Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 10:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
 Czy dojdzie do upadku Kościoła Katolickiego 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy dojdzie do upadku Kościoła Katolickiego
ja znam naukę Kościoła. Papież i magisterium nie zakwestionowali tego, a Natanek swoje informacje ma niezbyt wiarygodne. Dla niego każdy zwierzchnik, który się z nim nie zgadza to mason i satanista niestety.
Ja wierzę w mądrość Kościoła, nie w mądrość nawiedzeńców promujących szemrane objawienia.

Śr wrz 05, 2012 10:55

"Natanek swoje informacje ma niezbyt wiarygodne."
to są fakty które każdy może sam sobie sprawdzić..

"mądrość nawiedzeńców promujących szemrane objawienia."
wszyscy mistycy za życia uznawani byli za psycholi i opętańców, i cierpieli prześladowania jak ich Bóg Jezus,
Jezusa za życia na ziemi też podsumowali, że mocą diabła działa,
takie już durne te ludziska..
takze nic się nie zmienia, wszystko jest na swoim miejscu, każdy prawdziwy mistyk dźwiga swój krzyż, jak nie dźwiga krzyża, nie od Boga przychodzi..

Śr wrz 05, 2012 11:02
zbanowany na stałe

Zgodnie z zasadą hierarchiczności, która obowiązuje w Kościele, ksiądz Natanek ma jednego zwierzchnika, którym jest Kardynał Dziwisz. I to Kardynał Dziwisz a nie kto inny współpracuje z Platformą Obywatelską i publicznie przyjął nagrodę im. Kardynała Augustyna Bea.
Nagroda imienia kard. Augustyna Bea ustanowiona została przez syjonistyczną masońską organizację “Liga Przeciwko Zniesławieniu” (Anti Defamation League - ADL) – skrajnie antykatolicką organizację żydowską, której celem jest judaizacja społeczeństw chrześcijańskich, osłabianie wiary katolickiej i wpływów Kościoła.

Za PAP i za Interia,
http://pl.gloria.tv/?media=248966

gacjan napisał(a):
wierzę w mądrość Kościoła

Ja wierzę w Opiekę Chrystusa nad Jego Kościołem i w to, że Chrystus poradzi sobie z takimi sytuacjami bez najmniejszego problemu.

Śr wrz 05, 2012 11:16

@ noOne

co nie znaczy, że każdy kto mówi, że ma objawienia ma je. A jeśli to jest bliżej nieokreślona Agnieszka to jest to dla mnie szemrane. A mistycy tacy jak św. Faustyna, czy św. Bernadeta gdy zwierzchnicy ich nie rozumieli SŁUCHALI ich i czekali, aż dojdzie do niech Prawda. Posłuszeństwo i pokora - oto co je cechowało. Bowiem Święte Osoby objawiające się do tej pokory namawiały. U Natanka posłuszeństwa i pokory nie ma - pycha go niestety zaślepia.
A co do tych "faktów" - też je znam i wiem, że trzeba wyjątkowo dużo złej woli, by tak je interpretować.

@ hhce

tak, zgadzam się z Tobą, tak to miałem napisać.

Śr wrz 05, 2012 11:27

dodam tylko, że napiętnowanie mistyków i objawień pochodzących od Boga to olbrzymia obraza Boga Stwórcy,
jeśli czytelniku nie masz pewności, że dane objawienia pochodzą od Boga, to zamilknij,
bo kara za napiętnowanie Dzieła Boga jest miażdżąca..
zastanów się, co powiesz Jezusowi jak Cie spyta :
"dlaczego napiętnowałeś Moje Dzieło - Dzieło Boga Stwórcy dla ratowania dusz?"
co mu wtedy odpowiesz ?

Śr wrz 05, 2012 11:35

Kościół głosi, a ja Kościołowi wierzę, że "bez szkody dla duszy" można nie uznawać objawień prywatnych, byle uznawać Objawienie publiczne i naukę Magisterium.
Bo w niej jest Pełnia zbawienia. Objawienie prywatne nic do niej dodać nie może.

Śr wrz 05, 2012 11:40
noOne napisał(a):
ks Boniecki prawie święty ? :lol:

Niezbadane są wyroki Boże :-D

Śr wrz 05, 2012 11:47

gacjan napisał(a):
Kościół głosi, a ja Kościołowi wierzę, że "bez szkody dla duszy" można nie uznawać objawień prywatnych, byle uznawać Objawienie publiczne i naukę Magisterium.
Bo w niej jest Pełnia zbawienia. Objawienie prywatne nic do niej dodać nie może.

a czy to oznacza dla Ciebie, że Dzieło Boga należy napiętnowac ?

Śr wrz 05, 2012 11:50
noOne napisał(a):

O tym w co należy wierzyć a w co nie decyduje Kościół a nie prywatne jednostki

Śr wrz 05, 2012 11:54
homo_homini_canis_est napisał(a):
Zgodnie z zasadą hierarchiczności, która obowiązuje w Kościele, ksiądz Natanek ma jednego zwierzchnika, którym jest Kardynał Dziwisz. I to Kardynał Dziwisz a nie kto inny współpracuje z Platformą Obywatelską i publicznie przyjął nagrodę im. Kardynała Augustyna Bea.
Nagroda imienia kard. Augustyna Bea ustanowiona została przez syjonistyczną masońską organizację “Liga Przeciwko Zniesławieniu” (Anti Defamation League - ADL) – skrajnie antykatolicką organizację żydowską, której celem jest judaizacja społeczeństw chrześcijańskich, osłabianie wiary katolickiej i wpływów Kościoła.

Za PAP i za Interia,
http://pl.gloria.tv/?media=248966

gacjan napisał(a):
wierzę w mądrość Kościoła

Ja wierzę w Opiekę Chrystusa nad Jego Kościołem i w to, że Chrystus poradzi sobie z takimi sytuacjami bez najmniejszego problemu.

To już wiadomo kto zdecydował o pochówku śp L. Kaczyńskiego na Wawelu......niechybnie Platforma Obywatelska :D
noOne napisał(a):
gacjan napisał(a):

Swego czasu "wizjoner" Mały Kamyk tez miał być Dziełem Boga, nawet Kosciół to uznał, póki nie ogłosił sie nowym wcieleniem Chrystusa na ziemi.
Ks Natanek sypiący obelgami, pomówieniami, wrzeszczący kto wyje w piekle, posiadający osobist światłowód do Jezusa, to ewidentne zaprzeczenie Dzieła Bozego.

Śr wrz 05, 2012 12:04
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
To już wiadomo kto zdecydował o pochówku śp L. Kaczyńskiego na Wawelu......niechybnie Platforma Obywatelska :D

Oczywiście. Po to, by skłócić Polaków a swoje dalej robić po cichu.
Patrz zakładanie i demontaż AMBER BANK.

mykitos napisał(a):
O tym w co należy wierzyć a w co nie decyduje Kościół a nie prywatne jednostki

Ludzie wierzą w to, w co chcą wierzyć, na podstawie swoich własnych, indywidualnych odczuć.
Żadne i niczyje nakazy i zakazy nie mają wpływu na wiarę.

Śr wrz 05, 2012 12:12
Johnny99 napisał(a):
mkb napisał(a):
wskazałam jedynie na fakt, ze jest kontrowersyjny, także dla samego Kościoła.

No i co w związku z tym?

ano to, ze jeśli ktos w wypowiedzi powoluje sie na niego,
to dobrze jest wspomnieć o tym jaka jest jego sytuacja w samym Kościele.

Śr wrz 05, 2012 12:16

Nie sądzę. Czasy niszczenia Kościołów i bogów oraz ich wyznawców wydają się już przeszłością. Pozostały więc Kościoły, które zniszczyły inne. Tych fizycznie nikt raczej nie zniszczy. One zniszczą się same, od środka niejako, ale sądzę że zawsze pozostanie większa lub mniejsza liczba ich zwolenników, więc w przewidywalnej przyszłości dużo Kościoły i związki wyznaniowe raczej upaść szans nie mają, moim zdaniem.

Śr wrz 05, 2012 12:18
homo_homini_canis_est napisał(a):
Alus napisał(a):

Oczywiście. Po to, by skłócić Polaków a swoje dalej robić po cichu.
Patrz zakładanie i demontaż AMBER BANK.

I jesteśmy w domu :D :lol:
Jesli J. Kaczyńskie jest tak słaby, że nie zapobiegł wywiezieniu zwłok brata poza rodzinne miasto, to marzenie o zdobyciu władzy przez PiS jest tylko urojeniem.

Śr wrz 05, 2012 12:20
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
I jesteśmy w domu :D :lol:
Jesli J. Kaczyńskie jest tak słaby, że nie zapobiegł wywiezieniu zwłok brata poza rodzinne miasto, to marzenie o zdobyciu władzy przez PiS jest tylko urojeniem.

Oczywiście.
A do wyciągania kolejnych pieniędzy z portfeli Polaków założy się AMBER BANK BIS. Albo zrobi nagłą ustawę opodatkowującą wszystkie transakcje bankowe, w tym oczywiście przelewy na konta indywidualne Polaków i przelewy z tych kont.

I nadal będziemy w domu :lol:
Słaby Kaczyńskie [pis. oryginalna] nie będzie w stanie w tym przeszkodzić. :brawo:

Śr wrz 05, 2012 12:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona