Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 15:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
tanie_wino napisał(a):
Ja kiedyś odkryłem, że na tv Trwam leci program motoryzacyjny o godz. 17. No i był to mój ulubiony program na tej stacji :)
A tak w ogóle to ostatnio zainteresowałem się tematem i podobno tv Trwam ma być nadal dostępna za pomocą anten, więc jeżeli tak jest to o co chodzi ludziom, którzy tak walczą o ten multipleks dla Rydzyka? Niech mi ktoś wytłumaczy.

Za pomocą anten - np. Polsatu - jest dostępna od chwili istnienia.
W małych miasteczkach, wsiach, anteny posiada ok 80% domostw.
W miastach w jest ofercie szystkich sieci kablowych.
Walka nie idzie o multipleks, ale o nagłośnienie i przyciągnięcie słuchaczy/widzów.

Polityka miły, polityka - przez kilka dni straszono niemal wojną domową sprokurowaną przez rosyjskich kibiców, nie działo sie wedle złowieszczych prognoz, to grupa polskich osiłków pod wodza J.K. Mikke wyszła aby sprowokować zadymę.

Śr cze 13, 2012 9:20
tanie_wino napisał(a):
Ja kiedyś odkryłem, że na tv Trwam leci program motoryzacyjny o godz. 17. No i był to mój ulubiony program na tej stacji :)
A tak w ogóle to ostatnio zainteresowałem się tematem i podobno tv Trwam ma być nadal dostępna za pomocą anten, więc jeżeli tak jest to o co chodzi ludziom, którzy tak walczą o ten multipleks dla Rydzyka? Niech mi ktoś wytłumaczy.

A ja programów motoryzacyjnych, ani wędkarskich emitowanych na TVTrwam nie oglądam.
Na pytanie o co chodzi odpowiem krótko:chodzi o powszechny dostęp do TVTrwam, czego nie zapewniają, ani kablówki, ani anteny satelitarne, poza tym chodzi o jakość odbioru.

W związku z powyższym ludzie nadal upominają się o wolność słowa i powszechność dla TVTrwam.
10 czerwca odbyły się protesty w Olsztynie i Wrocławiu, to nie są ostatnie protesty, kolejne odbęda się w miastach:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1143613

Śr cze 13, 2012 9:24
Alus! Na jakiej podstawie twierdzisz, że w małych miastach i wsiach 80% domostw posiada anteny?
Jest to wierutne kłamstwo i jeśli je ktoś powiela, to Ty również się do tego przyczyniasz.
Po drugie pisałam już, że córka mieszka w domu jednorodzinnym w Rumi-jest ponad 40tysięczne miasto i nie ma możliwości korzystać z kablówki.
Odbierają już telewizje cyfrową, nie ma tam niestety TVTrwam, dlatego mój wnuk z biało-czerwoną flagą szedł na czele kilku-tysięcznego marszu protestacyjnego w Gdyni.
P.S Poza tym mój operator kablowy podniósł ostanio opłatę z 33,31zł , na 35,64zł i tyle muszę co miesiąc płacić, a córka nie płaci żadnego haraczu, kablówce.

Ostatnio edytowano Śr cze 13, 2012 9:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr cze 13, 2012 9:31
O wolność słowa nie muszą walczyć, bo ja mają.
Emitować program mogą na takich samych warunkach jak wszyscy.

Wmawianie ludziom, że jest inaczej jest manipulacją.

Śr cze 13, 2012 9:32
gita napisał(a):
Odbierają już telewizje cyfrową, nie ma tam niestety TVTrwam, dlatego mój wnuk z biało-czerwoną flagą szedł na czele kilku-tysięcznego marszu protestacyjnego w Gdyni.

Zamiast jeździć po protestach może kupić antenę i dekoder, i odbierać TvTrwam z satelity. Zestaw możesz kupić u Rydzyka za 300zł lub na allegro za 100zł. możesz także kupić w firmie usługowej za 200-300zł wraz z montażem (ceny sprzed 3 lat).

Śr cze 13, 2012 9:37
Kozioł napisał(a):

To,że mnie zaprzeczasz to mało ważne.
Zaprzeczasz rónież WSZYSTKIM biskupom i arcybiskom, którzy upominaja się o wolność słowa w Polsce., a dokładniej zarzucasz im manipulacje.

Śr cze 13, 2012 9:39
P.S.Oprócz stanowiska Episkopatu, biskupi wypowiadaja się w obronie wolności słowa i obronie TVTrwam w homiliach wygłaszanych np. w czasie procesji Bożego Ciała oraz w różnych innych okolicznościach.
Tutaj stanowiskoEpiskopatu:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1141268

Śr cze 13, 2012 9:45
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):

To,że mnie zaprzeczasz to mało ważne.
Zaprzeczasz rónież WSZYSTKIM biskupom i arcybiskom, którzy upominaja się o wolność słowa w Polsce., a dokładniej zarzucasz im manipulacje.

