| 

Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku 

| Autor | Wiadomość |  
			| Iroon 
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypjesienna napisał(a): Niedawno jakiś ksiądz slysząc ode mnie, że sąsiad choruje psychicznie przypisal jego chorobę działaniu złego (nie do końca - powiedział, że "choroba psychiczna i działanie złego są z sobą ściśle powiązane") i powiedzial, żebym potajemnie włożyla mu obrazek ojca Pio pod kanapę jak u niego będę...
Ktoś już wcześniej pisał na tym forum, że na jakiejś wsi obrazek  ze śp. Lechem Kaczyńskim wyleczył ze ślepoty. Może ksiądz też w to wierzy!!!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:21 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypIroon napisał(a): jesienna napisał(a): Niedawno jakiś ksiądz slysząc ode mnie, że sąsiad choruje psychicznie przypisal jego chorobę działaniu złego (nie do końca - powiedział, że "choroba psychiczna i działanie złego są z sobą ściśle powiązane") i powiedzial, żebym potajemnie włożyla mu obrazek ojca Pio pod kanapę jak u niego będę...
Każda choroba ciała na ogół związana jest z niedyspozycją ducha i psychiki. Wiec można się dopatrywać jakiejś korelacji ze złem. Ale demonizowanie jakiejkolwiek choroby jest zdecydowanie nadinterpretacją możliwości szatana. Mam także wątpliwości czy potajemne włożenie obrazka o. Pio będze skutkowało działaniem leczącym.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:35 | 

|  
		|  |  
			| homo_homini_canis_est zbanowany na stałe 
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypjesienna napisał(a): Cociaż może to dziala tak, że sama moja intencja z jaką kładę ten obrazek, (podobnie jak modlitwa) miałyby mu pomóc bez jego jakiejkolwiek intencji
Działa modlitwa z wiarą połączona z konkretną intencją.  Działanie poza wiedzą osoby bezpośrednio zainteresowanej i bez jej zgody jest nie etyczne i może przynosić zupełnie niepożądane, nieobliczalne skutki. A skoro mówimy o bioenergoterapii, to podam swoje podejście do naturalnego uzdrawiania: Uzdrawianie to jest proste sprzężenie aktu woli osoby chorej z aktem woli osoby terapeuty i z aktem woli Boga, do którego oboje zanoszą prośbę o uzdrowienie osoby chorej.  Oprócz tego warto pamiętać, ze nie wystarczy werbalnie wyrażona wola człowieka chorego, że chce być zdrowym. Człowiek taki by wyzdrowieć, powinien z pomocą lekarza i terapeuty dotrzeć do przyczyn swej choroby i tym przyczynom przeciwdziałać lub je usunąć.  Wiara w cuda i uzdrawianie za pomocą cudów nie ma nic wspólnego z bioenergoterapią, która jest duchowym wsparciem procesu medycznego, za zgodą pacjenta.  Nic mniej i nic więcej.    Niektóre znamiona wiary pewnych ludzi w cuda, mnie kojarzą się raczej z wiarą w Szatana i jego magiczne moce. Nie polecam._________________
 Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny.
 Króluj nam, Chryste !!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:42 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypTyle tylko, że żaden ewangelicznyopis uzdrowienia dokonanego przez Jezusa nigdy nic nie mówi o uzdrawiającej mocy woli chorego.A jedynym naszym pośrednikiem z Bogiem jest Chrystus.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:05 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypJezus powiedział: Idź, Twoja wiara Cię uzdrowiła   A ja dodam, nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię  _________________
 Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny.
 Króluj nam, Chryste !!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:10 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyphomo_homini_canis_est napisał(a): Jezus powiedział: Idź, Twoja wiara Cię uzdrowiła   A ja dodam, nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię  Wiara w moc Chrystusa. a nie jakaś uzdrawiająca moc woli chorego. To Chrystus jest Życiem, nie wola bioenergoterapeuty.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:14 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypBóg nie po to dał ludziom ręce, nogi, głowy i serca by z nich nie korzystali. Zwalanie odpowiedzialności na Chrystusa za to, co robimy w życiu, jest, moim zdaniem,  jakimś kompletnie szalonym nieporozumieniem.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:17 | 

|  
		|  |  

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyphomo_homini_canis_est napisał(a): Bóg nie po to dał ludziom ręce, nogi, głowy i serca by z nich nie korzystali. Zwalanie odpowiedzialności na Chrystusa za to, co robimy w życiu, jest, moim zdaniem,  jakimś kompletnie szalonym nieporozumieniem.
Co robisz ze swoim życiem, to tylko Twoja sprawa. Ale gdy modlisz się mówiąc do Boga Bądź wola Twoja , to jakim sposobem uznajesz, że Twoja wola ma moc uzdrawiania?

