Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 13:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
 Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012 
Autor Wiadomość
Post Re: Marsz "OBUDŹ SIĘ POLSKO" 29.09.2012
Otto:
Świetny i w 100% prawdziwy komentarz :!: Nic dodać, nic ująć :!:
Podpisuję się pod nim obiema łapkami.

Wt paź 02, 2012 12:11
Otto_Katz napisał(a):
[...]wycieczki etniczne, personalne i szowinizm (w każdej postaci) wobec "Żydków, opalonych i np. katoli" jest ostro zwalczany przez tamtejszą "morderację".

Och, daj mi przeca szansę ;)

Wt paź 02, 2012 12:34

Cytuj:
o do antysemityzmu, to nie uważam żeby takowy wypływał z mojego tekstu, to nie był atak na naród Żydowski.

To było czyste pomówienie na naród żydowski.

Cytuj:
U nas jest to SLD i Ruch Palikota, chcące aby Polska wprowadziła mordowanie naszych dzieci.

Powiedz kto ci każe zabijać twoje dzieci? Przecież każdy ma wybór nikt cię nie zmusza. W porównaniu z ustawą o szczepieniach którą wszystkie partie poparły nie dają ci wyboru.
Jak u nas jest z tą aborcją jest całkowicie zakazana czy w pewnych przypadkach możliwa?

I żeby nie było aborcji nie popieram.
Cytuj:
Dla mnie jest oczywistym że to Polacy nie są, a jakie siły reprezentują wyjaśniłem.

Przykro mi ale to są Polacy i tego swoimi wymysłami nie zmienisz. :(

Wt paź 02, 2012 12:43
Otto_Katz napisał(a):
@MARIEL. Z równym powodzeniem mogłabyś apelować do "kolegi" quasa, aby przestał się odżywiać.
Przecież sianie nienawiści, hołdowanie teoriom spiskowym, "subtelne" łączenie Chrystusa i polityki bieżącej oraz obrażanie userów nie podzielających jego poglądów (i późniejszy płacz, że "bydło" portalowe opacznie odczytało jego "szlachetne" intencje), to lejtmotyw jego forumowego istnienia.

Oj Otto, ,, bydło,, portalowe to Twoje określenie. Typowe wkładanie swoich własnych myśli o innych w usta kogoś kogo chcę się zdyskredytować, kiedy człowiek potrafi się posługiwać tylko takimi argumentami w rozmowie. Co do reszty proszę o konkrety, wtedy spróbuje się odnieść i może będę miał do czego, bo narazie to puste lanie wody bo go nie lubię :). Jak narazie bez obrazy to się nie potrafiłeś obejść w jednym zdaniu, które wygląda właśnie jak ,,lejmotyw''.

Wt paź 02, 2012 13:13

Otto_Katz napisał(a):
Oni tak pięknie świadczą o tym, czym w praktyce jest religia "miłości" i jak "dorodne i zdrowe" wydaje owoce pośród gorliwych wyznawców, (...)

Swoją drogą, byłaby to iście diabelska strategia dla walczących ateistów :diabel:

Wt paź 02, 2012 13:22
Otto_Katz napisał(a):
Oni tak pięknie świadczą o tym, czym w praktyce jest religia "miłości" i jak "dorodne i zdrowe" wydaje owoce pośród gorliwych wyznawców, (...)

Była już pewna userka, która przez pewien czas naśladowała bogobojną wyznawczynię Ojca Dyrektora i w tym tonie pisała posty. Później przyznała, że robiła to dla "jaj" ;) . Kto wie ilu jeszcze rozwija swoje talenty aktorskie na tym forum :twisted:

Zresztą to faktycznie jest dobra idea: w zależności od poglądów można dzieci straszyć tym i tym userem na takim i takim forum strasząc, że jak przyjdzie mu do głowy myśli, aby zostać wierzącym/niewierzącym to stanie się taki jak ten niedobry user :D .

Wt paź 02, 2012 16:08

MARIEL napisał(a):
Och, daj mi przeca szansę ;)

@MARIEL, złotko Ty "moje" niewieście.
Tak po prawdzie to ździebko mi głupio :oops:, że akurat w wątku "modelowanym" przez Ciebie dołożyłem - jak to powiadają - z grubej rury. Jednakże po trosze sama sobie jesteś winna, bo nie trza było się pchać w moderatory :badgrin:, w dodatku na niewdzięczny odcinek po linii cokolwiek "partyjnej"
» Aktualności » Z kruchty, kraju i zez świata :razz:.

Następną razą będę ostrożniejszy w formułowaniu celnych lecz smutniastych wniosków, gdyż faktycznie ludzie zaczną się gubić kiedy Otto jest dr. Jekyllem, a kiedy mr. Hydem.

Z drugiej zaś strony powiem Ci - oczywiście - w sekrecie, że ja trochu bojodupny :beksa: jezdem.
Na ten przykład widząc pod wątkiem ostrzeżenie !! Achtung, Achtuung !! , że moderuje szumi lub jo_tka, od razu profilaktycznie zamykam daną stronkę i zmykam. Nawet w wątkach, którym patronuje kierowniczka, o ile już piszę (a gdzieś talenta trza uskuteczniać), to z duszą na ramieniu.

Jak zatem żem wyjaśnił, ino Ciebie i WISTa darzę sympatią i zaufaniem :bukiet: :piwo:.
No co robić? -Trudno ;). Bardzo Was polubiłem chłopy. Wszystkie MARIELo-WISTy to porządne chłopy. Bardzo Was polubiłem!

Wt paź 02, 2012 17:10

@quas.

1.) Mój post był skierowany do MARIEL i ku pożytkowi innych userów.

2.) Tobie poświeciłem swój cenny czas i cierpliwość użytkowników raz (słownie; raz), przed siedmioma miesiącami w tym wpisie.
И хватит!

3. ) Gdybym nawet opętany - nie daj Boże - jakąś pomrocznością jasną, chciał z Tobą "polemizować :zdziwko:, np. o "Francach" (Oh! S'il vous plaît pardonnez-moi, mesdames et messieurs). [Za leksykonami: Franca - potoczna/a dawna nazwa kiły].

Cytuj:
[...] Żaden Polak, Franców, czy Niemiec... [...]
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=705937#p705937

Nie pozwala mi na ten potencjalny akt desperacji regulamin naszego forum.
MARIEL była już łaskawa zacytować Ci drugą część REGULAMINU FORUM WIARA.PL § >> II: Prawa i obowiązki użytkownika:
Pozwolę sobie przytoczyć ustępy początkowe:

3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji.

Nie wątpię, iż wyczerpuje to jakiekolwiek mrzonki o sensownej dyskusji z Tobą i spotka się z pełnym zrozumieniem. A szanując moderację, użytkowników i siebie samego, nie mam najmniejszej ochoty na czcze marnowanie klawiatury i narażanie się na niemiłe ostrzeżenia.
Nic więcej nie mam do dodania.

Wt paź 02, 2012 17:28
zbanowany na stałe

To jest dobre (chociaż nie na temat) :brawo:
Otto_Quas napisał(a):
Na ten przykład widząc pod wątkiem ostrzeżenie !! Achtung, Achtuung !! , że moderuje szumi lub jo_tka, od razu profilaktycznie zamykam daną stronkę i zmykam. Nawet w wątkach, którym patronuje kierowniczka, o ile już piszę (a gdzieś talenta trza uskuteczniać), to z duszą na ramieniu.

A zdanie na temat WISTa i MARIEL pewnie zmienisz, jak któreś z nich w końcu Ci przyfastryguje i skroi bana. Czego Ci miłosiernie, oczywiście, nie życzę ;)

Wt paź 02, 2012 17:36

SweetChild napisał(a):
Otto_Katz napisał(a):

Swoją drogą, byłaby to iście diabelska strategia dla walczących ateistów :diabel:

A tam @SweetChild :D. Doprawdy zbytek łaski :oops:, ale Bóg zapłać Ci dobry człowieku.
Na Jowisza! Ja nie aspiruję do miana ateisty przez wielkie "A", choć nie przeczę, że atusz ze mnie całkiem, całkiem :diabel:. A już termin "walka/walczący" działa na mnie jak muleta na byka, szczególnie odkąd pobieram świadczenia emerytalne z tytułu utoczenia krwi i zdrowia dla ojczyzny i mogę być wreszcie spoko pacyfistą :aniol:.

Natomiast za wyrażony przeze mnie pogląd, który zacytowałeś - prawa autorskie należą się ks. Józefowi Tischnerowi i jego sentencjom;

- "Ateizm często pokazuje nam, że wierzymy nie w Boga prawdziwego, a w bożka."
- "Nie spotkałem człowieka, który straciłby wiarę przez komunizm, ale spotkałem takich, którzy ją stracili przez proboszcza."

Ja pozwoliłem sobie tylko skromnie, celne spostrzeżenia tego sympatycznego człowieka i filozofa rozwinąć :).

Załącznik:
97jvo2.jpg
97jvo2.jpg [ 32.82 KiB | Przeglądane 2428 razy ]

Wt paź 02, 2012 18:01
Otto_Katz napisał(a):
Jednakże po trosze sama sobie jesteś winna, bo nie trza było się pchać w moderatory :badgrin:, w dodatku na niewdzięczny odcinek po linii cokolwiek "partyjnej"
» Aktualności » Z kruchty, kraju i zez świata :razz:.

Nic nie szkodzi Otto, gwoli wyjaśnienia ja się wcale
nigdzie nie pchałam (ale domyślam się, że napisałeś to z żałości
onej, pięknie zilustrowanej nad avatarkiem ;) ),
tylko przyjęłam to na drodze praktyki drzewiej wśród chrześcijan
rozpowszechnionej, t.j. umartwień zbawieniu duszy służących ;)

Zdrówko :)
I wracamy do tematu :PPPP

Wt paź 02, 2012 18:23
Cytuj:
I wracamy do tematu

Tylko do czego tu wracać?
Marsz sie odbył....i nic.
1. TV Trwam jak spełni wszystkie wymogi to dostanie miejsce na multipleksie w drugim rozdaniu...o czym było wiadomo od dawna tak więc straszenie ludzi, prowokowanie marszów było kompletnie niepotrzebne.
2. Ziobro został przez Rydzyka wyrzucony na smietnik...bo stał sie już niepotrzebny.
3. Duda zrobił z siebie idiotę i sługusa PiS-u.
4. Kaczyński i cały PiS...jak zwykle niczego konstruktywnego i madrego nie stworzyli.
5. Warszawa znów była sparaliżowana.

Dobre strony
1. Ludzie sie troche poruszali, przebywali na świeżym powietrzu...czynnie spedzili czas.( Co jest o wiele zdrowsze od siedzenia w fotelu ).
2. Sprzedawcy "narodowych" gadżetów mieli okazje pozbyc sie zalegajacych im od EURO artykułów.
3. Sklepy miały wiekszy utarg.
4. Firmy przewozowe i PKP zarobiły.
5. Widzowie mieli ubaw.

Jednak bilans i tak nie wyszedł na zero....bo ciąg dalszy tej sobotniej hucpy nastąpił w poniedziałek.
W samo południe dzielny szeryf Jerry "McKwacz" Katchinsky , przypinając gwiazdę Peterowi "profesorek" Glinsky'emu, wyznaczył go na swego zastępcę....ale co z tego skoro nie tylko całe Tombstone, ale i Czejenowie z pobliskiego rezerwatu maja z niego totalną zlewke.
Obawiam sie, ze wkrótce obaj beda musieli opuścić miasteczko tym 15.10 do Yumy, bo jak nie zdążą to zostanie im tylko Dyliżans do Białego Kanionu...

Wt paź 02, 2012 22:53
Zapomniałeś o jeszcze jednej korzyści - media dostały newsy na kilka dni.

Śr paź 03, 2012 6:51
Alus napisał(a):
Zapomniałeś o jeszcze jednej korzyści - media dostały newsy na kilka dni.

To bym akurat ustawił po stronie niekorzystnej...
1. Niepotrzebne marnowanie papieru i farby drukarskiej.
2. Ewentualnie nadmierne zuzycie energii elektrycznej.

Śr paź 03, 2012 6:59
Otto_Katz napisał(a):
1.) Mój post był skierowany do MARIEL i ku pożytkowi innych userów.
3. ) Gdybym nawet opętany - nie daj Boże - jakąś pomrocznością jasną, chciał z Tobą "polemizować :zdziwko:, np. o "Francach" (Oh! S'il vous plaît pardonnez-moi, mesdames et messieurs). [Za leksykonami: Franca - potoczna/a dawna nazwa kiły].

Jeżeli próbował bym kogoś dyskredtować czy oczerniać, to przynajmniej miałbym odwagę pisać konkretnie do osoby, a nie zasłaniałbym się że piszę do kogoś innego. Pożytek innych userów to Twoje wyobrażenie. Ale jeżli nie masz odwagi i stać Cię tylko na puste lanie wody i półsłowka typu nie lubię quasa, jest brzydki i nie podoba mi się co pisze bo się z tym nie zgadzam i nikt nie powinien, po czym dodajesz że nie powiesz nikomu dlaczego to powodzenia. Z chęcią bym się odniósł do konkretów, jasnych zarzutów co Ci leży na sercu :) ale nie do haseł typu quas jest brzydki jakie zaprezentowałeś.

Śr paź 03, 2012 12:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona