejsce na ziemi ooo serio? wybacz ironie, ale mnie rozbroiłeś...
Trzecie serio. Co Cię, jeśli można wiedzieć, rozbawiło? To, że Watykan ochoczo przyłącza się do represjonowania podbitego, zniewolonego narodu bo może sobie na to (ekonomicznie i politycznie) pozwolić? Rozumiem, że święta góra jest śmieszna, natomiast święte opłatki, woda, oleje, pamiątki po domniemanych świętych już nie?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
Ostatnio edytowano So maja 19, 2012 11:16 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz
|
So maja 19, 2012 11:07 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
viewtopic.php?f=2&t=28120 - Czy i dlaczego młodzież boi się dziś Kościoła?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So maja 19, 2012 11:08 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: tzn. uważasz, ze wszyscy w Kościele są obłudni? czy tylko oni oznaczają Kościół dla ciebie? Kościół jako instytucja i jego hierarchowie,krajowi i zagraniczni 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
So maja 19, 2012 14:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Co Cię, jeśli można wiedzieć, rozbawiło? To, że Watykan ochoczo przyłącza się do represjonowania podbitego, zniewolonego narodu bo może sobie na to (ekonomicznie i politycznie) pozwolić?
Rozumiem, że święta góra jest śmieszna, natomiast święte opłatki, woda, oleje, pamiątki po domniemanych świętych już nie? z całym szacunkiem...ale my chyba żyjemy na innych planetach  do jakiego represjonowanego narodu Watykan się ochoczo przyłącza?? także, nie z jakiejś świętej góry się śmiałam (kolejna manipulacja) ale z tego, ze budowę czegoś tam na tej gorze, uznałeś za dowód na to, ze KK jest potęgą gospodarcza. Kris65 napisał(a): Cytuj: tzn. uważasz, ze wszyscy w Kościele są obłudni? czy tylko oni oznaczają Kościół dla ciebie? Kościół jako instytucja i jego hierarchowie,krajowi i zagraniczni  czy to nie lekka przesada? wszyscy oni są w/g ciebie obłudni?
|
So maja 19, 2012 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bać Kościoła się nie trzeba. Ludzie Kościoła się nie boją ale wkurza ich że ingeruje prawie w każdą dziedzine życia (zwłaszcza małżeńskie)
|
So maja 19, 2012 17:06 |
|
|
|
 |
Iwona19
|
A mi nic w Kościele nie przeszkadza jak na razie (no może z wyjątkiem niewłaściwego zachowania pewnych księży). Kościół ingeruje w poszczególne dziedziny życia może dlatego, że chce by wiara była zawsze obecna, a ludzie postępowali w zgodzie z sumieniem chrześcijańskim.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
So maja 19, 2012 20:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwona19 napisał(a): Kościół ingeruje w poszczególne dziedziny życia może dlatego, że chce by wiara była zawsze obecna Mam na mysli np życie małżonków. No sory-ale biskupi nie maja wykształcenia w kierunku seksuologii tylko w teologii. To tak samo jak by np polonista pouczał chirurga jak ma operować Iwona19 napisał(a): a ludzie postępowali w zgodzie z sumieniem chrześcijańskim. To do tego nie są potrzebni księża ani instytucje religijne ale sumienie własnie
|
So maja 19, 2012 20:42 |
|
 |
Iwona19
|
Ja odkąd pamiętam byłam zawsze po stronie Kościoła i chyba ciągle już będę
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
So maja 19, 2012 20:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwona19 napisał(a): Ja odkąd pamiętam byłam zawsze po stronie Kościoła i chyba ciągle już będę Twój wybór i masz do tego pełne prawo
|
So maja 19, 2012 20:51 |
|
 |
Iwona19
|
Kiedyś pewna osoba przestrzegała mnie, że księża mogą mi jeszcze coś w życiu złego zrobić, ale jak dotąd nikt mi krzywdy nie zrobił i żyję nadal
|
So maja 19, 2012 20:55 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: czy to nie lekka przesada? wszyscy oni są w/g ciebie obłudni? Nie.Z nielicznymi wyjątkami to kościelni mamoniarze 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
So maja 19, 2012 23:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mykitos napisał(a): Mam na mysli np życie małżonków. No sory-ale biskupi nie maja wykształcenia w kierunku seksuologii tylko w teologii. To tak samo jak by np polonista pouczał chirurga jak ma operować jeśli chodzi o pozycje łóżkowe to może pouczać nie powinni, ale to ze przestrzegają przed grzechem, to akurat należy do nich. czystość obowiązuje wszystkich, także współżyjących ze sobą małżonków...bo czystość to niekoniecznie - w ogóle nie współżyć, ale współżyć właściwie...a raczej po bożemu tu chodzi tylko o to aby nie działać przeciwko życiu i godności osoby.na nieszczęście ludzie siebie samych nie szanują, a co śmieszniejsze to często nawet nie chcą być szanowani w kontaktach seksualnych...dlatego nauka Kościoła tak wielu przeszkadza. Iwona19 napisał(a): Kiedyś pewna osoba przestrzegała mnie, że księża mogą mi jeszcze coś w życiu złego zrobić, ale jak dotąd nikt mi krzywdy nie zrobił i żyję nadal 
|
N maja 20, 2012 2:30 |
|
 |
Iwona19
|
Chodzi mi o to, że żyję ciągle w wierze, a moje poglądy co do Kościoła się nie zmieniły.
|
N maja 20, 2012 8:21 |
|
 |
JedenPost
|
mkb napisał(a): do jakiego represjonowanego narodu Watykan się ochoczo przyłącza??
Apaczów. Wyraźnie daje do zrozumienia, że ma za nic ich apele o poszanowanie ich religii na odebranych im przemocą nie tak znów dawno, bo z górką sto lat temu, terenach. mkb napisał(a): ale z tego, ze budowę czegoś tam na tej gorze, uznałeś za dowód na to, ze KK jest potęgą gospodarcza. Ile organizacji religijnych może sobie na taką imprezę pozwolić? Nie czegoś tam, tylko ogromnego, nowoczesnego obserwatorium kosmicznego.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N maja 20, 2012 10:21 |
|
 |
Aditu
|
mkb, Ty założyłeś ten temat po to, żeby się faktycznie czegoś dowiedzieć, czy żeby wyśmiewać poszczególne wypowiedzi?  Jak na razie nie przyjąłeś chociażby z refleksją ŻADNEGO argumentu, a to właśnie między innymi taka postawa odstrasza. Szacunek dla Wista, który potrafi spojrzeć na postawę niektórych wierzących krytycznie i obiektywnie.
|
N maja 20, 2012 11:13 |
|
|
|