Czy mam szansę na zbawienie ?
Autor |
Wiadomość |
dominik12
|
 Re: Czy mam szansę na zbawienie ?
Bóg nie jest przyczyną zła tylko szatan. Szatan był aniołem, który się zbuntował przeciwko Bogu zamieniając się w szatana( demona). Bóg nie stworzył szatana i zła, a wiec nie twórz sobie nieprawdziwych teorii tłumaczących bo są nieprawdziwe. Anioł buntując się dokonał złego wyboru.
|
So cze 16, 2012 10:36 |
|
|
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Anioł buntując się dokonał złego wyboru. Poznał kompleksowo Boga i zbuntował się 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
So cze 16, 2012 11:06 |
|
 |
Ajisukitakahikone
|
Jakbyś naprawde zachorował psychicznie, to Bóg byłby jedyną drogą. To co piszesz to bzdura.
|
So cze 16, 2012 12:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Bóg, jak to uważacie jest przyczyną wszystkiego, a więc i zła także. Trzeba być konsekwentnym. Tak, ponieważ Ty wiesz lepiej (w końcu jesteś niewierzącym) jaki jest Bóg. Ty wiesz (skąd?), że Bóg jest przyczyną zła. Jest tylko jeden szczegół: to, co piszesz, nie jest prawdą
|
So cze 16, 2012 13:59 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Tak, ponieważ Ty wiesz lepiej (w końcu jesteś niewierzącym) jaki jest Bóg. Ty wiesz (skąd?), że Bóg jest przyczyną zła. Jest tylko jeden szczegół: to, co piszesz, nie jest prawdą Ludzie zakochani w kimś,są na ogół w odbiorze mniej obiektywni.I to jest prawda,to jest fakt 
|
So cze 16, 2012 16:43 |
|
|
|
 |
tanie_wino
|
dominik12 napisał(a): Bóg nie jest przyczyną zła tylko szatan. Szatan był aniołem, który się zbuntował przeciwko Bogu zamieniając się w szatana( demona). Bóg nie stworzył szatana i zła, a wiec nie twórz sobie nieprawdziwych teorii tłumaczących bo są nieprawdziwe. Anioł buntując się dokonał złego wyboru. Jeżeli anioł dokonał złego wyboru to tym bardziej człowiek może, i znacznie mniejsza jest jego wina. A poza tym, to podobno anioła/szatana stworzył Bóg, i wszystko na temat. MIXer napisał(a): Tak, ponieważ Ty wiesz lepiej (w końcu jesteś niewierzącym) jaki jest Bóg. Ty wiesz (skąd?), że Bóg jest przyczyną zła. Jest tylko jeden szczegół: to, co piszesz, nie jest prawdą Ja tam guzik wiem, ale KK naucza, że Pan Bóg stworzył wszystko, a więc, chcąc nie chcąc także i zło. Może nie bezpośrednio ale zawsze.
_________________ pajacyk.pl
|
So cze 16, 2012 17:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Anioł buntując się dokonał złego wyboru. Poznał kompleksowo Boga i zbuntował się  Jakim jest Bóg w istocie swojej, nikt nie zgłębi, ani umysł anielski, ani ludzki (Dzienniczek 30)..... Po części bowiem tylko poznajemy i po częsci prorokujemy (1 Kor 13,9).... Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno...teraz poznaje po części(1 Kor 13,12). Tylko pycha może dyktować chlubienie się zdolnością poznania nieosiągalnego.
|
So cze 16, 2012 17:03 |
|
 |
Kris65
|
Szatan to bystrzak,nie byle pospolity diabełek 
|
So cze 16, 2012 17:19 |
|
 |
tanie_wino
|
Albo bystrzak, albo jednak debil. Zależy czy w KKK prawdę napisali 
|
So cze 16, 2012 17:21 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Albo bystrzak, albo jednak debil. Bóg nie mógł stworzyć debila takiego formatu.Chyba,że coś już od samego początku źle funkcjonowało 
|
So cze 16, 2012 17:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Ja tam guzik wiem, ale KK naucza, że Pan Bóg stworzył wszystko, a więc, chcąc nie chcąc także i zło. Może nie bezpośrednio ale zawsze. Nie, nie naucza tak. Naucza, że Bóg stworzył wszystko, oprócz zła.
|
So cze 16, 2012 17:55 |
|
 |
Kris65
|
A zło stworzyło się samo.Mechanika kwantowa się kłania 
|
So cze 16, 2012 17:58 |
|
 |
tanie_wino
|
MIXer napisał(a): Nie, nie naucza tak. Naucza, że Bóg stworzył wszystko, oprócz zła. A szatan to się sam stworzył i stwierdził, że będzie zły i już 
|
So cze 16, 2012 23:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): MIXer napisał(a): Nie, nie naucza tak. Naucza, że Bóg stworzył wszystko, oprócz zła. A szatan to się sam stworzył i stwierdził, że będzie zły i już  Sam siebie nie stworzył a bunt, niezgoda, nie oznacza postanowienia "bycia złym". Ludzi, którzy mają problemy alkoholowe czy są uzależnieni od narkotyków też zdefiniujesz, że "stwierdzili, że będą źli i dokonają samozniszczenia"?
|
N cze 17, 2012 7:25 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: A szatan to się sam stworzył i stwierdził, że będzie zły i już Skłonny jestem nawet w to uwierzyć.Niektórym jednostkom czyste zło,wzbudzanie strachu imponuje.A przyroda nie znosi próżni i wszystkie nisze są wypełnione 
|
N cze 17, 2012 8:11 |
|
|
|