Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 12:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość

Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
W tym, że dyskryminującą i mającą charakter prześladowania politycznego decyzją KRRiT TV Trwam została pozbawiona miejsca na multipleksie cyfrowym, przez co traci istotną szansę na rozwój i poszerzenie zakresu odbiorców.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 26, 2012 9:55

W tym że cyfrowo nie będą nadawać a to oznacza mniejszy zysk. :)

Wt cze 26, 2012 10:01

Powiedz mi jaki jest problem z poszerzeniem zakresu odbiorców, skoro każdy w każdym niemal miejscu Europy może sobie zamontować zestaw za 4 stówki? I odbiór będzie znacznie lepszy niże w przypadku telewizji cyfrowej naziemnej - w szczególności w górach albo gdzieś w lasach z dala od nadajników telewizji naziemnej.
Teraz niby już jest zasięg, ale próbowałem w górach coś odbierać, to w ogóle sygnału nie było. Podobnie kilkadziesiąt km od Warszawy - sygnał analogowy ok, ale cyfrowego brak. A satelita jest wszędzie.

Wt cze 26, 2012 10:03
Jajko napisał(a):
Wątek ma 56 stron, więc wybacz, ale nie chce mi się przezeń przekopywać.

Ja szczegółów nie znam, słuchałem uzasadnienia członka Rady. Wydawał się mówić rozsądnie. Podkreślał, że wbrew obiegowym opiniom, sygnał TV Trwam nie zniknie po wyłączeniu nadajników analogowych. Każdy nadal będzie mógł odbierać TV Trwam. Przecież kupa ludzi kupiła zestawy od Rydzyka. Nadal będą mogli bez problemu oglądać. Więc w czym problem?

Idzie o powszechność odbioru, co zapewnia nadawanie systemem cyfryzacj naziemnej.
To po pierwsze.
Po drugie KRRiT złamała Konstytucję,tą skandaliczną i dyskryminująca decyzją nie przyznania JEDYNEJ stacji katolickiej koncesjij, jak również ustawę dotycząca działalności KRRiT, co udawadniaja eksperci, między innymi poseł Bubula czy Elżbieta Kruk.

Wt cze 26, 2012 10:12

Cytuj:
Idzie o powszechność odbioru, co zapewnia nadawanie systemem cyfryzacj naziemnej.
To po pierwsze.

Większy odbiór = większe zyski, pieniądze.

Cytuj:
Po drugie KRRiT złamała Konstytucję,tą skandaliczną i dyskryminująca decyzją nie przyznania JEDYNEJ stacji katolickiej koncesjij,

KRRiT nie złamała konstytucji więc ludzi w błąd nie wprowadzaj. Ale skoro uważasz inaczej uzasadnij złamane artykuły. :)

Wt cze 26, 2012 10:15

W tym, że od 31 lipca 2013 r. nadawanie w multipleksie będzie podstawowym sposobem nadawania sygnału telewizyjnego w Polsce - takim, jakim dzisiaj jest sygnał analogowy. Będzie to odbierać każdy, kto w ogóle chce mieć "normalną" telewizję (tj. bez dokupywania specjalnych dekoderów), bo innej nie będzie (sygnał analogowy zostanie z tym dniem wyłączony). Korzyść z punktu widzenia dotarcia do jak największej liczby odbiorców jest oczywista.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 26, 2012 10:16

Johnny, żeby odbierać sygnał cyfrowy TRZEBA KUPIĆ DEKODER albo mieć nowoczesny telewizor. A sygnał będzie i tak beznadziejny w rejonach górskich i odległych rejonach wiejskich, zwłaszcza zalesionych. Zestaw satelitarny kosztuje 350 zł. Czy to jest bariera nie do pokonania na drodze do upowszechnienia jedynej prawdziwej polskiej stacji TV? Robią tak od 9 chyba lat, to nie mogą dalej??

Wt cze 26, 2012 10:38

Jajko napisał(a):
Johnny, żeby odbierać sygnał cyfrowy TRZEBA KUPIĆ DEKODER albo mieć nowoczesny telewizor.

Jak zwykle udajesz Greka. Konieczność kupienia dekodera czy nowoczesnego telewizora to jedynie przykra konsekwencja przejścia na nadawanie cyfrowe - a nie coś "dodatkowego", jak w przypadku kablówki. Kto nie kupi dekodera albo nowoczesnego telewizora, a nie ma dodatkowo kablówki czy satelity, w ogóle nie będzie mógł oglądać telewizji.

Cytuj:
Zestaw satelitarny kosztuje 350 zł. Czy to jest bariera nie do pokonania na drodze do upowszechnienia jedynej prawdziwej polskiej stacji TV? Robią tak od 9 chyba lat, to nie mogą dalej??