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:19 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypPrzeczytaj to, co sama napisałaś. Zastanów się, o czym Ty w ogóle piszesz?

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:28 | 

|  
		|  |  

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypAaA homo_homini_canis_est napisał(a): Przeczytaj to, co sama napisałaś. I pomyśl.
Nad czym niby....że wola ludzka moźe cokolwiek dyktować Bogu?....kto wierzy w podobne dziwactwa powinien zaprzestać odmawiania Modlitwy Pańskiej.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:31 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypJeśli chcesz wierzyć w takie coś co sama wymyśliłaś - Twoja wola. Tylko na litość Boską, nie insynuuj nikomu, że to co wymyśliłaś, jest osobistym przekonaniem tej osoby i nie namawiaj ludzi na forum do "zaprzestania odmawiania Modlitwy Pańskiej".

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:35 | 

|  
		|  |  

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyphomo_homini_canis_est napisał(a): Jeśli chcesz wierzyć w takie coś co sama wymyśliłaś - Twoja wola. Tylko na litość Boską, nie insynuuj nikomu, że to co wymyśliłaś, jest osobistym przekonaniem tej osoby i nie namawiaj ludzi na forum do "zaprzestania odmawiania Modlitwy Pańskiej".
To wymyślił Chrystus ucząc Modlitwy Pańskiej i sam pozostawił swój los w rekach Ojca Nie Moja wola Ocze, ale Twoja niech sie stanie . A homo_homini dyktuje Bogu swoją wolę koniecznosci uzdrowienia ludzi, których mami w seansach bioenergoterapeutycznych.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 14:57 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypNie zrozumiałaś, co Ci poradziłem. Powtórzę więc jeszcze raz: homo_homini_canis_est napisał(a): Jeśli chcesz wierzyć w takie coś co sama wymyśliłaś - Twoja wola. Tylko na litość Boską, nie insynuuj nikomu, że to co wymyśliłaś, jest osobistym przekonaniem tej osoby i nie namawiaj ludzi na forum do "zaprzestania odmawiania Modlitwy Pańskiej".
Moderacja Cię lubi i popiera wszystko, co napiszesz.  Jednak moderacja nie będzie za Ciebie żyła, a w szczególności, nie stanie za Ciebie przed Bogiem, gdy przyjdzie czas. Pomyśl o tym._________________
 Króluj nam, Chryste !!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 15:03 | 

|  
		|  |  

|   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyphomo_homini_canis_est napisał(a): Nie zrozumiałaś, co Ci poradziłem. Powtórzę więc jeszcze raz: homo_homini_canis_est napisał(a): Jeśli chcesz wierzyć w takie coś co sama wymyśliłaś - Twoja wola. Tylko na litość Boską, nie insynuuj nikomu, że to co wymyśliłaś, jest osobistym przekonaniem tej osoby i nie namawiaj ludzi na forum do "zaprzestania odmawiania Modlitwy Pańskiej".
Moderacja Cię lubi i popiera wszystko, co napiszesz.  Jednak moderacja nie będzie za Ciebie żyła, a w szczególności, nie stanie za Ciebie przed Bogiem, gdy przyjdzie czas. Pomyśl o tym.Dziękuję moderacji za to, że mnie lubi    A stanąć przed Bogiem też się nie obawiam, bo nigdy nie modlę się do Niego mówiąc bądź wola moja  i nie usiłuję Boga zmuszać, aby dostosował się do mojej woli.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 15:10 | 

|  
		|  |  
			| anmara 
   |   Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypAlus napisał(a): Mam także wątpliwości czy potajemne włożenie obrazka o. Pio będze skutkowało działaniem leczącym.Chciałabyś, aby kawałek papieru skutkował działaniem leczniczym   ?  To zabawne._________________

|  
			| Cz wrz 27, 2012 16:28 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach