Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 11:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
 Uczniowie zlizują bitą śmietanę z kolan księdza-dyrektora 
Autor Wiadomość
Post Re: Uczniowie zlizują bitą śmietanę z kolan księdza-dyrektor
No dobra- sprostowanie: chodziło o brak spostrzegawczości w takiej dziedzinie jaką jest kulinaria :twisted:

A czy pianka czy śmietanka to jest istotne z perspektywy tłumaczeń animatorów, na co mi zwrócił uwagę @SweetChild(nie czytałam tego tłumaczenia).
Więc trzeba poczekać aż pokażą piankę do golenia, której projekt jest podobny do większości śmietanek w sprayu na rynku, żeby udowodnić że nie kłamią, a przez to wykazać swoją wiarygodność.

Cz wrz 20, 2012 11:28
Rzekoma pianka do golenia, którą ksiądz-dyrektor wstrzykuje prosto w rozwarte usta uczennicy:

http://bi.gazeta.pl/im/30/e6/be/z125107 ... anskim.jpg

Cz wrz 20, 2012 11:47

Portal będzie pozwany za publikowanie nieprawdy! Na kolanach nie było śmietany więc jej niz zlizują! To jest fakt w przeciwieństwie do tych pomówień i wiadra pomyj. Wiara pl? co za brukowiec!!! Podajcie rękę faktowi, super expresowi itd. co za brak profesjoanalizmu! kto to w ogóle redaguje - jakaś banda plotkarzy!!

Cz wrz 20, 2012 12:47

Val napisał(a):
No dobra- sprostowanie: chodziło o brak spostrzegawczości w takiej dziedzinie jaką jest kulinaria :twisted:
Val napisał(a):
Ponieważ jesteś płci brzydkiej to wybaczam brak spostrzegawczości i wiedzy o kulinari.

@Val-uś! Jak Cię forumoplatonicznie miłuję, przyjdzie mi chyba Cię zbesztać (tym łatwiej, gdyż duszko śliczna moja widzę, że zaczynasz mi się - niestety :( - radykalizować ;/ :cisza: :nonono:).
Otóż złotko kochane, zlituj się nad polszczyzną i moimi błękitnymi oczętami :mruga:.

"Kulinaria" były i jeszcze są rodzaju nijakiego.
(Jak choinka - przyszłemu/niedoszłemu teściowi :evil: - nie wierzysz, to zrób se eksperymenta i stań przy zlewozmywaku abo mikrofeli, ustawionej na blacie szafek kuchennych. Jak śp. pamięci wszystkie babcie kocham sama stwierdzisz, że kobitkom łatwiej obsługiwać takie skomplikowane kuchenne wynalazki, albowiem stopy maja krótsze, bez co zasięg rąk się zwiększa i krzyż przy schylaniu nie boli :razz:).

A takie tam (jak to u Ottona :D) luźnokuchennokulinarne skojarzenie:

Załącznik:
04ankieta.JPG
04ankieta.JPG [ 43.39 KiB | Przeglądane 2865 razy ]

I żeby mi takie kaleczenie języka polskiego było przedostatni raz :oops:!
Ty się Val-uś ciesz, że to ja Ci zwracam uwagę, bo/gdyż/ponieważ/nieprawdaż jak zapewne zauważyłaś, nasza przyjaciółka @MARIEL (tyż o zacięciu ortograficznogramatycznym) stała się - za przeproszeniem - publicznym modem ;) (Pozdrówka i wyrazy współczucia - @MARIEL :-)), a zaś ona bezpardonowo i z pewną taką lubieżnością odnotowuje każde kalectwo w wątku wysublimowanym; Ciekawe wypowiedzi z foruma.

Przeto przepraszam userów za małe OT. Moderatora wątku proszę o wyrozumiałość, lecz jak kochani widzicie chodzi tutaj o pryncypia - językowe i potencjalnorodzinne :badgrin: :3majsie: :papa: :P.

Ostatnio edytowano Cz wrz 20, 2012 13:17 przez Otto_Katz, łącznie edytowano 1 raz

Cz wrz 20, 2012 12:48

akruk napisał(a):
Rzekoma pianka do golenia, którą ksiądz-dyrektor wstrzykuje prosto w rozwarte usta uczennicy:

http://bi.gazeta.pl/im/30/e6/be/z125107 ... anskim.jpg

Może chciała sobie język ogolić? :hmmm:

Pomijając już wcześniej opisane w tym wątku aspekty sprawy (podtekst seksualny, obleśność, nieetyczne zachowanie pedagoga-księdza, manipulacja nieletnimi), to bulwersujące jest dalsze brnięcie w to bagno. Te deklaracje ze strony dyrektora, rodziców i uczniów (ci ostatni zapewne mówią to co im każą dorośli), że nic się nie stało, że nie było tam żadnych podtekstów, że nikt nie został poniżony, itd. Nawet kwestia tej pianki do golenia co na zdjęciach wygląda na bitą śmietanę. Po prostu żenada.

Gdyby ten ksiądz był mężczyzną z jajami, to by powiedział: źle zrobiłem, przepraszam i dopilnuję, żeby coś podobnego się więcej w mojej szkole nie powtórzyło. Zamiast tego on nas kokietuje stwierdzeniami: mam czyste sumienie, nie widzę w całej tej historii nic niewłaściwego, ale dla świętego spokoju na przyszłość zmienimy formułę "kocenia".

Moim zdaniem ktoś taki powinien być odsunięty od pracy z młodzieżą. A i posługa egzorcysty wydaje mi się w jego przypadku kontrowersyjna skoro, zgodnie z wytycznymi, egorcystą powinien być kapłan odznaczający się m.in.: roztropnością i nieskazitelnością życia. Jak powyższe cechy mają się do postępowania tego księdza?

Cz wrz 20, 2012 13:00
epsilon napisał(a):
Gdyby ten ksiądz był mężczyzną z jajami, to by powiedział: źle zrobiłem, przepraszam i dopilnuję, żeby coś podobnego się więcej w mojej szkole nie powtórzyło.
Nie. Gdyby był mężczyzną, to w ogóle czegoś podobnego by się nie dopuścił. A kiedy już się stało - odszedłby natychmiast i bez żadnej dyskusji i usprawiedliwień od WSZELKIEJ pracy z młodzieżą.

Warto przeczytać bardzo dobry komentarz:
http://interia360.pl/polska/artykul/pol ... enne,57007

Cz wrz 20, 2012 13:18
Cytuj:
Podajcie rękę faktowi, super expresowi itd.

Lepsze to niż brudzic sobie ręce kretynem w sutannie.

Cz wrz 20, 2012 13:29
Rozmowa dziennikarki "Wprost" z bp Pieronkiem (publikowane: 2012-09-20 14:15):
http://www.wprost.pl/ar/348504/Otrzesin ... to-bzdury/
Cytuj:
bp Tadeusz Pieronek:
Nie, nie komentuję tego proszę pani. Takimi bzdurami się nie zajmuję.

Cz wrz 20, 2012 13:45

Po kolei.

Po pierwsze: na otrzęsinach była i pianka i bita śmietana. Tak twierdzą uczniowie.
Po drugie, na kolanach była pianka.
Po trzecie, nikt jej nie zlizywał, a jedynie dotykał nosem/ustami pianki (chodziło o umazanie twarzy)
Po czwarte, nikomu z obecnych dorosłych, ani rodziców którzy oglądali zdjęcia (od kilku lat podobne) nie przyszło do głowy skojarzenie seksualne. Skojarzenia zależą od dwóch stron.
Po piąte: całość jest zdecydowanie głupia, absurdalna, niewłaściwa, ale nie ma podtekstu seksualnego.

W skrócie napisałam tutaj: http://info.wiara.pl/doc/1299183.To-ost ... -otrzesiny, w tekście jest link do źródła, można przesłuchać nagrania rozmów...

Cz wrz 20, 2012 16:06

jo_tka napisał(a):
Po kolei.

Po pierwsze: na otrzęsinach była i pianka i bita śmietana. Tak twierdzą uczniowie.
Po trzecie, nikt jej nie zlizywał, a jedynie dotykał nosem/ustami pianki (chodziło o umazanie twarzy)
Po czwarte, nikomu z obecnych dorosłych, ani rodziców którzy oglądali zdjęcia (od kilku lat podobne) nie przyszło do głowy skojarzenie seksualne. Skojarzenia zależą od dwóch stron.
Po piąte: całość jest zdecydowanie głupia, absurdalna, niewłaściwa, ale nie ma podtekstu seksualnego.

W skrócie napisałam tutaj: http://info.wiara.pl/doc/1299183.To-ost ... -otrzesiny, w tekście jest link do źródła, można przesłuchać nagrania rozmów...

Jo_tka, bronisz beznadziejnej sprawy.

Czy nie widzisz, że rola w jakiej występuje ten ksiądz na zdjęciach uwłacza godności mężczyzny, pedagoga i kapłana? Moim zdaniem poniżono też te dziewczyny zmuszając je do klęczenia przed rozkraczonym mężczyzną w szortach. To było nadużycie relacji nauczyciel-uczeń.

I nie piszę tego z pozycji wroga Kościołą, bo jestem praktykującym katolikiem. Niemniej uważam, że patologie należy zwalczać w zarodku.

Nie zgadzam się z Twoim wybielającym komentarzem. Rację ma x. Stopka pisząc, że jeden taki wybryk kładzie się cieniem na całych latach pracy:
http://info.wiara.pl/doc/1298817.Z-cykl ... nne-zabawy

A najgorsze jest to, że główny bohater tej historii nie widzi nic niewłaściwego w swoim zachowaniu. Jak ktoś taki ma być dla tej młodzieży autorytetem i wychowawcą?

Cz wrz 20, 2012 16:54
jo_tka napisał(a):
Twierdzą też, rzekomo, że "kocenie", czyli PONIŻANIE małoletnich uczniów przez dorosłego DYREKTORA szkoły jest zabawą.

jo_tka napisał(a):
Jasne, jasne. Tylko że na zdjęciach wyraźnie w tej scenie jest opakowanie bitej śmietany. Nie dość, że prymitywne chamstwo, to jeszcze kłamstwo.

jo_tka napisał(a):
No to sobie zobacz, jak na kolejnych zdjęciach dostają tę "piankę" prosto do ust.
http://c3201142.cdn.imgwykop.pl/comment ... lhTj2x.jpg

jo_tka napisał(a):
Po czwarte, nikomu z obecnych dorosłych, ani rodziców którzy oglądali zdjęcia (od kilku lat podobne) nie przyszło do głowy skojarzenie seksualne.
To świadczy jedynie o tym, że poziom tych dorosłych jest taki sam jak tego księdza. Rzygać się chce.

jo_tka napisał(a):
OCZYWIŚCIE, że ma takie podteksty. Zapytałem znajomego nastolatka, który nie słyszał wcześniej o tej sprawie, co o tym sądzi. Od razu wspomniałem mu, że może to była pianka a może śmietanka. Natychmiast i KATEGORYCZNIE stwierdził, że to nie ma żadnego znaczenia, bo całość sytuacji JEST rodzajem MOLESTOWANIA. Obcy mężczyzna, nagie kolana, pręt w dłoni, jakaś pianka, krem czy śmietana na jego obrażonych kolanach, a zależne od niego nastolatki klęcząc lub na czworakach...?!?

Podpisuję się wszystkimi czterema kończynami pod tym komentarzem:
Autor: elzorro (zredagowany przez: Magda Głowala-Habel). Polizać kolano "ojca dyrektora"... BEZCENNE! napisał(a):
Również na gruncie pedagogiki tego typu "niewinne zabawy" są NIEDOPUSZCZALNE, a z tego co Zorro pamięta z zajęć, które musiał odbyć, zanim uzyskał prawa pedagogiczne do nauczania arkanów zawodu, SĄ NIEDOPUSZCZALNE!!! Po prostu ŻADNEMU belfrowi, czy nauczycielowi NIE WOLNO, brać udziału, a co dopiero inicjować, wszelkich "zabaw", których elementy mogą wywołać u uczestników odczucie poniżenia, a co tu ukrywać, zlizywanie na kolanach "czegoś" z kolana dyrektora szkoły, TO WULGARNY POPIS PERWERSYJNEJ MEGALOMANII I CO GORSZA, OBJAW POWAŻNYCH DEWIACJI u tej karykatury pedagoga i pewnie dla jaj, księdza!

Tak, tak, Zorro wie, że "murem" za wykazującym dewiacje księdzem i dyrektorem szkoły w jednym, DLA JAJ nazwanym "katolickim" gimnazjum stanęli rodzice i same ofiary religijnej indoktrynacji, dla których DOWOLNY KSIĄDZ, nawet jeśli okazuje się być pospolitą kanalią, winnym ohydnych przestępstw, TO NADAL "SŁUGA BOŻY", więc osoba z definicji wolna od wszelkich wad, o skłonnościach do dewiacyjnych zachowań nawet nie wspominając, WOLNA, no bo zdaniem tego typu kalek etycznych "Bóg w swojej doskonałości, nie powoływałby w szeregi kleru i zakonów osób niegodnych"! Nawet jeśli ich uczynki mówią coś innego.

Cz wrz 20, 2012 17:01
A oto jak wypowiada się kobieta przedstawiająca się w legnickim Radiu PLUS jako jedna z rodziców:
Murem za księdzem dyrektorem, nagranie czwarte od końca napisał(a):
Jako jedna z rodziców Gimnazjum Salezjańskiego myślę, że krzywda dzieciom nie stała się w czasie obozu integracyjnego, w czasie pierwszych dni szkoły... Krzywda zaczyna się dziać teraz, w momencie, kiedy wypływają zdjęcia z wyjazdu integracyjnego na różnych portalach społecznościowych, również niestety o zabarwieniu erotycznym. Również, niestety, z niezasłoniętymi twarzami, i nikt nie bierze pod uwagę tego, co się dzieje tym dziećmi teraz. Nie stało się nic złego w czasie tego wyjazdu, dzieci odbierały to bardzo pozytywnie
Ale jot_ka twierdzi, że "nie ma podtekstów seksualnych", zaś anonimowa matka nie widzi żadnego problemu w tym, co się działo podczas wyjazdu - problem widzi w tym, że zdjęcia, które zostały wcześniej OPUBLIKOWANE na stronach gimnazjum "wypływają" na "różne portale społecznościowe" i w tamtych miejscach sieci twarze uczestników nie są na nich zasłaniane. Tak samo jak nie były zasłaniane podczas robienia zdjęć, na opublikowanych przez Gimnazjum Salezjańskie oryginałach.

Cz wrz 20, 2012 17:22
Ja jakoś nie zauważyłem by jotka broniła tego ksiedza.
Zgadzam sie z nia, ze z pedofilia i seksualnościa najprawdopodobniej nie miało to nic wspólnego. Wyraźnie jednak napisałą, ze taka zabawa jest uwłaczająca dla godności człowieka.
Rozumiem również, że nie może jako oficjalna komentatorka z powaznego portalu napisać, ze było to obrzydliwe i obleśne. No i tego, ze z tego księdza pedagog jak z krowy rumak wyścigowy.

Czego się więc jej czepiacie?

Cz wrz 20, 2012 17:38
Kolejny trafny komentarz:
Kuriozalne, że kuratorium powołane do ochrony dzieci nie widzi nic złego w łamaniu godności dziecka, i traktuje księży jak święte krowy. Nie widzi problemu w lizaniu przez dzieci owłosionych nóg dorosłego człowieka, który wystawia tymże dzieciom stopnie.

Czy normalna matka chciałaby, żeby jej dziecko lizało nogi dorosłemu mężczyźnie? Nawet w zabawie. Czy sutanna chroni przed tak upokarzającymi dylematami?

Czy jakiekolwiek dziecko mogło odmówić „gronu pedagogicznemu” udziału w takiej „świetnej zabawie”? Czemu służyła ta konkurencja? Spolegliwości i upokorzeniu, łamaniu godności dziecka? Czy była wstępem do inicjacji wchodzenia w dorosłość i do innych atrakcyjnych konkurencji w łamaniu kręgosłupa dzieciom?

Jest pewne, że była presja „świetnej zabawy”, i choć to uwłaczające żadne dziecko nie odmówi „gronu pedagogicznemu”, które twierdzi, że tę konkurencję wymyśliło. Dyrektor był tylko i aż zadowolonym wykonawcą. Radości było co niemiara. Wszyscy zadowoleni łącznie z kuratorium?
[...]
Próbuje się udowodnić, że bita śmietana była pianką do golenia co ma ponoć być jakoś mniej upokarzające. Tylko po co ta dezinformacja? Nie wiadomo, po co mamy rozstrzygać co gorsze w tej sytuacji: brać ustami piankę do golenia czy lizać bitą śmietanę z nóg?

Cz wrz 20, 2012 17:39

humalog napisał(a):
Ja jakoś nie zauważyłem by jotka broniła tego ksiedza.
Zgadzam sie z nia, ze z pedofilia i seksualnościa najprawdopodobniej nie miało to nic wspólnego. Wyraźnie jednak napisałą, ze taka zabawa jest uwłaczająca dla godności człowieka.
Rozumiem również, że nie może jako oficjalna komentatorka z powaznego portalu napisać, ze było to obrzydliwe i obleśne. No i tego, ze z tego księdza pedagog jak z krowy rumak wyścigowy.

Czego się więc jej czepiacie?

A czytałeś komentarz w przytoczonym przez nią linku?

Na końcu jest tam taki akapit:
Cytuj:
Od Redakcji:

Podsumowując: z pedofilią i w ogóle z seksualnością to nie miało nic wspólnego. Nie wydaje mi się niestety także, by miało coś wspólnego z osobistą godnością człowieka (uwłacza jej każde "kocenie" - młodzież ma prawo tego nie rozumieć, ale to właśnie wychowawcy powinni ich tego nauczyć). Owszem, to była zabawa, z której zapewne nikt nie wyszedł upokorzony. Ale liczy się także to, czego uczy...

Joanna Kociszewska

Nie zgadzam się z wytłuszczonymi fragmentami.

Cz wrz 20, 2012 17:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona