Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 4:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 669 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 45  Następna strona
 Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku 
Autor Wiadomość
Post Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Całkowicie sprzeczna z prawdą "Kościoła" uznana za dzieło Szatana - czy w każdym przypadku?

N sie 26, 2012 3:55
Post Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
A jak Ty sądzisz? Wypowiedz swoje zdanie. Moje jest zgodne z nauczaniem Kościoła. Poza tym - dlaczego "Kościół" piszesz w cudzysłowie?

N sie 26, 2012 7:25
Piszę "Kościół" w cudzysłowie ponieważ uważam że kolosalnie dzisiaj różni się on od " Prawdziwego Koscioła Chrystusowego".Jest zagubiony i zagmatwany , jest spowity przez finansową machinę dzisiejszych czasów , zniewolony przez prawa i zasady ustanowione przez ludzi.Stworzony przez Chrystusa który Jest zagłuszony przez ludzkie poczucie władzy i prawa do decydowania o wolności .Wierzę jednak, iż wśród tej zamurowanej dla świata twierdzy żyje i kiełkuje cierpliwie Prawdziwe Dobro które kiedyś te mury ludzkiej władzy tworzącej "dzisiejszy Kosciół" - rozwali.( to odnośnie pisania " Kosciół" w cudzysłowie.

Kiedyś uczniowie Jezusa powiedzieli, że zabronili komuś uzdrawiać ponieważ nie chodził z nimi ...
Jezus im odpowiedział - by nie zabraniali nikomu kto w Jego Imię wypedza złe duchy nawet jesli nie chodzi z nimi - nie jest przeciwko nim.
Bioenergoterapia czy przesyłanie energii przez ludzi którzy posiadają taką moc jest w każdym przypadku przez Kościół potępiona.Wiem z doświadczenia jak potężną i niszczycielską siłę można przesłać taką właśnie drogą i wiem też jak tragiczne potrafi to być w skutkach.Słyszałam jednak że są ludzie którzy nie zgadzają się z tym iż w każdym przypadku bioenergia jest dziełem Szatana.Nie słyszałam jednak o ani jednym przypadku uzdrowienia poza Kościołem ( a zgodnym z nauczaniem Chrystusa) z którym Kościół by się zgodził.Jeśli bioenergoterapia jest tylko i wyłącznie dziełem złego ducha to jak ma się to do słów Chrystusa?? - "nie zabraniajcie nikomu uzdrawiać w Imię moje"
Czasem mam wrażenie że Kościół pragnie mieć siłę większą niż Bóg - wystarczy stanąć z boku i przyjrzeć się jak wielką potęgą jest Kościół na ziemi a Chrystus chodzi gdzieś polnymi drogami i uzdrawia napotkanych ludzi.
Uzdrowienia w Kościele sieją się na ogromna skalę, wszędzie jest głośno o mszach uzdrawiających, o mszach o uwolnienie, coraz głośniej krzyczą egzorcyści, coraz więcej mówi się o działaniach złego ducha.Ludzie biegną bo chcą ratować siebie, biegną czasem na oślep, biegną i nie pytają....biegną nawet Ci którzy nie wierzą....Wiemy że uzdrawia i przynosi nam ulgę Bóg tylko i wyłącznie On i tylko i wyłącznie On wykorzystuje ludzi by nam ukazać dobro .Zły duch jednak bardzo łatwo może zakamuflować się w Kościele , dlaczego Kościół o tym nie mówi? Żadna inna instytucja na ziemi nie jest w stanie ściągnąć takiej ilości ludzi do siebie...
" Nie zabraniajcie nikomu uzdrawiać w Imię Moje- nawet jeśli nie chodzi z wami - nie jest przeciwko wam "

N sie 26, 2012 14:21

Problem w tym, że bioenergoterapia zakłada pochodzenie uzdrowienia z innej strony niż od Jezusa Chrystusa. Zakłada ona istnienie energii, która jest produktem samego człowieka, trzeba ją tylko odblokować. Tutaj nie ma miejsca na działanie Jezusa Chrystusa, więc nie jest to uzdrawianie w jego imieniu. W przypadku, potencjalnych uzdrowień w kościołach, wyłożone jest kawa na ławę, kto uzdrawia. Na tym polega różnica.

N sie 26, 2012 15:55
Niestety nie mogę się zgodzić, bioenergia nie jest produktem samego człowieka, nie jest to możliwe, człowiek jest tylko jej przewodnikiem i przekaźnikiem takiej energii.Gdyby człowiek był twórcą takowej energii żaden egzorcysta w Kościele nie byłby potrzebny i nie byłoby potrzebne do tego celu żadne uzdrowienie.Produkt jak to nazwałeś wytworzony przez człowieka i przez człowieka byłby usunięty - byłoby to wtedy możliwe.
Wszystko co jest dziełem człowieka przez człowieka może być zatrzymane - spróbuj zatrzymać bioenergie( nazwa pochodzi owszem od człowieka) ale człowiek nie jest w stanie sam się jej przeciwstawić , ponieważ od niego właśnie nie pochodzi.
Najprościej jest jednak powiedzieć " kawa wyłożona na ławę" - wszyscy dobrze wiemy że uzdrawia na prawdę Bóg, tylko i wyłącznie - jednak napij się kawy wyłożonej na ławę w taki sposób by nie czuć jej smaku - potrafisz?
Poza tym myślę że Jezus działa wszędzie i nikt nie powinien mówić - "tutaj nie ma miejsca na działanie Jezusa" Każda istota żyjąca jest dziełem Bożego stworzenia i każda jest dotykana przez Jezusa w innym przypadku nie byłaby częścią Miłości - co jest też raczej niemożliwe.
Bo z Miłości zostaliśmy stworzeni - Wszędzie jest miejsce na działanie Jezusa ..

N sie 26, 2012 16:54
Energia zdolna do uzdrowienia z choroby może pochodzić nie tylko od Boga, ale także od złych duchów. Mają one możliwość uzdrawiania, ponieważ otrzymały moc od Pana Boga, ale demony wykorzystują ją w zły sposób. Korzystają z tej mocy, by przekonać człowieka, że najważniejsze w życiu jest bycie zdrowym, a nie służba Bogu.

Bioenergoterapeuci zazwyczaj nie przyzywają imienia Jezusa Chrystusa, ale powołują się na siłę niewiadomego pochodzenia. Taka terapia jest zła w każdym przypadku.

N sie 26, 2012 19:22
powiedzmy- ale co z tymi którzy uzdrawiają powołując się na Chrystusa a nie należą do " elity kościelnej" jako osoby świeckie potrafią uzdrawiać , będąc jednocześnie potępione za to przez Kościół.

N sie 26, 2012 19:53

Słyszałam świadectwa ludzi, którzy zostali uzdrowieni podczas adoracji i uwielbienia Jezusa Crystusa. Nie byli przez nikogo dotykani i w centrum był Jezus, nasz Pan a nie człowiek, który " potrafi uzdrawiać".

N sie 26, 2012 20:11
"potrafi uzdrawiać" to była przenośnia odnosząca się do wątku z początku postu.

Każdy człowiek mądry wie , że nic sam od siebie uczynić nie może..

N sie 26, 2012 20:22
Magdalena_i napisał(a):
powiedzmy- ale co z tymi którzy uzdrawiają powołując się na Chrystusa a nie należą do " elity kościelnej" jako osoby świeckie potrafią uzdrawiać , będąc jednocześnie potępione za to przez Kościół.

Nie wiemy kto będzie potępiony.
"Powołują" sie na Chrystusa, czy wysyłają energię w imię Chrystusa? - bo diamerialna różnica.
Ci którzy autenycznie powołują sie na Chrystusa nigdy sobie, czy jakieś nieznanej energii, nie przypisują żadnej mocy sprawczej w dziele uzdrowienia.

N sie 26, 2012 20:25
Spotkałam się z kilkoma przypadkami uzdrowień w Kościele, większość jednak ludzi "uzdrowionych" podczas mszy św. utrzymuje stały kontakt z danym bioenergoterapeutą...jedno sprzeczne z drugim i jedno przeczy drugiemu .Człowiek wierzy w uzdrowienie podczas mszy ale nie zrezygnuje z bioenergoterapii. Zastanawiające jest na jaką skalę działa to w Kościele i w jakiej mierze ludzie są tego nieświadomi.

Nadal jednak nurtuje mnie wypowiedz Jezusa -" nie zabraniajcie innym uzdrawiać w Imię Moje, nawet jesli nie chodzi z wami - nie jest przeciwko wam.."

N sie 26, 2012 20:41

@Magdalena_i, to wytłumacz nam na czym polega bioenergia. Generalnie przyjęło się uważać, że jest to energia która produkują organizmy żywe, natomiast trzeba ją umieć ukształtować aby wykorzystać do uzdrawiania. W kościele, są ludzie świeccy, którzy uzdrawiają i nie należą do „elity kościelnej”, ale działają w ramach określonych struktur i przepisów. Co więcej nie uzdrawiają, tylko modlą się o uzdrowienie, i mają taki dar, że ich modlitwa jest bardzo często wysłuchiwana. Mówi się wtedy zgodnie z listami Pawła, że posiadają charyzmaty wynikające z natchnienia Ducha Świętego. Jak się ma do tego jakaś energia, gdzie w Piśmie Świętym możemy znaleźć cos o energii?

N sie 26, 2012 20:54
wrócę za pół godziny i postaram się wytłumaczyć .....siła wyższa

N sie 26, 2012 20:58
Gdybym wiedziała na czym polega bioenergia nie byłoby tego postu - próbuję tylko zrozumieć jak rozpoznać i odróżnić tzw dobrą energie od złej - siłą rzeczy jedno i drugie istnieje i w jednym i w drugim przypadku przekaźnikiem jest człowiek i nie wiem czy można to nazwać odpowiednim wykorzystaniem przez człowieka czy ukierunkowaniem.Poza tym piszesz że generalnie zostało przyjęte że organizmy żywe produkują energię - jak?? wtedy żyłoby wszystko na ziemi wiecznie bo wiecznie byłoby przekaźnikiem i stworzycielem energii.
Nie jestem też przekonana do końca czy jakakolwiek istota żywa jest w stanie ukierunkować odpowiednio energię w taki sposób by ta nie wymknęła się z pod kontroli.

Wiem że nigdzie w Piśmie Świętym nie ma ani jednego słowa o energii , jest natomiast wiele o uzdrowieniach , uzdrowieniach w Imię Jezusa i o tym własnie piszę.
Taka energia jednak istnieje potrafi wyniszczyć i zawładnąć człowiekiem , bez pomocy Boga człowiek nie jest w stanie się z niej uwolnić.( Kościół na ten temat wiele nie mówi a szkoda, ludzie mieliby wiekszą świadomość istnienia zła)Piszesz też o osobach świeckich posiadających charyzmaty wynikające z natchnienia Ducha Świętego - to tez jestem w stanie zrozumieć ponieważ tyczy się ludzi należących do Kościoła i przestrzegających Prawa...jednak mnie zastanawiają ludzie świeccy posiadający taką własnię energie( jakoś nazwać to trzeba) wierzący mocno w Boga nie godzący się z zasadami Kościoła.

N sie 26, 2012 22:39
@ Magdalena_i

Kto jest przeciwny Kościołowi, jest przeciwny Panu Bogu. I pisząc "Kościół" mam na myśli ten obecnie istniejący Kościół katolicki.

N sie 26, 2012 23:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 669 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 45  Następna strona