Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 58  Następna strona
 Obrona wartości chrześcijańskich 

Na czym powinna polegać obrona wartości chrześcijańskich?
Na promowaniu ich 81%  81%  [ 38 ]
Na narzucaniu ich siłą za pomocą prawa państwowego 6%  6%  [ 3 ]
Nie wiem / Trudno powiedzieć 13%  13%  [ 6 ]
Liczba głosów : 47

Obrona wartości chrześcijańskich 
Autor Wiadomość

Post Re: Obrona wartości chrześcijańskich
Daniel86 - tak twierdzę i chyba można powiedzieć że jestem dowodem na to że nie wszyscy geje są rozwiąźli.

Alus - po tej nachalnej promocji sam czuję niechęć do siebie. Mike29 wszędzie musi być w centrum uwagi ze swoim homoseksualizmem ...

Wt sie 21, 2012 18:06
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

O Jezu ...
Boże, uwolnij mnie od nachalnej niechęci do fratera i do Alus ...
Amen

Wt sie 21, 2012 21:56
Nie pisują tu ostatnio, chyba że pod innymi nickami ;)

Wt sie 21, 2012 22:02
@Alus
Niezły szantażyk - przestań pisać pro-homo, a bedę dobra i może okaże łaskę nie nienawidzenia :D
Nie pisałem nic zdrożnego, byś mogła się czuć zdegustowana, chyba że jesteś zdegustowana faktem, że ktoś jest gejem i nie ma z tym najmniejszego problemu.

BrunoEdward napisał(a):
Alus - po tej nachalnej promocji sam czuję niechęć do siebie.

To masz poważny problem.

@frater
Wybacz, ale po tym co napisałeś straciłem ochotę na odpowiedź. Najpierw się doedukuj, uzupełnij swoją wiedzę o fakty naukowe, a dopiero potem się wypowiadaj, zamiast siać nieprawdę o zjawiskach, o których jak widać masz niewielkie pojęcie, chyba że sądzisz, że obrona wartości chrześcijańskich powinna polegać na pisaniu nieprawdy?

Wt sie 21, 2012 22:25
frater napisał(a):
Ps
Posługuję w KK m. in. Charyzmatem Uzdrawiania i tym wszystkim homoseksualistom, którzy chcą się pozbyć tej choroby mogę pomóc swoją Posługą.

Tak, tak pisałes, że kontemplujesz mękę pańską. Domyslam się, ze wizualizujesz sobie przed snem tryskającą krew tego człowieka zwanego Jezusem, jego agonie, cierpienie. Słyszysz w wyobraźni jego krzyki towrzyszace gwoździom wbijanym w przegłub dłoni, rozszarpywane tkanki pod wpływem ciężaru ciała by ostatecznie obserować zwisajace z krzyza truchło martwego człowieka i lament jego bliskich...

Juz lepiej byc gejem niz miec taki śmietnik w głowie jak ty.

Wt sie 21, 2012 22:52
zbanowana na stałe

Mike29 napisał(a):
Wybacz, ale po tym co napisałeś straciłem ochotę na odpowiedź. Najpierw się doedukuj, uzupełnij swoją wiedzę o fakty naukowe, a dopiero potem się wypowiadaj, zamiast siać nieprawdę o zjawiskach, o których jak widać masz niewielkie pojęcie, chyba że sądzisz, że obrona wartości chrześcijańskich powinna polegać na pisaniu nieprawdy?

Jest rozległa wiedza na ten temat. Załóż osobny temat to Ci tę wiedzę postaram się przyswoić. Podobną edukacje robiłem na Waszym homoseksualnym portalu, oczywiście z wyłączoną grafiką.

Śr sie 22, 2012 1:12

Jeden z użytkowników tego tematu jest pod szczególną władzą diabła. Dziękuję mu za demoniczną groźbę w priv - świadectwo anorexia anima.
Rycerze Świętego Michala Archanioła będą się za Ciebie modlić , aby ten niewidzialny tchórz opuścił Ciebie i odszedł na pustynię.
Denerwuje Cię egzorcyzm Świetego Benedykta , prawda u użytkownika frater ??? :)
Nie uświadamiasz sobie , że to nie Ty plujesz w ludzi i arogancko im odpowiadasz. Wyciągnę z Ciebie truciznę , lub odejdziesz stąd.
Quis ut Deus !

Śr sie 22, 2012 6:49
zbanowany na stałe

Wydaje się, że to właśnie jest naprawdę obrona wartości chrześcijańskich.
A nie tylko opowiadanie o tym, albo przemycanie wartości diabelskich pod pozorem głoszenia chrześcijaństwa.
Szczęść Boże.

Śr sie 22, 2012 9:27

A czy ktoś może mi w końcu wytłumaczyć, o co chodzi z tą promocją homoseksualizmu? Przecież geje nie mówią: "bądź homo" tylko "bądź tolerancyjny". Oraz czemu ma służyć nietolerancja? Przecież siłą nie da się ani nawrócić, ani wyleczyć. Więc dlaczego wartości chrześcijańskie mają być przymusem, a nie dobrowolne?

Śr sie 22, 2012 11:24
@Daniel86
Wystarczy, że ktoś taki jak ja napisze, że homo jest ok, że jest gejem i nie ma z tym problemu i dla części tutejszych katolików = "promocja homoseksualizmu". Okreslenie to zostało celowo spejoratywizowane, aby deprecjonować grupę LGBT walczącą o równouprawnienie. Doszlo do absurdu, jeśli jesteś homo i nie masz z tym problemu to znaczy, że uprawiasz promocję homoseksualizmu :D Do tego absurdu część osób dokłada jeszcze źle pojęte wartości chrześcijańskie i efekt jest taki jak obserwujemy... Nie promowanie homoseksualizmu jest wg, tutejszych homofobów tylko wtedy, gdy nie mówisz nic dobrego o gejach, a homoseksualizm uważasz za chorobę. Wtedy jesteś dobrym człowiekiem idącym ścieżką Prawdy (tej pisanej przez wielkie P :D) :-D

Tymczasem... tzw. "promocja homoseksualizmu" to nic innego jak promocja szczęścia, spełnienia, promocja człowieka i jego wartości, promocja prawdy humanizmu oraz tej naukowej, promocja wolności słowa, przekonań i stylu życia i wreszcie promocja równości każdego człowieka. Jak widać wielu tutejszym katolikom bardzo się to nie podoba.

frater napisał(a):
Jest rozległa wiedza na ten temat. Załóż osobny temat to Ci tę wiedzę postaram się przyswoić. Podobną edukacje robiłem na Waszym homoseksualnym portalu, oczywiście z wyłączoną grafiką.

Nie mam żadnego "mojego portalu" to po pierwsze, poza tym już sobie wyobrażam wyśmianie twojej "edukacji", które ma tam miejsce :D Po drugie nikt nie potrzebuje pseudoedukatorów, którzy sieją nieprawdę o zjawiskach nt. których mają nikłe pojęcie. Przestań się bawić w profesorka, który będzie mnie czegokolwiek uczyć, doskonale wiem, czym jest homoseksualizm i ku twojej rozpaczy zapoznałem się z wiedzą naukową nt. temat, więc na twoim miejscu dałbym sobie spokój, bo nie uda Ci się zrobić mi wody z mózgu :-) Wiedza jest rozległa i powszechna to prawda, ale niestety nie przyswoiłeś jej. Nikt Cię na poważnie brać nie będzie.

Śr sie 22, 2012 11:34

Daniel86 napisał(a):
A czy ktoś może mi w końcu wytłumaczyć, o co chodzi z tą promocją homoseksualizmu?

Promocja homoseksualizmu to przedstawianie go jako normalnej orientacji, a nie jako dewiacji. Podobnie sprawa ma się np. z promocją anoreksji. Albo i zdrowego trybu życia ;) (nie chcę tu się wypowiadać na temat homoseksualizmu, a jedynie na temat "promowania").

Daniel86 napisał(a):
Przecież geje nie mówią: "bądź homo" tylko "bądź tolerancyjny".

Można być tolerancyjnym wobec anorektyka, ale nie oznacza to automatycznie przyzwolenia na kampanie promujące anoreksję.

Śr sie 22, 2012 11:45
zbanowana na stałe

Cytuj:
Nie mam żadnego "mojego portalu" to po pierwsze, poza tym już sobie wyobrażam wyśmianie twojej "edukacji", które ma tam miejsce Po drugie nikt nie potrzebuje pseudoedukatorów, którzy sieją nieprawdę o zjawiskach nt. których mają nikłe pojęcie. Przestań się bawić w profesorka, który będzie mnie czegokolwiek uczyć, doskonale wiem, czym jest homoseksualizm i ku twojej rozpaczy zapoznałem się z wiedzą naukową nt. temat, więc na twoim miejscu dałbym sobie spokój, bo nie uda Ci się zrobić mi wody z mózgu Wiedza jest rozległa i powszechna to prawda, ale niestety nie przyswoiłeś jej. Nikt Cię na poważnie brać nie będzie.

Dlaczego to Twoja wiedza ma być lepsza od mojej? Zmierzmy się na argumenty w oddzielnym temacie dotyczącym homoseksualizmu, który załóż.
Udowodnię Ci w nim, że jest to choroba. Jaka jest jej geneza i jakie skutki.

I to najważniejsze, że jest uleczalna na dwa sposoby. Czyli nie jesteś skazany na homoseksualizm do końca życia. Czyli cel tego nowego tematu to nadzieja na normalne życie zdolne do posiadania własnych dzieci z Związku Pobłogosławionego przez BOGA

Natomiast nie zamierzam tu reklamować bardzo demoralizującego portalu sodomickiego. Jeżeli nie utożsamiasz się z tym portalem to dobrze. :)

Śr sie 22, 2012 13:15

Mike29 i SweetChild, OK, niech będzie, że geje czasem przekraczają granicę promowania tolerancji i zapuszczają się na teren promocji homoseksualizmu. Moim osobistym zdaniem nie trzeba podzielać poglądów gejów, ale też nie powinno się gejów prześladować i ograniczać im praw. Mówiąc inaczej: akceptacja nie, tolerancja tak.

Mike29 i frater, nie zakładajcie nowego wątku, bo jest już wątek o homoseksualizmie. Np. ten: Homoseksualizm cz. 3

frater napisał(a):
I to najważniejsze, że jest uleczalna na dwa sposoby. Czyli nie jesteś skazany na homoseksualizm do końca życia. Czyli cel tego nowego tematu to nadzieja na normalne życie zdolne do posiadania własnych dzieci z Związku Pobłogosławionego przez BOGA

Słyszałem teorię, że da się wyleczyć gejów, ale tylko niektórych, bo tylko w niektórych przypadkach homoseksualizm jest nabyty, a nie wrodzony. Ponad to to, że ktoś założył rodzinę, ma dzieci i mówi, że jest wyleczony z homoseksualizmu, nie znaczy, że tak jest. Przecież kryptogeje ukrywają się w heteroseksualnych rodzinach, więc nie trzeba być wyleczonym z homoseksualizmu, by mieć żonę i dzieci.

Śr sie 22, 2012 13:43

Daniel86 napisał(a):
Słyszałem teorię, że da się wyleczyć gejów, ale tylko niektórych (...)

Zgadzam się z nią. Chorych gejów da się (w miarę możliwości) wyleczyć, zdrowych - nie. Jeśli Mike29 zachoruje np. na anginę to pewnie coś da się zrobić.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr sie 22, 2012 13:53
@sweetchild
Do tego należy uwzględnić stan faktyczny, czyli, jeżeli "promocją homoseksualizmu" jest mówienie o tym jako o normalnej orientacji, to mówienie o homoseksualizmie jako o dewiacji jest nie tylko promocją homofobów, ale również wprowadzaniem ludzii w błąd. Przytoczony przykład anoreksji to co innego, ponieważ tutaj nikt nie wprowadza ludzi w błąd mówiąc, że anoreksja jest zła i ma negatywne działanie na zdrowie. Tak więc to nie jest analogiczne porównanie.

Śr sie 22, 2012 14:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 866 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 58  Następna strona