Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 14:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Dzieci umierające wcześnie są największymi szczęściarzami? 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Dzieci umierające wcześnie są największymi szczęściarzam
Przyjacielu tego CI nie udowodnię.
Powiem tylko tyle, że jak jesteś w Stanie Łaski Uświęcającej to BÓG OJCIEC JEST w Tobie w OSOBIE DUCHA ŚWIĘTEGO, a w EUCHARYSTII JEST BÓG JCIEC W OSOBIE CHRYSTUSA.

BÓG OJCIEC także Cierpiał na Krzyżu za nasze grzechy po to byśmy mieli nieśmiertelne także ciała, a nie tylko Duszę.

A jak jesteś na Adoracji NAJŚWIĘTSZEGO SAKRAMENTU to Dostajesz Potężne Łaski bo JEST TAM CAŁY BÓG W TRZECH OSOBACH. I nawet sobie nie wyobrażasz jak potężne Łaski się wtedy Otrzymuje. Naturalnie na Mszy Świętej można uzyskać znacznie większe Łaski BOŻE, ale to już jest zależne jakie uzyskują jakie osoby. Zależy jak przeżywasz Mszę Świętą i ...

Ostatnio edytowano Pn lis 05, 2012 19:05 przez frater, łącznie edytowano 2 razy

Pn lis 05, 2012 18:47

frater napisał(a):
Zawsze wg mojej wiedzy próbki wysyła się do dwóch różnych laboratoriów gdzie badają JE uznani specjaliści.[/b]

Tak według strony, którą masz w opisie http://katolik.d500.pl przy badaniu krwi pracowali prof. Linoli i prof. Ruggero Bertelli. Twój problem jest taki, że dzisiaj można sprawdzić w internecie prawie wszystko. Kim jest Ruggero Bertelli? Ekonomistą. Jak on mógł w ogole assystować przy poważnym badaniu?
https://segreteriaonline.unisi.it/Guide ... nte_id=785

Dalej czytamy:
Jedna strona powołuje się na Światową Organizację Zdrowia (WHO):
"W 1973 r. Wyższa Rada Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) powołała komisję naukowe do weryfikacji wniosków włoskiego doktora [Linoli]. Prace były przeprowadzone w ciągu 15 miesięcy z łączną liczbą badań wynoszącą 500. Wnioski wszystkich badań potwierdziły to, co zostało stwierdzone i opublikowane we Włoszech.

Ogólnie cieszę się, że uznajecie orzeczenia WHO. Mam nadzieję, że tak samo przyjmujcie jej orzeczenie w kwestii homoseksualizmu.

Tak czy siak powyższa informacja jest wyssana z palca. Nie istnieje żaden raport potwierdzający, że WHO zweryfkowało wnioski Linoliego. Jeżeli tak to podaj link.

Cytowany jest też Max Frei kryminolog z Zurychu. Ten sam, który uznał pamiętniki Hitlera za autentyk :D

Całun turyński jest XIII w. malowidłem. I jedyną rzeczą z wymienionych, która faktycznie została przebadana przez niezależnych naukowców.

Podaj jakieś linki do dzienników naukowych jak Nature albo Science a nie katolickich stronek potwierdzające twoje rewelacje.

Pn lis 05, 2012 18:49
zbanowana na stałe

Załóż wątek o Cudach EUCHARYSTYCZNYCH to postaram się poszerzyć Ci Twoją wiedzę na ten temat.

Zrobię to chętnie. Gdyż wiedza moja jest szersza.

Zajmuję się różnymi rzeczami i brak mi dopingu, by dane informacje wstawiać, a tak byś był moim dopingiem ;) . Wiele informacji wstawiam właśnie w taki sposób potem je powielając.

Odniosę się w tym temacie także szeroko do Całunu Turyńskiego i Chusty z Oviedo

Z góry dziękuję za pomoc w Ewangelizacji jeżeli pomożesz mi w prowadzeniu takiego tematu, choćbyś tylko negował to co piszę i pytał to i tak będę wdzięczny. Wolałbym byś wybrał jakieś forum, w którym nam zbyt szybko nie zamkną tematu. Na forum.wiara.pl temat się ostoi, a na racjonalistycznych wiesz jak będzie.

Pn lis 05, 2012 18:59

A-KolekcjonerZnaczków napisał(a):
Całun turyński jest XIII w. malowidłem. I jedyną rzeczą z wymienionych, która faktycznie została przebadana przez niezależnych naukowców.

Jesteś chyba jedyną osobą na świecie, która wie, kiedy powstał całun. Na razie stan badań jest taki, że nie wiadomo, kiedy powstał.
Podajesz wyniki badań opartych na c 14. Uczeni, którzy je ogłosili ośmieszyli się, zachowali nieprofesjonalnie, tak jakby nie wiedzieli jakie ograniczenia niesie ze sobą ta metoda.
Obiektywnie trzeba przyznać, że na dzień dzisiejszy poprawne określenie wieku zabytku jest po prostu niemożliwe.

Pn lis 05, 2012 21:38

Nie wiem za bardzo jaki miałoby to sens. Ani ja, ani zapewne ty nie mamy kwalifikacji czy jakiegokolwiek wglądu do tych próbek. Skończyłoby się wkopi-wklejaniu artykułów ze stronek.

Jeżeli Całun Turyński, Chusta z Oviedo, krew z Lanciano zostanie przebadana przez niezależnych naukowców i wyniki zostaną opublikowane w naukowym dzienniku typu Nature, Science to uznam, że mamy coś na rzeczy.

Na razie tylko raz Nature opublikowało wyniki badań datowania przez trzy niezależne instytuty i wskazywały one, że całun jest średniowieczną fałszywką.

Qwerty2011 napisał(a):
Podajesz wyniki badań opartych na c 14. Uczeni, którzy je ogłosili ośmieszyli się, zachowali nieprofesjonalnie, tak jakby nie wiedzieli jakie ograniczenia niesie ze sobą ta metoda.
Obiektywnie trzeba przyznać, że na dzień dzisiejszy poprawne określenie wieku zabytku jest po prostu niemożliwe.

Uczeni ośmieszyli się tylko według osób zaangażowanych ideologicznie w obronę całunu. To tak jakby ludzi z Towarzystwa Płaskiej Ziemii prosić o komentarz na temat jej krzywizny.

Zresztą nauka jest o tyle ciekawa, że eksperyment można zawsze powtórzyć. Jedyny powód dla którego tego nie zrobiono to niechęć strony kościelnej.

Pn lis 05, 2012 21:43
zbanowana na stałe

Jeżeli Całun Turyński, Chusta z Oviedo, krew z Lanciano zostanie przebadana przez niezależnych naukowców i wyniki zostaną opublikowane w naukowym dzienniku typu Nature, Science to uznam, że mamy coś na rzeczy.

Na razie tylko raz Nature opublikowało wyniki badań datowania przez trzy niezależne instytuty i wskazywały one, że całun jest średniowieczną fałszywką.

Qwerty2011 napisał(a):

Uczeni ośmieszyli się tylko według osób zaangażowanych ideologicznie w obronę całunu. To tak jakby ludzi z Towarzystwa Płaskiej Ziemii prosić o badanie jej krzywizny.

Zresztą nauka jest o tyle ciekawa, że eksperyment można zawsze powtórzyć. Jedyny powód dla którego tego nie zrobiono to niechęć strony kościelnej.

Nie rzucaj zatem `słów na wiatr` tylko w tym temacie

viewtopic.php?f=27&t=21361&start=810

by nie tworzyć off-topów udowodnij swoją argumentację.

Chętnie Ci udostępnię wiele ciekawych informacji na ten temat. A czytelnicy sami ocenią, która argumentacja jest słuszna.

Demagogia tu nie pomoże. ;) o czym namacalnie się przekonasz.

Pn lis 05, 2012 21:55

Ja w tym temacie napisałem wszystko co miałem do napisania. Istnieje sporo sceptycznych stronek na temat wszystkich tych "cudów" i nie widzę sensu aby kopiować ich treść.

Pn lis 05, 2012 22:10
zbanowana na stałe

Jednym słowem brak Ci argumentacji.

O chorobie homoseksualizmu też możemy porozmawiać w osobnym temacie. Załóż go, a postaram Ci się przyswoić trochę wiedzy czerpanej także bezpośrednio z mojej Posługi.

Ostatnio edytowano Pn lis 05, 2012 22:17 przez frater, łącznie edytowano 1 raz

Pn lis 05, 2012 22:13

Myśli sobie co chcesz.

Pn lis 05, 2012 22:15

Badania trwają nadal, chociaż ze względu na wartość zabytku ograniczono je. Może i dobrze - niedługo podziwialibyśmy poszatkowany Całun w tysiącu probówek.

Pn lis 05, 2012 22:21
protoplex napisał(a):
To w takim razie przed czym przestrzegała św Faustyna w swoim dzienniczku? Piekło istnieje, jest stanem nieodwołalnym, a w nim najgorsze męki jakich nie wymyślisz na ziemi. Tak mówi KRK, tak widziała św Faustyna.
Męki to niekoniecznie obdzieranie ze skóry, nabijanie na pal, łamanie kołem, etc. Według teologii chrześcijańskiej wieczna pustka będąca skutkiem braku miłości do Boga jest gorsza od czegokolwiek innego, nawet od długiej i bolesnej śmierci.

Wt lis 06, 2012 2:48

A tutaj dla ilustracji tego o czym właśnie mówimy - jeszcze jedno spojrzenie na sprawę (dla tych, którzy przeoczyli w portalu (http://kosciol.wiara.pl/doc/1348476.Innego-piekla-nie-bedzie)

Cytuj:
Innego piekła nie będzie

Joanna Kociszewska

Jedna tylko jeszcze – poza zwielokrotnieniem – będzie różnica. Rozdzielenie dobra i zła. Przepaścią, której nikt przekroczyć nie zdoła. Na wieczność.
Innego piekła nie będzie. Innego piekła nie ma. Jest tylko to na ziemi - słychać czasem głosy ludzi, którzy wiele przecierpieli. Trzeba im przyznać trochę racji. Nie będzie innego nieba i innego piekła, niż to, które znamy. Bóg daje nam poznać już dziś czym jest niebo – i czym piekło. Nie musimy wybierać na ślepo.

Nie będzie innego nieba i innego piekła. Będzie to, co już dziś istnieje, tylko w zwielokrotnieniu. To, co rozpoznajemy jako niebo: miłość, przyjaźń, radość, obecność, wspólnota będzie trwało na zawsze. I to, co nazywamy piekłem - nienawiść, przemoc, zazdrość, obojętność, samotność, kłamstwo - wszelkie zło, które istnieje wokół nas i w nas - również możemy wybrać na wieczność.

Jedna tylko jeszcze – poza zwielokrotnieniem – będzie różnica. Rozdzielenie dobra i zła. Przepaścią, której nikt już przekroczyć nie zdoła.

Można się nie obawiać ognia. Enigmatycznie brzmi stwierdzenie: wieczna nieobecność Boga. Wieczne oddalenie. Ale oznacza to wieczną zawiść i frustrację i nienawiść. Do Boga i wzajemną.

„Człowiek powinien dobrowolnie odpowiedzieć Bogu wiarą; nikogo więc wbrew jego woli nie wolno do przyjęcia wiary przymuszać”. „Bóg wzywa ludzi, aby Mu służyli w Duchu i prawdzie; wezwanie takie wiąże ich w sumieniu, ale nie zmusza.”

Jesteśmy wezwani. Zobowiązani. Ale nie przymuszeni. - Czy i wy chcecie odejść? - pyta Jezus uczniów. - Panie, do kogóż pójdziemy? Ty masz słowa życia wiecznego – odpowiada Piotr. Można odejść. Wbrew zobowiązaniu. Bóg się nie obrazi. Nie przestanie kochać. Nie przestanie czekać. Aż do ostatniej chwili, gdy zapyta: wybierasz światło czy ciemność?

Wybierzemy to, czym żyjemy. Wybierzemy to, czego pragniemy. W głębi siebie. W tej ostatniej chwili nie oszukamy samych siebie. I zachwycimy się blaskiem lub zakryjemy przed nim oczy.

I może się okazać, że porzucona dawno temu światłość bardziej nas przeraża niż nęci. Może się okazać, że nie możemy znieść światła, które pokazuje nasze własne życie. Może się okazać, że pycha nie pozwoli nam zalać się łzami żalu i skruchy.

Żaden mój wybór nie jest bez znaczenia. Tworzy na ziemi niebo lub piekło. Dla mnie i dla innych. I buduje fundament pod ostateczny wybór.

Bóg również i wtedy nas nie zmusi. Nie narzuci się z miłosierdziem.

Wt lis 06, 2012 11:37

frater napisał(a):
Nadto tylko BÓG Sprawiedliwie jest wstanie osądzić ludzkie życie. Zna Poznanie każdego człowieka, okoliczności życia, przodków danej osoby, których skutki grzechów przechodzą na następne pokolenia. Zna środowisko ludzi, w którym dana osoba żyła.

Frater: masz na myśli ludzi nieochrzczonych?

Wt lis 06, 2012 13:35
zbanowana na stałe

grzechy ludzkie sięgają do czwartego pokolenia, a Łaska BOŻA do tysięcznego pokolenia dla tych, którzy BOGA Miłują i przestrzegają BOŻYCH Przykazań.

Jest Mowa o tym w PŚ w wielu miejscach.

Dotyczy to wszystkich ludzi, poza tymi, którzy zostali w Modlitwie Odcięci od skutków tych grzechów.

„Pan, Twój Bóg, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia” (Wj 20,5).

– „Pan […] zsyła kary za niegodziwość ojców na synów i wnuków aż do trzeciego i czwartego pokolenia (Wj 34,7).

– „Pan karze grzechy ojców na synach do trzeciego, a nawet czwartego pokolenia” (Lb 14,18).

– „Jestem Bóg karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i czwartym pokoleniu” (Pwt 5,9).

„Pan, Bóg twój, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia […], okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia względem tych, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań” (Wj 20,5).

– „Pan zsyłający kary za niegodziwość ojców na synów i wnuków aż do trzeciego i czwartego pokolenia – ale miłosierny i litościwy, bogaty w łaskę i wierność, zachowujący swą łaskę w tysiączne pokolenia” (por. Wj 34,7).

– „Pan karze grzechy ojców na synach do trzeciego, a nawet czwartego pokolenia, ale bogaty w życzliwość, przebacza niegodziwość i grzech; odpuść więc winy tego ludu według wielkości Twego miłosierdzia” (por. Lb 14,18).

– „Jestem Bóg karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i czwartym pokoleniu […], a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie miłują” (Pwt 5,9-10).

Dla tych, którzy z Was mają Łaskę pojęcia tego wiąże to się też z grzechem pierworodnym i tym, że `całe stworzenie ma bóle rodzenia`. Ale jak przekonałem się osobiście nie każdy jest Powołany do rozumienia niektórych tajemnic.

Wt lis 06, 2012 16:08

Toż to znowu "trochę" niesprawiedliwe..
Co jest winne takie nic nieświadome dziecko, że urodziło się w rodzinie gdzie ojciec, bądź dziadek, lub pradziadek, czy prapradziadek był złym człowiekiem? Znowu loteria..

Dlaczego "do trzeciego i czwartego pokolenia"? Nie mógł powiedzieć, że po prostu do czwartego pokolenia?

inny cytat:

"w trzecim i czwartym pokoleniu", to w pierwszym i drugim już nie?

Raz jest tak napisane innym razem siak i w końcu nie wiadomo jak to jest.

I czemu nie karze również za grzechy matki tylko samego ojca?

Rozumiem, że Bóg pomagał/pomaga także innowiercom, którzy wierzyli w swoje bóstwa bo nie mieli możliwości go poznać :> Mam nadzieję, że tak było/jest, bo inaczej tacy ludzie mieliby zwykłego pecha.. Choć z drugiej strony Bóg mógłby się mocno denerwować, że ktoś modli się np. do wielkiego Zeusa czy Aresa, albo całego panteonu bogów, a nie do niego. Możliwe, że nie udzielałby takiemu swoich łask i błogosławieństw :>

Ostatnio edytowano Wt lis 06, 2012 16:45 przez koua, łącznie edytowano 1 raz

Wt lis 06, 2012 16:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona