Autor |
Wiadomość |
Maluczki
nieobecny
|
 Re: Rosną gdzieś grzyby?
Kania trzy dni rosła, ale już została skonsumowana, usmażona na masełku, pszczyńskim zresztą, mniam, mniam.
|
N sie 12, 2012 9:47 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Maluczki napisał(a): Grzybów nie kupuję, bo słyszałem że aby grzyby się nie psuły, są pryskane rozcieńczonymi sikami. Kupiłbym jedynie od takich przy drodze. A w lesie masz pryskanie nierozcieńczonymi sikami, a jednak je jesz. ;D Sprzedawcy przydrożni są spoko, ale jednak jak czasem myślę, że te grzyby czy jagody całe dnie stoją na słońcu w tych słoikach to trochę mi się odechciewa. Swoją drogą mogliby tak jakiś bimber dobry sprzedawać, coś na styl rakiji w Chorwacji. No, ale nasze prawo pod tym względem to niestety patologia.  A ja dziś nie wytrzymałem i kupiłem w Lidlu kurki. http://i.imgur.com/Fj6Dh.jpg om nom nom nom
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N sie 12, 2012 10:45 |
|
 |
Anullka
Dołączył(a): N sie 12, 2012 17:03 Posty: 1 Lokalizacja: Olsztyn, Warmińsko-mazurskie
|
Z tym sadzeniem grzybów to dobre.  A tak to na Warmii i Mazurach jest pełno grzybów. Wszędzie lasy i jeziora.
|
N sie 12, 2012 17:19 |
|
|
|
 |
Adamonis
|
Temat tak mi podniósł apetyt, że chyba zajadę do rodzinki na smażone grzybki z cebulką. Ojciec grzybiarz to jest co jeść. Ja nie mogę się zmusić żeby wiele godzin po lesie biegać z koszykiem. Zresztą jakoś nie widzę tych grzybów w lesie - trzeba wiedzieć gdzie i jak szukać.
|
N sie 12, 2012 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak przy okazji- w moich okolicach rośnie sporo kani. Najczęściej występują na granicy lasów i łąk. Łatwo je nawet odróznić od śmiertelnie groźnych muchomorów sromotnikowych. Kanie wyróżniają się tym,że pierścień na trzonie da się swobodnie przesuwać (czego nie ma u żadnych muchomorów) Takie smażone w panierce kanie są wyśmienite 
|
N sie 12, 2012 20:14 |
|
|
|
 |
Maluczki
nieobecny
|
Anullka napisał(a): Z tym sadzeniem grzybów to dobre.  A tak to na Warmii i Mazurach jest pełno grzybów. Wszędzie lasy i jeziora. Niektórym, to wszystko kojarzy się z seksem.
|
Pn sie 13, 2012 7:52 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Maluczki napisał(a): Anullka napisał(a): Z tym sadzeniem grzybów to dobre.  A tak to na Warmii i Mazurach jest pełno grzybów. Wszędzie lasy i jeziora. Niektórym, to wszystko kojarzy się z seksem. Chyba jesteś pierwszą osobą, której to się skojarzyło z seksem (cały czas się zastanawiam gdzie Ty to dostrzegłeś xd).
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn sie 13, 2012 9:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Maluczki napisał(a): Anullka napisał(a): Z tym sadzeniem grzybów to dobre.  A tak to na Warmii i Mazurach jest pełno grzybów. Wszędzie lasy i jeziora. Niektórym, to wszystko kojarzy się z seksem. Chyba jesteś pierwszą osobą, której to się skojarzyło z seksem (cały czas się zastanawiam gdzie Ty to dostrzegłeś xd). Dokładnie - nie potrafię rozgryźć związku sexu z tym postem....niekumata jestem czy co? 
|
Pn sie 13, 2012 9:17 |
|
 |
Maluczki
nieobecny
|
Alus napisał(a): Chyba jesteś pierwszą osobą, której to się skojarzyło z seksem (cały czas się zastanawiam gdzie Ty to dostrzegłeś Dokładnie - nie potrafię rozgryźć związku sexu z tym postem....niekumata jestem czy co?  Mnie się nie kojarzy, ale niektórym tak. Poza tym, nie jestem autorem tych skojarzeń. Może sama Anullka się na ten temat wypowie. PS. W okolicach, w których mieszkam, kiedyś, gdy dziewczyna z chłopakiem szli do lasu, to mówiono że idą grzyby sadzić.
|
Pn sie 13, 2012 13:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A łysiczka lancetowata wystepuje w rejonach w których zbieracie grzyby? Widujecie je na swoich lesnych szlakach ?
|
Pn sie 13, 2012 14:31 |
|
 |
JedenPost
|
Łysiczka w lesie? 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn sie 13, 2012 14:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No faktycznie ona rośnie raczej na polach czy łączkach...
|
Pn sie 13, 2012 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na górskich halach, szczególnie tam gdzie wypasają się jeszcze owce, można często spotkać amatorów łysiczki na grzybobraniu. 
|
Pn sie 13, 2012 15:06 |
|
 |
Maluczki
nieobecny
|
Jak ten grzyb wygląda? Nie znam takiego.
|
Pn sie 13, 2012 17:11 |
|
 |
JedenPost
|
A bo on akurat nie ze względów kulinarnych jest zbierany... 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn sie 13, 2012 17:21 |
|
|
|