Autor |
Wiadomość |
Daniel86
|
 Re: Tydzień apostazji
piok333 napisał(a): Skoro ani miłosierne wezwania, ani życzliwe ostrzeżenie nie skutkują, pozostaje zrobić to, co w tej sytuacji przewiduje Pismo. Odtąd strząsam wirtualny pył z nóg moich: byłeś ostrzegany, lecz nie posłuchałeś; zatem grzechy twoje na twoją głowę.
Jam nie winien. I tak powinno być od samego początku. Znamy Waszą religię, więc jeśli zechcemy, to się sami na nią nawrócimy, więc nie trzeba nas straszyć wiezieniem za in vitro (PiS), zakazywać nam Parad Równości (Solidarna Polska) albo oczerniać i zaszczuwać, że niby tylko katolik może być dobrym człowiekiem i prawdziwym patriotą, a każdy ateista jest drugim Stalinem albo Żydem (słuchacze Radia Maryja). Wasze nawracanie na siłę nie tylko nie jest skuteczne, ale nawet przynosi skutki odwrotne. Jeśli chcesz wychować zagorzałego ateistę, musisz mu udzielać surowych lekcji religii. Czyli wojujący ateizm to skutek działań samych katolików i polityków, którzy chcą się podlizać katolickim wyborcom.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pn lip 23, 2012 11:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Daniel86 Dokładnie, a co do podlizywania się wyborcom niestety dotyczy to głównie starszego pokolenia. Mówiąc brutalnie - gdy "moherowe berety" wymrą, politycy stracą dużo, zwłaszcza ci, którzy grają na umysłach ludzi podatnych na manipulacje. Mlode pokolenie jest już inne, dlatego partia Palikota znalazła się w Sejmie, a to tylko pierwsza jaskółka w kierunku prawdziwie liberalnego pędu i zmian w mentalności wyborców, a nie fałszu pt. PO. Ponadto, katolicy mogliby się uczyć dużo od takich buddystów. Oni również mają swoje prawa i zasady, w tym takie, które nie podobają się wielu ateistom, jednak nie słyszałem jeszcze, by jakiś buddysta nawoływał do uniemożliwienia realizacji praw pkojowego światopoglądu jakimś ludziom. Buddyści szanują zróżnicowanie światopoglądowe i nie prowadzą krucjaty w taki, czy inny sposób tak jak katolicy. Dlatego we współczesnym świecie religia katolicki traci, a inne zyskują. Współczesny człowiek nie zrobi nic na siłę, a już na pewno nie z własnej nieprzymuszonej woli, jak również nie chce być nagabywany nauczaniem innych światopoglądów, bo kojarzy się to z agresywnym marketingiem, jaki uprawia piok333.
|
Pn lip 23, 2012 11:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trudno się czyta te fałszerstwa.
piszecie, ze ktoś was chce nawracać? a kto dokładnie? czy tutaj na tym forum, na które sami z nieprzymuszonej woli wchodzicie? a potem będziecie pisać, ze was się tutaj 'nawracało'??
|
Pn lip 23, 2012 11:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@mkb Nie przyszliśmy tu, a już na pewno nie ja, by nas nawracać, w moim przypadku werbować.
|
Pn lip 23, 2012 12:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
no to po co? o apostazji już wszystko wiesz.
|
Pn lip 23, 2012 12:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wiesz co Mike, sama odpowiem na własne pytanie. myślę, ze nadal tu jesteś bo okazano ci tu sympatie i szczere zainteresowanie tym co myślisz. myślę, ze środowisko w którym żyjesz jest bardzo egoistyczne, każdy myśli głównie o sobie. jesteś tam traktowany brutalnie i sam tak traktujesz innych. tu spotkałeś się z czymś, znacznie bardziej wysublimowanym, dlatego cie tu ciągnie. ja się bardzo ciesze, ze tu jesteś z nami, choć czasem moim zdaniem piszesz od rzeczy. lepiej jednak, ze spędzasz czas na kłótniach z katolikami na wiara.pl niż żebyś siedział na portalu randkowym z nie wiadomo kim. tak trzymaj.
|
Pn lip 23, 2012 12:38 |
|
 |
Daniel86
|
mkb napisał(a): piszecie, ze ktoś was chce nawracać? Jeśli PiS straszy wiezieniem za in vitro, a Solidarna Polska chce zakazać Parad Równości, to znaczy, że ci politycy próbują niepokornych zmusić do katolickiej moralności siłą (Kościoła nie posłuchają, ale policji będą musieli). Ponad to fanatycy religijni nas oczerniają i zaszczuwają mówiąc, że każdy ateista jest złym i nic niewartym człowiekiem. Wy, katolicy, się usprawiedliwiacie, że nikogo na siłę do Kościoła nie ciągniecie, ale przecież Wasza religia to nie tylko wiara i rytuały, ale także moralność i styl życia. Czyli narzucenie katolickiej moralności i katolickiego stylu życia jest narzucaniem części katolickiej religii. A wiadomo, im większy ucisk, tym większy bunt. Sami musimy chcieć się nawrócić, bo bez naszej chęci będzie tylko gorzej. Powtórzę przysłowie: Jeśli chcesz wychować zagorzałego ateistę, musisz mu udzielać surowych lekcji religii (to przysłowie było chyba w innej wersji, ale na szybko tylko to udało mi się znaleźć w Google'u)
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pn lip 23, 2012 13:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
o ile wiem to PIS nie jest u władzy, tylko wygłasza jakieś postulaty...tak wiec o co chodzi? na dodatek droga od postulatów partii, która nie jest u władzy, do ustawy prawnej, jest bardzo, bardzo długa...a czasem jej w ogóle nie ma.
..natomiast dobrze, ze są postulaty, ze są różne glosy. to daje pełniejszy obraz sytuacji politycznej w danym kraju.
|
Pn lip 23, 2012 13:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): o ile wiem to PIS nie jest u władzy, tylko wygłasza jakieś postulaty...tak wiec o co chodzi? na dodatek droga od postulatów partii, która nie jest u władzy, do ustawy prawnej, jest bardzo, bardzo długa...a czasem jej w ogóle nie ma.
..natomiast dobrze, ze są postulaty, ze są różne glosy. to daje pełniejszy obraz sytuacji politycznej w danym kraju. Pamiętasz co się działo, gdy PiS był u władzy? Policja na LGBT maszerujących w pokojowych manifestacjach, w Sejmie partie typu Liga Polskich Rodzin, wizerunek Polski - cemnogrodu w oczach cywilizowanego świata, a w UE aż się gotowało, by nałożyć sankcje na Polskę za łamanie Praw Człowieka. Nie chcę powtórzenia tej pissowskiej wizji Polski.
|
Pn lip 23, 2012 13:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): wiesz co Mike, sama odpowiem na własne pytanie. myślę, ze nadal tu jesteś bo okazano ci tu sympatie i szczere zainteresowanie tym co myślisz. myślę, ze środowisko w którym żyjesz jest bardzo egoistyczne, każdy myśli głównie o sobie. jesteś tam traktowany brutalnie i sam tak traktujesz innych. tu spotkałeś się z czymś, znacznie bardziej wysublimowanym, dlatego cie tu ciągnie. ja się bardzo ciesze, ze tu jesteś z nami, choć czasem moim zdaniem piszesz od rzeczy. lepiej jednak, ze spędzasz czas na kłótniach z katolikami na wiara.pl niż żebyś siedział na portalu randkowym z nie wiadomo kim. tak trzymaj. Przecież Ty nic o moim życiu nie wiesz poza tym, że jestem ateistą, gejem i spałem z 3 kapłanami. Nie twórz na podstawie tych kilku zdawkowych faktów psychologicznego rysu mojej osoby i historii mojego życia. Wcale nie odczuwam, że spotkałem się tu z sympatią, takową otrzymałem jedynie od garstki osób, za co dziękuję, ale większość w sposób chamski, brutalny, sprzeczny z faktami, kłamliwy mnie tu notorycznie obraża i poniża. Nie wnikam, czy świadomie, czy nie. To, że ostudzam moje reakcje i nie spotykacie się tutaj z ostrymi słowami, wynika jedynie z tego, że zaakceptowałem regulamin forum oraz przebywam pośród wron, których celem jest mnie zadziobać. Wszedłem tu jedynie z ciekawości, fakt by się dowiedzieć nt. apostazji, ale przy okazji zobaczyłem wątek o homo i tam się postanowiłem wypowiadać, bo widzę ile kłamstw jest kierowanych pod adresem osób takich jak ja. Dlatego postanowiłem przedstawić mój głos i głos nauki, a nóż widelec jakiś religijny zagubiony homo to przeczyta. Niech ma szerszze spojrzenie na sprawę, niż tylko to katolickie 
|
Pn lip 23, 2012 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ok Mike29 napisał(a): Pamiętasz co się działo, gdy PiS był u władzy? Policja na LGBT maszerujących w pokojowych manifestacjach, w Sejmie partie typu Liga Polskich Rodzin, wizerunek Polski - cemnogrodu w oczach cywilizowanego świata, a w UE aż się gotowało, by nałożyć sankcje na Polskę za łamanie Praw Człowieka. Nie chcę powtórzenia tej pissowskiej wizji Polski. to instytucje Uni Europejskiej są dla ciebie aż tak wielkim autorytetem, ze tożsamość narodowa Polaków nic dla ciebie nie znaczy? "ciemnogród"...co za pogląd..
|
Pn lip 23, 2012 13:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak UE dba lepiej o egzekwowanie Praw Człowieka niż Polska. Smutny, aczkolwiek bardzo prawdziwy fakt. Nie mieszaj do tego narodowości, jestem Polakiem jak Ty i mam takie samo prawo tu żyć wg. mojego pokojowego stylu jak Ty.
|
Pn lip 23, 2012 19:24 |
|
 |
piok333
|
mkb napisał(a): no to po co? Być może po to, by nawrócić niezdecydowanych i poszukujących katolików na ateizm Tudzież by próbować rozwiać wątpliwości niezdecydowanego i poszukującego ateizmu. Przynajmniej niektórzy Cytuj: agresywnym marketingiem, jaki uprawia piok333 ... znów te antykatolickie zwidy 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn lip 23, 2012 20:16 |
|
 |
Acro
|
Albowiem zaprawdę powiadam wam: każdy, kto atakuje Pioka, atakuje święty kościół katolicki! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn lip 23, 2012 20:24 |
|
 |
piok333
|
Acro napisał(a): każdy, kto atakuje Pioka, atakuje święty kościół katolicki To zależy od treści kwestionowanych wypowiedzi pioka333 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn lip 23, 2012 20:36 |
|
|
|