Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Moda.
Moda, jest to chwyt marketingowy mający na celu: 1.Wyciskanie pieniędzy z ludzi głupich i próżnych. 2.Sprawdzanie jaki procent ludzi głupich i próżnych zawiera dana społeczność. 3.Łaskotanie uczuć religijnych mamoniarzy. 4.Pobudzanie poczucia wyższości modnych nad niemodnymi. 5.Pobudzanie przyjemności kupowania, czyli nadawanie pożądanych cech religijnym rytuałom mamoniarskim.
Czy można jeszcze coś dodać?
|
Pn maja 21, 2012 14:16 |
|
|
|
 |
noOne
|
 Re: Moda.
pieszczenie, głaskanie i utwierdzanie w grzechu przeciw 1 przykazaniu
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pn maja 21, 2012 14:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki napisał(a): Czy można jeszcze coś dodać? Oczywiście, że nie. Trzeba zamknąć wątek, temat się wyczerpał.
|
Pn maja 21, 2012 14:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Maluczki napisał(a): Czy można jeszcze coś dodać? Oczywiście, że nie. Trzeba zamknąć wątek, temat się wyczerpał. Jak to?! Przecież to jest temat rzeka! 
|
Pn maja 21, 2012 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to płyń, Maluczki, płyń 
|
Pn maja 21, 2012 14:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co racja to racja. Trzeba uświadomić duchownych, że się pogubili Zacytuję tu na poparcie Maluczkiego artykuł nt zgubnego wpływu mody na duchownych: Gamarelli, Mancinelli, Euroclero. Dla księży te nazwy są jak Armani, Gucci, Versace dla ludzi świeckich. Bowiem duchowni też chcą wyglądać modnie. Niektórzy szyją więc sutanny na miarę i zamawiają materiały u znanych producentów. Inni kupują gotowe stroje w sklepach dla duchowieństwa. Poza tym księża przebierają w dodatkach takich jak spinki do mankietów, kapelusze, szaliki, peleryny czy płaszcze.
Watykan Niedościgłym wzorem chyba dla większości katolickich duchownych jest Georg Gaenswein, osobisty sekretarz Benedykta XVI, który ze względu na swą aparycję i nienaganny strój bywa nazywany watykańskim Clooneyem. Podobni do niego eleganci w sutannach bez trudu wymieniają nazwy rzymskich firm z adresami, rozlokowanymi wokół Watykanu, które od pokoleń żyją z ubierania księży. (...) SutannyUlubioną firmą bpa Kaszaka jest Barbiconi. - Bp Grzegorz Kaszak zleca uszycie sutanny u sprawdzonych rzymskich krawców. Preferuje materiały pierwszego gatunku - zdradza ks. Mirosław Sołtysek, kapelan biskupa z Sosnowca. - Jego ekscelencja we Włoszech kupuje też insygnia biskupie - dodaje. KoloratkiKoloratka decyduje w dużym stopniu o komforcie życia kapłana. Wykonana z niewłaściwego tworzywa albo źle dopasowana może stać się narzędziem tortur. Koloratki bywają więc płócienne albo plastikowe. A to tworzywo może być bardzo różnej jakości. Zapinane są na guzik, na specjalną spinkę, która czasem bywa zdobiona wartościowym klejnotem albo na rzep, czyli wytwór współczesnej technologii. Są też specjalne koloratki, używane, gdy ksiądz ubiera się na krótko, to znaczy w garnitur. GuzikiNajlepsze guziki wykonane są z drewna i pokryte końskim, farbowanym włosiem. Księża twierdzą, że są trwałe i śliskie, dzięki czemu łatwo się je zapina. W wersji skromniejszej można zastosować guziki kryte nićmi, materiałem lub wręcz plastikowe. Buty A co z butami? Ks. Zmarzły wskazuje, że najlepiej, aby księża nosili eleganckie obuwie, półbuty w lecie, a w zimie cieplejsze kozaki. Sandały? - Poza kościołem OK, byle nie w skarpetkach! No, chyba że podczas pielgrzymki - dodaje.
Niektórych duchownych łatwo rozpoznać. Jeśli ksiądz nosi białe skarpetki, np. do półbutów, jest pewne, że mieszka w diecezji częstochowskiej. Taka panowała kiedyś moda. Ale starsi księża dalej się jej trzymają. Duchownych z Tarnowa można poznać z kolei po guzikach na rękawach. A tych z Sosnowca? Tutaj, panuje różnorodność, oczywiście, jak wcześniej było powiedziane, z przewagą mody "a la Kaszak". Ideał elegancji stanowi ubiór księży kurialistów. Szczytem dobrego smaku jest noszenie kapelusza, długiego czarnego płaszcza, wypastowanych butów (najlepiej niech będą to lakierki) i parasola. ŹródłoA tu foto naszego BXVI, który również lubi modę:  I jak tu nie zgadzać się z Maluczkim, że duchownym to się w d****ch poprzewracało od tego dobrobytu..poprawka- materializmu 
Ostatnio edytowano Pn maja 21, 2012 14:43 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn maja 21, 2012 14:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 To się Maluczki ucieszy, że w końcu się zgadzacie.
|
Pn maja 21, 2012 14:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn maja 21, 2012 15:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem dlaczego zakładasz tak ogólnie jakby wszystkie panie na ten front walki się wybierały. Porobiłeś sobie jakieś swoje maluczkowe szufladki i przyszeregowujesz wszystkich jak leci. Nie przyszło Ci do głowy, że szufladkowanie nie jest dobre? 
|
Pn maja 21, 2012 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Nie wiem dlaczego zakładasz tak ogólnie jakby wszystkie panie na ten front walki się wybierały. Porobiłeś sobie jakieś swoje maluczkowe szufladki i przyszeregowujesz wszystkich jak leci. Nie przyszło Ci do głowy, że szufladkowanie nie jest dobre?  Jakie szufladkowanie? Przecież wszystkie muszą iść na ten front, tylko jedne czas rozwalają w puch, a drugie ponoszą sromotną klęskę. Czekam teraz na pytanie, które ponoszą klęskę, a które zwycięstwo. 
|
Pn maja 21, 2012 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja się na żaden front walk nie wybieram, wywieszam czasowi białą flagę 
|
Pn maja 21, 2012 15:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to teraz już na 100% wiem, że skończę w piekle. Przeglądanie gazet z ubraniami mnie odpręża. Lubię być ładnie, elegancko ubrana i mieć fajne ciuchy, Jestem głupia i próżna? Jak mogłam się spodziewać innych słów od Maluczkiego 
|
Pn maja 21, 2012 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ko! Elegancko i ładnie, to nie znaczy modnie! A poza tym, nie pchaj się tak do tego piekła, bo mi w niebie będzie smutno. 
|
Pn maja 21, 2012 20:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W tym sezonie modne są neonowe kolory (czy to, że wiem, to już źle?). Kupiłam bluzkę w takim kolorze. Czy to już zaawansowane mamoniarstwo?
|
Pn maja 21, 2012 20:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): W tym sezonie modne są neonowe kolory (czy to, że wiem, to już źle?). Kupiłam bluzkę w takim kolorze. Czy to już zaawansowane mamoniarstwo? Jeżeli potrzebna była Ci bluzka i taką sobie kupiłaś z własnej woli, nie podyktowanej przez modę, to nie, ale jeżeli kupiłaś ją tylko dlatego, że Ci ją nastręczyli dyktatorzy mody, to tak.
|
Wt maja 22, 2012 8:19 |
|
|
|