Koncert Madonny - czy powinien się odbyć na Narodowym?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Koncert Madonny - czy powinien się odbyć na Narodowym?
Mógłbym napisać że mnie bawią ludzie którzy widzą w tym tylko kwestie oglądać lub nie, ale dal mnie to zabawne nie jest. Zresztą ten agrument już tu padał, i nie chodzi tu wcale o to czy chcesz ogądać czy nie, nie chodzi też o to kto śpiewać może a kto nie, a o obraze najwiękeszych uczuć innych ludzi. Może dla Ciebie to zwykła zabawa i interes, ale gdyby ktoś zarabiaj obrażając, wystawijąc na próbe Twoje uczucia pewnie byś tak nie pisał.
|
Pt lip 27, 2012 12:14 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Ale o co konkretnie chodzi?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt lip 27, 2012 12:20 |
|
 |
pająk
|
Dziwni ludzie się tylko obrażają głupotami jakie wyczynia Madonna i nie jest powiedziane czy na koncercie zrobić coś kontrowersyjnego. Mamy wolny kraj i niech przyjeżdża a stadion przynajmniej zarobi. Obrażać się na kobietę której ktoś nie zna osobiście jest niezłym powodem do śmiechu.
|
Pt lip 27, 2012 12:21 |
|
|
|
 |
Iwona19
|
Ten głupi koncert ma być 1 sierpnia. Właśnie tego dnia obchodzi się zawsze kolejne rocznice Powstania Warszawskiego. Warszawa powinna ten dzień spędzić w ciszy i przypomnieć tych, którzy poświęcili niegdyś swoje życie dla niej. Koncert Madonny tego dnia to głupi pomysł i brak szacunku.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Pt lip 27, 2012 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dobre wspomnienie Iwona. a czy będą jakieś uroczystości z okazji tej rocznicy, ktoś wie?
|
Pt lip 27, 2012 13:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iwono19 o ile dobrze pamiętam, to dzień ma dokładnie 24h. Koncert Madonny jest dopiero o 21.00 i zostanie poprzedzony minutą ciszy ku pamięci powstańców oraz jakimś filmikiem. Uważasz, że po 21.00 ludzie nadal powinni do północy czuwać przy grobach powstańców, żeby było odpowiednio do okazji?? Jakieś 6h w ciągu dnia poświęcone ich pamięci to za mało i powinno się poświęcić cały dzień?? A jak ktoś ma ochotę spędzić ten dzień inaczej?? Pomyślałaś o innych, czy Tylko o tym czego Ty chcesz??
|
Pt lip 27, 2012 13:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val, to co napisałaś, jest dla mnie straszne
|
Pt lip 27, 2012 13:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zamiast wspominac kolejne rocznice tego powstania powinno się raczej postawic nad tym zasłonę milczenia. mkb napisał(a): :shock:
Val, to co napisałaś, jest dla mnie straszne Faktycznie. Ludzie idą na koncert, bawic się a tam jakieś minuty ciszy i filmiki o klęsce.
Ostatnio edytowano Pt lip 27, 2012 13:28 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Pt lip 27, 2012 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt lip 27, 2012 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Faktycznie. Ludzie idą na koncert, bawic się a tam jakieś minuty ciszy i filmiki o klęsce. nie wiem jaki procent Polaków myśli w ten sposób, ale jeśli duży, to jest to hańba dla narodu. to w jaki sposób społeczeństwo traktuj dzieci, osoby stare i własne groby, wiele mówi..
|
Pt lip 27, 2012 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@mkb- po prostu niektórzy potrafią powspominać ten dzień, ale nie mają zamiaru cały dzień się umartwiać nad tym zdarzeniem. To było, pamięć o tych ludziach jest, ale ludzie chcą żyć swoim życiem, choć odrobinę się cieszyć. Każdy ma prawo płakać i umartwiać się i chodzić wyłącznie na czarno, bo w każdym dniu można znaleźć powód do żałoby. Ale niech nie narzuca tego samemu innym.
|
Pt lip 27, 2012 13:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale w przypadku tego powstania naprawde nie ma czego wspominać. To raczej dzień hańby narodowej był.
A swoją drogą widziałam ostatnio "naród" na ulicach poznania jak spacerował. Z flagami. Staneli nastepnie pod pomnikiem i włączyli hymn z magnetofonu. Niestety płyta się zacieła ale przynajmniej wesoło zrobiło sie wokół wśród ludzi, którzy przechodząc obok tego cyrku byli jego świadkami.
Zauważyłam, że ów polski "naród" nieliczny jest.
|
Pt lip 27, 2012 13:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pająk napisał(a): Dziwni ludzie się tylko obrażają głupotami jakie wyczynia Madonna i nie jest powiedziane czy na koncercie zrobić coś kontrowersyjnego. Mamy wolny kraj i niech przyjeżdża a stadion przynajmniej zarobi. Obrażać się na kobietę której ktoś nie zna osobiście jest niezłym powodem do śmiechu. Ja nie wiem czy Ty nie rozumiesz, czy tylko udajesz, do tego wymyślasz jakieś dziecinne argumenty o obrażaniu się. Czy Ty masz w swoim sercu uczucia i wartości które sa tak ważne dla Ciebie że niechciałbyś aby ktoś je obrażał, wyszydzał, kpiąc z tego co nosisz w swoim sercu, nazywając to co Ciebie rani w sercu dobrą i niewinną zabawą  Jeżeli masz w swoim sercu takie uczucia i wartości, to powinieneś też wiedzieć że na uczuciach ludzkich się nie gra, nie bawi się nimi, nie prowokuje, nie kpi i nie wykorzystuje a wszystko dla pieniędzy. Nie wiem czy gdyby ktoś obrażał Twoją rodzine, i uczucia też byś to nazwał własną głupotą, gyby Cię to raniło i było by Ci przykro. Dziś można robić pieniądze grając na ludzkich uczuciach i nazywać to zabawą, jak widać wielu to się podoba albo nie widzą w tym nic złego. Oziembłość serc i obojętność.
|
Pt lip 27, 2012 15:57 |
|
 |
pająk
|
quas napisał(a): Ja nie wiem czy Ty nie rozumiesz, czy tylko udajesz, do tego wymyślasz jakieś dziecinne argumenty o obrażaniu się. Czy Ty masz w swoim sercu uczucia i wartości które sa tak ważne dla Ciebie że niechciałbyś aby ktoś je obrażał, wyszydzał, kpiąc z tego co nosisz w swoim sercu, nazywając to co Ciebie rani w sercu dobrą i niewinną zabawą  Jeżeli masz w swoim sercu takie uczucia i wartości, to powinieneś też wiedzieć że na uczuciach ludzkich się nie gra, nie bawi się nimi, nie prowokuje, nie kpi i nie wykorzystuje a wszystko dla pieniędzy. Nie wiem czy gdyby ktoś obrażał Twoją rodzine, i uczucia też byś to nazwał własną głupotą, gyby Cię to raniło i było by Ci przykro. Dziś można robić pieniądze grając na ludzkich uczuciach i nazywać to zabawą, jak widać wielu to się podoba albo nie widzą w tym nic złego. Oziembłość serc i obojętność. Wierzę w Boga ale mnie nie obchodzi co sobie ta babka robi to jej sprawa, życie, sumienie i nie mam zamiaru się tym zajmować czy przejmować. Na koncert nie idę bo mnie nie kręci jej muzyka ale protestować też nie będę bo tylko bym wtedy jej reklamę zrobił.
|
Pt lip 27, 2012 18:00 |
|
 |
Qwerty2011
|
Jeśli ktoś miał jeszcze wątpliwości, co ma się dziać w czasie koncertu do proszę: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/egzorcysci-niech-awaria-pradu-pan-bog-przerwie-kon,1,5201244,wiadomosc.htmlNie wiem, czy pomysł egzorcystów opisany w w.w. artykule to dobry pomysł, ale na pewno ważne jest, żebyśmy w czasie jego trwania mocno się modlili - za tych, co są na nim obecni a także za samą piosenkarkę i jej otoczenie. W ramach miłości bliźniego powinniśmy gorąco prosić Boga o miłosierdzie dla niej i nawrócenie.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pt lip 27, 2012 20:34 |
|
|
|