Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Strach przed poznaniem prawdy. 
Autor Wiadomość

Post Re: Strach przed poznaniem prawdy.
Maluczki napisał(a):
A u nas adwokaci są za darmo?

Jak ktoś nie ma na rozpoczęcie procesu, to wraz z pozwem składa wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych (i ew. ustanowienie adwokata z urzędu). Ale musi naprawdę nie mieć - obowiązkowe jest dołączenie oświadczenia majątkowego, z którego wynika, że naprawdę, ale to naprawdę nie ma.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lip 31, 2012 9:19
@Johnny99 napisałeś to w taki sposób jakby zwolnienie z kosztów było możliwe tylko w przypadku bezrobotnych i pracujących na czarno :shock:

Na zwolnienie od niego mogą liczyć osoby, których stan majątkowy nie pozwala na opłacenie pisma bez uszczerbku dla utrzymania ich lub członków ich rodziny. Takie zwolnienie nastąpi na wniosek strony.

Wt lip 31, 2012 10:56
dominik12 napisał(a):
Jest jednak duża różnica miedzy USA a Polską. W USA adwokat ma płacone po wygranej sprawie a jak ją przegrywa to pieniędzy nie dostaje. W Polsce obojętnie czy pan adwokat poświęcił na sprawę 10 min czy 30 dni to kasę zabiera. W Polsce o wygraniu sprawy nie decyduje kasa tylko często układy bo system PRL sie tak naprawdę nie rozpadł. W sądach pracują ci sami sędziowie co w PRL i system karny opiera się o prawo PRLu. Jak ktros mi mówi że PRL sie rozpadł to Śmiech mnie ogarnia. Nasz APARAT SPRAWIEDLIWOŚCI to czysty PRL Układy i Układziki w tym kraju rządzą i to się nie zmieni przez najbliższe 20 lat :))) chyba ze dojdzie do rewolucji :((((

Jeśli chodzi o zachowanie Kaczyńskiego to facet był podstawiony. Ktoś obiecał mu na piwo jak Kaczora wyzwie. Była to PROWOKACJA. Bardzo Dziwne że akurat wtedy pojawiły się kamery i poszło to na cały kraj. Naprawdę dziwi mnie jak niektórzy sa bardzo podatni w tym kraju na manipulacje i wierzą w Przypadki. Nie ma w tym kraju przypadków bo w tym kraju rządzą SŁUŻBY Specjalne PRLu nadal wiec robią co chcą za pomoca usłużnych mediów. Trzymają cały kraj niewolników którzy na nich robią za twarz :(((

Tak dominiku, tylko ci , którzy mają do dyspozycji sąd w walce z przeciwnikami, o tym nie mówią, bo sądy to ich pała na przeciwników religijnych i biznesowych, czego przykładem może być sprawa Bestkomu i Romana Kluski.
Obecnie sądy w Polsce spełniają rolę jeszcze gorszą niż w PRLu.

Wt lip 31, 2012 11:32

Maluczki niestety to co piszesz to jest prawda a raczej tylko cześć prawdy. Nawet jest gorzej niż jak piszesz. Sądy dzisiaj to 5 kolumna PRLu można w Polsce wykończyć każdego i każdą firmę i każdą osobę prywatną. Na każdego można znaleźć haki. W Polsce sądy nie są wcale niezawisłe ( tylko pedległe lokalnym partiom i i wyroki sa absurdalne. Dlatego PRL jest i trwa. Przestańcie w końcu z tym końcem PRlu bo jeszcze nikt nie został rozliczony. Jako jedyny kraj Bloku Komunistycznego nikt nie został rozliczony. PRL trwa tylko ewaluował. Zwyczajnie niektórzy się tylko uwłaszczyli i dobrze poustawiali. Byli to Komuniści jak i niby opozycjoniści którzy zwęszyli łatwy sposób dorobienia się :) Reszta wegetuje i jest ciągle manipulowana i okłamywana. W Polsce ludziom odebrano Prawo do emerytury i dano możliwość pracy do 67 roku życia ? Za to grupy uprzywilejowane co miały Przywileje emerytalne nadane za PRL żyją sobie w najlepsze. Nie odbiera się nadanych przywilejów bo to niekonstytucyjne ( normalnie szopka) :) Trybunał Konstytucyjny obstawiony przez byłych Komuchów nie widzi w sprzeczności z Konstytucją nadanych przywilei w PRLu ( podobno jesteśmy wszyscy równi ) ale potrafi od razu odebrać ludziom prawo do wcześniejszych emerytur po 60 roku życia? Żyjemy w Państwie dwóch kategorii ludzi czystego PRLu i ludzi dzikiego kapitalizmu. Zależnie po której stronie stoisz tam inna Prawda jest ci wciskana przez usłużne media. Dobrze byłoby żeby do ludzi wreszcie Prawda zaczynała docierać. Żyjemy niby w jednym państwie czy aby na pewno ? Zależnie PO której stronie stoisz takie masz poglądy :) Problem jest jednak taki ze to Państwo spada w dół. Z Państwa polskiego pozostała tylko nazwa bo jest tak zadłużone że niedługo będziemy po kawałku odsprzedawać polskie ziemie żeby wyjść z długów. Dzieje się to przez krótkowzroczność większości społeczeństwa :( Niestety obawiam się że proces już jest nie do zatrzymania bo ogłupiałe społeczeństwo nie widzi juz gdzie jest Prawda a gdzie Fałsz a najgorsze ze już mało kogo to interesuje. Ludzie już nawet nie wiedzą komu ufać i komu wierzyć :( Zostali zwyczajnie oszukani. Ja niestety tez juz nie wiem

Pierwszą rzeczą która powinna być w Polsce przeprowadzona to zajęcie sie prawem i sądami bo jak tak dalej będzie to się wszystko rozleci :) Mnie dziwi że to w ogóle Państwo jeszcze trwa przy tym poziomie korupcji w każdej wiosce i nepotyzmu :) Ludzie w Polsce narzekają że jest źle ale nikt się nie zastanawia dlaczego jest tak źle. Jest tak źle bo w Polsce najważniejsza jest Prywata a nie Dobro Wspólne. W Polsce prawo jest takie że w jednej ustawie potrafią być 3 sprzeczne ze sobą przepisy. W każdym Urzędzie Skarbowym oprócz Prawa w Ustawie funkcjonuje Regulamin Urzędu Skarbowego i jego wewnętrzne przepisy( to jest system mafijny) . To jest chore państwo na każdym szczeblu. Ludzie co te przepisy wprowadzają nasi kochani Posłowie oczywiście za nic nie odpowiadają oni chcą tylko naszego dobra ( tylko się uśmiać można) Robione jest to wszystko PO to aby mieć na wszystkich haki i móc każdego obywatela trzymać pod kontrolą i za twarz :)) PRL sie skończył ja się pytam Kiedy? W Polsce nigdy nie było Socjalizmu bo socjalu jak nie było tak nie ma za to mamy Kapitalizm Wyzyskiwaczy i dobrze ustawionych i oby za długo nie potrwał :)) bo będzie ze szkodą dla wszystkich. Chciałbym żeby w Polsce wreszcie powstał prawdziwy socjalizm taki jak jest w Szwecji tam ludzie żyją u nas wegetują :(

Wt lip 31, 2012 14:10

Ponarzekałeś teraz coś zaproponuj. Narzekanie to nasz cecha narodowa, Nie wiem jak jest w Szwecji, ale socjalizm już przerabialiśmy. A tak ogólnie: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

Wt lip 31, 2012 14:31

Właśnie do góry zaproponowałem zmiany w prawie poczytaj powyżej samo z siebie wychodzą przykłady. Wiadomo jednak że do tego jest potrzebna zmiana świadomości polskiego społeczeństwa jego mentalności. Ludzie muszą widzieć że tylko Dbanie o swoja Prywatę do niczego dobrego nie doprowadzi Polacy sa najbardziej narzekającym narodem ? Skąd ten pogląd to też wciśnięty kit mający wbic Polaków w kompleksy. To Niemiec by nie narzekał (buhahhaha ) przy tym poziomie płac i cen w Polsce ??? Niemiec zrobiłby rewoltę, on by nie narzekał i tyle ? To Hiszpanie nie narzekają ? a ilu Hiszpanów znasz ja znałem kilku i tez straszni narzekacze. Pracowałem w Holandii kilka miesiecy i nie wiesz jak Holendrzy narzekają na zmianę guldenów na Euro to jest płacz :) Zwyczajnie mamy prawo do narzekania, większość ma gorzej niż miała w poprzednim ustroju dlatego mamy powód do narzekania. Myślę że nikt by nie narzekał gdyby ten kapitalizm miał ludzka twarz a nie wyzysk na maksa :) Chciałbym żeby PRL się faktycznie rozpadł a nie wciskanie komus kitu jak to źle było za PRL a on ciągle trwa i ma sie dobrze. Są zwyczajnie równi i równiejsi. Jest to samo załatwianie jak za PRlu :) Dobrze byłby żeby ludzie zastanawiali się gdzie leży Prawda może ja w końcu odkryją i coś zaczną zmieniać i nie dadzą się manipulować.

Socjalizmu nigdy nie było w Polsce więc nic nie przerabiałeś ( nazwa poprzedniego ustroju jest myląca :) o niczym nie mówi) :) w Polsce nigdy nie było Socjalizmu tylko Komunizm całkiem inny ustrój. Ustrój Szwecji Socjalistyczno-kapitalistyczny to marzenie każdego normalnego obywatela. Tylko tam nie ma takiej Korupcji,złodziejstwa i nepotyzmu. Płaca kazdego pracownika jest dostosowana do jego wykształcenia i umiejętności. Nie ma tam niebotycznych kominów płacowych ale i tez nie ma wegetacji przeciętnego pracownika. Prawo jest proste i przejrzyste. Przedsiębiorcy nie kombinują bo nie muszą kombinować, ale też wiedza że jest to nieopłacalne. Zwyczajne kary sa ogromne a nie takie jak u nas :)) śmiesznie niskie. Kombinatorstwo jest nie opłacalne złodziejstwa prawie nie ma. Ja byłem wiec wiem i pochwalam ich system i mentalność. Byłem widziałem kontrole urzędu w prywatnej firmie :) Szwedzi nie lubią się wyróżniać dlatego też nie dożą do tego aby być lepszy jeden od drugiego kosztem sąsiada. Skoro nie byłeś to nie wiesz jak jest w Szwecji. Wyjedź i dopiero mów o socjalizmie. Oni mają prawdziwy socjalizm i przyznam że bardzo mi się podoba taki system to marzenie. Szwedzi w pracy się nie spiesza. Tam się pracuje jak ślimak i masz płace, która pozwala ci żyć normalnie bez luksusów, ale i bez ciągłego strachu o jutro. Dlaczego sa bogaci? Nie dlatego ze są nie wiadomo jak pracowici i mają surowce ( to mit) zwyczajnie jak wybierają ludzi do władzy to ich rozliczają za obietnice. To się nazywa prawdziwa demokracja. Ludzie zwyczajnie nie s atak naiwni nie daja się łatwo oszukać. Wiedzą gdzie tkwi prawda. Oczywiście Szwecja to nie raj bo państwo się często bardzo wtrynia do obywatela ale Ustrój z pewnością maja dla ludzi a nie przeciwko ludziom tak jak jest w Polsce.

Nawet jak bym cos zaproponował to i tak nie zostanie zrealizowane. W Polsce jednostka nie ma nic do powiedzenia , świadomość społeczna jest zbyt niska żeby coś na razie zmienić. O taka polska demokracja :) Tym którzy narzekają na PRL mówię że i tak by się rozpadł wiec jakoś nie jestem skłonny go potępiać a chwalić ten świetlany kapitalizm nie mam za co . Wiem tylko że polskie wydanie kapitalizmu rozwali to państwo od środka to tylko kwestia czasu. Rozwali go Pazerność i Głupota ludzi którzy myślą tylko o sobie i mówią kapitalizm to jedyna droga i wciskają innym kit. Polskie społeczeństwo niestety jest strasznie podzielone i to spowodować może że już się nie podźwigniemy :)) Szopka ta będzie trwała dopóki większość społeczeństwa się nie obudzi, gdy jednak sie obudzi to może być nieobliczalne w skutkach.

Czy ja jestem polskim narzekaczem nie wiem ja nie mam tak źle, ale zwyczajnie żal mi ludzi w tym kraju. Nie potrafię przechodzić spokojnie obok poszerzającej sie niesprawiedliwości i nazywam rzeczy po imieniu. Wolę być narzekaczem który zna Prawdę i ją głosić niż wierzyć w Całkowitą Nieprawdę bo wierze że do niczego dobrego to nie prowadzi. Nie jestem wyznawcą Poglądu że Trzeba być zawsze nastawionym Pozytywne za wszelką cenę i robić dobrą minę do złej gry. Pozytywy sa wtedy kiedy sytuacja rozwija się w dobra stronę. Nie jestem wyznawcą poglądu ze "jakoś to będzie" i " róbta co chceta samo się ułzoży" to do niczego nie prowadzi. Trzeba mieć plan i go realizować i robić to mądrze niezależnie czy pieczesz ciasto czy rządzisz. 40 milionowym narodem musisz mieć plan. Plany polityków w Polsce to sa ale max na rok lub 2 :)

Wt lip 31, 2012 15:49
Moderator

Chyba sobie troszkę pofolgowaliście w tym temacie!
Proszę się skupić na tym, czego temat dotyczy.

(J 8, 32b)

Wt lip 31, 2012 19:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6