Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 45  Następna strona
 Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku 
Autor Wiadomość
Post Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
Ewelinka napisał(a):
humalog napisał(a):
Oni sa lepsi od niejednego komika :D

Tobie też nic nie brakuje z komika.
Jak będziesz dalej ich prześladował to Bóg ci wynagrodzi.

Wynagrodzic to moze nie wynagrodzi, ale za moje zasługi w tepieniu szarlatanów to może ze sto lat czyścca odpuści :D

Cz lis 08, 2012 21:23
ravella napisał(a):
humalog napisał(a):
Ja sie dobrze bawię

Baw sie baw i Bóg na to patrzy.

Bogu zabawa nie przeszkadza.
Zapewne jest Mu przykro gdy widzi wchodzenie ludzi w objęcia okultyzmu, ezoteryki, czym odrzucają dar Jego odkupieńczej męki.

Cz lis 08, 2012 21:52
humalog napisał(a):
Ewelinka napisał(a):
humalog napisał(a):
Oni sa lepsi od niejednego komika :D

Tobie też nic nie brakuje z komika.
Jak będziesz dalej ich prześladował to Bóg ci wynagrodzi.

Wynagrodzic to moze nie wynagrodzi, ale za moje zasługi w tepieniu szarlatanów to może ze sto lat czyścca odpuści :D

Może zamiast tępić szarlatanów - otwórz im oczy - większa szansa na odpuszczenie czyśćca

Co może bardziej zasmucić Boga - potępiający czy prowadzący?
- wyśmiewający czy pokazujący?
- drwiący czy cierpliwy
- pukający się w czoło czy podający rękę?

Pt lis 09, 2012 1:17
Cytuj:
Może zamiast tępić szarlatanów - otwórz im oczy - większa szansa na odpuszczenie czyśćca

Przeceniasz możliwości.
Szarlatanom opętanym okultyzmem, bioenergoterapia i wszelakimi takimi idiotyzmami na żadnym forum otworzyć oczu sie nie da. Terapie wirtualne nie maja szans powodzenia.
Lepiej wiec wykpić ich niz pozwalac na to by przyciagali do siebie ludzi na chrześcijańskim forum.

Jeżeli zaś Twój miłosierny sposób polegać ma na milczącym przyzwoleniu.....to milcz sobie dalej.

Pt lis 09, 2012 6:45
Magdalena_i napisał(a):

Co może bardziej zasmucić Boga - potępiający czy prowadzący?
- wyśmiewający czy pokazujący?
- drwiący czy cierpliwy
- pukający się w czoło czy podający rękę?

Czy ktoś z piszących na forum parających się okultyzmem, ezoteryką lub popirającym te praktyki, zmienił swoje zdanie na skutek Twojego cierpliwego pokazywania, tłumaczenia zła, które stoi za tymi praktykami?

Pt lis 09, 2012 10:57

Bio-coś-tam zawsze,ale to zawsze to niszczycielska siła,która objawi się w człowieku na wiele sposobów.
Duch nienawiści,pogardy,złorzeczenia,acedii,kłótni itp - tylko czekają na twoje TAK - na twoje świadome lub nieświadome oddanie swojej duszy na działanie "czegoś" co cię uleczy i pokrzepi.
Każda wizyta u szarlatana jednego z drugim to twoje zamanifestowanie - BÓG jest mi nie potrzebny-wystarczy mi energia niewiadomego pochodzenia za,którą jeszcze słono zapłacę.
Energia,która jest tak " potężna ",że zastępuje mi BOGA.
Trzeba mieć taki charyzmat jak św.Ojciec PIO,aby uzdrawiać a przede wszystkim nie czerpać z tego daru - korzyści materialnych.
Darmo dostałeś - darmo dawaj.

Pozdrawiam!

ps.cudownie uzdrowiony "cudotwórca i szarlatan ",któremu wydawało się,że może zastąpić ludziom BOGA.

Pt lis 09, 2012 13:14

Ciekawie dyskutujecie o tym, jak traktować bioenergoterapeutyczne brednie. Ja również mam z tym problem: jak dotąd ani tłumaczenie ani wyśmiewanie ani podsyłanie rzeczowej literatury nie odniosło skutku wśród moich znajomych i rodziny przy dyskusjach na temat homeopatii, bioenergoterapii, radiestezji, karmy itp. Dla was to grzech, dla mnie to czysty gwałt na zdrowym rozsądku.

Jaka strategia wg Was odniosłaby skutek?

Pt lis 09, 2012 13:26
Cytuj:
Jaka strategia wg Was odniosłaby skutek?

Przede wszystkim to ingerencja Boga poprzez łaske nawrócenia.....a ludzie mogą im pomóc tylko za pomocą terapi wstrząsowej. Podobnej do tych jakie sie stosuje wobec byłych członków sekt lub osób uzależnionych od różnych używek.
Żadne miziu-miziu, ciaciu-ciaciu i słodkie tłumaczenia "nieładnie robisz" nigdy nie poskutkuje.

No i co najważniejsze - pomoc musi być udzielona w świecie realnym NIGDY wirtualnym.

Pt lis 09, 2012 13:51
humalog napisał(a):

No i co najważniejsze - pomoc musi być udzielona w świecie realnym NIGDY wirtualnym.

Aaaa to na co liczysz produkując się w tym wątku?
humalog napisał(a):
Lepiej wiec wykpić ich niz pozwalac na to by przyciagali do siebie ludzi na chrześcijańskim forum.

