Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Piepka napisał(a): Zgadzam się w stu procentach. Powtarzanie wielu bezesensowych formułek ma na celu wywołać poczucie winy u wiernego i przywiązać na siłę do kościoła. Ponadto uważam, iż to poczucie winy prędzej czy później taki wierny będzie przerzucał na innych i wywoływał poczucie winy u innych. Ja mam na odwrót. Odchodzę od kogoś, kto wywołuje we mnie niesłusznie poczucie winy...a w Kościele czuję się dobrze  , nie planuję odejścia.
|
Pn sty 16, 2012 18:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kaos napisał(a): Tu nie chodzie o wpajanie poczucia winy tylko przypomnienie katolikowi, że jest własnie śmieciem. Oczywiście śmieciem przez Boga umiłowanym. Jak to pisze chrześcijanin  Terlikowski, na chrześcijanskiej  Frondzie:: "Każdy świadomy swojej wiary chrześcijanin wie, że jest niegodną miłości istotą, kurzem i prochem, który wciąż popada w grzechy, śmieciem, który mógłby zostać odrzucony, ale który zostaje przyjęty i umiłowany – bez najmniejszej własnej zasługi – przez Boga." Nigdy w Kosciele nie wpajano mi nonsenów, że człowiek jest śmieciem.... ostateczna podstawa wartości i godności człowieka i sensu jego życia jest to, że jest on obrazem i podobieństwem Boga , bł Jan Paweł II.....każdy świadomy swej wiary chrześcijanin to wie.
|
Pn sty 16, 2012 18:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kaos napisał(a): Tu nie chodzie o wpajanie poczucia winy tylko przypomnienie katolikowi, że jest własnie śmieciem. Oczywiście śmieciem przez Boga umiłowanym. Jak to pisze chrześcijanin  Terlikowski, na chrześcijanskiej  Frondzie:: "Każdy świadomy swojej wiary chrześcijanin wie, że jest niegodną miłości istotą, kurzem i prochem, który wciąż popada w grzechy, śmieciem, który mógłby zostać odrzucony, ale który zostaje przyjęty i umiłowany – bez najmniejszej własnej zasługi – przez Boga." No proszę, cóż ten Terlikowski produkuje za kwiaty humanistycznej myśli, szkoda tylko, że zapomniał wspomnieć, iż to nie Bóg przyjmuje i miłuje tu na Ziemi tylko jego funkcjonarjusze sprzedający to przebaczenie od niemal 2000 lat. Od taki przemysł, im więcej wrzucisz na tacę tym większe przyjęcie i umiłowanie.
|
Pn sty 16, 2012 19:44 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Egzorcysta ks. Piotr Glas - nagranie ma ponad 100 minut, ale warte jest wysłuchania http://www.youtube.com/watch?v=rWj1x7j5cF4&feature=player_embeddedW trakcie ks. Egzorcysta mówi o pewnej ponad 500 stronicowej książce, którą proszę niech nie czytają ateiści i agnostycy, jak także osoby, które nie są w Stanie Łaski Uświęcającej i nie ukończyły 21 lat, jak także nie mają Żywej Wiary.
|
Pn sie 06, 2012 7:52 |
|
 |
Bungee
|
@frater
A rozmowę może obejrzeć każdy?
|
Pn sie 06, 2012 15:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spoko, książke też możesz przeczytać - to tylko taki chwyt marketingowy.
|
Pn sie 06, 2012 16:22 |
|
 |
Aziucel_Dahak
|
Frater, nie strasz, nie strasz, bo sie ze.... sam wiesz  Mnie jakos do tej pory nic nie opetalo a mam juz pewien staż w tych sprawach. W sumie od 12tego roku zycia az do teraz, chociaz pierwszy rok/dwa to glownie brednaie byly. Bylem nawet drugim mistrzem lozy polskiej lozy The Order of Phosphorus (Zakonu Lucyfera - nie, to zadna 'podziemna' organizacja, tylko legalnie i formalnie dzialajaca) w Polsce (chociaz z drugiej strony wlasciciel (zalozyciel zakonu) ma dosc male rozeznianie w niektorych sprawach (to moja wlasna opinia, zeby sie nikt nie czepial) wiec odszedlem calkiem). Co do samych praktyk wymieniac nie bede, ale mysle ze potrafisz sie domyslec ze to co robilem, to wedlug CIEBIE juz dawno powinno skonczyc sie opetaniem 
|
Wt sie 07, 2012 15:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aziucel_Dahak napisał(a): Bylem nawet drugim mistrzem lozy polskiej lozy The Order of Phosphorus (Zakonu Lucyfera ... A gdy ja z kolegami z podwórka zakładałem bande to byłem jej hersztem 
|
Wt sie 07, 2012 15:35 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
aziucel_dahak napisał(a): Mnie jakos do tej pory nic nie opetalo a mam juz pewien staż w tych sprawach. Ja jestem sługą i Misjonarzem BOGA OJCA i sz_atan nie mnie się boi, a BOGA TRÓJJEDYNEGO. Dlatego, że demon jest tylko i wyłącznie sługą BOGA TRÓJEDYNEGO i może zrobić tylko tyle ile BÓG TRÓJEDYNY mu pozwoli. Nie zna też wszystkich moich myśli, zna tylko te które BÓG TRÓJEDYNY mu udostępni (te które kieruję bezpośrednio do niego - demona - musi znać i być im posłuszny). Nie zna też przyszłości. Także wie kim jestem i wie, że jestem Powołany także do tych ekstremalnych przypadków, jeżeli ktoś chce się Nawrócić. Czy chcesz się Nawrócić? Jeżeli tak mogę Ci pomóc. Na ogół staramy się, by osoby opętane nie utożsamiały się z demonem więc nie mówimy tego co Ci mówię, że kwintesencją twego postępowania jest opętanie demoniczne. Moja Posługa nie jest związana ani czasem ani przestrzenią, więc jeżeli chciałbyś się Nawrócić mogę Ci pomóc. Na pewno będzie trochę głośno, ale to minie.  Musiałbyś także przyjąć Sakramenty Święte.
|
Śr sie 08, 2012 8:19 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Wbrew Woli to ja mogę Posługiwać w konkretnych przypadkach, do których Ty się jednostkowo nie zaliczasz. Życie na ziemi – ziemska Pielgrzymka w czterech wymiarach ziemskich - jest próbą, w której trzeba się określić po której jesteś stronie. Czy jesteś bytem dobrym, czy jesteś bytem złym. Za ten wybór jest Nagroda w Niebie, albo kara w piekle. Z jednej strony masz Miłość, Pokój, Czystość, Jasność, Pokorę, a z drugiej nienawiść, gniew, zazdrość, zawiść, bród, ciemność, pychę. Wybór należy do Ciebie. Do piekła nie idzie się z niewiedzy, przez przypadek, jak to masz wyraźnie przedstawione w poniższym filmie fabularnym; http://pl.gloria.tv/?media=248605Ja walczę o Dusze, które się zagubiły, ale poszukują Miłości. Czy chcesz Kochać i być Kochanym?
|
Pt sie 10, 2012 22:13 |
|
 |
Aziucel_Dahak
|
Ok, kto skasowal mojego posta!? Raczej kilka moich postow!?!?!?!?
|
So sie 11, 2012 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aziucel_Dahak napisał(a): Ok, kto skasowal mojego posta!? Raczej kilka moich postow!?!?!?!? Niestety, takie rzeczy są tu na porządku dziennym  Twoje posty najpewniej zostały uznane za ideologicznie niepoprawne i wkroczyła cenzura...  Możliwe że jakiś "wzorowy katolik" zgłosił je do moderacji... Ja pamiętam ten Twój post, który był odpowiedzią na jeden z powyższych. Nawet zastanawiałam się czy nie dopisać, że zgadzam się z tym, co napisałeś, ale niestety nie ma już do czego się odnieść... Moim zdaniem uczciwym byłoby pozostawienie po cenzurze ideologicznej śladu, bo wygląda to teraz jakbyś nigdy nie odpowiedział na niektóre posty, co jest nieprawdą...
|
So sie 11, 2012 12:03 |
|
 |
Lurker
|
Mhm, powinien być post od admina/moda z uzasadnieniem wycięcia, najlepiej z odniesieniem do Regulaminu forum. Choćby po to, żeby poinformować użytkowników, czego w przyszłości pisać nie należy.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sie 11, 2012 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też tak uważam. To jest w dobrym tonie. Tam gdzie ja moderowałam, było to wręcz wymagane. Właśnie z odniesieniem się do regulaminu, by nie było wątpliwości, że moderatorzy nie robią sobie tzw. prywaty i nie cenzurują na zasadzie "bo mi się nie podoba". W każdym razie dla użytkowników zawsze było jasne co, jak i dlaczego.
|
So sie 11, 2012 12:10 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Powiem wprost, bo się tu nikogo nie boję. Posty fratera wskazują, że jest on opętany dziwną manią oczyszczania wszystkich od Szatana, czy trzeba czy nie trzeba, czy chcą, czy nie chcą. Forma tych przekazów przypomina jakby jakieś wpływy sekciarskie, bo nie widzę czegoś takiego nigdzie wewnątrz Kościoła. No i niniejszy temat wygląda jakby moderacja oddała go we władanie fraterowi. A skutkuje to takimi dziwnościami, jak wyżej.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
So sie 11, 2012 12:13 |
|
|
|