Bo to jest manipulacja!
Sąd jednoznacznie się wypowiedział. Rydzyk nawet nie próbował odwołać się do wyższej instancji. Nie wniósł także sprawy do sądu konstytucyjnego. doskonale wiedział, że przegra i straci wszelkie argumenty. a tak może wmawiać ludziom co chce.
Episkopat Polski nie stawił zarzutów łamania wolności słowa ani innych zarzutów łamania prawa. sam zas komunikat jest jawnym pogwałceniem rozdzielności KK od państwa i domaganiem się nierównego traktowania podmiotu, jego faworyzowanie ze względu na odwoływanie się do katolicyzmu.

Dlaczego nie zainwestowałaś ta stówkę czy dwie w zestaw do odbioru TvTrwam? Twój wnuk zaoszczędziłby na biletach, a jezeli jesteś az tak biedna, ze i na to ciebie nie stać to w tak szczytnym celu na pewno pomoże proboszcz. W najgorszym razie zawieś usługę netu na kilka miesięcy lub z niego zrezygnuj.
Nie wspomnę oczywiście o tym, ze masz obecnie trwały dostęp do TvTrwam na żywo korzystając właśnie z internetu. Nie sugeruj więc, ze nie masz dostępu ani nie możesz mieć dostępu do TvTrwam.

Śr cze 13, 2012 10:07
Mam dostęp do TVTrwam, gdyż korzystam z kablówki Chopin i płacę za to 35,64zł miesięcznie.
NIGDY nie pisałam, że nie mam dostępu do TVTrwam, to jedno.
Po drugie Episkopat upomina się o TVTrwam, biskupi upominają się o tę jedyną stację telewizyjną w homiliach, niektórzy mocno, równiez podkreślaja, że jest to łamnie wolności slowa.
Ostatnio 11 czerwca podczas mszy św. w Czernkowie k. Lipna w kościele św. Bartłomieja homilię wygłosił biskup Alojzy Mering.

Śr cze 13, 2012 10:30
gita napisał(a):
Po drugie Episkopat upomina się o TVTrwam, biskupi upominają się o tę jedyną stację telewizyjną w homiliach
I w ten sposób domagają się łamania prawa i faworyzacji.
gita napisał(a):
... niektórzy mocno, równiez podkreślaja, że jest to łamnie wolności slowa.
I albo nie wiedzą o czym mówią albo są manipulantami. biskupi także bywają w kanał wciśnięci. Nawet KK nie twierdzi, ze biskupi sa w sprawach ziemskich nieomylni.
gita napisał(a):
P.S Poza tym mój operator kablowy podniósł ostanio opłatę z 33,31zł , na 35,64zł i tyle muszę co miesiąc płacić, a córka nie płaci żadnego haraczu, kablówce.
To nie jest haracz a opłata za usługę. Nikt ciebie nie zmusza.
Możesz w zamian odbierać telewizję naziemną i/lub założyć antenę satelitarna.

Śr cze 13, 2012 10:46
Z jednym się zgadzam, to nie haracz, to opłata za usługę, używając wyrazu "haracz", zamiast "opłata za usługę" dokonałam pewnego rodzaju przerysowania.
Z reszta twoich wywodów nie zgadzam się, ale poniewaz do ciebie jak grochem o ścianę, szkoda mego czasu na uświadamianie.
P.S.Poza tym mam pytanie:co oznacza ten krzyż w Twoim awatarze, czy nie mówi Ci on tego, że za każde fałszywe słowo wypowiedziane przeciwko bliźniemu/ tu przeciwko biskupom/ odpowiesz jeśli nie za życia to po śmierci?

Śr cze 13, 2012 11:04

Zamiast siać ferment kupcie sobie anteny za 150 zł i TV Trwam będziecie mogli oglądać. O jaką wolność słowa Tobie chodzi gito?? Ktoś w Polsce katolikom usta knebluje??

Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię.
Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Śr cze 13, 2012 12:11
gita napisał(a):
P.S.Poza tym mam pytanie:co oznacza ten krzyż w Twoim awatarze, czy nie mówi Ci on tego, że za każde fałszywe słowo wypowiedziane przeciwko bliźniemu/ tu przeciwko biskupom/ odpowiesz jeśli nie za życia to po śmierci?

Gito, to pytanie weź sobie do serca, bo dość dużo już tu twoich obraźliwych postów skasowano.

Biskupi maja swoje prywatne poglądy, także poglady polityczne i tu nikt nie musi się z nimi zgadzać, nawet katolik.
A czy ty gito zgadzasz się w ciemno z moim biskupem?

Śr cze 13, 2012 12:15
Alus napisał(a):
grupa polskich osiłków pod wodza J.K. Mikke wyszła aby sprowokować zadymę

Czy posiadasz informacje weryfikujące z innych źródeł niż szmatławce czy ploteczki z magla?
Bo coś mi się wydaje, że próbujesz kogoś oczernić :|

Śr cze 13, 2012 12:21
Val napisał(a):
Alus napisał(a):
grupa polskich osiłków pod wodza J.K. Mikke wyszła aby sprowokować zadymę

Czy posiadasz informacje weryfikujące z innych źródeł niż szmatławce czy ploteczki z magla?
Bo coś mi się wydaje, że próbujesz kogoś oczernić :|

Też jestem ciekaw, bo J.K. Mikke nie jest rusofobem. Rusofobów prędzej bym szukał na "prawicy" i wśród słuchaczy RM.

Śr cze 13, 2012 12:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 62  Następna strona