Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 14:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy tylko Kościół katolicki wierzy w Objawienia Maryjne? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy tylko Kościół katolicki wierzy w Objawienia Maryjne?
protoplex napisał(a):
seks (...) Nie jest on jakimś grzechem pierworodnym tylko podstawą przetrwania każdego gatunku na Ziemi.

I sakramentem umozliwiającym zjednoczenie się z boskościa o czym wiedzą adepci Tantry na Wschodzie czy adepci Magii seksualnej na Zachodzie :)

Pt lis 09, 2012 15:42
zbanowana na stałe

Kozioł napisał(a):
Oczywiście, tylko dlaczego te wszystkie spektakularne opętania w 99,9% są w KK?

Mylisz się bardzo mocno. A dowód masz też w PŚ ile opętań było zanim powstał Kościół Katolicki podczas Działalności PANA JEZUSA na ziemi w LUDZKIM CIELE.

Przypuszczam, że z tych co paprają się na świecie w ezoteryce - niewykluczone, że większość opętana jest demonicznie - a wyznawcy różnych Religii należą tam może i do mniejszości. Chrześcijan jest naturalnie jeszcze znacznie mniej, a Katolików jeszcze znacznie mniej.

Natomiast w KK jest pewna grupa osób Posługujących w Uwolnieniach, których Posługa głównie skupia się na Katolikach i dlatego Oni są głównie Uwalniani przez BOGA. W samej Polsce jest ok. 100 Egzorcystów.

A ilu Egzorcystów jest u Ewangelików na całym świecie, a ile w Polsce?

So lis 10, 2012 12:26
Jak to pisze Phil Hine "każdy bóg sprowadza na swoich wyznawców własny rodzaj szaleństwa"

[...] @fuller, zlituj się i przestań trollować. Mariel

So lis 10, 2012 15:00
Droga Mariel, ja zadałem tylko jedno pytanie które uważam ze uzasadnione.

Wiemy, że ludzie opetani przez demony mówiąc wprost nie zachowuja sie normalnie: krzyczą, wybałuszają oczy, slinią się, plują gwozdziami, cuchną siarką i jeszcze głowa obraca im się wokół. Dlatego nalezy im pomóc, przywrócić do normalności - tutaj nie ma najmniejszych watpliwości.

Co prawda frater siarką nie smierdzi (chociaz kto wie, trudno mi to zweryfikowac przez internet) i objawy w jego przypadku sa zgoła inne - ale byc moze dlatego, że Jezus w przeciwieństwie do owych demonów sprowadza inny rodzaj szaleństwa.
Bo to co reprezentuje frater innym słowem okreslic nie mozna.

No, dopuszczam mozliwość że to nie Jezus mu to zrobił ale jakis diabeł za niego przebrany, jednak nikt nie moze miec watpliwości co do tego, że jakies egzorcyzmy by mu sie przydały

So lis 10, 2012 16:17
fuller napisał(a):
Droga Mariel, ja zadałem tylko jedno pytanie które uważam ze uzasadnione.

[...]No, dopuszczam mozliwość że to nie Jezus mu to zrobił ale jakis diabeł za niego przebrany, jednak nikt nie moze miec watpliwości co do tego, że jakies egzorcyzmy by mu sie przydały

No nie, jednak zasugerowałeś coś więcej i było to obraźliwe dla chrześcijan stwierdzenie. Co się tyczy ostatniego zdania, podejrzewam, że sam zainteresowany odmawia co dzień jakiś egzorcyzm prosty, jako że wszyscy jesteśmy narażeni na ataki złego ducha.
Co więcej, myślę że wielu katolików odmawiając popularne modlitwy do Św. Michała nie zdaje sobie sprawy, że odmawiają egzorcyzm ;)

"Święty Michale Archaniele broń nas w walce.
Przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną.
Niech go Bóg pogromi, pokornie prosimy.
A Ty, Książe wojska niebieskiego, szatana i inne duchy złe,
które na zgubę dusz krążą po świecie,
mocą Bożą strąć do piekła.
Amen."

So lis 10, 2012 16:31
MARIEL napisał(a):
Co się tyczy ostatniego zdania, podejrzewam, że sam zainteresowany odmawia co dzień jakiś egzorcyzm prosty, jako że wszyscy jesteśmy narażeni na ataki złego ducha.

Może jest on juz tak oblęzony przez złego ducha, ze prosty egzorcyzm juz poprostu nie skutkuje.
Tu juz może trzeba jakąs armatę czy haubicę przeciw nim wytoczyć. O stworzeniu tarczy antyrakietowej równiez nie zapominając.

MARIEL napisał(a):
Co więcej, myślę że wielu katolików odmawiając popularne modlitwy do Św. Michała nie zdaje sobie sprawy, że odmawiają egzorcyzm ;)

"Święty Michale Archaniele broń nas w walce.
Przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną.
Niech go Bóg pogromi, pokornie prosimy.
A Ty, Książe wojska niebieskiego, szatana i inne duchy złe,
które na zgubę dusz krążą po świecie,
mocą Bożą strąć do piekła.
Amen."

Ostatnio gdy byłem w kosciele recytowano ten tekst, prawde mówiąc nie wiedziałem ze jest to egzorcyzm :P

So lis 10, 2012 17:00
No to Cię, biedaku, wyegzorcyzmowali bez Twojej wiedzy ;). Znów coś o nas, bez nas :D

So lis 10, 2012 17:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2