Sama nie wiem co jest gorsze: dawać zły przykład zachowania katolika, który polega na zajmowaniu się bioenergo, czy dawać zły przykład kpiąc czy szydząc...

Zresztą postawa kpiny odnosi często skutek odwrotny od zamierzonego. Chcesz mieć na sumieniu reklamowanie bioenergo w taki nietypowy sposób :twisted: ?

Pt lis 09, 2012 15:47
Moderator

Val napisał(a):
humalog napisał(a):

Nie wiem jak humalog, ale jak w takim wątku przede wszystkim liczyłbym na to, że ktoś, kto jeszcze nie ma sprecyzowanych poglądów, a zagląda na to forum, nie spotka się z sytuacją, że jakaś osoba propaguje jakiekolwiek formy okultyzmu i nie spotyka się to z żadną reakcją. Wtedy mogłaby sądzić, że istnieje jakieś milczące przyzwolenie.

Jakakolwiek reakcja: krytyka, wytknięcie błędu, czy choćby drwina świadczy o tym, że nie sa to sprawy obojętne.

Pt lis 09, 2012 19:11
Zobacz profil WWW

venicreator napisał(a):
Trzeba mieć taki charyzmat jak św.Ojciec PIO,aby uzdrawiać a przede wszystkim nie czerpać z tego daru - korzyści materialnych.
Darmo dostałeś - darmo dawaj.

Zapamiętaj ....o.Pio był uznawany przez któregoś z papieży też za szarlatana.
Darmo to niech księża odprawiaja msze i wszystkie inne posługi.
Robią biznes ile sie tylko da i na czym się da.
A powinno być tak jak napisałeś "Darmo dostałeś - darmo dawaj"

Pt lis 09, 2012 19:58
Cytuj:

Na nic nie liczę....ale milczeć też nie będę jak to czynia co poniektórzy katolicy o dziwnym sposobie pojmowania "miłosierdzia".
Miłosierdzie bowiem tak Boże jak i ludzkie dotyczy tylko tych co o nie prosza i co go chcą, a nie tych którzy w sposób urągający Bogu promuja szarlatanerie, okultyzm i ezoterykę - rzeczy obrzydliwe i szkodliwe.

Cytuj:
Trzeba mieć taki charyzmat jak św.Ojciec PIO,aby uzdrawiać

Obawiam sie, że św. Pio okrutnie by cie zrugał, gdybys powiedział mu, ze uzdrawia ludzi. Zawsze i z cała moca twierdził, ze TYLKO Bóg jest w stanie kogokolwiek uzdrowić.

Pt lis 09, 2012 20:26

Oczywiście,że tylko Bóg uzdrawia,
Chodziło mi o taki skrót myślowy,ale nade wszystko przepraszam.

Pt lis 09, 2012 20:33

Muzzy - jak pomóż?

Na pewno - żadne wyśmiewanie,tłumaczenie i podpieranie się fachową literaturą nie odniesie oczekiwanego efektu.
Dlaczego?
Odpowiedz jest prosta
1.ludzie tacy są tak przekonani o wyższości energii,którą rzekomo dysponują,że wszystkich "niewtajemniczonych" traktują z pogardą.
2.Ktoś im na początku "przygody z new age" wmówił,że to oni i tylko oni są predysponowani do emitowania coś tam - czytaj; jestem wyjątkowy,wybrany,ważny bo to ja a nie ty -mam taki (pożal się Boże urojony } - dar.
3.Ludzie tacy przeczytali w "bardzo ważnych -czytaj ble,ble,ble poradnikach dla wybranych" ,że są kanałem przepływu dobroczynnej,cudotwórczej energii,która pochodzi w prostej linii od Boga.
Na potwierdzenie tej tezy w poradnikach możemy przeczytać,kilka niespójnych cytatów z Pisma Świętego. (a konia z rzędu temu, kto z takich szarlatanów czytał Pismo Święte i sprawdzi co autor miał na myśli)
4. Ludzie tacy tracą dary Ducha Św a przede wszystkim dar rozeznania dobra od zła - wskutek własnego, niewymuszonego okrzyknięcia "energii z kosmosu"(takie określenie można przeczytać w ble,ble poradnikach) Bogiem. - Ciężki grzech przeciw 1 przykazaniu,
5.A może to sam Bóg - dopuścił do naszego życia zło aby w konsekwencji wygrało dobro i aby na własnej skórze doświadczylibyśmy Bożego Miłosierdzia i uzdrowienia z okultyzmu.
( jak było w moim przypadku)

Więc co robić jak im pomóż?

Modlitwa i jeszcze raz modlitwa,
Polecam różaniec - jak mówił św.Ojciec Pio -- to potężny młot na czarta.

Pozdrawiam!

Pt lis 09, 2012 20:39
venicreator napisał(a):
Oczywiście,że tylko Bóg uzdrawia,
Chodziło mi o taki skrót myślowy,ale nade wszystko przepraszam.

A to nie ma sprawy :D

Tylko widzisz....wyznawcy energii kosmicznych mogliby to jak zwykle zrozumiec po swojemu i tak jak ktos tu juz próbował w stosunki do JPII, o Pio zaczeliby przypisywac jakies okultystyczne zdolności.

Pt lis 09, 2012 20:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 45  Następna strona