Może i do pokonania, ale jednak bariera. Nałożona bezpodstawnie i w wyniku dyskryminującej decyzji politycznej. Mamy protestować dopiero jak o. Rydzyka zamkną w więzieniu za krytykowanie rządu? Czy to też uznasz za barierę wprawdzie, ale jednak "do pokonania"? :shock: W końcu jak się dobrze sprawujesz w więzieniu, to możesz przecież się starać o wcześniejsze zwolnienie - tak więc karanie więzieniem za nieprawomyślność też jest "do pokonania", więc w zasadzie w czym problem? :shock:

Wt cze 26, 2012 10:46
Jajko! Czy Ty udajesz, czy na prawdę myślisz, że masz rację?
W dzisiejszej notce jaką napisałam na portalu salon24, jest takie mniej więcej zdanie:Lemingi i tak nie wiedzą o co biega, a agenci nie muszą rozumiec oni muszą wykonywać zlecone zadania.
Może jest jeszcze trzecia kategoria, do której ty należysz, gdyż nie sądzę, że jestes lemingiem.
Dzisiaj o godz.14.00 odbędzie się posiedzenie KKiŚP, na którym to posiedzeniu Dworak przedstawiać będzie sprawozdanie z działalności za rok 2011.
Będę, oglądać, podobnie jak WSZYSTKIE pozostałe posiedzenia komisji sejmowych i senackich w sprawie cyfryzacji.
Przed wysłuchaniem Dworaka, warto posłuchac i popatrzeć:
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=swd

Wt cze 26, 2012 10:59
P.S.
Warto przeczytać równiez tę informację:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1145168

Wt cze 26, 2012 11:08

Cóż, szczegółów nie znam, nie chcę się dalej kłócić. WIEM, że za 4 stówki każdy bogobojny katolik może oglądać TV Trwam 24 godziny na dobę i to w nawet największym zadupiu, gdzie sygnał cyfrowy nie dotrze.

Wt cze 26, 2012 11:10

Jajko napisał(a):
WIEM, że za 4 stówki każdy bogobojny katolik może oglądać TV Trwam 24 godziny na dobę i to w nawet największym zadupiu, gdzie sygnał cyfrowy nie dotrze.

A za PRL-u każdy mógł sobie podsłuchiwać Radia Wolna Europa po kryjomu. "Bariery" w postaci zakazów czy zagłuszarek jako się "dawało pokonać", więc żadnego zagrożenia dla wolności słowa nie było, prawda?

Wt cze 26, 2012 11:12

400 zł w zbożnym celu nie jest barierą nie do pokonania. Skoro przez 9 lat ludzie mogli płacić Rydzykowi 400 zł to dlaczego nagle nie mogą? I co mają powiedzieć ci, co kupili talerz? Czy po przyznaniu koncesji na telewizję naziemną Rydzyk zrezygnuje z nadawania przez satelitę? To przecież są miliony rocznie. Czy może będzie utrzymywał i jedno i drugie?

Wt cze 26, 2012 11:45

Naprawdę nie rozumiesz, czy postanowiłeś konsekwentnie udawać Greka? Powtórzę:

Konieczność kupienia dekodera czy nowoczesnego telewizora to jedynie przykra konsekwencja przejścia na nadawanie cyfrowe - a nie coś "dodatkowego", jak w przypadku kablówki. Kto nie kupi dekodera albo nowoczesnego telewizora, a nie ma dodatkowo kablówki czy satelity, w ogóle nie będzie mógł oglądać telewizji.

Może i do pokonania, ale jednak bariera. Nałożona bezpodstawnie i w wyniku dyskryminującej decyzji politycznej. Mamy protestować dopiero jak o. Rydzyka zamkną w więzieniu za krytykowanie rządu? Czy to też uznasz za barierę wprawdzie, ale jednak "do pokonania"? :shock: W końcu jak się dobrze sprawujesz w więzieniu, to możesz przecież się starać o wcześniejsze zwolnienie - tak więc karanie więzieniem za nieprawomyślność też jest "do pokonania", więc w zasadzie w czym problem? :shock:

Wt cze 26, 2012 12:08

Jak mówiłem, szczegółów nie znam i nie chcę się kłócić kto ma rację. Wiem tylko, że nawet gdyby ostatecznie Rydzyk został bez koncesji, to i tak można jego tv oglądać inwestując w to 400 zł. Owszem, jest to i wydatek i kłopot, ale da się. I to z dobeym odbiorem na 100% powierzchni kraju - cyfrówka nie obejmie 100% nigdy.

Wt cze 26, 2012 13:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 62  Następna strona