Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 7:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
 Koncert Madonny - czy powinien się odbyć na Narodowym? 
Autor Wiadomość

Post Re: Koncert Madonny - czy powinien się odbyć na Narodowym?
Qwerty2011 napisał(a):
Mam wrażenie, że dzisiejszym katolikom zbyt często jest już "wszystko jedno". Parodia ukrzyżowania na scenie, publiczne niszczenie Biblii, satanista w mediach, niesmaczne parady gejowskie i wiele innych.

Dziwisz się katolicy nie powinni się zajmować głupotami i słuchać tych co źle czynią czyli niszczą Biblię czy palą Koran. Co do szatanisty w mediach jesteś w błędzie jeżeli sądzisz że Nergal jest wyznawcą Szatana.
Cytuj:
niesmaczne parady gejowskie

Geje mają prawo paradować to wolny kraj. Rozumiem że geje powinni mieć jeszcze mniej praw.

Cytuj:
Niedługo zdejmą krzyże w szkołach i innych publicznych miejscach i co powie na to katolik?

Nie rozumiem po co krzyże w szkołach czy sejmie. Krzyż katolik powinien mieć w sercu. :)

Cz lip 26, 2012 8:08

Ja tam się zasadniczo zgadzam z Qwerty natomiast uważam, że za jeden teledysk nie można od razu całą twórczość do jakiegoś wojującego antychrześcijaństwa sprowadzić.

Cz lip 26, 2012 8:31

Gratulacje, już prawie 43 tys. ludzi zrobiło darmową reklamę koncertowi. Dziękuję w imieniu organizatora. ;D

Cz lip 26, 2012 12:09

A jak niby działa ta reklama? Prezydent Warszawy, organizator i właściciel stadionu mają zapchane skrzynki e-mailowe z czego, jak myślę, "niezmiernie się cieszą".
Wytłumacz mi w jaki sposób ten fakt ściągnie na koncert dodatkowych ludzi?
Tylko nie mów o nagłośnieniu w mediach, bo media właściwie milczą na ten temat.

Cz lip 26, 2012 21:03
Bilety sprzedawano od lutego. Najczęściej jest tak, że gdy rusza sprzedaż to ludzie nie czekają na ostatnią chwilę, tylko kupują z wyprzedzeniem.
Utrzymanie stadionu to miliony miesięcznie- uważasz że lepiej płacić wyższe podatki, byleby jacyś artyści nie występowali na obiektach własności publicznej??
Stadion musi się z czegoś utrzymać- koncert znanej na całym świecie artystki to zapewni. W końcu skoro kilka lat temu publika mimo protestów dopisała, to dlaczego by teraz miała nie dopisać? Protestujący i tak by nie poszli na koncert.

Cz lip 26, 2012 21:11

Od kiedy to "cel uświęca środki"?
To może, żeby stadion był jeszcze bardziej opłacalny, zorganizujmy corridę, walki gladiatorów na śmierć i życie, albo krzyżowanie chrześcijan. A może jakiś międzynarodowy kongres satanistyczny lub światowy dzień kochających inaczej.
Wybaczcie, ale o kosztach utrzymania stadionu wiedziano już wcześniej. Jeśli teraz na zasadzie "tonący brzytwy się chwyta" ma dziać się tam wszystko bez względu na wartości moralne - to ja dziękuję. To lepiej rozbierzmy ze trzy stadiony, żeby reszta mogła normalnie się utrzymać.

Cz lip 26, 2012 21:30
A po co tak komplikować?? Pewnie za x lat wróci tu Jarmark Europa :)

Każdy może sobie wynająć stadion o ile nie będzie on służył do celów sprzecznych z prawem RP. Więc: corrida, kongres satanistyczny czy tęczowa rewolucja mogą wynająć stadion.
Może również wynająć stadion KK, aby zorganizować pielgrzymkę papieża.
Koszty kosztami i stoją one ponad wartościami moralnymi KK, lecz muszą być zgodne z prawem państwa. Life is brutal :roll:

Cz lip 26, 2012 21:57
Qwerty2011 napisał(a):
Wytłumacz mi w jaki sposób ten fakt ściągnie na koncert dodatkowych ludzi?Tylko nie mów o nagłośnieniu w mediach, bo media właściwie milczą na ten temat.

Żartujesz? O proteście przeciwko koncertowi Madonny było głośno we wszystkich największych programach informacyjnych (TVP, TVN, Polsat). Na portalu Gazeta.pl nie ma chyba dnia,żeby nie pisali o tej akcji:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12129325,Odwolac_koncert_Madonny___Nie__niech_wystepuje__kiedy.html
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12127023,Powstanie_czy_Madonna__Protest_przeciw_koncertowi.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12193642,_Koncert_Madonny_jest_mocnym_narzedziem_w_rekach_zlego_.html
http://wyborcza.pl/1,75478,12119293,Protest__Madonna_chce_kpic_z_Polakow.html
Ciekawe, dlaczego serwisowi powiązanemu z GW tak zależy, żeby nagłośnić całą sprawę ? :diabel:

Cz lip 26, 2012 22:33

Val napisał(a):
Każdy może sobie wynająć stadion o ile nie będzie on służył do celów sprzecznych z prawem RP. Więc: corrida, kongres satanistyczny czy tęczowa rewolucja mogą wynająć stadion.

Corrida raczej by się w naszym prawie (na szczęście) nie zmieściła ;)

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt lip 27, 2012 5:20

Cytuj:
To lepiej rozbierzmy ze trzy stadiony, żeby reszta mogła normalnie się utrzymać.

Co za głupi pomysł. Dobrze że Madonna przyjedzie a stadion narodowy zarobi na tym.

Pt lip 27, 2012 7:03

pająk napisał(a):
Cytuj:
To lepiej rozbierzmy ze trzy stadiony, żeby reszta mogła normalnie się utrzymać.

Co za głupi pomysł. Dobrze że Madonna przyjedzie a stadion narodowy zarobi na tym.

Mogłaby chociaż data tego koncertu być inna.

Pt lip 27, 2012 9:26

Mroczny Pasażer napisał(a):
Gratulacje, już prawie 43 tys. ludzi zrobiło darmową reklamę koncertowi. Dziękuję w imieniu organizatora. ;D

Cóż, organizator koncertów Madonny wydaje się doskonale wiedzieć, jak zapewnić sobie dodatkową, darmową promocję.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lip 27, 2012 9:35

Corrida? Wtedy to ja też zacząłbym protestować...

Pt lip 27, 2012 10:10
Cały ten celowy i prowokacyjny koncert jest dla mnie czymś obrzydliwym. Oraganizatorzy (włącznie z prezydent Warszawy) wiedzą że najlepszy interes ubiją grając na ludzkich uczuciach i ich największych wartościach, a do tego potrzba było odpowiedniej piosenkarki, obytej w skandalach i obrazie wiary. Ktoś kto to popiera, albo nie widzi że jest to gra na ludzkich uczuciach dla rozgłosu i pieniedzy, albo celowo to wspiera. Ciekawe jak by się oni czuli gdyby tak obrzydliwie manipulowano i wystawiano na próbe uczucia dla nich najawżniejsze, te głęboko w sercu. Dzisiaj dla pieniadza ludzie sa gotowi obrażać największe uczucia innych i nazywają to niewinną i dobrą zabawą. To jest chore i przykre że niektórzy to wspierają i nie widzą w tym nic złego. Oczywiście nie tylko o pieniądz tu chodzi bo akcja stop krzyżowi, stop Polakom którzy się modlą do kapłanów, ma w Polsce miejsce od początków obecnych rządów, a ten koncert się w to tylko wpasuje, nieprzypadkowo. Jeżeli coś jest głeboko w sercu innego człowieka, jakieś wielkie uczucie i wartość dla niego, nawet jeśli ja tego nie czuję, to nie będe kpił z jego uczuć i manipulował nimi, bo to głeboko rani. Obojętnie o jaką wiarę chodzi, czy jest to miłość do Boga, czy miłość do drugiego człowieka, matki, ojca, brata, siostry.... Przykre że niektórzy tego nie rozumieją, albo celowo to wspierają, grę, manipulowanie i robienie pieniędzy na ludzkich uczuciach.

Pt lip 27, 2012 11:52

Bawią mnie ludzie którzy przejmują się Madonną. Nie musicie oglądać koncertu nikt was nie zmusza. Są normalni wierzący którzy nie przejmują się głupotami w cyklu co Madonna zrobi ale oczywiście są tez i fanatycy którym wszystko przeszkadza i chcieliby się rządzić kto może śpiewać a kto nie. Paranoja. :D

Pt lip 27, 2012 11:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona