Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 16:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam 

Uważam/wierzę, że...?
O. Rydzyk walczy w obronie TV Trwam 29%  29%  [ 5 ]
O. Rydzyk walczy o większy zasięg dla TV Trwam 47%  47%  [ 8 ]
Nie mam zdania / Trudno powiedzieć 24%  24%  [ 4 ]
Liczba głosów : 17

O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam 
Autor Wiadomość
Post Re: O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV T
gita napisał(a):
Alus! Na prawdę tak powiedział???
Cały czas mam włączony telewizor na TVTrwam i nie słyszałam tego, jaka szkoda, że nie słyszałam.
A może dlatego nie słyszałam, że NIC takiego NIE powiedział???
Za chwile rozpocznie się msza święta, a więc skoncentruję się tylko na Eucharystii.

Starszy pan siedzący na trawie, z wyraźnym akcentem "zaśpiewnym" wskazującym na tereny wschodnie Polski.
W tle słychać było instruowanie pielgrzymów przez o. Rydzyka, aby przemieszczali się na prawą stronę, gdzie jest jeszcze wolna przestrzeń.
Nic Ci na to nie poradzę, ze nie słyszałaś.

N lip 08, 2012 10:14

Gito a ja się dzisiaj pomodlę za Trwam, nie za rzekomą obronę ale żeby się zmienili. Przestali szerzyć nienawiść, dzielić polaków, obrażać tyczy się to również wyznawców Ojca Rydzyka. Za niego też pora się pomodlić by przestał służyć mamonie,oszukiwać, brać od biednych staruszek pieniądze a także by zaczął szanować innych ludzi.

N lip 08, 2012 10:24
Alus! Msza święta na Jasnej Górze jeszcze trwa. Skończyła się homilia oraz wręczanie darów.
Koniecznie muszę Ci pogratulować duszpasterza Twojej diecezji bp Kazimierza Ryczana.
Wygłosił wspaniałą homilię. Moj duszpasterz abp. Leszek Sławoj Głódź nie jest obecny na tej uroczystości, co napawa mnie smutkiem.
Alus! Poza tym mam do Ciebie prośbę.
Gdy czytam komentarze vulkana, nie wiem czy śmiać się, czy płakać, czy załamywać ręce.
Zauważyłam, że jesteś dla niego autorytetem.
Może przemówisz do niego, podszkolisz go, wpłyniesz na niego, aby chociaz odrobinę zmądrzał.
Nie zgadzamsię z Tobą prawie w żadnej sprawie, ale wiem, że jesteś osobą inteligentną i na pewno też Cię rażą jego komentarze.

N lip 08, 2012 12:35

Cytuj:
Gdy czytam komentarze vulkana, nie wiem czy śmiać się, czy płakać, czy załamywać ręce.
Może przemówisz do niego, podszkolisz go, wpłyniesz na niego, aby chociaz odrobinę zmądrzał.
Nie zgadzamsię z Tobą prawie w żadnej sprawie, ale wiem, że jesteś osobą inteligentną i na pewno też Cię rażą jego komentarze.

Napisałem prawdę która widocznie kole cię w oczy i uciekasz się takich słów. Ale dlaczego wypowiadasz się za Alusa że rażą ją moje komentarze. Być może to właśnie twoje kłamliwe komentarze każdego rażą?

Chciałem się pomodlić za Trawam, za Rydzyka by stał się dobrym człowiek a także za ciebie. Rozumiem że nie potrzebujesz modlitw. Kiedy ty zmądrzejesz?

Cytuj:

Podobnie sądze o twym komentarzach gdzie piszesz o obronie Trawam.

N lip 08, 2012 12:46

Ileż czasu będziecie się jeszcze obrażać. Czy wy nie potraficie się zająć sobą tylko piszecie zbędne posty. Przypuszczam że wielu użytkowników ma już dość waszych sporów. Jeden temat został już zamknięty, wy poszukliscie sobie nowego by wzajemnie się prowokować. Szkoda tylko że moderatorzy nie widzą co wy tu robicie. Czy mam ponownie zgłaszać wasze zachowanie.

N lip 08, 2012 12:58
gita napisał(a):
Alus! Msza święta na Jasnej Górze jeszcze trwa. Skończyła się homilia oraz wręczanie darów.
Koniecznie muszę Ci pogratulować duszpasterza Twojej diecezji bp Kazimierza Ryczana.
Wygłosił wspaniałą homilię. Moj duszpasterz abp. Leszek Sławoj Głódź nie jest obecny na tej uroczystości, co napawa mnie smutkiem.

Żeby jeszcze te piękne homilie przekładały się postawę biskupa wobec ludzi na codzień :(

I do czego to doszło...o. Rydzyk pospołu z Kulczykiem konfratrami zakonu paulinów.....i jak tu pogodzić hasło bp Napierały Wolę dać pieniadze na Kulczyka anizeli na Rydzyka. Bo Kulczyk da mi na kampanię. A co mam z Rydzyka?.

N lip 08, 2012 14:19
Zaprzeczeniem tytułu tego wątku jest fakt, że w dzisiejszej XX Pielgrzymce RRM wzięło udział kikaset tysięcy osób i była to wielka modlitwa o wolność słowa i zaprzestanie dyskryminacji TVTrwam.
Więcej na ten temat tutaj:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1145409

N lip 08, 2012 20:06
abert napisał(a):
Ileż czasu będziecie się jeszcze obrażać. Czy wy nie potraficie się zająć sobą tylko piszecie zbędne posty. Przypuszczam że wielu użytkowników ma już dość waszych sporów.

No własnie.
Proponuję zbanować Gitę i będzie spokój.

N lip 08, 2012 23:54
Ojciec św. Benedykt XVI pozdrawiając uczestników XX Pielgrzymki RRM powiedział, że zebrani słuchacze Radia Maryja modlą się za Ojczyznę, rodziny i o WOLNOŚĆ SŁOWA.
Przesłanie Ojca Świętego mozna wysłuchać otwierając link który podałam pod poprzednią notką.

Pn lip 09, 2012 8:12

Cytuj:
Ojciec św. Benedykt XVI pozdrawiając uczestników XX Pielgrzymki RRM powiedział, że zebrani słuchacze Radia Maryja modlą się za Ojczyznę, rodziny i o WOLNOŚĆ SŁOWA.

Co ciekawe Benedykt XVI nie powiedział że modlą się o rzekomą obronę TV Trwam. Druga ciekawostka jest taka że po co modlić się o wolność słowa skoro ona jest. Nie żyjemy na Białorusi gdzie ktoś coś powie i jest wsadzany do więzienia.

Pn lip 09, 2012 8:46
vulkan napisał(a):
Cytuj:

Co ciekawe Benedykt XVI nie powiedział że modlą się o rzekomą obronę TV Trwam. Druga ciekawostka jest taka że po co modlić się o wolność słowa skoro ona jest. Nie żyjemy na Białorusi gdzie ktoś coś powie i jest wsadzany do więzienia.

Oczywiście, że nie chodzi tylko o TVTrwam, ale w ogóle o wolność słowa w Polsce.
Np. wyrzucanie z telewizji "publicznej" redaktorów, którzy nie kadzą rządowi, a są w stosunku do obecnego układu rządzącego krytyczni, to łamanie podstaw demokracji i wolności słowa.

Pn lip 09, 2012 8:57
gita napisał(a):
vulkan napisał(a):
Cytuj:

Oczywiście, że nie chodzi tylko o TVTrwam, ale w ogóle o wolność słowa w Polsce.
Np. wyrzucanie z telewizji "publicznej" redaktorów, którzy nie kadzą rządowi, a są w stosunku do obecnego układu rządzącego krytyczni, to łamanie podstaw demokracji i wolności słowa.

Pytałam Cie już kilka razy o nazwiska tych wyrzucanych redaktorów - bez efektu.
A wolnośc i demokrację w Polsce postrzega każdy jak chce.
Przykład?
- bp Ryczan: Demokracja przekształciła sie juz w oligarchię i kontroluje wszystkie dziedziny życia jeszcze bardziej niż demokracja komunistyczna.
- abp Tobin mówi o Polske jako o kraju gdzie zwraca się uwagę i docenia zasady demokracji.
Inna sprawa - "dmokracja komunistyczna"- ciekawy twór :o

Pn lip 09, 2012 9:13
Alus! Wiem, że należysz do dobrze zorientowannych i wierz, którzy to redaktorzy, między innymi Anita Gargas, Lichocka, Karnowscy,Hlebowicz,Reszczyński to kilka nazwisk, żeby podać wszystkich wyrzuconych musiałabym sprawdzić w internecie.
Podać Ci link do wszystkich wyrzuconych?
P.S.a jak odniesiesz się do ilości pielgrzymów modlących się na Jasnej Górze o wolność słowa w Polsce?

Pn lip 09, 2012 9:30
P.S. Wpisz w wyszukiwarkę:redaktorzy zwolnieni z TVP, znajdziesz więcej nazwisk.

Pn lip 09, 2012 9:37

gita, a co ma liczba uczestników pielgrzymki do faktów? TV Trwam nie grozi żadna likwidacja, choć duża liczba ludzi może sądzić inaczej.

A teraz porozmawiajmy o samej naziemnej telewizji cyfrowej (NTC). Czy aby na pewno się ona opłaca o. Rydzykowi? Do NTC dostęp ma już ponad 95% społeczeństwa, ale tylko ok. 10% z tego korzysta. Ludzie w dzisiejszych czasach wolą odbiór bezpośrednio z satelity, więc moim zdaniem o. Rydzyk więcej by zyskał na przeprowadzce TV Trwam z satelity Astra na dużo bardziej popularną w Polsce satelitę Hot Bird. Gdyby TV Trwam znalazła się w NTC, to o. Rydzyk musiałby płacić już nie tylko za nadawanie satelitarne, ale również za nadawanie naziemne. Przypomnę, że z NTC narazie chce korzystać tylko 10% społeczeństwa. Te pieniądze zamiast wydawać na nadawanie naziemne, o. Rydzyk mógłby wydać je na wspomnianą wcześniej przeprowadzkę, dzięki której TV Trwam miałaby szanse zyskać większą oglądalność niż w przypadku NTC. Co Wy na to?

Poniższy wykres udowadnia, że użytkownicy naziemnej telewizji są w mniejszości. Wykres jest już trochę nieaktualny, ale tylko trochę.
Obrazek
Nawet jeśli zsumujemy użytkowników naziemnej telewizji analogowej i cyfrowej, to nadal użytkownicy telewizji satelitarnej i kablowej to duża większość.

Płatna telewizja - aż 67%
TVA i NTC - tylko 32%

Pn lip 09, 2012 10:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona