"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
gita napisał(a): Alus! Na jakiej podstawie twierdzisz, że w małych miastach i wsiach 80% domostw posiada anteny? Jest to wierutne kłamstwo i jeśli je ktoś powiela, to Ty również się do tego przyczyniasz. Po drugie pisałam już, że córka mieszka w domu jednorodzinnym w Rumi-jest ponad 40tysięczne miasto i nie ma możliwości korzystać z kablówki. Odbierają już telewizje cyfrową, nie ma tam niestety TVTrwam, dlatego mój wnuk z biało-czerwoną flagą szedł na czele kilku-tysięcznego marszu protestacyjnego w Gdyni. P.S Poza tym mój operator kablowy podniósł ostanio opłatę z 33,31zł , na 35,64zł i tyle muszę co miesiąc płacić, a córka nie płaci żadnego haraczu, kablówce. Bo mam fuuul rodziny i znajomych zamieszkujących na wsi i w małych miastach - i wszyscy mają zamontowane anteny satelitane. Jesli dla Ciebie zapłacić 2 zł więcej za oglądanie ukochanej TV jest taką katorgą i prześladowaniem, to jak się to ma do aren z lwami, albo sytuacją chrzescian w krajach arabskich czy w Azji A jeśli chodzi o tych prześladowanych biskupów - obejrzałam przed kilku minutami ponownie film "Jan Paweł II. Szukałem Was" - rozumienie Ewangeli i człowieka przez bł Jana Pawła II i wielu polskich biskupów jest tak obce, jakby ci biskupi służyli diametrialnie różnej Ewangelii niż papież 
|
Śr cze 13, 2012 12:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus napisał(a): grupa polskich osiłków pod wodza J.K. Mikke wyszła aby sprowokować zadymę Val: Czy posiadasz informacje weryfikujące z innych źródeł niż szmatławce czy ploteczki z magla? Bo coś mi się wydaje, że próbujesz kogoś oczernić  Ponawiam pytanie: próbujesz oczernić kogoś, co jest postawą bardzo niechrześcijańską, czy posiadasz dowody na to, że nie stosujesz metod manipulacyjnych?
|
Śr cze 13, 2012 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Alus napisał(a): grupa polskich osiłków pod wodza J.K. Mikke wyszła aby sprowokować zadymę Czy posiadasz informacje weryfikujące z innych źródeł niż szmatławce czy ploteczki z magla? Bo coś mi się wydaje, że próbujesz kogoś oczernić  Dziennik pisze o rozmowie J. K.M. z kibicami rosyjskimi, portal onet rano donosił, że towarzyszyło mu grupa kiboli ubranych na czarno w kominiarkach, którzy skandowali "ryskie k***, sierpem i młotem przegonimy ruską chołotę" i rozpoczęli bijatykę. 134 polskich i rosyjskich kiboli nie zatrzymano przecież za nic. Bazuję na doniesieniach z netu.
|
Śr cze 13, 2012 12:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Też jestem ciekaw, bo J.K. Mikke nie jest rusofobem. Mnie też to zaskoczyło, bo nie kojarzyłam JKM z takimi akcjami. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... czeli.html
Załączniki:
Janusz-Korwin-Mikke-protestowal-przeciw-marszowi-kibicow.jpg [ 67.51 KiB | Przeglądane 915 razy ]
|
Śr cze 13, 2012 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
EDIT: GW jak zwykle zmanipulowała relację. Tu poniżej jest zwykła rozmowa z kibicem rosyjskim: http://www.youtube.com/watch?v=apfCvR8rkmcKto jak kto, ale Korwin nie ukrywa, że komuna to zło i zwyczajnie o symbolu komuny rozmawiał z kibicem. Więc nic dziwnego, że jak na ekscentryka przypadło podszedł do nich porozmawiać. Zadymę robili nacjonaliści- zajrzyjcie sobie na ich strony, jak oni nienawidzą Rosji  . Nie ma dowodów na to, że to JKM podjudzał do protestów, poza wiarą Alus, że tak było. Zresztą, jeśli by tak robił to by mu postawiono zarzuty i nie wątpię, że by był na pierwszych stronach gazet jako organizator zadymy- to oczywiste.
Ostatnio edytowano Śr cze 13, 2012 13:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr cze 13, 2012 13:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakos na zdjęciu widzę tylko J.K.M. bez obstawy ubranych na czarno ludzi w kominiarkach. Jestem zaskoczony, że się wplatał w ten protest (zupełnie bez sensu).
Nie wierzę natomiast w jego przewodnictwo ubranych na czarno osiłków w kominiarkach.
On sam komentuje to tak:
"Nieoczekiwany atak chuliganów. Ostatni kibice rosyjscy, bez szczególnej paniki, zmykają w strona Stadionu. Reszta ludzi przygląda się temu też dość spokojnie. Gdyby panorama była szersza, z lewej można by zauważyć zamaskowanych bandytów rzucających kamieniami i petardami - zaś z prawej szereg policjantów, którzy za chwilę odeprą chuliganów i bandytów. Ja też bez jakiegokolwiek zaniepokojenia z niesmakiem opuszczam te okolice. "
|
Śr cze 13, 2012 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Uwierzyłem, niestety, mediom. Straszono pochodem Rosjan ubranych w koszulki z Sierpem i Młotem. To młyn na naszą wodę. Czym prędzej zamówiłem bannery (po rosyjsku) perswadujące Rosjanom, że Lenin i Stali wymordowali więcej Rosjan, niż Hitler, że okupacja Rosji przez Związek Sowiecki była wyniszczająca – więc jak możecie... (...)" I dalej cały wpis z jego bloga: http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/_najba ... asowa/1360Jasne, że JKM nie brał udziału w zadymach, ale faktem jest, że marsz poszedł blokować, w towarzystwie się znalazł wiadomo jakim..., i teraz jest kojarzony tak a nie inaczej... 
|
Śr cze 13, 2012 13:27 |
|
 |
Ukyo
|
Offtopujecie.  Gito, pomyliłam się, oczywiście, myślałam o katastrofie z 10 kwietnia, dlatego taką datę wpisałam. 10 kwietnia 2012 roku TV Trwam transmitowała mszę oraz marsz pamięci. 10 czerwca 2012 roku transmisji brak. W Naszym Dzienniku (na stronie www) także nie znalazłam żadnych informacji. Przyznam, ze szukałam bo działo się tego dnia wiele ciekawych rzeczy, na przykład przedstawiciele rosyjskiej drużyny oraz trener złożyli wieniec pod tablicą przy Pałacu, a ja nie ukrywam, ze coraz częściej sięgam po prasę skrajnie prawicową, bo wolę poświęcić czas na poznawanie cudzego punktu widzenia, zamiast kolejny raz zaczytywać się w mediach, które zwykle piszą tak jak ja myślę. Chciałam spytać dlaczego? Czy to tylko jednorazowa sytuacja?
|
Śr cze 13, 2012 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jasne, że JKM nie brał udziału w zadymach, ale faktem jest, że marsz poszedł blokować, w towarzystwie się znalazł wiadomo jakim..., i teraz jest kojarzony tak a nie inaczej...  Dokładnie - i moja wiara czy niewiara nie ma znaczenia. Cytuj: Chciałam spytać dlaczego. czy to tylko jednorazowa sytuacja Nigdy nie znajdziesz informacji o finale WOŚP - pewnych informacji z zasady się nie podaje.
|
Śr cze 13, 2012 16:31 |
|
 |
Ukyo
|
Aluś, ale to był Marsz Pamięci i msza św. za dusze ofiar katastrofy! Co miesiąc, o ile wiem, transmisja była. W tym czasie nadano inny program: niedziela, 10 czerwiec 00:05 - Informacje dnia 00:30 - Reportaż dnia: Kapelan „Solidarności” – ks. Witold Andrzejewski 01:00 - Modlitwa ,,Anioł Pański” 01:05 - Informacje dnia 01:15 - Rozmowy niedokończone 02:30 - Program dla dzieci 03:00 - Informacje dnia 03:20 - Modlitwa różańcowa 03:50 - Zaczerpnij ze źródła 04:00 - Apel Jasnogórski 04:20 - Informacje dnia 04:40 - Polski punkt widzenia 05:00 - 25-lecie "Centrum Ochotników Cierpienia" – retransmisja. 