Jan Paweł II a dialog międzyreligijny
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jan Paweł II a dialog międzyreligijny
@pająk , o konkurencyjności można mówić , gdy towar ten sam tylko opakowanie , lub sposób wytworzenia inny . a w tym przypadku ani z jednym ani z drugim nie mamy do czynienia. zło albo demon jeden grzyb . 
|
Śr lip 18, 2012 8:29 |
|
|
|
 |
pająk
|
trup napisał(a): @pająk , o konkurencyjności można mówić , gdy towar ten sam tylko opakowanie , lub sposób wytworzenia inny . a w tym przypadku ani z jednym ani z drugim nie mamy do czynienia. zło albo demon jeden grzyb .  bla bla bla każda religia musi o konkurencji mówić w złych stronach by na ich stronę nie przechodzić. 
|
Śr lip 18, 2012 8:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bla , bla , bla poczytaj coś o konkurencyjności a póżniej zabieraj głos . 
|
Śr lip 18, 2012 8:51 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Może Ty poczytaj, albo choć pomyśl? Konkurencyjność opiera się na zaspokajaniu tych samych potrzeb, a nie na produkowaniu tego samego.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr lip 18, 2012 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jeżeli ktoś uważa Kościół Katolicki za instytucje szukająca klientów, to rzeczywiście można mówić o jego "walce z konkurencja" he he piekielna chyba.. ja jednak wierze, ze Kościół jest czymś zupełnie innym.
link z wykładów egzorcysty, jest głównie dla ludzi wierzących, katolików, ewentualnie ludzi, którzy chcą ustalić co jest akceptowane przez Kościół, a co nie.
|
Śr lip 18, 2012 9:18 |
|
|
|
 |
pająk
|
Cytuj: Egzorcyści Kościoła Katolickiego przestrzegają przed medytacja transcendentalna Jak się nie mylę to medytacji transcendentalnej nie ma w buddyzmie. Pochodzi ona od guru Mahariszi Mahesz Jogi. Co do tych demonów to każdej religii one są w Chrześcijaństwie również, nie raz słychać o różnych opętaniach.
|
Śr lip 18, 2012 9:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Konkurencyjność opiera się na zaspokajaniu tych samych potrzeb, zakladam , że jak poczytasz o czym mowa w tym temacie to sam sobie odpowiesz . ale jak nie poczytasz to Cytuj: Może Ty poczytaj, albo choć pomyśl . 
|
Śr lip 18, 2012 9:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pająk, jeśli nie masz ochoty wysłuchać tego wykładu to odpuść sobie dyskusje ze mną na ten temat. tam ksiądz, autorytet w dziedzinie egzorcyzmów, dokładnie tłumaczy sprawy związane z nieodpowiednia forma medytacji i do czego ona prowadzi. potem możemy dyskutować.
|
Śr lip 18, 2012 9:38 |
|
 |
JedenPost
|
@trup
Wiem o czym była mowa. Człowiek ma pewne potrzeby, które zbiorczo można określić jako "religijne". Poszczególne związki wyznaniowe starają się te potrzeby zaspokajać, ich siła (w tym szansa przetrwania) zależy od tego w jakim stopniu im się do udaje. W tym ujęciu prowadzone przez duchownego jednego z wyznań zniechęcanie do innych (czy praktyk z tym innym związanych) jak najbardziej można określić jako zwalczanie konkurencji, choćby ów duchowny miał szczerą intencję chronić bliźnich przed złem wedle swojego rozeznania.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr lip 18, 2012 9:41 |
|
 |
pająk
|
mkb napisał(a): pająk, jeśli nie masz ochoty wysłuchać tego wykładu to odpuść sobie dyskusje ze mną na ten temat. tam ksiądz, autorytet w dziedzinie egzorcyzmów, dokładnie tłumaczy sprawy związane z nieodpowiednia forma medytacji i do czego ona prowadzi. potem możemy dyskutować. Mówiłem tylko że ta medytacja nie jest z buddyzmu a teraz trwa temat o buddyzmie. I nie obchodzą mnie ataki na inne wyznania.  Masz coś ciekawego do napisana o Buddyzmie to pisz.
|
Śr lip 18, 2012 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tak, przede wszystkim łamie on I-sze przykazanie.
|
Śr lip 18, 2012 10:16 |
|
 |
JedenPost
|
W jaki sposób?
|
Śr lip 18, 2012 10:17 |
|
 |
pająk
|
mkb napisał(a): tak, przede wszystkim łamie on I-sze przykazanie. To chyba masz nikłe pojęcie o Buddyzmie. Wyjaśnię ci iż w tej bardziej filozofii niż religii nie czci się Bogów. Nie rozumiem dlaczego mieszasz Chrześcijaństwo z Buddyzmem pisząc o przykazaniach.
|
Śr lip 18, 2012 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
prawdziwe chrześcijaństwo to zbliżanie się do Boga Osobowego. nie można być Buddysta i nie łamać I-ego przykazania, bo Buddyzm neguje istnienie takiego Boga, baa..każdego Boga, a pierwsze przykazanie nakazuje MIEĆ BOGA I STAWIAĆ GO PONAD WSZYSTKO.
|
Śr lip 18, 2012 10:42 |
|
 |
JedenPost
|
To już Twoja interpretacja. Samo w sobie I przykazanie zakazuje mieć innego Boga przed JHWH, to wszystko. Buddyści go nie łamią.
|
Śr lip 18, 2012 10:44 |
|
|
|