| 

Pseudoterapia Berta Hellingera 

| Autor | Wiadomość |  
			| Andy72 
   |   Pseudoterapia Berta Hellingera_________________
 Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

|  
			| So lip 14, 2012 14:29 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraDla Posackiego wszystko stanowi zagrozenie. 

|  
			| So lip 14, 2012 14:37 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraUważasz że to ekspresowe załatwianie pokoleniowych problemów to nie zagrożenie? To nie żadna psychologia tylko magia. _________________
 Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

|  
			| So lip 14, 2012 14:43 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Rojza Genendel 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraBrałam udział w terapii tej metodą. Uważam, że jest to rzetelny i skuteczny sposób leczenia. _________________
 Jestem panteistką.
 "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną."
 (Carl Sagan)

|  
			| So lip 14, 2012 17:02 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraJa znam tylko z opisów internetowych. Na czym polega? Podobno ustawia się ludzi aby "byli" kimś z naszej rodziny. Czy nie ma w tym nic nadnaturalnego? _________________

|  
			| So lip 14, 2012 17:08 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Pseudoterapia Berta Hellingerazranienia z dzieciństwa przenosimy do życia dorosłego.pierwotne relacje projektujemy na spotkanych w późniejszym życiu ludzi.
 tak wiec, ta terapia ma jaki taki sens, ale myślę, ze może być niebezpieczna,
 bo można dotknąć jakiś strasznych spraw..
 i jak terapeuta nie będzie wystarczająco dobry to można sobie potem ze sobą nie poradzić.

|  
			| N lip 15, 2012 14:16 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraAle to co opisujesz to zwykła psychoanaliza - np. Woody Allen leży na kozetce i opowiada o swoim dzieciństwie. Ale czasami "terapeuci" posługują się nadnaturalnymi zdolnościami, np. hipnotyzer który cofa pacjenta do "poprzednich wcieleń", po czymś takim pacjent wierzy w reinkarnację. A u Hellingera jakiś układ osób w sposób magiczny odźwierciedla rodzinę. _________________

|  
			| N lip 15, 2012 14:24 | 

|  
		|  |  

|   Re: Pseudoterapia Berta Hellingeramagia, reinkarnacje...nie nie..nie popieram tego typu historii i szczerze ci je odradzam.
 na wszystkie problemy z psychika, najlepsza jest modlitwa, Sakramenty Sw, zawierzenie Bogu
 + jeśli to konieczne: rzetelna pomoc medyczna.

|  
			| N lip 15, 2012 23:56 | 

|  
		|  |  

|   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraJeżeli masz problemy to udaj sie do specjalisty a nie polegaj na forumowych postojebcach co wystukają na klawiaturze to co im ślina na palce przyniesie.To są poważne sprawy.

Modlitwa, Sakramenty Sw - może jeszcze wizyta u wróżki i poszukiwanie przyczyn kłopotów pacjenta za pomocą kryształowej kuli?

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:14 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraJa chodzę do specjalisty, ale oprócz tego przydałoby by mi się jakieś kierownictwo duchowe _________________

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:21 | 

|  
		|  |  

|   Re: Pseudoterapia Berta Hellingeraachad napisał(a): forumowych postojebcachtakie słownictwo nie powinno być na tym forum akceptowane. ----- Andy, to czemu się o to kierownictwo nie nie postarasz?

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:30 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraMam wysokie wymagania wobec kierownika, trudno znaleźć, zwłaszcza że nie mieszkam w dużym mieście. _________________

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:35 | 

|  
		|  |  

|   Re: Pseudoterapia Berta Hellingerano to powinno być łatwiej w dużym mieście..tyle zgromadzeń zakonnych. 

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:40 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Pseudoterapia Berta HellingeraNo właśnie, ja siedzę w domu, tylko jeźdzę po leki _________________

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:45 | 

|  
		|  |  

|   Re: Pseudoterapia Berta Hellingeraczy musisz tyle w domu siedzieć?to chyba nie jest dobre przy tego typu problemach..
 z reszta nie wiem. pewnie robisz co możesz.

|  
			| Pn lip 16, 2012 0:53 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach