Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny
Autor |
Wiadomość |
piok333
|
 Re: Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny
Antek69 napisał(a): Wystarczyłoby gdybyście przestali pajacować z tymi swoimi krucjatami modlitewnymi i bojkotami to dyskusje tego typu by sie nawet nie rozpoczęły  A tym samym nie robilibyście juz Bogu takiego obciachu. Modlitwa jest mocą chrześcijanina. Bóg wzywa nas do modlitwy słowami Pisma. Modlitwa jest jednym z najistotniejszych elementów chrześcijaństwa. Będziemy się modlić. Nawet, jeśli zły duch będzie nas do tego zniechęcał szyderstwem, groźbą, kłamstwem. Będziemy się modlić, bo głęboko wierzymy, że nasza modlitwa jest miła Bogu. Będziemy się modlić za tych, którzy modlitwy potrzebują, czyli za tych, którzy oddalają się od Boga. Póki jest jeszcze czas... Qwerty2011 napisał(a): Myślę, że im bardziej wdajemy się w tego typu dyskusje jak wyżej tym gorzej. Z prowokatorami się nie rozmawia!!!! To jest woda na ich młyn. Rozwadniamy nasze forum czczą gadaniną i ciągłym udowadnianiem, ze nie jesteśmy wielbłądami! I w tym tkwi nasz błąd!! Przestańcie odpowiadać na głupie wpisy a umrą śmiercią naturalną!! Przestańcie karmić oszołomów forumowych!! Masz rację. Od razu mi się przypomina znaczek "Nie karmić trolla"... 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pt sie 03, 2012 19:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pająk napisał(a): Czyli uważasz że każdy z osobna ma swojego Boga? Są religie monoteistyczne i są religie politeistyczne. Nawet w obrębie religii tego samego nurtu (choćby Chrześcijaństwo) nie ma zgody co do tego co Bóg uważa w jakiej sprawie. I wreszcie jest też ateizm nie uznający istnienia żadnego z Bogów. pająk napisał(a): Na pokaz jest jej wizerunek walczącej z kościołem. Nic się tak nie sprzedaje jak skandale zwłaszcza religijne.
Dobrze, ze to podkreśliłeś - walczącej z kościołem, nie z wiarą samą w sobie. To bardzo istotne. pająk napisał(a): Czy ma aż takie super dobre serce można się zastanawiać.
Można się też zastanawiać ilu katolików, zwłaszcza wypowiadających się w tym temacie, zrobiło choćby w 1/10 tyle dobrego co ona. pająk napisał(a): Znasz ja prywatnie i wiesz co się dzieje w jej domu? Znam jej wiele wywiadów, jawi się na nich jako sympatyczna dobra osoba. Jej dzieci na cierpiące też nie wyglądają. pająk napisał(a): Co do samej Madonny to ja się ją nie przejmuje, nie siedzę w jej życiu by obrażać się o to co robi. Jej życie jej sprawa ale fakt czasem przesadza. Nie chcesz nie chodź na kocnerty, nie słuchaj jej muzyki nie oglądaj teledysków. Nie rób cyrku z jej powodu.
|
Pt sie 03, 2012 19:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie, czemu piok taki święcie przekonany o tym co myśli jego pan i władca Bóg? Koncert się odbył, modlitwy fanatyków nie zostały wysłuchane, najwyraźniej Bóg bawił się razem z innymi na koncercie Madonny, muzyka była tak głośna, że nie usłyszał ich gorliwej modlitwy.
|
Pt sie 03, 2012 19:45 |
|
|
|
 |
piok333
|
JedenPost napisał(a): Toć chyba Lucyper sam podpowiada Wam takie przenośnie... Żart Jednak Chrystus wskazał, że królestwo niebieskie doznaje gwałtu i ludzie gwałtowni zdobywają je, a metafora "szturm" na oznaczenie modlitwy, odpowiada tym właśnie słowom Cytuj: czemu piok taki święcie przekonany o tym co myśli jego pan i władca Bóg? ... może po prostu wierzy w natchnienie (theopneustos) Pisma Świętego, zwane też natchnieniem biblijnym...
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pt sie 03, 2012 20:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WoW i z tego wywnioskowałeś, że Bóg by się dobrze nie bawił na koncercie Madonny? Ja tam wolę taką modlitwę http://www.youtube.com/watch?v=jaPTmEmm ... age#t=136s
|
Pt sie 03, 2012 20:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie rozumiem - wierzą natchniony charakter PŚ, wierzą w Boga, wierzą w Jezusa Chrystusa - a mimo to taki obciach im robią.  Mike29 napisał(a): Koncert się odbył, modlitwy fanatyków nie zostały wysłuchane, No, nie zostały wysłuchane własnie ze względu na ten obciach jaki robia Bogu na każdym kroku 
|
Pt sie 03, 2012 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
piok333 napisał(a): Jednak Chrystus wskazał, że królestwo niebieskie doznaje gwałtu i ludzie gwałtowni zdobywają je, a metafora "szturm" na oznaczenie modlitwy, odpowiada tym właśnie słowom Że co? Mt 11, 2n napisał(a): Tymczasem Jan, skoro usłyszał w więzieniu o czynach Chrystusa, posłał swoich uczniów[...] Jezus zaczął mówić do tłumów o Janie: [...] A od czasu Jana Chrzciciela aż dotąd królestwo niebieskie doznaje gwałtu i ludzie gwałtowni zdobywają je. Cytuj: Wszyscy, którzy głoszą królestwo niebieskie - Jan, Jezus, Jego uczniowie - doświadczają gwałtu na sobie ze strony tych, którzy się bronią przed jego przyjściem. [...] Herod jest gwałtownikiem, tym, który zadaje gwałt innym i usiłuje odsunąć czas nadejścia królestwa Bożego.
W tłumaczeniu żydowskim znajdujemy inny zwrot od tego, jaki spotykamy w Biblii Tysiąclecia. Zamiast "ludzie gwałtowni zdobywają je" czytamy, "gwałtownicy próbują je porwać". Porwać, czyli zniszczyć. Gwałtownicy, czyli ci ludzie, którym obce są wartości głoszone przez Chrystusa. [...] Ks. Józef Pierzchalski SAC
|
So sie 04, 2012 9:45 |
|
 |
Johnny99
|
Johnny99 napisał(a): Ona wytyka grzechy Kościoła. "Wytykanie grzechów Kościoła" to dziś jeden z najpopularniejszych sportów, którym zajmują się wszyscy, od polityków i celebrytów, aż po menela spod budki z piwem. Żadna zasługa, każdy to potrafi, ale, w związku z poprzednim zdaniem, łatwo na tym dzisiaj zbić popularność. Vi napisał(a): (...)więc o co się rzucacie, głupie lewaki?
Aż się prosi by skomentować dosadnie czym ty jesteś. Ale nie warto zniżać się do twojego poziomu chamstwa i prymitywizmu... Czytanie ze zrozumieniem rulez. Jestem czym jestem, ale przynajmniej nie pochwalam linczów na dzieciach. Tak, będę to powtarzał za każdym razem, kiedy ty będziesz się stawiać w roli oceniającego czyjeś postępowanie, nie tylko moje.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn sie 06, 2012 8:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jestem czym jestem, Tak, jesteś chamski i prymitywny. Wychodzi to z ciebie wyjątkowo często. Np.tu, w tej dyskusji: Johnny99 napisał(a): (...)debilnego i obrazoburczego koncertu. (...)więc o co się rzucacie, głupie lewaki? viewtopic.php?p=694756#p694756Johnny99 napisał(a): ale przynajmniej nie pochwalam linczów na dzieciach. Tak, będę to powtarzał za każdym razem, kiedy ty będziesz się stawiać w roli oceniającego czyjeś postępowanie, nie tylko moje. A ale co mnie obchodzi co ty pochwalasz, a czego nie? Pisz na temat i odnoś się do dyskusji, bo zacznę zgłaszać twoje offtopy do moderacji.
|
Pn sie 06, 2012 9:42 |
|
 |
Johnny99
|
Vi napisał(a): Tak, jesteś chamski i prymitywny. Ale co mnie obchodzi, że tak uważasz?  Pisz na temat i odnoś się do dyskusji, bo zacznę zgłaszać twoje offtopy pod moim adresem do moderacji.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn sie 06, 2012 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moje komentarze odnoszą się do konkretnych wypowiedzi w tej dyskusji. Ale masz rację, następnym razem chamstwo i prymitywizm też od razu lepiej zgłaszać do moderacji. Jeśli ktoś nie umie zachować poziomu i obraża ludzi, nie ma powodu by to tolerować.
|
Pn sie 06, 2012 9:54 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Kiedyś na innym forum założyłem całkiem ciekawy wątek, w którym zbierałem chamskie wypowiedzi różnych świętych forumowych. Oj, było co poczytać.  Może i tu to zrobić, jak sądzisz Vi?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn sie 06, 2012 10:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A to jest całkiem dobry pomysł, sądzę  Wart rozważenia  Zwłaszcza jak się potem taki wątek przejrzy, ileś takich wpisów autorstwa jednej osoby, od razu wiadomo jaki poziom ktoś sobą reprezentuje  To całkiem też przydatne dla nowych użytkowników, żeby się zorientować z kim się będzie miało do czynienia i czego się spodziewać po rozmowach z daną osobą  Takie ostrzeżenie 
|
Pn sie 06, 2012 10:07 |
|
 |
Johnny99
|
Vi napisał(a): Moje komentarze odnoszą się do konkretnych wypowiedzi w tej dyskusji. To samo się tyczy moich. Tak było i z poprzednim, i z obecnym komentarzem. Kwestia, czy masz prawo do moralnej oceny zachowania innych, jest tutaj tak samo nie na temat, jak kwestia, czy jestem chamem i prymitywem. Wątek jest o koncercie Madonny, a nie o tym, czy Johnny99 jest chamem i prymitywem. Twój komentarz był więc identycznie nie na temat, jak mój. Cytuj: Ale masz rację, następnym razem chamstwo i prymitywizm też od razu lepiej zgłaszać do moderacji. Jeśli ktoś nie umie zachować poziomu i obraża ludzi, nie ma powodu by to tolerować. Wolę już być chamem i prostakiem, niż kimś takim, jak ty. Zgłaszaj sobie co chcesz komu chcesz, mało mnie to obchodzi.
|
Pn sie 06, 2012 11:02 |
|
 |
JedenPost
|
A tak generalnie - jestem ciekaw, dlaczego organizacje katolickie i poszczególni katoliccy celebryci tak bardzo sprzeciwiają się koncertowi Madonny, u której okultyzmu trzeba się cokolwiek na siłę doszukiwać, a ignorują koncerty zespołów które same deklarują się jako okultystyczne, satanistyczne, antychrześcijańskie...?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn sie 06, 2012 11:11 |
|
|
|