Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 41  Następna strona
 Manipulacje w mediach 
Autor Wiadomość

Post Re: Manipulacje w mediach
Ciekawe, nic nie słyszałem o żadnym prawomocnym wyroku.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 28, 2012 9:07
Johnny99 napisał(a):
Ciekawe, nic nie słyszałem o żadnym prawomocnym wyroku.

Fakt, mój błąd. Przysługuje od niego kasacja do NSA.
I Rydzyk zaryzykuje prawie pewne zdyskredytowanie samego siebie, bo nawet gdy NSA podtrzyma wyrok, to i tak jego fani pójdą za nim wszędzie, wbrew rozsądkowi, wbrew prawdzie.
A gita nigdy nie uzna wyroku, bo jest "niesprawiedliwy", czyli nie po jej myśli.

Pn maja 28, 2012 9:25
Johnny99 napisał(a):
humalog napisał(a):
I wcale mi nie chodzi o jakieś bałwochwalstwo dla Wałęsy. Jedno mnie tylko drażni... Dla całego świata jest on KIMŚ....jedynie dla "polskich" degeneratów (świniami ich nie nazwę bo świnie są pożyteczne), jest NIKIM.

Jeżeli nawet - bo z własnego doświadczenia wiem, że tzw. świat wcale aż tak specjalnie nie zna Wałęsy, jak to się wydaje polskim "normalnym" (przed Euro np. na Goal.com opublikowano tekst "Polska od A do Z", na którym wyjaśniano kibicom, kto to jest Wałęsa, tłumacząc, że choć czytelnik prawdopodobnie nigdy o nim nie słyszał, to w Polsce jest to bohater narodowy) - to wynika to z tego, że świat po prostu nie dowiaduje się o związanych z nim incydentach w rodzaju nawoływania do pałowania Solidarności. A w temacie "lustracji" świat w ogóle się nie orientuje.

Kibicom - wybitnie inteligentenej grupie społecznej, naturalne, że trzeba wyjaśniać co to jest ta Polska i Ukraina :D
Zresztą gdy człowiek po studiach, rzeczni partii, datę wybuchu powstania warszawskiego umieszcza w 1988r, to niewiedza w świecie o Wałęsie nie stanowi żadnego kuriozum.

Pn maja 28, 2012 9:34

Alus napisał(a):
Kibicom - wybitnie inteligentenej grupie społecznej

No tak, przyznaje - profesorowie historii na całym świecie z pewnością kojarzą Wałęsę. Michnika zresztą pewnie też ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 28, 2012 9:53

porównując tvn a media pisowskie to raczej na miejscu PIS-u bym siedział cicho...

Pt cze 01, 2012 9:52
Manipulacji i cenzury, "publiczne" media dopuszczają się również w programach katolickich.
W programie"Między niebem i ziemią" cytowany był ostatni komunikat KEP, ale wycięto fragment dotyczący obrony TVTrwam.
O złym działaniu mediów oraz o tym ogromnym nadużyciu w programie:"Między niebem, za ziemią" mówi ksiądz Ireneusz Skubiś.
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=31231

Pn cze 25, 2012 19:26
Gito, czy mogłabyś streścić co o TRWAM mówiono?

Pn cze 25, 2012 20:25
Val napisał(a):
Gito, czy mogłabyś streścić co o TRWAM mówiono?

Nie :-(

Pn cze 25, 2012 22:20

Dwa artykuły doskonale wpasowane w temat wątku.
I moim zdaniem pokazujące bardzo zbliżone mechanizmy manipulowania społeczeństwem przez media i "autorytety"
http://gosc.pl/doc/1196910.Sam-przeciwko-swiatu
http://gosc.pl/doc/1196906.IV-Rzeczpospolita-bez-wyroku

So lip 07, 2012 22:18

Każdą możliwą okazję do czepiania się różnych mediów wykorzystacie- sensowna czy nie, a nie widzicie jak stronnicza jest TV Trwam. Skoro jest to katolicka telewizja, to nie powinna być partyjną, a jest w 100%. To ma być dobry przykład? Myślałem, że dobre media to takie obiektywne, a nie takie które popieraja tą partię co my.
Nie dziwię się, że potem niektórzy fanatycy PiSowcy wszędzie widza spiski i kondominium jak im się robi takie pranie mózgu. Robią się z tego wyznawcy a nie wyborcy.
Wszystkim politykom chodzi o jedno, o władzę. Bo są na nią chorzy.
A ludzie dają się im omamiać, dają się skłócać miedzy sobą i jedyne co z tego wynika to nienawiść między ludźmi i rotacje przy korycie.

Pn wrz 03, 2012 22:06

Prawda jest taka, że wszystkie media manipulują i nie przedstawiają obiektywnie informacji. Nieważne czy to TVP, TVN czy Trwam lub RM. Wszystkie.

Wt wrz 04, 2012 10:57
zbanowany na stałe

Prawda jest taka, że każdy, absolutnie każdy, ma swój unikalny, niepowtarzalny punkt siedzenia i punkt oraz kąt widzenia. Dlatego każdy ma swoją, unikalną prawdę, w sensie racjonalnym. Bo to co widać - zależy od miejsca i kąta widzenia obserwatora. Znacznie łatwiej uzyskać zbliżenie stanowisk na podstawie odczuć ( bo te są bardziej przestrzenne, uniwersalne), niż za pomocą racjonalnych dysput.

To oczywiście nie uzasadnia ani nie sankcjonuje ani zasadności świadomej manipulacji opinią publiczną, ani kłamstwa.

Wt wrz 04, 2012 11:20
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Kolejna manpulacja i robienie ludziom wody z mózgu za pomoca mediów sterowanych przez homoseksualne lobby.

Cytuj:
Według autora raportu, Jana Świerszcza z KPH, w każdej 30-osobowej klasie jest co najmniej jedna osoba nieheteroseksualna - wynika to ze statystyk.

Jakich statystyk? Chyba tych, które sa pobożnymi życzeniami homoseksualnego lobby ukrywajacego sie pod nazwą KPH....co za bzdury, az sie niedobrze robi gdy się czyta tak jawna manipulację.

Manipulacja jest formą zamierzonego, celowego wywierania wpływu na osobę lub grupę w taki sposób, by osoba lub grupa realizowała działania zaspakajające potrzeby manipulatora.

Tutaj manipulatorem jest KPH, a narzedziem manipulacji sa media.

So wrz 08, 2012 9:25
zbanowany na stałe

Następny przykład manipulacji w polskich mediach:
Cytuj:
Szokująca informacja, że w trumnie Anny Walentynowicz – legendy Solidarności – znajduje się ciało innej osoby, została pominięta w głównych wydaniach serwisów informacyjnych stacji telewizyjnych. „Wiadomości” TVP i „Wydarzenia” Polsatu w ogóle o tym nie wspomniały.

O sprawie jako pierwszy napisał portal Niezależna.pl. „Wiadomości” pominęły informację o tym, że po ekshumacji śp. Anny Walentynowicz rodzina legendarnej działaczki nie rozpoznała w ekshumowanych szczątkach swojej bliskiej. Oba serwisy – TVP i Polsatu – w swoich głównych programach informacyjnych w ogóle nie zauważyły tego bulwersującego faktu, a „Fakty”, sztandarowy serwis TVN-u, poświęciły mu zaledwie 55 sek.

http://niezalezna.pl/33087-news-dnia-zi ... omosci-tvp

Dobrze, że ludziska się budzą i zaczynają widzieć na oczy. Jak będzie kiedyś wolna Polska, trzeba będzie zrobić przecież porządek z mediami.

Pt wrz 21, 2012 10:50

Onet też długo o tym nie wspominał. Jak żartowano na twitterze, szukał odpowiednio wykrzywionego zdjęcia syna Anny Walentynowicz (bo rzeczywiście, takim właśnie tekst okrasił). Jak widać, metody z czasów IV RP nadal mają się dobrze. Tłumaczył ostatnio charakter tej manipulacji prof. Zybertowicz - chodzi o to, by za każdym razem, gdy ktoś zobaczy kogoś z obozu antyrządowego, poczuł się nieprzyjemnie, ma to być odruch pozostający poza świadomością i "ustawiający" z góry całą sytuację. Wyszukiwanie wykrzywionych zdjęć (czy wręcz robienie ich specjalnie w taki sposób, by kogoś przedstawić jako brzydkiego i antypatycznego - np. przez nasycenie zdjęcia barwą czerwoną - opowiadał o tym po katastrofie smoleńskiej fotograf Gazety) to tylko jeden ze sposobów.

Pt wrz 21, 2012 10:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 41  Następna strona