Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 20:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
homo_homini_canis_est napisał(a):
Do moderacji:
Czy mogę prosić o spowodowanie zaprzestania szkalowania mojej osoby na katolickim forum?

Co człowiek sobie zasieje to i żąć będzie (Ga 6,7).

N wrz 23, 2012 16:20
Moderator

Homo... problem w tym, że Aluś ma rację...

(J 8, 32b)

N wrz 23, 2012 17:22
zbanowany na stałe

To Pańskie zdanie, szumi.
Współczuję.

Jednak nie pytałem o racje, tylko charakter portalu i forum.

Dlaczego Państwo doprowadzacie do tego, ze uciekają stąd jak najdalej katolicy, a Ci którzy tu się trudzą, doznają na oczach czytelników diabelskich szykan.
Dlaczego to miejsce w internecie jest ulubionym miejscem dla ateistów, antychrześcijan i bezczelnych prowokatorów spod znaku pseudoracjonalizmu?

Co Państwo robią z katolickim miejscem w internecie?
Dlaczego ???

N wrz 23, 2012 17:30
zbanowany na stałe

szumi napisał(a):

To ma znaczenie marginalne, jednak tym stwierdzeniem udowodnił Pan to, czego się domyślałem od dawna. Traktujecie Państwo zgłoszenia przekroczeń regulaminu jako uciążliwość w Waszej pracy na forum, jako kablowanie, a nie pomoc w utrzymywaniu porządku na forum.

Uważam wobec tego, namawianie przez moderatorów do korzystania z przycisku dla zgłoszeń postów łamiących regulamin, za niezrozumiałe i niemoralne.
Liczne przykłady losów osób korzystających z tej techniki dowodzą, ze korzystanie z przycisku służy Państwu głównie do zbierania pretekstów, by zbanować osobę wnoszącą o porządek na forum i o przypilnowanie jego chrześcijańskiego charakteru.

N wrz 23, 2012 17:48
zbanowany na stałe

Do moderacji:
Nie widać w temacie oznak działań regulaminowych, tylko karygodne wyrazy poparcia dla osób szkalujących użytkowników forum.
Zgłaszanie działań nieregulaminowych, niemoralnych i niegodnych skutkuje ostrzeżeniami bez związku, z kuriozalnym uzasadnieniem o zaśmiecaniu forum za pomocą wezwania "Króluj nam Chryste" i rzetelnej informacji o działalności szumiego w temacie ostrzeżeń przed magią -

-mimo, ze dwa dni wcześniej ten sam szumi zachęcał mnie na PW do takiego zgłaszania:
szumi napisał(a):
Nie neguję zaś potrzeby zgłaszania łamiących Regulamin postów.

Co to jest za gra?
To miejsce jest katolickie i jako takie, poświęcone Bogu. To przed Bogiem odpowiadacie za utrzymanie katolickiego charakteru tego forum.

Śr wrz 26, 2012 6:46
Do moderacji!

Uprzejmie, aczkolwiek niechetnie donoszę, ze użytkownik forum homo_coś tam_cos tam_est, nagminnie szkaluje i prześladuje moderatora o nicku szumi.

Prosze o interwencję w tej sprawie, gdyz jest to niebezpieczna gra posługująca sie manipulanctwem i kłamstwem. Czyli cechami charakteryzujacymi uzytkownika homo_cos tam_cos tam_est.

Zapewniam również szanowna moderację, że nie ma sie czego obawiać. Bioenergia nie jest tak skuteczna jakby to niektórzy chcieli. Owszem ociera sie o magie i woodoo, ale dopóki parajacy sie ta sztuka nie posiada Waszych włosów, nie bedzie w stanie sporzadzic laleczki w która wbija sie szpilki, celem fizycznego unicestwienia wroga.

Śr wrz 26, 2012 6:53

A czy dałoby się tak dać przeciętnemu użytkownikowi taką opcję że wrzuca sobie tam nazwy tych użytkowników których nie chce czytać i później pokazują mu się posty tych wszystkich, których poglądów nie zna albo których poglądy ceni?

Śr wrz 26, 2012 13:22

Iroon napisał(a):
szumi napisał(a):

Dziwię się, że jest tyle lat na forum i za jej obraźliwe teksty, brak tolerancji, zły przykład, donosicielstwo itp. wobec innych forumowiczów jeszcze nikt jej nie zbanował.

A Ty dlaczego w podpisie sugerujesz, że Alus napisała:

"ks M. Piotrowski klepie głupoty podobnie jak wszyscy egzorcyścii, autorzy Katechizmu z papieżem na czele."

Oczywiście Alus napisała te wyrazy, lecz zapomniałeś o początku zdania i jego sensie. I teraz jest to kłamstwo i manipulacja z twojej strony.

Śr wrz 26, 2012 13:46
zbanowany na stałe

biznes-info napisał(a):
A czy dałoby się tak dać przeciętnemu użytkownikowi taką opcję że wrzuca sobie tam nazwy tych użytkowników których nie chce czytać i później pokazują mu się posty tych wszystkich, których poglądów nie zna albo których poglądy ceni?

Bardzo dobry pomysł, chyba nie trzeba do realizacji znacznych wysiłków a koszty pewnie będą zerowe. Skoro informatyk wiara.pl potrafił skonstruować gadżet przekierowujących użytkowników wiara.pl na stronę policja.pl i załatwiliście Państwo zgodę Policji na to, to blokowanie postów wybranych użytkowników z pewnością również da radę zapewnić.

Jest to jakieś wyjście w sytuacji gdy moderacja nie ma czasu przeglądać forum na bieżąco i znajdują się tu dłuższy czas, albo pozostają na zawsze, posty wulgarne, agresywne, napastliwe antychrześcijańskie, lub prawie zawsze nie na temat.

Śr wrz 26, 2012 13:58
zbanowany na stałe

To w temacie magii było napisane. Przepisuję tutaj, zgodnie z opinią szumiego, że pisanie w temacie na temat jest zaśmiecaniem forum.
szumi napisał(a):
Proszę się trzymać tematu!
A temat jest o magii, a nie bóstwach innych religii.

szumi, pani, która Twoim zdaniem ma rację, przez nas, użytkowników jest uważana za mistrzynię dygresji i offtopa.
Staramy się, jak umiemy by nie rozmawiać z nią, jednak ona stosuje iście magiczne sztuczki, by wciągnąć w dyskusję nie na temat, a nastepnie ciągnąć ją przez wiele stron.

Nie da się dwom panom służyć, albo chwalimy dygresje i offtopy, albo nie popieramy ich i ucinamy je. Moderatorzy powinni działać zgodnie z regulaminem czyli zwalczać offtopy a nie popierać działań osób, które je tworzą.
W przeciwnym razie wytwarza się swoista schizofrenia w użytkownikach forum, ci, skłonni do offtopów, eskalują swoje działania i śmieją się z innych użytkowników, a użytkownicy, zwłaszcza ci przywiązani bardziej do oczywistości spełniania regulaminów i wymagań formalnych opuszczają forum.

Przy okazji, skoro jestem przy głosie,
zgodnie z wyjaśnieniami w temacie do Asiennki, wnoszę do Administracji o wycofanie dwóch ostrzeżeń, wydanych mi przez szumiego.
Nie może być tak, że działania łamiące regulamin są popierane przez Administrację, a ci którzy regulamin wspierają i starają się o katolicki format tego miejsca byli karani nie wiadomo za co i wyrzucani z katolickiego forum.
Przykłady: osiris, Marek MRB, maly_kwiatek.

Cz wrz 27, 2012 8:12
Paradne homo_homini użala sie że dostał bana pisząc pod nickiem mały_kwiatek :D :lol:
Marek MRB i osiris sami zrezygnowali likwidując swoje konta, podobnie jak Kamala, Liam, Liza, Gita.

Cz wrz 27, 2012 8:16
Moderator

homo_homini_canis_est napisał(a):

Nie da się dwom panom służyć, albo chwalimy dygresje i offtopy, albo nie popieramy ich i ucinamy je. Moderatorzy powinni działać zgodnie z regulaminem czyli zwalczać offtopy a nie popierać działań osób, które je tworzą.

Nie bardzo rozumiem...

Pojawił się w temacie o magii OT i poprosiłem, by go zakończyć. Co ci się nie podoba?

(J 8, 32b)

Cz wrz 27, 2012 8:26
zbanowany na stałe

Na forum funkcjonuje pewna osoba w trakcie leczenia psychiatrycznego, która ma okresy wzmożonej aktywności forumowej i w tych okresach nie należy z nią dyskutować, by nie eskalować offtopów i nie pobudzać tej osoby w chorobie. My forumowicze to wiemy i przestrzegamy czasem tych, którzy tego nie wiedzą.

Tylko, że tamta osoba jest chora.
Nie ma żadnego powodu, by popierać offtopowanie i obrażanie użytkowników przez osobę zdrową, która robi to stale i od lat na forum. My, użytkownicy nie popieramy. A moderacja????

No więc jeszcze raz dosadnie:
Moderacjo, prosimy o podjecie działań, które zaskutkują zakończeniem obrażania użytkowników przez użytkowniczkę Alus, zakończeniem offtopowania przez nią, prosimy także o nie pobudzanie jej działań przez twierdzenie, że Alus ma rację.

Cz wrz 27, 2012 8:30
zbanowany na stałe

I kolejny przykład obraźliwego posta humaloga:
viewtopic.php?p=704876#p704876

Pytanie do moderacji:
Jak długo będziecie Państwo uważali, że humalog ma rację , a nie będziecie stosować regulaminu, wobec działań antyregulaminowych i obraźliwych, to z forum będą wylatywać katolicy broniący regulaminu, a osoby obrażające Boga, użytkowników i wszelkie regulaminy będą tu czuły się i działały swobodnie.

Nie da się dwom panom służyć, proszę Państwa, albo postępujemy praworządnie i uczciwie, jednoznacznie wobec użytkowników, albo czynimy coś odwrotnego.
Owoce widzi cała Polska i świat, który czyta to forum. Owoce forum widzi też Bóg i diabeł.
Czy zdajemy sobie z tego sprawę?

Cz wrz 27, 2012 8:44
anmara napisał(a):
Alus napisał(a):
Marek MRB i osiris sami zrezygnowali likwidując swoje konta, podobnie jak Kamala, Liam, Liza, Gita.

Zrezygnowali bo się znacznie do tego przyczyniłaś.

Ze wszystkich tych osób znasz może jedynie Gitę, a wiesz co myśleli inni.
Czyzby zdolnosci magiczno-okultystyczne pomogły Ci w rozeznaniu?
Z kilkoma wymienionymi osobami mam nadal dobry kontakt na PW :-D

PS. ależ forum "wiara" ma renomę - czyta je cały świat ;)

Wiedzę o leczeniu psychiatrycznym któregoś z userów też zapewne uzyskałeś w trakcie seansu bioenergoterapeutycznego?....wahadełko Ci wskazało?

Cz wrz 27, 2012 8:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 437  Następna strona