Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 14:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):

A pożal-się-Boże liberałowie biją brawo.. :shock: :?

Tzn kto konkretnie bije brawo, komu i z jakiego powodu?

Cytuj:
pilaster napisał(a):
Jakie fakty?

Te wszystkie, o których od 5 lat tutaj trąbimy.

Owszem, trąbicie bez ustanku. Tylko że nie są to żadne fakty, tylko wymysły, insynuacje, zmyślenia półprawdy i całe kłamstwa. Faktoidy, jednym zdaniem.

Gdybyż one jeszcze były waszego autorstwa. Nie. Wszyscy fanatycy PiS powtarzają dokładnie te same kłamstwa, w tym samym czasie, używając dokładnie takich samych zdań i sformułowań, ustawionych dokładnie w tym samym szyku. Co więcej, dokładnie to samo głoszą wyznawcy Palikota. Te same artykuły, z lekka tylko przeredagowane, ukazują się równocześnie w Gazecie Polskiej" i w "Faktoidach i mitach". :(

Mogłoby czasami przyjść do głowy jednemu z drugim, że oskarżanie PO o straszliwą zbrodnię polegającą na ..wynajęciu pociągu na imprezę partyjną, jest, jakby tu rzec ...niezbyt poważne i raczej przeciwskuteczne. :D

Ale nie, dostaliście polecenie, aby o tym pisać, to wszyscy piszecie. nawet wam się nie chce (albo nie wolno?) zmieniać szyku zdania. Jednym tchem można oskarżać polski rząd, zresztą całkowicie gołosłownie, o zwiększenie socjalizmu i równocześnie o ...prywatyzację szpitali :D

Żeby podać jakiś FAKT, niechby nawet korzystny dla PiS i szkodliwy dla PO, trzeba najpierw jakieś fakty poznać. Naprawdę. :)

Cytuj:
Cytuj:
Jakoś wyborcy mają odmienne zdanie w tej kwestii. :) nawet rozczarowanie i wkurzenie na PO nie skłania ich do popierania PIS :shock:

Do tej pory tak było, ale to się powoli zmienia ;)

A co niby wskazuje że się zmienia? Dyrektywy z Biura Politycznego KC PIS?

Cytuj:
Nie można bez końca sprzeciwiać się faktom ;)

Ależ cały czas udowadniacie, że jednak można. :-D

Cytuj:
Bo co? PIS weźmie i zamachnie się na stan? I wtedy wszystkich zdrajców, agentów, esbeckie mordy i osoby o pokroju oficerów WSI będzie wyłapywać i wsadzać do obozów? :x

Cytuj:
Taaa, oczywiście, wtłoczony pilastrowi do głowy mit "krwiożerczego PiS", które groziło nawet papieżowi :shock:

Co zatem spowodowało, że papież, po rozmowie z Kaczyńskim, cofnął swoją nominację dla abp Wielgusa? Musiały być to jakieś groźby.

Cytuj:
Niestety, absurdalnych obsesji pilastra nie podziela nawet większość wyborców PO. Niedługo - dotychczasowych wyborców PO ;)

Nie będzie PO, nikt po niej płakać nie będzie. 8) Bo będzie jakieś inne PO, lepsze, pod inną nazwą.

Zawsze będzie jakieś PO :) Natomiast perspektywy "jakiegoś PiS" (kiedyś Tymiński, potem SLD, Samooobrona, obecnie PIS i Palikot) są bardzo ograniczone. :D A przepływu wyborców z PO do PIS nie ma. Jest za to z RP do PiS i z powrotem.

Cytuj:
Cytuj:
No tak. sumienie jest najważniejsze.

Tak.

Cytuj:
Bo przecież wg pisowskiej teologii niegłosowanie na PiS to grzech śmiertelny, który nie może być wybaczony ani na tym, ani na tamtym świecie :(

Idiotyczne pilastrowe bredzenie. Nikt nigdy takiej tezy nie wygłosił, poza fanatycznymi wyznawcami tuskoizmu, w rodzaju pilastra.

Zatem co niegłosowanie na PiS ma wspólnego z sumieniem? Bo pilastrowi właśnie sumienie nie pozwala na głosowanie na PiS - partię prowadzącą, kiedy jest u władzy, politykę skrajnie antypolską i antykatolicką. Partię dążąca do tego, żeby Polacy byli możliwie jak najbiedniejsi i jak najgłupsi. Żeby o tym, kto może być w Polsce zamożniejszy decydowało nie jego zdolności, pracowitość i oszczędność, tylko decyzja PiS.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

N paź 14, 2012 10:05

pilaster napisał(a):
Zatem co niegłosowanie na PiS ma wspólnego z sumieniem? Bo pilastrowi właśnie sumienie nie pozwala na głosowanie na PiS - partię prowadzącą, kiedy jest u władzy, politykę skrajnie antypolską i antykatolicką. Partię dążąca do tego, żeby Polacy byli możliwie jak najbiedniejsi i jak najgłupsi. Żeby o tym, kto może być w Polsce zamożniejszy decydowało nie jego zdolności, pracowitość i oszczędność, tylko decyzja PiS.

Gdyby to była prawda, to nie byłoby tam np. Przemysława Wiplera.

N paź 14, 2012 11:17
A kimże jest Wipler? :o

N paź 14, 2012 11:38
Alus napisał(a):

Nie wiesz????? Posłem PiS-u.....a to już wystarczy za wszystko :D Na kolana więc i syp głowę popiołem :P

N paź 14, 2012 11:40
humalog napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie wiesz????? Posłem PiS-u.....a to już wystarczy za wszystko :D Na kolana więc i syp głowę popiołem :P

To wiem :) ...ale skoro jego obecność w PiS ma ważniejszą rangę niż J. Kaczyńskiego, to pytam.

N paź 14, 2012 11:47

Alus napisał(a):
To wiem :) ...ale skoro jego obecność w PiS ma ważniejszą rangę niż J. Kaczyńskiego, to pytam.
A ktoś napisał, że ma większą rangę?

N paź 14, 2012 12:10
bma napisał(a):
Alus napisał(a):

Jeśli atutem PiS jest przynależnośc P. Wiplera, to pytanie jest logiczne.

N paź 14, 2012 12:54

Alus napisał(a):
bma napisał(a):
Alus napisał(a):

Jeśli atutem PiS jest przynależnośc P. Wiplera, to pytanie jest logiczne.

Nie rozumiem. Teza, którą postawiłaś (Wipler > Kaczyński) to nie pytanie. Nawet przyjmując, że zaletą (lub jak piszesz - "atutem") PiS jest posiadanie w swoich szeregach posła Wiplera, to nie implikuje tezy, że jego ranga jest większa niż ranga prezesa partii (a tak stwierdziłaś - nie zapytałaś).

To w ogóle wszystko bez znaczenia, ponieważ ja nie napisałem, że jest ważniejszy, ani nikogo nie porównywałem do Kaczyńskiego. Obawiam się, że między nami zionie przepaść komunikacyjna - nie rozumiesz co ja piszę, odpowiadasz na to co nie piszę, a potem uzasadniasz wbrew logice swoje twierdzenia (podane w formie, że to niby moje twierdzenia) nazywając je pytaniami. O co Ci w ogóle chodzi?

Ponieważ Twoje niezrozumienie tego co piszę jest tak głębokie, ten jeden raz pokuszę się o szczegółowe wyjaśnienie mojego postu do Pilastra. Proszę zrób sobie herbatę, usiądź wygodnie i przeczytaj jeszcze raz tamten post. Zastanów się (na spokojnie) co on może znaczyć i do czego zmierza jego autor? Daj sobie czas na zastanowienie.

Uważam, że charakterystyka PiS Pilastra jest nieprawdziwa i ciekaw jestem jak tłumaczy fakt przynależności do PiS osób będących katolikami i zwolennikami wolnego rynku. Podaję przykład jednego takiego posła, bo też jestem ciekaw opinii Pilastra nt. tego posła. Jeśli np. jego zdanie na temat tego posła jest negatywne (np. to naiwny człowiek, nie za dobrze zorientowany), to rozumiem, że może obstawać przy swoim zdaniu nt. PiS. Jeśli jednak ma pozytywne zdanie o pośle Wiplerze (np. inteligentny człowiek, szczery w swoich intencjach), to problematyczne jest obstawanie przy tak skrajnej charakterystyce PiS - no bo dlaczego tego typu ludzie (m.in Wipler) są w tak złej partii?

N paź 14, 2012 13:54

pilaster napisał(a):
Tzn kto konkretnie bije brawo, komu i z jakiego powodu?

Np. Pilaster, Tuskowi, z powodu jego "liberalizmu", dzięki któremu Polska zmierza ku świetlanej przyszłości.

A może pilastrowi "drugie expose" się nie podobało? ;)

Cytuj:
Wszyscy fanatycy PiS powtarzają dokładnie te same kłamstwa, w tym samym czasie, używając dokładnie takich samych zdań i sformułowań, ustawionych dokładnie w tym samym szyku. Co więcej, dokładnie to samo głoszą wyznawcy Palikota. Te same artykuły, z lekka tylko przeredagowane, ukazują się równocześnie w Gazecie Polskiej" i w "Faktoidach i mitach". :(

Wszystko od początku do końca nieprawda, zaś pilaster, pomimo wielu próśb z mojej strony, żadnego z powyższych twierdzeń w żaden sposób nie udowodnił, czy choćby uargumentował. W dodatku wszystkie odpowiedzi, jakich na powyższe zarzuty pilaster udzielał, dowodziły czegoś wręcz przeciwnego. Absurdalnego łączenia PiS z Palikotem nie podzielają nawet inni fanatyczni wrogowie PiS, co dowodzi, że pilaster w swoim fanatyzmie dotarł już do ściany ;)

Cytuj:
Mogłoby czasami przyjść do głowy jednemu z drugim, że oskarżanie PO o straszliwą zbrodnię polegającą na ..wynajęciu pociągu na imprezę partyjną, jest, jakby tu rzec ...niezbyt poważne i raczej przeciwskuteczne. :D

Dlaczego niezbyt poważne i przeciwskuteczne? To tylko fanatyczni wyznawcy PO uważają, że kiedy opozycja oskarża o coś PO, to zawsze uważa to coś za "straszliwą zbrodnię". Służy to wyłącznie dezawuowaniu każdego ataku. Po marszu w obronie TV Trwam prorządowcy swobodnie szermowali argumentem o "zwożeniu" przez PiS zwolenników na marsz. A tutaj przecież nikt niczego nie wynajmował. Każdy, przed nastaniem rządów PO, wiedział, że tego rodzaju działania odbierają wszelkim spędom wiarygodność. Owszem, nadal to wie - ale pod warunkiem, że nie robi tego PO. Bo po prostu KAŻDY zarzut pod adresem PO jest "niezbyt poważny". KAŻDY.

Cytuj:
Ale nie, dostaliście polecenie, aby o tym pisać, to wszyscy piszecie.

Kiedy, w jaki sposób i od kogo Johnny99 dostał takie polecenie?

Cytuj:
Jednym tchem można oskarżać polski rząd, zresztą całkowicie gołosłownie, o zwiększenie socjalizmu i równocześnie o ...prywatyzację szpitali :D

Znaczy, które oskarżenie jest gołosłowne? O zwiększenie socjalizmu, czy o prywatyzację szpitali? A może oba są gołosłowne? Tzn. że PO wcale nie wprowadza socjalizmu, a jednocześnie wcale nie prywatyzuje szpitali? :D

Cytuj:
Żeby podać jakiś FAKT, niechby nawet korzystny dla PiS i szkodliwy dla PO, trzeba najpierw jakieś fakty poznać. Naprawdę. :)

Ma pilaster na myśli "fakty" dowodzące, że PiS zabił abp Życińskiego, że PiS groził papieżowi, że w Gazecie Polskiej i FiM ukazują się te same artykuły, albo że Johnny99 dostaje z jakiegoś tajemniczego "KC PiS" jakieś polecenia? Takie fakty? :D A można wiedzieć, w jaki sposób te fakty pilaster poznał? :D

Cytuj:
A co niby wskazuje że się zmienia?

Za wpolityce.pl:

Oto podsumowanie październikowych sondaży (piszemy tylko o partiach, które weszłyby do Sejmu).

2.10.

Pierwszy zwiastun, początkowo nieufnie traktowany przez medialny mainstream, bo sondaż przeprowadzono dla serwisu wybory.xaa.pl. Tyle, że studenci nauk społecznych, którzy przeprowadzają te ankiety, robią to wyjątkowo dokładnie i na dużej próbie. Z ulicznego przepytania 3006 osób wynika, że Prawo i Sprawiedliwość pierwszy raz od dawna wyprzedziło Platformę.

PiS – 31,7%

PO – 30,9%

SLD – 13,6%

RP – 6,7%

SP – 5,9%

PSL – 5,1%

3.10

Sondaż Homo Homini dla wp.pl przeprowadzony telefonicznie na próbie 1067 osób. Jest remis.

PO - 28%

PiS - 28%

SLD – 14%

PSL – 6%

RP – 5%

SP – 5%

5.10

Sensacja! Tego już nie da się przemilczeć. Z telefonicznego badania TNS Polska dla TVP Info na tysiącu osobach wynika, że partia Jarosława Kaczyńskiego prowadzi z ugrupowaniem Donalda Tuska z aż 6-procentową przewagą.

PiS – 39%

PO – 33%

SLD – 9%

RP – 5%

PSL – 5%

10.10

Po kilku dniach sondażowej ciszy, wyraźnej poprawy nastrojów w PiS i coraz większym strachu w obozie rządzącym, mamy kolejny uliczny sondaż dla wybory.xaa.pl, tym razem na próbie 1500 osób. Tendencja się utrzymuje.

PiS – 34,4%

PO – 29,5%

SLD – 12,8%

PSL – 7,5%

RP – 5,5%

SP – 5,1%

11.10

Dzień przed tzw. „drugim expose” Donalda Tuska. Pojawiają się aż trzy sondaże.

Badanie CBOS na 1007 osobach wyraźnie odstaje od wszystkich publikowanych w październiku. Daje bowiem prowadzenie Platformie Obywatelskiej.

PO – 28%

PiS – 24%

SLD – 8%

PSL – 5%

W sondażu MillwardBrown SMG/KRC dla RMF FM – sondaż telefoniczny na próbie 1001 osób – wciąż przewagę ma PiS.

PiS – 30 %

PO – 27%

SLD – 12%

RP – 6%

PSL – 5%

SP – 5%

Podobnie w ankiecie TNS Polska dla „Wydarzeń” Polsatu. Tu Prawo i Sprawiedliwość notuje rekordowe poparcie.

PiS – 42%

PO – 38%

SLD – 6%

PSL – 5%

12.10

Sondaż Zespołu Badań Społecznych OBOP w TNS Polska realizowany jest w dniach 5-10 października 2012 r. na próbie 972 dorosłych Polaków w postaci bezpośrednich wywiadów kwestionariuszowych. Wydaje się, że Platforma mogła złapać drugi oddech. Jest tylko punkt różnicy.

PiS – 28%

PO – 27%

SLD – 10%

RP – 7%

PSL – 5%

13.10

I wreszcie kolejne telefoniczne (próba 1000 osób) badanie TNS Polska przeprowadzone na zlecenie TVP. Co ważne, przeprowadzone już po „drugim expose” Donalda Tuska. Prawo i Sprawiedliwość triumfuje.

PiS – 40%

PO – 35%

SLD – 13%

RP – 7%

Podsumowując, z dziewięciu sondaży opublikowanych w październiku, w ośmiu Prawo i Sprawiedliwość pokonało Platformę Obywatelską. Aż w sześciu ta przewaga jest bardzo wyraźna – kilkupunktowa. Niezależnie od tego, jak mocno władza wraz z zaprzyjaźnionymi mediami atakuje opozycję, jak umniejszana jest ranga marszu „Obudź się Polsko”, jak postponuje się kandydata PiS na premiera, wyśmiewa debatę ekonomiczną i zdrowotną, czy jak bardzo Donald Tusk sięga w swoim sejmowym przemówieniu po rozwiązania opozycji i jak dużo obiecuje Polakom, nie przedstawiając wiarygodnego pokrycia na przeprowadzenie zapowiadanych inwestycji.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/38396-co ... dsumowanie

Cytuj:
Co zatem spowodowało, że papież, po rozmowie z Kaczyńskim, cofnął swoją nominację dla abp Wielgusa? Musiały być to jakieś groźby.

Może po prostu słusznie stracił do niego zaufanie? Czym niby miałby mu Kaczyński grozić? :shock:

Cytuj:
Zawsze będzie jakieś PO :)

Oby nie.

Cytuj:
A przepływu wyborców z PO do PIS nie ma. Jest za to z RP do PiS i z powrotem.

Oczywiście widział pilaster jakieś "fakty" na poparcie tej tezy, prawda? ;)

Cytuj:
Zatem co niegłosowanie na PiS ma wspólnego z sumieniem?

A kto niby napisał, że niegłosowanie na PiS ma coś wspólnego z sumieniem? :shock:

Cytuj:
Bo pilastrowi właśnie sumienie nie pozwala na głosowanie na PiS - partię prowadzącą, kiedy jest u władzy, politykę skrajnie antypolską i antykatolicką.

Wszystko gra, tyle, że pilaster myli PiS z PO ;)

Cytuj:
Partię dążąca do tego, żeby Polacy byli możliwie jak najbiedniejsi i jak najgłupsi.

Tak tak, bo PiS to po prostu Szatańskie Siły, które chcą źle, bo tak i już :-D

Cytuj:
Żeby o tym, kto może być w Polsce zamożniejszy decydowało nie jego zdolności, pracowitość i oszczędność, tylko decyzja PiS.

A tymczasem tuż pod nosem pilastra dokładnie taki system zapowiada Tusk :-D I to jest właśnie miara waszego zaczadzenia :(

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N paź 14, 2012 17:06
Johnny - że Ty jeszcze pasjonujesz się jakomiś sondażami.
W przededniu wyborów sonadaże wskazywały zupełnie różny wynik, jako partie uzyskiwały w wyborach.
Inna sprawa - nigdy PiS nie osiągnie wyniku, aby mógł samodzielnie sprawować władzę.
Przy ewentualnej wygranej koalcję stworzy z...kim?....Millerem, Palikotem?

N paź 14, 2012 17:14

Alus napisał(a):
Johnny - że Ty jeszcze pasjonujesz się jakomiś sondażami.

Oczywiste, że fani PO będą je teraz bagatelizować ;)

Cytuj:
W przededniu wyborów sonadaże wskazywały zupełnie różny wynik, jako partie uzyskiwały w wyborach.

A kiedy ostatni raz PiS prowadził z PO w sondażach?

Cytuj:
Inna sprawa - nigdy PiS nie osiągnie wyniku, aby mógł samodzielnie sprawować władzę.

No to co? Żadna partia takiego nie osiągnie.

Cytuj:
Przy ewentualnej wygranej koalcję stworzy z...kim?....Millerem, Palikotem?

Palikota już wtedy nie będzie ;) Co za różnica z kim? Ważne, żeby zrobili to, co do nich należy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N paź 14, 2012 17:27

Johnny99 napisał(a):
Oczywiste, że fani PO będą je teraz bagatelizować

5 lat wydzierania się, pouczania i wymądrzania, że sondaże są sfałszowane, produkowane przez usłużne media pod dyktando władzy i nie należy na nie zwracać uwagi, ale wystarczyło że pojawiło się kilka sondaży w których PiS wygrywa, żeby wszelkie wątpliwości co do wiarygodności zniknęły jak ręką odjął. Magia...

N paź 14, 2012 18:10
Witold napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Oczywiste, że fani PO będą je teraz bagatelizować

5 lat wydzierania się, pouczania i wymądrzania, że sondaże są sfałszowane, produkowane przez usłużne media pod dyktando władzy i nie należy na nie zwracać uwagi, ale wystarczyło że pojawiło się kilka sondaży w których PiS wygrywa, żeby wszelkie wątpliwości co do wiarygodności zniknęły jak ręką odjął. Magia...

To nie magia!!!! To......PiS!!!! (Pyszałki i Samochwały)

N paź 14, 2012 18:53
Cytuj:
Co za różnica z kim

Właśnie....z wycieraczką PZPR byle tylko dorwać się do władzy.
Cytuj:
Ważne żeby zrobili to, co do nich należy

Na początek zdobyli głowę Tuska :D

N paź 14, 2012 20:31

Witold napisał(a):

Ech, jacy wy jesteście prostoliniowi.. najważniejsze nie jest to, czy są wiarygodne, tylko to, co pokazują. Jeżeli nie są sfałszowane - wiadomo. A jeżeli są - to znamienne, że właśnie w tę stronę. Wiadomo, że sondaże wpływają na preferencje wyborców, zwłaszcza niezdecydowanych ;)

Pn paź 15, 2012 5:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 166  Następna strona