Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
@MARIEL Czy to nie zbyt agresywny sposób moderacji zamykanie żywego wątku cztery dni po jego pojawieniu się ? I to tak bez słowa?
|
Wt paź 23, 2012 8:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bez słowa??Nie przekonuje Cię wyjaśnienie w ostatnim, zamykającym poście?? Według Ciebie forum jest odpowiednią drogą do wyjaśniania dlaczego u kogoś w parafii, na mszy umarły trzy osoby (przy czym brak zupełnie innych danych)?
Nie zauważyłeś, że "dochodzenie" w tej sprawie stało się pretekstem do dziwnych insynuacji z jednej i drugiej strony:...bo ksiądz przy tym dziwne słowa wypowiada, ...bo trzeba się zastanowić czy przez kogoś nie działa Szatan, ...bo jak się pisze Szatan dużą literą, to jest on dla piszącego w ten sposób "kimś ważnym"
Nie dość, że problem przedstawiony w pierwszym poście nie jest zupełnie tematem do dyskusji (to jest sprawa do wyjaśniania przez powołane do tego podmioty) to dodatkowo temat stał się pretekstem do wzajemnych oskarżeń.
|
Wt paź 23, 2012 8:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Bez słowa??Nie przekonuje Cię wyjaśnienie w ostatnim, zamykającym poście?? Według Ciebie forum jest odpowiednią drogą do wyjaśniania dlaczego u kogoś w parafii, na mszy umarły trzy osoby (przy czym brak zupełnie innych danych)? Nie, jest to tylko jeszcze jedna opinia równoważna z innymi (dlaczego uważasz, że twoja odpowiedź jest wazniejsza i zamyka temat??) MARIEL napisał(a): Nie zauważyłeś, że "dochodzenie" w tej sprawie stało się pretekstem do dziwnych insynuacji z jednej i drugiej strony:...bo ksiądz przy tym dziwne słowa wypowiada, ...bo trzeba się zastanowić czy przez kogoś nie działa Szatan, ...bo jak się pisze Szatan dużą literą, to jest on dla piszącego w ten sposób "kimś ważnym"
Nie dość, że problem przedstawiony w pierwszym poście nie jest zupełnie tematem do dyskusji (to jest sprawa do wyjaśniania przez powołane do tego podmioty) to dodatkowo temat stał się pretekstem do wzajemnych oskarżeń. "Sprawa Szatana" została wyjasniona. Każdy przedstawił swój punkt widzenia. Nie powinnas zamykac tematu "prewencyjnie", bo idac tym tokiem rozumowania powinnas zamknąc wszystkie tematy! 
|
Wt paź 23, 2012 9:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Według Ciebie forum jest odpowiednią drogą do wyjaśniania dlaczego u kogoś w parafii, na mszy umarły trzy osoby (przy czym brak zupełnie innych danych)? Nie odpowiedziałeś na moje kluczowe pytanie. Jaka jest moja opinia na ten temat wyjaśniłam, jeśli uważasz inaczej możesz zawsze interweniować u Administracji.
|
Wt paź 23, 2012 9:42 |
|
 |
Vul
|
Kozioł napisał(a): (...)Nie, jest to tylko jeszcze jedna opinia równoważna z innymi (dlaczego uważasz, że twoja odpowiedź jest wazniejsza i zamyka temat??) (...) Bo jest moderatorem, pilnuje porządku dyskusji i ma takie prawo  REGULAMIN FORUM WIARA.PL, § I napisał(a): 7. O sposobie moderowania zawsze decyduje moderator, nie autor tematu. Prawo do określenia charakteru tematu nie oznacza "prawa do tematu" i dopuszczania na życzenie autora tematu wypowiedzi, które są sprzeczne z regulaminem forum.
_________________ Wspólnota Domowego Kościoła Crux sacra sit mihi lux! Nunquam draco sit mihi dux! Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!
|
Wt paź 23, 2012 9:46 |
|
|
|
 |
ziutecki
|
MARIEL napisał(a): Według Ciebie forum jest odpowiednią drogą do wyjaśniania dlaczego u kogoś w parafii, na mszy umarły trzy osoby Hmm, dla mnie też to zamknięcie jest kontrowersyjne. Mariel przeczytała chyba swoją odpowiedź  (drugi post - odpowiedź dla ravell), bo przywołuje cały czas pytanie "dlaczego". A w temacie było "czy" i post tez był w tym tonie. Autorka wątku w następnych postach starała się wyjaśnić i rozwinąć swoje wątpliwości. Widać, że była aktywna. Niestety, ale nikt nie dał jej wyczerpującej odpowiedzi - a zamykając wątek nikt już takiej odpowiedzi nie da. Nikt jej nie wyjaśnił, że ludzie dalej wierzą w zabobony, gusła, przekazywanie chorób, odczynianie/zaczynianie - czy jak tam się to nazywa... Szkoda.
|
Wt paź 23, 2012 9:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@ziutecki, bardzo rozsądnie i przekonująco Być może autorce rzeczywiście przydadzą się Wasze wyjaśnienia dotyczące nie rzekomych zgonów, bo tego tu nie wyjaśnimy, ale ciągle żywej wiary w zabobony, uroki, odczyniania. Warunkowo otwieram i liczę że nie będzie już kontynuacji oskarżeń i obraźliwych insynuacji 
|
Wt paź 23, 2012 10:03 |
|
 |
ziutecki
|
MARIEL napisał(a): bardzo rozsądnie i przekonująco ... za wszystko inne zapłacisz kartą... 
|
Wt paź 23, 2012 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Otrzymałem ostrzeżenie za "brak szacunku do dyskutanta"....za wyraz "dziarmolisz".
szumi.....ty chyba jestes jakas egzaltowana panienka z pensji skoro uważasz to za obraźliwe.
No i dziwne jest także, ze tak późno zareagowałeś, chociaz wczesniej napisałes posta. Długo myslisz zanim zareagujesz.....albo ci Kozioł cos obiecał.
To jest po prostu.....brak słów
|
So paź 27, 2012 8:10 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Ostrzeżenie nie jest za dziarmolenie.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
So paź 27, 2012 18:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to nie wiem za co.....a ty chociaż wiesz?
|
So paź 27, 2012 18:18 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Tak, wiem. I Ty też możesz wiedzieć, przeczytaj notatkę po ostrzeżeniu.
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
So paź 27, 2012 18:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przeczytałem
Niestety mój prosty umysł nie nadąża za Twoja "wykwintna" logika myslenia.....albo to nie logika, ale to co pisałem wyżej? A moze trudne dni?
|
N paź 28, 2012 16:33 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Dziś faktycznie mam ciężki dzień, więc może lepiej zrezygnuj z tonu arogancji, bo nie w głowie mi teraz takie 'zabawne' wykwity Twojej osobowości.
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
N paź 28, 2012 17:28 |
|
 |
Asienkka
|
Humalog - weź się ogarnij i przystopuj... Nie będę pozwalała na jakieś głupie insynuacje 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
N paź 28, 2012 18:09 |
|
|
|