Większość polskich księży ma kochanki, 15% dzieci
Autor |
Wiadomość |
pilaster
|
 Re: Większość polskich księży ma kochanki, 15% dzieci
Nie buduje się uogólnień na podstawie jednostkowych anegdot.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz sie 09, 2012 8:47 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz sie 09, 2012 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jajko Cytuj: Prawie 60 proc. polskich księży utrzymuje kontakty seksualne z kobietami, a około 10-15 proc. ma dzieci ze swoimi partnerkami - widzę pozytywy tego tekstu 1. to są mężczyzni , a nie pedały 2 . nie uznaja aborcjii . tak trzymać jajko . 
|
Cz sie 09, 2012 9:21 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Ja też widzę pozytywy, tym bardziej, że zazwyczaj parafianie są z takich księży bardzo zadowoleni. Jak widać, utrzymywanie intymnych relacji z kobietami, a nawet posiadanie dzieci nie wpływa na jakość wykonywanej pracy. Kościół w sensie wiernych na to nie narzeka. Narzekać może jedynie Kościół w sensie władzy kościelnej, bo księża z kochankami i dziećmi "trwonią" majątek tej instytucji. No ale czy w dobie kryzysu demograficznego księża aby nie powinni zacząć płodzić na potęgę?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz sie 09, 2012 9:24 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): A jako przykład tego typu działalności zaprezentował Johnny99 artykuł deprecjonujący (czy prawdziwie, czy nie, nie ma tu znaczenia) ...Świętą Rodzinę (braci Kaczyńskich) Niech pilaster to jeszcze raz przeczyta i przestanie gadać bzdury. Nigdzie Johnny nie napisał, że deprecjonowanie Kaczyńskich, ich rodziny, PiS itp.itd. stawia Kościół w złym świetle.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz sie 09, 2012 9:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
.jajko Cytuj: Ja też widzę pozytywy, tym bardziej, że zazwyczaj parafianie są z takich księży bardzo zadowoleni. Jak widać, utrzymywanie intymnych relacji z kobietami, a nawet posiadanie dzieci nie wpływa na jakość wykonywanej pracy. Kościół w sensie wiernych na to nie narzeka. Narzekać może jedynie Kościół w sensie władzy kościelnej, bo księża z kochankami i dziećmi "trwonią" majątek tej instytucji. No ale czy w dobie kryzysu demograficznego księża aby nie powinni zacząć płodzić na potęgę? rozumiem , że zaraz ujrzę konkretne liczby potwierdzające te słowa , dlatego czekam . jajko Cytuj: No ale czy w dobie kryzysu demograficznego księża aby nie powinni zacząć płodzić na potęgę? odpowiem na postawione pytanie - otóż nie powinni . 
|
Cz sie 09, 2012 10:00 |
|
 |
Jajko
|
Jakie liczby? Co potwierdzające?
|
Cz sie 09, 2012 10:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jajko Cytuj: Jakie liczby? Co potwierdzające? to co napisałeś , jajko Cytuj: Ja też widzę pozytywy, tym bardziej, że zazwyczaj parafianie są z takich księży bardzo zadowoleni. Jak widać, utrzymywanie intymnych relacji z kobietami, a nawet posiadanie dzieci nie wpływa na jakość wykonywanej pracy. Kościół w sensie wiernych na to nie narzeka. Narzekać może jedynie Kościół w sensie władzy kościelnej, bo księża z kochankami i dziećmi "trwonią" majątek tej instytucji czekam . 
|
Cz sie 09, 2012 10:18 |
|
 |
Jajko
|
Liczby potwierdzające, że parafianie są zadowoleni z proboszczów?? Czy może liczby pokazujące, że ksiądz wydaje kasę na kochankę i dzieci??? Nie rozumiem o jakie liczby Ci chodzi?
|
Cz sie 09, 2012 10:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
co się dzieje jajko ,czyżby były jakieś problemy ze zrozumieniem tekstu , przeciez sam go pisałeś , może powtórzę jeszcze raz cobys zauważył jajko napisał Cytuj: Ja też widzę pozytywy, tym bardziej, że zazwyczaj parafianie są z takich księży bardzo zadowoleni. Jak widać, utrzymywanie intymnych relacji z kobietami, a nawet posiadanie dzieci nie wpływa na jakość wykonywanej pracy. Kościół w sensie wiernych na to nie narzeka. Narzekać może jedynie Kościół w sensie władzy kościelnej, bo księża z kochankami i dziećmi "trwonią" majątek tej instytucji i o to właśnie chodzi - liczby do tego co sam napisałeś - potwierdzające stawiane w tym tekście twoje słowa .czekam . 
|
Cz sie 09, 2012 10:46 |
|
 |
Jajko
|
2 i 5
|
Cz sie 09, 2012 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
.  cóż to mały problemik
|
Cz sie 09, 2012 11:01 |
|
 |
pilaster
|
Jajko napisał(a): Takich przypadków jest więcej, Nadal są to jednak jednostkowe anegdoty Johnny99 Cytuj: Nigdzie Johnny nie napisał... Oczywiście. Nigdy Johnny nigdzie nic nie napisał.  A przynajmniej nigdy tego nie przyznał. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz sie 09, 2012 12:35 |
|
 |
Johnny99
|
Ze zdania: Całkiem niedawno zrobił artykuł oparty niemal w całości na plotkach (o ojcu braci Kaczyńskich). To już nie te czasy, kiedy dziennikarze sami z siebie się pilnowali. Dziś można napisać wszystko, a już zwłaszcza, jeśli to coś uderza w Kościół w żaden sposób nie wynika, że pisanie o ojcu braci Kaczyńskich uderza w Kościół 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz sie 09, 2012 13:05 |
|
 |
kooool
|
Temat schodzi na psy i uogólnia grzeszników w jednym worku - kapłani. Brakuje konkretów Imię Nazwisko itp. Przypisuje się upadek jednych do drugich, uznając to jako normalne.
Często drażni mnie coś, z czym sam nie umiem sobie poradzić, czyż tak nie jest?
Czy ktoś coś zrobił, upomniał w 4 oczy chodź jednego księdza widząc grzech, zanim go obgadał za plecami?
Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni.
Co do celibatu, czy Pismo Święte mówi o Jezusie, który jest najwyższym Kapłanem?
_________________ Mt.22.37-40 Miłość-na tym opiera się całe Prawo i Prorocy Ef.4.30-32 Nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia... Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie.
|
Cz sie 09, 2012 13:18 |
|
|
|