Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
 Jak by tu jeszcze dołożyć katolikom? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jak by tu jeszcze dołożyć katolikom?
Zwykły marketing i nic wiecej. Gdyby nie agresywna okładka nikt by tego nie zauważył i nie kupił. Artykuł w srodku może byc kiepski, ale co robi reklama to widać.

Nie trzeba konczyc specjalistycznych studiów by wiedzieć, że wystarczy :
>> Wziąć kawałek g..., owinąć w kolorowy papierek z dopiskiem "Promocja!", a ciemny lud na pewno kupi <<

Dlatego tez takich okładek nie ma szans uniknąć. Tak jak nie możemy uniknąc bredzenia o "bielszym odcieniu bieli" w stosunklu do nic niewartch proszków.

Pt wrz 28, 2012 11:37
mauger napisał(a):
Zwiększenie sprzedaży pisma. I trzeba przyznać,że wychodzi to Newsweekowi znakomicie, bo wg danych z lipca br. Newsweek zanotował największy wzrost sprzedaży w porównaniu z zeszłym rokiem, aż o 26, 14 % i awansował na trzecie miejsce wśród najczęściej kupowanych tygodników. Polaków widocznie interesują takie tematy i chętnie o nich czytają.

Jestem tego najlepszym przykładem :) Sama zaczęłam częściej kupować Newsweeka odkąd zaczęły pojawiać się tematy, które mnie interesują, i okładki, które mnie z takich czy innych względów przyciągają. Wcześniej kupowałam tylko sporadycznie.

Pt wrz 28, 2012 11:38
mauger napisał(a):
Qwerty2011 napisał(a):
Ostatnio Newsweek strzela do nas artykułami i okładkami o antykatolickim przesłaniu. Od kiedy Tomasz Lis stał się redaktorem naczelnym gazeta nie zna umiaru. Nie cofa się również przed manipulacjami (np. w artykule o księżach z dziećmi) podając fałszywe dane. Była o tym mowa w sierpniowej "niedzieli". Jaki jest cel takiej kampanii?

Zwiększenie sprzedaży pisma. I trzeba przyznać,że wychodzi to Newsweekowi znakomicie, bo wg danych z lipca br. Newsweek zanotował największy wzrost sprzedaży w porównaniu z zeszłym rokiem, aż o 26, 14 % i awansował na trzecie miejsce wśród najczęściej kupowanych tygodników. Polaków widocznie interesują takie tematy i chętnie o nich czytają.

http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/newsweek-wyprzedzil-uwazam-rze-traca-przekroj-i-wprost

Nic dziwnego - mnóstwo ludzi lubi plotki, wiec opisywanie cudzych brudów, grzechów, jest poczytne.
Dla innych stanowi "usprawiedliwienie" - nie praktykuję, bo ksieża grzeszą.

Pt wrz 28, 2012 11:45

doradca prezydenta Komorowskiego jest masonem

z tej książki

Dr Stanisław Krajski - „Masoneria polska 2012” dowiemy sie

masoneria była też odpowiedzialna za rozbiór polski

ze doradcy prezydenta Komorowskiego to są masoni

„Masoneria polska 2012”
http://krajskiomasonerii.nowyekran.pl/p ... nai-b-rith

http://www.bibula.com/?p=59348

Pt wrz 28, 2012 11:50

Jeżeli ktoś uważa, że to przypadek to się głęboko myli. Każda okładka jest zawsze planowana w każdej redakcji. Obecnie trwa walka o to aby zniszczyć w Polsce resztki konserwatyzmu i wiary (dlatego określa się katolików talibami aby zdyskredytować w oczach innych).
Ci, którzy są katolikami tylko z nazwy lub ze statystyk albo wprost walczą z Kosciołem widzą jeden sposób na życie. Jeżeli ktoś śmie myśleć inaczej naraża się na obelgi albo próbę dyskredytacji.
Do tego dochodzi obecna moda na "dokładanie katolikom" a część redaktorów wyznaje jedną zasadę-poczytności. Nic więcej się dla nich nie liczy...
Mnie zastanawia tylko dlaczego takie forum jak to przyłada się do tolerowania wypowiedzi antychrześcijańskich osób typu -Vi- itp. Zło ma wystarczająco dużo miejsca do promocji...
piona

Pt wrz 28, 2012 11:54
merkaba napisał(a):
doradca prezydenta Komorowskiego jest masonem

z tej książki

Dr Stanisław Krajski - „Masoneria polska 2012” dowiemy sie

masoneria była też odpowiedzialna za rozbiór polski

ze doradcy prezydenta Komorowskiego to są masoni

„Masoneria polska 2012”
http://krajskiomasonerii.nowyekran.pl/p ... nai-b-rith

http://www.bibula.com/?p=59348

Doradca Prezydenta śp L. Kaczyńskiego i o. Rydzyka, mec. J. Olszewski jest masonem, który w tajemnicy w 1967r reaktywował lożę masońską "Kopernik" i do 1993 r był jej Kanclerzem.
Znalazłaś ta informację w książce p. Krajskiego?

Pt wrz 28, 2012 11:57

humalog napisał(a):
Zwykły marketing i nic wiecej. Gdyby nie agresywna okładka nikt by tego nie zauważył i nie kupił. Artykuł w srodku może byc kiepski, ale co robi reklama to widać.

Czytałem kiedyś, gdy okładki miał mniej "marketingowe", ale po zapoznaniu się ze stylem tej gazety tak czy owak zrezygnowałem z niej i raczej do niej nie wrócę. Myślę że nakład rośnie, a maleje sprzedaż, gdyż nigdy nie zauważyłem aby kiedykolwiek brakowało "Newsweeka" czy innych tego typu gazet w kioskach tudzież innych sklepach z prasą. Przecież nie jest tajemnicą, że tego typu gazety mają niepolskie żródło dofinansowania, tak że nakład może sobie rosnąć.

Pt wrz 28, 2012 12:01
piona napisał(a):
Mnie zastanawia tylko dlaczego takie forum jak to przyłada się do tolerowania wypowiedzi antychrześcijańskich osób typu -Vi- itp.

To forum ma określony profil i określone zasady. W regulaminie jest ujęte, jakie wypowiedzi są tu dopuszczalne (poglądy wyrażane przez użytkowników nie muszą być chrześcijańskimi, z wyjątkiem określonych działów). -Vi-, i jak przypuszczam, również wiele innych osób, wybiera wyłącznie takie fora, na których według regulaminu można wymieniać się różnymi poglądami, i na których można wyrażać swoje zdanie. Unikam miejsc wszelakich, gdzie narzucona jest linia światopoglądowa (jakakolwiek by ona nie była).
Pomiędzy wyrażaniem swojego zdania a promocją czy propagowaniem, istnieje zasadnicza różnica.

Pt wrz 28, 2012 12:11
Ranking tyczy sprzedaży tygodników, nie nakładu.

Pt wrz 28, 2012 12:12

W czasach propagandy, statystyka, ranking czy jak ją tam zwał, także służy propagandzie.

Pt wrz 28, 2012 12:18

Newsweek radykalizuje się. Pisał o tym w "Niedzieli" Szymon Hołownia, który zrezygnował z pracy w tygodniku. Stopniowo eliminują polemikę na rzecz "jedynie słusznej linii".
Wg mnie stopniowo będą się marginalizować i wchodzić w jakaś 'bolszewicką' niszę.
Myślę też, że wielu kioskarzy będzie ukrywać czasopismo z taką okładką (dzisiaj widziałem coś takiego - Newsweek schowany za inną gazetą, było widać tylko tytuł).

Pt wrz 28, 2012 12:31
Qwerty2011 napisał(a):
Myślę też, że wielu kioskarzy będzie ukrywać czasopismo z taką okładką (dzisiaj widziałem coś takiego - Newsweek schowany za inną gazetą, było widać tylko tytuł).

Ja się z takim czymś jeszcze nigdy nie spotkałam, ale gdybym na coś takiego się natknęła, po prostu zrobiłabym (i robiła od tej pory) zakupy u kogoś innego. Na szczęście możemy wybierać komu chcemy dać zarobić :)

Pt wrz 28, 2012 12:36
piona napisał(a):
Jeżeli ktoś uważa, że to przypadek to się głęboko myli. Każda okładka jest zawsze planowana w każdej redakcji.

A ktoś naprawdę uważa, że okładki w tygodnikach powstają przypadkowo? :-D
piona napisał(a):
Ci, którzy są katolikami tylko z nazwy lub ze statystyk albo wprost walczą z Kosciołem widzą jeden sposób na życie. Jeżeli ktoś śmie myśleć inaczej naraża się na obelgi albo próbę dyskredytacji.

Są też w Polsce media uważające się za prokatolickie, które także nie przebierają w środkach atakując swoich adwersarzy. Mamy pluralizm i pora się do tego przyzwyczaić, że każda instytucja czy światopogląd może spotkać się z publiczną krytyką.

Tymczasem postawę wielu katolików można scharakteryzować następujaco: tak, owszem jesteśmy za wolnością słowa, ale od katolicyzmu wara – dla żadnych tematów mogących stawiać Kościół, księży, wiarę w niekorzystnym świetle nie powinno być miejsca w debacie publicznej.
biznes-info napisał(a):
W czasach propagandy, statystyka, ranking czy jak ją tam zwał, także służy propagandzie.

Jakiej propagandzie służy ranking, który umieszcza Gościa Niedzielnego na pierwszym miejscu, wśród najpoczytniejszych tygodników?

Pt wrz 28, 2012 12:45
Moderator

-Vi- napisał(a):
Jestem tego najlepszym przykładem :) Sama zaczęłam częściej kupować Newsweeka odkąd zaczęły pojawiać się tematy, które mnie interesują, i okładki, które mnie z takich czy innych względów przyciągają. Wcześniej kupowałam tylko sporadycznie.

Typowy target tego typu kampani:
- młoda, pewnie wykształcona, z dużego miasta, niechętnie nastawiona do tradycji i Koscioła, za to z ustami pełnymi frazesów o nowoczesności rozumianej zgodnie ze wskazaniami liberałów unijnych.
Miłego dnia

Pt wrz 28, 2012 13:09
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
Typowy target tego typu kampani:
- młoda, pewnie wykształcona, z dużego miasta, niechętnie nastawiona do tradycji i Koscioła, za to z ustami pełnymi frazesów o nowoczesności rozumianej zgodnie ze wskazaniami liberałów unijnych.
Miłego dnia

Dokładnie. Mnie tylko zastanawia dlaczego ludzie niby wykształceni i znający realia współczesnego dziennikarstwa nie potrafią patrzeć obiektywnie. To czym ich karmi obecnie newsweek i podobne "media" to poziom mniej więcej brukowy. Połączenie kłamstw, niedomówień i oszczerstw tak łatwo konsumowanych przez czytelników bez ŻADNYCH zastrzeżeń.
Dziś bardzo łatwo manipulowac ludźmi. Zły miesza a jego hasłem na dziś jest "wolność".
piona

Pt wrz 28, 2012 13:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona