Wielki Babilon, jak to rozumieć ?
Autor |
Wiadomość |
Iwona19
|
 Re: Wielki Babilon, jak to rozumieć ?
twbolek napisał(a): Mnie nie pytaj. Ja nikogo nie zabiłem i zamiaru takiego nie mam. Ale KRK na swoim sumieniu ma jedną niewinną duszę. Sekciarze, rzekomi sataniści, żydzi, homoseksualiści paleni byli na stosach przez kościelnych inkwizytorów w liczbie setek tysięcy. Ale już do tego Kościół nie chce wracać. Zrozumiał swoje błędy i tego żałuje.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Cz maja 24, 2012 7:38 |
|
|
|
 |
mateusztek
|
Zabawne. Morderca też zrozumiał swoje błędy i żałuje, ale siedzi w więzieniu i jest społecznie wymazany z życia społecznego. A Kościół cieszy się powszechnym szacunkiem i poważaniem. Ba Kościół naucza o moralności. To tak jakby morderca jeździł po szkołach i pouczał dzieci o szkodliwości palenia tytoniu marihuany i picia alkoholu ze względu na szkodliwość dla zdrowia. A Kościół ma na swoim koncie o wiele więcej niż tylko zabijanie swoich wrogów. Co najważniejsze i co tak naprawdę czyni Kościół Wielką Nierządnicą to: a)współpracę z władzą polityczną od samego tylko utworzenia Kościoła. b)pośrednią lub bezpośrednią sprzedaż sakramentów c)wzięcie całej władzy Boskiej (apropo 7 rogów) d)wykorzystanie świętych i świadków bożych oraz tradycji judeochrześcijańskiej w celach materialnych To nie palenie na stosach wrogów czyni z Kościoła Wielką Nierządnice. To jawne wykorzystanie Boga do wzbogacenia się oraz posiadania innych korzyści oraz imunitetów. A "bicie współsług" to tylko dodatkowy argument obciążający.
|
Cz maja 24, 2012 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mateusztek napisał(a): Zabawne. Morderca też zrozumiał swoje błędy i żałuje, ale siedzi w więzieniu i jest społecznie wymazany z życia społecznego. A Kościół cieszy się powszechnym szacunkiem i poważaniem. Ba Kościół naucza o moralności. To tak jakby morderca jeździł po szkołach i pouczał dzieci o szkodliwości palenia tytoniu marihuany i picia alkoholu ze względu na szkodliwość dla zdrowia. A Kościół ma na swoim koncie o wiele więcej niż tylko zabijanie swoich wrogów. Co najważniejsze i co tak naprawdę czyni Kościół Wielką Nierządnicą to: a)współpracę z władzą polityczną od samego tylko utworzenia Kościoła. b)pośrednią lub bezpośrednią sprzedaż sakramentów c)wzięcie całej władzy Boskiej (apropo 7 rogów) d)wykorzystanie świętych i świadków bożych oraz tradycji judeochrześcijańskiej w celach materialnych To nie palenie na stosach wrogów czyni z Kościoła Wielką Nierządnice. To jawne wykorzystanie Boga do wzbogacenia się oraz posiadania innych korzyści oraz imunitetów. A "bicie współsług" to tylko dodatkowy argument obciążający. Zabawne jest to, że wszelki odłamy chrześcijaństwa, sekty chrześcijańskie, mają wspólną historię, a co za tym idzie spuściznę błędów, ale udają, że odskoczyli na tyle, że mogą o tym nie pamietać i dowolnie sobie popluć.
|
Cz maja 24, 2012 11:12 |
|
|
|
 |
mateusztek
|
Niby uskoczyli, ale majątku nie wzięli 
|
Cz maja 24, 2012 11:13 |
|
 |
niewazny12
|
KRK ma wielki problem z mnóstwem opinii, które uważają go za Babilońską Nierządnicę.
Biblia mówi, e w czasach końca powstaną fałszywi prorocy... To wygląda na nawiązanie do antykatolików biblijnych, którzy często głoszą, że to KRK jest wielką nierządnicą opisaną w Apokalipsie. Jeżeli KRK byłby nierządnicą, to co z wiarygodnością Biblii? Czy Pan naprawdę mógłby do czegoś takiego dopuścić? Nie.
Rażą kogoś bardzo figury i obrazy Maryi, mówią, że to bałwochwalstwo... Maryja przypomina węża miedzianego - na świecie mnóstwo kobiet przypomina palące jadem pożądliwości seksualnej węże, a ten jad może zabić dusze, zaś śliczna i czysta Maryja jest tą, na którą spojrzenie przywraca zdrowie... Wąż miedziany był typem nie tylko Chrystusa, ale i Maryi. Maryja jest źródłem kobiecości w ogóle.
Chcociaż, gdyby nie było kultu postaci na obrazach i figurach w KRK, to wiele argumentów mówiących, że KRK uprawia bałwochwalstwo, nie miałoby racji bytu. KRK nie jest wielką nierządnicą. Może to kara za mówienie przez niektórych katolików, że jedna osoba na dziesięć tysięcy bedzie zbawiona, wcielenie Chrystusa było uwarunkowane grzechem, Bóg tworzy ogień piekielny specjalnie po to, by torturować - wyjątkowo przerażające (czy to Miłość?) (nie ma tego typu dogmatów i takie stwierdzenia bardzo obrzydzają obraz Boga, nawet wtedy, jeżeli są wypowiadane przez doktorów Kościoła, którzy żyli w czasach wielkiego zacofania w porównaniu z naszymi czasami i nie są nieomylni).
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
Cz maja 24, 2012 14:41 |
|
|
|
 |
Ada12
|
Nie obrażaj kobiet. To po pierwsze. Bo Bóg jest kobietą. Skąd to wiem. Jezus to mężczyzna. Duch Św. mężczyzna, po Duchu można, by się co prawda spodziewać wszystkiego, ale sam Jezus nazywa go pocieszycielem - czyli mężczyzną i teraz wyobraźcie sobie żeby jeszcze Bóg był mężczyzną. Nie chcę nikogo obrażać, ale byłoby to takie pedalskie trio - trzech chłopaków, którzy bawią się duszami biednych ludzi. Nie. Bóg jest kobietą i ONA wie co robi. Dlatego stworzyła sobie Adama, dla własnych celów rozrywkowych, później Adam domagał się równie niedorozwiniętej wersji z żebra to taką dostął. To kobieta wszystkim kręci i kobieta daje życie. Mężczyźni mają swoją prymitywną samczość i rywalizację, podczas gdy to kobieta jest obietnicą nowego życia. Widzieliście seksmisje i co? Mogą być kobiety bez mężczyzn teoretycznie tak, rozmnażać się z zamrożonych plemników, mogą - na pewno prędzej niż dwóch mężczyzn pederastów z Holandii doczeka się potomstwa. Co do porównania morderstwa i złodziejstwa. To rozejrzyjcie się złodziejstwo jest wszędzie dookoła, a Kościół po prostu nie był nigdy inny i zawsze adaptował się do warunków, by nie stracić. Więc uważam, że zabijanie bezbronnych to grzech większy niż zwykłe złodziejstwo.
|
Cz maja 24, 2012 15:23 |
|
 |
Iwona19
|
Widzę, że niezbyt rozumiesz tajemnicę Trójcy Świętej, która mówi wyraźnie, że są trzy Osoby w jednej. Tutaj dla przykładu słowa Chrystusa: "Ja i Ojciec jedno jesteśmy"
Twierdzisz, że Adam został stworzony do celów rozrywkowych. Do jakich celów rozrywkowych? Przecież Adam miał dbać o ziemię by ta owoc wydawała nieustannie.
Lepiej nie oglądaj takich filmów jak Seksmisja.
Bóg nie jest kobietą. Nikogo nie chcę obrazić tym faktem. Sama kobietą jestem. Bóg to inna istota niż my. Nie można Go porównywać do żadnego człowieka (mimo tego, że Bóg przybrał ludzką).
Radzę jeszcze byś przeczytała Pieśń nad pieśniami, gdzie jest ukazana miłość Oblubieńca (czyli Boga) do Oblubienicy (każdego człowieka).
A tak ogólnie to twoje poglądy Ado są dość dziwne.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Cz maja 24, 2012 15:48 |
|
 |
Ada12
|
A Trójca to jakiego rodzaju jest? Ta Trójca czyli kobieta. Czyli musi tam być jakaś kobieta.
|
Cz maja 24, 2012 15:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwona19 napisał(a): Widzę, że niezbyt rozumiesz tajemnicę Trójcy Świętej, która mówi wyraźnie, że są trzy Osoby w jednej. W jakiej jednej?
|
Cz maja 24, 2012 16:01 |
|
 |
Iwona19
|
W jednej osobie Boskiej. Jest to trudne do wytłumaczenia, ale tak jest. Co dla człowieka nie pojęte to nie znaczy, że dla Boga również.
Na Trójcę Świętą składają się trzy osoby: Bóg Ojciec (Ada twierdzi, że to kobieta), Syn Boży i Duch Święty (Ada twierdzi, że to dwaj mężczyźni). Nie rozumiem cię Ado.
|
Cz maja 24, 2012 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwonko, zdecydowanie odsyłam do Katechizmu Kościoła Katolickiego. Bóg jest jeden w trzech osobach ( Nie trzy osoby w jednej osobie, to zupełnie nie o to chodzi ).
|
Cz maja 24, 2012 16:11 |
|
 |
tanie_wino
|
Jeden w trzech i trzy w jednym, trochę chyba też można tak rozumieć.
_________________ pajacyk.pl
|
Cz maja 24, 2012 16:20 |
|
 |
twbolek
|
tanie_wino napisał(a): Jeden w trzech i trzy w jednym, trochę chyba też można tak rozumieć. Brzmi to trochę jak proszek do prania 3 w jednym, albo kawa 3 w jednym z mlekiem i cukrem. 
|
Cz maja 24, 2012 19:23 |
|
 |
Iwona19
|
Oto mi chodzi, że Bóg jest jeden w trzech osobach. Przepraszam za pomyłkę w poście oraz za to, że mogliście mnie nie zrozumieć przez to właściwie.
|
Cz maja 24, 2012 20:34 |
|
 |
niewazny12
|
Nie mówmy w szyderczy sposób o Trójcy!
Ojciec, Syn i Duch Święty nie są mężczyznami! Bóg jest Duchem, a Duch nie ma płci, jest osobą nieograniczoną płciowością czy posiadaniem bryły ciała. Jezus jest mężczyzną w naturze ludzkiej, ale nie boskiej.
A co do Babilonu - to potrzeba dobrze wytłumaczyć, że nie jest nim Kościół Katolicki. Argumenty antykatolików wydają się bardzo przekonywujące dla wielu ludzi. Ja nie chcę służyć Babilonowi, lecz Stwórcy.
A może akatolicy biblijni zamiast wyzywać KRK od babilońskich nierządnic i małych rogów przestaną swojej niszczącej dusze działalności i dostrzegą Babilon tam, gdzie on naprawdę jest (sadystyczne ustroje, mahometanizm, chciwość, Statua Wolności (Isztar))...
_________________ Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.
|
So maja 26, 2012 8:14 |
|
|
|