07:05 - Tak mówi Amen 07:15 - Informacje dnia 07:35 - Polski punkt widzenia 08:00 - Spotkanie z Madzią Buczek 08:35 - Koncert życzeń 09:05 - Święty na każdy dzień 09:15 - Przegląd Tygodnika Katolickiego „Niedziela” 09:20 - Zaczerpnij ze źródła 09:30 - Dwóch papieży na dwa tysiąclecia 10:30 - 7 sakrament 11:00 - Program dla dzieci 11:30 - Wianki na zakończenie oktawy „Bożego Ciała” 12:00 - Modlitwa „Anioł Pański” z Ojcem Świętym Benedyktem XVI 12:15 - Transmisja w Sokołach 14:30 - Święty na każdy dzień 14:35 - Przyroda okolic Morza Martwego – sztuka przetrwania 15:25 - Tak Go pamiętam: ks. prof. Zygmunt Zieliński 15:45 - Tak mówi Amen 16:00 - Informacje dnia 16:10 - Koncert życzeń 17:30 - Reportaż dnia: Wolna niedziela – luksus, czy normalność? 18:00 - Transmisja z Drohiczyna 20:20 - Modlitwa różańcowa 20:50 - Felieton z cyklu „Myśląc Ojczyzna” 21:00 - Apel Jasnogórski 21:20 - Informacje dnia 21:40 - Octava Dies 22:10 - Jak my to widzimy 22:40 - Marcelino – film fab. prod. meksykańskiej źródło: http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=programdla porównania (to samo źródło): 10 maja 2012 17:30 - Reportaż dnia: Razem jest nas wielu – 10.04.2012. 18:00 - Modlitwa „Regina Coeli” 18:15 - Rozmowy niedokończone 19:00 - Transmisja: Msza Święta w intencji wszystkich Ofiar katastrofy... 20:50 - Felieton z cyklu „Głos Polski” 21:00 - Apel Jasnogórski 21:40 - Polski punkt widzenia 22:00 - Świat w obrazach 22:10 - Koncert "Artyści o Smoleńsku", Wrocław 14.04.2012r.
|
Śr cze 13, 2012 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ukyo! Bywa tak, że w tym samym czasie są dwie ważne uroczystośc, czy msze święte ; wówczas jedna z nich transmitowana jest na żywo, druga nagrywana i emitowana w późniejszym terminie. Tak mogło być 10 cerwca b.r. Jeśli do tej pory msza św z 10 czerwca nie była emitowana w TVTrwam, coś może być na rzeczy, ale są to tylko moje domysły, a domysłami nie dzielę się z nikim. Homilię z 10 czerwca przesłano mi e-mailem z KGP. Warto posłuchać,lub przeczytać: http://hej-kto-polak.pl/wp/?p=51756
|
Cz cze 14, 2012 9:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ukyo napisał(a): Przyznam, ze szukałam bo działo się tego dnia wiele ciekawych rzeczy, na przykład przedstawiciele rosyjskiej drużyny oraz trener złożyli wieniec pod tablicą przy Pałacu, a ja nie ukrywam, ze coraz częściej sięgam po prasę skrajnie prawicową, bo wolę poświęcić czas na poznawanie cudzego punktu widzenia, zamiast kolejny raz zaczytywać się w mediach, które zwykle piszą tak jak ja myślę. Chciałam spytać dlaczego? Czy to tylko jednorazowa sytuacja? Owe "ciekawe rzeczy" to właśnie zapowiedziany (sic!) udział Rosjan. Reszty domyśl się sama.
|
Cz cze 14, 2012 10:00 |
|
 |
Ukyo
|
@Gita Zdziwiło mnie to, że którąś tam z rzędu (nawet nie okrągłą!) rocznicę pielgrzymki JP2 do małego miasteczka transmituje się na żywo przez 2 godziny z hakiem, natomiast tak podkreślane jako ważne dla wielu sympatyków RM miesięcznice katastrofy są pomijane. Poza tym przez cały dzień nie było NIC o Smoleńsku (chyba że w jakimś programie, w wiadomościach, czego nie wymieniono w ramówce). Miesiąc temu nadano koncert, kilka dni temu... film "Marcelino". W dodatku 10 maja był reportaż o Smoleńsku. @Kozioł. Nie wiem. Może chodzi o ten artykuł? http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po05.txt
|
Cz cze 14, 2012 10:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Że pokłócili się o prawa autorskie??
|
Cz cze 14, 2012 10:54 |
|
 |
Ukyo
|
Nom. O zdjęcie prezydenta. Wygląda na to, ze Sakiewicz bezprawnie umieścił je w swojej gazecie. wprawdzie pani Seweryn pogodziła się już GP (a przynajmniej oświadczyła że nie oskarża ich o kradzież), natomiast chyba ojciec Rydzyk nie dał się przekonać.
|
Cz cze 14, 2012 11:08 |
|
|
|