Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 21:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Cenzura polityczna! 
Autor Wiadomość
Post Cenzura polityczna!
W nocy z piątku na sobotę został zatrzymany przy użyciu broni palnej pijany prokurator i w żadnych media o tym ani słówka.
O przypadku Madzi było rano, wieczór, we dnie i w nocy, a o tym ani słówka. Ile jest takich informacji, o których w reżimowych mediach nie ma ani słówka? W Radiu EM też!
http://niezalezna.pl/30994-prokurator-z ... bowiazkach

Pn lip 16, 2012 9:25
Post Re: Cenzura polityczna!
ale co cie bulwersuje? ze przy użyciu broni palnej, czy to ze ktoś był pijany?

Pn lip 16, 2012 9:28
To że tego "ktosia" tak zatrzymano, a w mediach nie było o tym ani słówka, choć o innych pierdołach , są całe lawiny słów. A w sprawie śmierci Madzi, przekroczone zostały wszelkie granice.
Ciebie takie coś nie rusza?

Pn lip 16, 2012 9:36
wiesz co, szczerze mówiąc jak to przeczytałam,
to najbardziej poruszyło mnie, ze prokurator był pijany.

Ostatnio edytowano Pn lip 16, 2012 9:42 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn lip 16, 2012 9:37
Maluczki nie widzisz różnicy pomiędzy zabiciem dziecka a zatrzymaniem pijanego prokuratora?
O jakich przekroczonych granicach piszesz?
Prokurator nie powinien prowadzić pojazdu pod wpływem alkoholu, ale czy to specjalny temat?

Pn lip 16, 2012 9:39
A to, że był to prokurator, który jest wysokim strażnikiem praworządności w państwie, to nie?
Np. dzisiaj w RK podawali, że policja zatrzymała dwudziestojedno letniego "pseudokibica", a o prokuratorku ani słówka.

Pn lip 16, 2012 9:44
kacperek29 napisał(a):
Maluczki nie widzisz różnicy pomiędzy zabiciem dziecka a zatrzymaniem pijanego prokuratora?
O jakich przekroczonych granicach piszesz?
Prokurator nie powinien prowadzić pojazdu pod wpływem alkoholu, ale czy to specjalny temat?

A uciekać policjantom może?
Widzę różnicę, ale jeszcze większą widzę w informowaniu o tym!
Widać dla Polaków pijacy to swoi ludzie, godni są najwyższego zaufenia.

Pn lip 16, 2012 9:48

Nawet jakby cale pasmo w tv poświęcili złapanym pijakom to by zabrakło czasu antenowego...

Pn lip 16, 2012 9:53

Dlatego media są siłą. Bo one decydują co ludzie wiedzą a czego nie. Gdyby teraz USA przystąpiło do nowej wojny, ale żadne media by tego nie ogłosiły skąd byśmy wiedzieli o tym że jest jakaś wojna? Dla mnie od dawna nie jest tajemnicą że przekazywane są tylko wyrywkowe informacje. I nie trudno zobaczyć że co chwile inne tematy są na topie. Obecnie będzie to sprawa Madzi i jakby świat zamarł, nic innego nie ma. Powiedz Maluczki skąd wiesz o tym prokuratorze?

Pn lip 16, 2012 9:56
Maluczki, lepiej dla tego prokuratora, bo jakby się rozniosło, ze był pijany to by mu mogło to bardzo zaszkodzić,
a także ogólnie, 'dobremu imieniu' tego urzędu..jeśli takowe ma.
Moim zdaniem osoba na takim stanowisku, powinna się dwa razy zastanowić zanim się upije.

Pn lip 16, 2012 9:58
Byłooooo.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,tit ... crsn=3#_=_

... nie wiem czemu wkleja się taki gigantyczny link...

Maluczki wg kodeksów etycznych prokuratorów lub sędziów, sędzia/prokurator/adwokat powinni być ludźmi o nieskazitelnym charakterze, chodzące ideały.
Znasz kogoś takiego?
Ja nie.
Obawiam się, że takich ludzi nie ma, bo nawet święci nie byli nieskazitelni.

Był pijany? To straszne, bo hańbi swój urząd i obniża zaufanie społeczne. I takie zdarzenia trzeba potępiać.
Ale czy zdajesz sobie sprawę, że jeśli policja zatrzyma pijanego kierowcę, który jest sędzią nic mu nei może zrobić?

To nei jest prawda, że nikt o tym nie napisał.

https://www.google.com/search?q=gliwice ... f8&oe=utf8

Pn lip 16, 2012 10:29
Cytuj:
silgar

Odpowiedz z cytatem
Post Re: Cenzura polityczna!
Nawet jakby cale pasmo w tv poświęcili złapanym pijakom to by zabrakło czasu antenowego...

Dla Ciebie prokurator to zwykły pijak?
Poza tym, w stosunku do osób publicznych dobrze by było, bo byłoby wiadomo kto ma skłonności i kogo to prawo nie dotyczy
Cytuj:
WIST
Moderator

Odpowiedz z cytatem
Dlatego media są siłą. Bo one decydują co ludzie wiedzą a czego nie. Gdyby teraz USA przystąpiło do nowej wojny, ale żadne media by tego nie ogłosiły skąd byśmy wiedzieli o tym że jest jakaś wojna? Dla mnie od dawna nie jest tajemnicą że przekazywane są tylko wyrywkowe informacje. I nie trudno zobaczyć że co chwile inne tematy są na topie. Obecnie będzie to sprawa Madzi i jakby świat zamarł, nic innego nie ma. Powiedz Maluczki skąd wiesz o tym prokuratorze?

Z tego skąd link.Mimo że słucham dzienników Radia Katowice i Radia EM, ani nawet w RM tego nie słyszałem.
Cytuj:
mkb

Odpowiedz z cytatem
Maluczki, lepiej dla tego prokuratora, bo jakby się rozniosło, ze był pijany to by mu mogło to bardzo zaszkodzić,
a także ogólnie, 'dobremu imieniu' tego urzędu..jeśli takowe ma.
Moim zdaniem osoba na takim stanowisku, powinna się dwa razy zastanowić zanim się upije

Lepiej dla prokuratora, ale gorzej dla nas. Podejrzewam, że gdyby był to np. prokurator Pasionek, to reżimowe media trząsłyby się o ty od rana do wieczora.
Cytuj:
Margaret_ka

Odpowiedz z cytatem
Byłooooo.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,tit ... crsn=3#_=_

... nie wiem czemu wkleja się taki gigantyczny link...

Maluczki wg kodeksów etycznych prokuratorów lub sędziów, sędzia/prokurator/adwokat powinni być ludźmi o nieskazitelnym charakterze, chodzące ideały.
Znasz kogoś takiego?
Ja nie.
Obawiam się, że takich ludzi nie ma, bo nawet święci nie byli nieskazitelni.

Był pijany? To straszne, bo hańbi swój urząd i obniża zaufanie społeczne. I takie zdarzenia trzeba potępiać.
Ale czy zdajesz sobie sprawę, że jeśli policja zatrzyma pijanego kierowcę, który jest sędzią nic mu nei może zrobić?
To wszystko świadczy o tym jakim państwem jest Polska i kto nią rządzi.

Pn lip 16, 2012 11:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]