Przyczyna wzrostu rozwiązłości seksualnej i upadku rodzin.
| Autor |
Wiadomość |
|
jesienna
|
 Re: Przyczyna wzrostu rozwiązłości seksualnej i upadku rodzi
Maluczki napisał(a): [...] Asienkka Podaj źródła tych informacji. [...]Asienkka zdawałam maturę co wymagało m.in przeczytania lektur w których była mowa o tych zjawiskach (chociażby parę lektur szkolnych, które traktują o tym wszyskim wprost - "moralnosć pani dulskiej" "granica" albo które nie traktują o tym wprost ale w których obyczajowość przełomu IX/XX jest pokazana "Lalka") dziwi mnie, że nie czytałeś tych lektur czyżbyś nie zdawał matury? czytałam też trochę literaturt światowej gdzie przedstwione są zjawiska o jakich pisałam
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
| N cze 17, 2012 9:19 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja jestem po zawodówce i wiem że czerpanie wiedzy historycznej z lektur jest narażaniem się na tendencyjność i fragmentaryczność tej wiedzy. To co napisałaś poprzednio, wielce mi przypomina to, co głosili absolwenci tegoż WUMLu. To że się moralnie staczamy, nie jest już nawet widoczne gołym okiem, ale jest wręcz namacalne. Nie widzenie tego, oznacza bycie całkowicie ślepym na rzeczywistość. Nie o tym jednak traktuje mój wątek. Nikt nawet słówkiem nie podważył przyczyny upadku moralnego, jaką podałem. Czyżby oznaczało to, że wszyscy się zgadzają z moją tezą? Jeżeli tak, to niezmiernie się cieszę i od razu z większą nadzieją spoglądam w przyszłość.
|
| N cze 17, 2012 11:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Po co ten cały postęp techniczny i naukowy? Powtórzę: ŚREDNIOWIECZE WRÓĆ!!! Chciałbyś uczciwie popracować? Rozumiem Cię!
|
| N cze 17, 2012 11:03 |
|
|
|
 |
|
Kris65
|
Cytuj: Czyżby oznaczało to, że wszyscy się zgadzają z moją tezą? Jeżeli tak, to niezmiernie się cieszę... Tak.Świat schodzi na psy, pod czujnym okiem Wszechmogącego 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
| N cze 17, 2012 11:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kris65 napisał(a): Cytuj: Czyżby oznaczało to, że wszyscy się zgadzają z moją tezą? Jeżeli tak, to niezmiernie się cieszę... Tak.Świat schodzi na psy, pod czujnym okiem Wszechmogącego  Aaa! Jeszcze chcesz nad sobą ekonoma! Słusznie jak Średniowiecze, to Średniowiecze!
|
| N cze 17, 2012 11:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Maluczki napisał(a): Zamiast być coraz lepiej, to jest coraz gorzej. Pytam więc: Po co ten cały postęp techniczny i naukowy? Ano po to, aby na tym łez padole ludziom choć trochę ułatwić egzystencję W końcu Bóg dał talenty, aby je rozwijać. No to masz odpowiedź dlaczego mamy ten postęp techniczny i naukowy- bo tak Bóg przykazał i to grzech nie rozwijać swoich zdolności. Naukowcy są bogobojni A że nie podoba Ci się, że te talenty ludzkość rozwija-cóż, z reklamacjami to proszę do Boga. Maluczki napisał(a): To że kiedyś nie było dobrze, to przecież też "zasługa" mamoniarzy! A to że jakiś mamoniarz udaje katolika, to nie znaczy że jest katolikiem. Katolikiem jest tylko ten, "kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten jest Mi bratem, siostrą i matką", a w wersji uboższej, ten który usiłuje pełnić tą wolę. A pierwszymi mamoniarzami byli Adam i Ewa dzięki konsumpcji jabłka. No i co Ci biedni mamoniarze mają począć skoro takich niemądrych prarodziców mieli Maluczki napisał(a): Najlepszym wskaźnikiem "lepszości" jest wskaźnik urodzeń dzieci w Polsce: 1,2 dziecka na kobietę, najniższy w Europie. W Piśmie Świętym jest gdzieś napisane: "Imiona głupich wymazane będą z tego świata". Czy to właśnie dzięki masowemu przechodzeniu na mamoniarstwo, nie dzieje się z Polakami? No właśnie- nawet w Chinach dzietność jest wyższa niż w PL, a najwyższa dzietność jest w krajach arabskich i w Afryce.Ot przykładowo Bóg błogosławi przeciętnej arabce prawie 5 dzieci (Irak) a w Afganistanie aż 6 
Ostatnio edytowano N cze 17, 2012 11:53 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| N cze 17, 2012 11:51 |
|
 |
|
Kris65
|
Maluczki.Urodziłeś się stanowczo zbyt późno w naszych dziejach 
|
| N cze 17, 2012 11:53 |
|
 |
|
jesienna
|
Maluczki napisał(a): Ja jestem po zawodówce i wiem że czerpanie wiedzy historycznej z lektur jest narażaniem się na tendencyjność i fragmentaryczność tej wiedzy. To co napisałaś poprzednio, wielce mi przypomina to, co głosili absolwenci tegoż WUMLu. To że się moralnie staczamy, nie jest już nawet widoczne gołym okiem, ale jest wręcz namacalne. Nie widzenie tego, oznacza bycie całkowicie ślepym na rzeczywistość. Nie o tym jednak traktuje mój wątek. Nikt nawet słówkiem nie podważył przyczyny upadku moralnego, jaką podałem. Czyżby oznaczało to, że wszyscy się zgadzają z moją tezą? Jeżeli tak, to niezmiernie się cieszę i od razu z większą nadzieją spoglądam w przyszłość. Możesz się cieszyć, bo pewnie tak jest że się wszyscy zgadząją. masz absolutną rację: jeżeli wszyscy stosowaliby się do nauki Chrystusa (przede wszystkim przykazania Miłości) to byłoby tak jak piszesz (czyli nie byłoby tych zjawisk jakie wymieniasz). Spróbuj znaleść kogoś kto uważałby inaczej. nawet ateista temu nie zaprzeczy. więc ludzie skierowali uwagę na sformułowanie "ludzkość się stacza" - i kwestionując je dyskutują z Tobą na ten temat
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
Ostatnio edytowano N cze 17, 2012 12:24 przez jesienna, łącznie edytowano 2 razy
|
| N cze 17, 2012 12:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val i Kris to ta sama osoba?
|
| N cze 17, 2012 12:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kasztanna, ale Ty chcesz usprawiedliwić to staczanie! A jeżeli chcesz usprawiedliwić, to znaczy że jest ono po Twojej myśli.
|
| N cze 17, 2012 12:17 |
|
 |
|
Kris65
|
Cytuj: Val i Kris to ta sama osoba? Nie trafiłeś.Coś intuicja zawodzi... 
|
| N cze 17, 2012 12:25 |
|
 |
|
jesienna
|
Maluczki napisał(a): wyżsi duchowni organizują kampanie wyborcze materialistom w klasztorach i popierają ich w działaniu, dlatego między innymi mamy eksplozję wszelkiej rozwiążłości seksualnej. Możesz konkretniej?
|
| N cze 17, 2012 12:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
jesienna napisał(a): Maluczki napisał(a): wyżsi duchowni organizują kampanie wyborcze materialistom w klasztorach i popierają ich w działaniu, dlatego między innymi mamy eksplozję wszelkiej rozwiążłości seksualnej. Możesz konkretniej? Co tak ciągle chcesz rozdrapywać rany przeszłości?
|
| N cze 17, 2012 12:45 |
|
 |
|
jesienna
|
Maluczki napisał(a): jesienna napisał(a): Maluczki napisał(a): wyżsi duchowni organizują kampanie wyborcze materialistom w klasztorach i popierają ich w działaniu, dlatego między innymi mamy eksplozję wszelkiej rozwiążłości seksualnej. Możesz konkretniej? Co tak ciągle chcesz rozdrapywać rany przeszłości? przestałam już pytanie dotyczy tych duchownych co to przyczyniają się do eksplozji rozwiązłości seksualnej bardzo zdziwiło mnie to twierdzenie w jaki sposób się przyczyniają?
|
| N cze 17, 2012 13:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
jesienna napisał(a): przestałam już pytanie dotyczy tych duchownych co to przyczyniają się do eksplozji rozwiązłości seksualnej
bardzo zdziwiło mnie to twierdzenie w jaki sposób się przyczyniają? Pośrednio. Nie głoszą Nauki Chrystusa. Promują ludzi, którzy w swoim działaniu i wypowiedziach sprzeciwiają się Nauce Chrystusa. Np. kard. Dziwisz w 2007 roku przed wyborami urządził "dni skupienia" w klasztorze Benedyktynów w Tyńcu, dla działaczy i kandydatów na posłów z PO.
|
| N cze 17, 2012 13:06 |
|
|
|