Nostradamus - jak Jan przed Chrystusem
| Autor |
Wiadomość |
|
Login2
|
 Re: Nostradamus - jak Jan przed Chrystusem
A jakiś inny powód poza tym, że jacyś ludzie z KK uznali to za prawdę?
No fragmenty przeczytałem.
"Wymaluj obraz wedle rysunku, który widzisz, z podpisem: Jezu ufam Tobie - usłyszała. - Pragnę, aby ten obraz czczono najpierw w kaplicy waszej i na całym świecie. Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie. Obiecuję także, już tu na ziemi zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, szczególnie w godzinę śmierci. Ja sam bronić jej będę jako Swej chwały" - Naprawdę uważasz, że te słowa mógł wypowiedzieć prawdziwy Jezus? To tego Bóg od nas chce? Abyśmy czcili obraz? A co z przykazaniem "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego..."
I ta cała koronka...
"Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i Bóstwo najmilszego Syna Twojego, a Pana naszego Jezusa Chrystusa, na przebłaganie za grze- chy nasze i całego świata."
Naprawdę nie widzisz w tej modlitwie niczego podejrzanego? Jak ty możesz ofiarować Jezusa Bogu Ojcu? Przecież to jakieś zaprzeczenie ewangelii.
Że już nie wspomnę o sposobie w jaki Faustyna zwraca się do Boga. Mnie aż mdli jak widzę to przesłodzone i fałszywe gadanie. Ona do Boga mówi jak do kochanka jakiegoś. Najsłodszy...Oblubieńcze mój...rozkoszy moja...Miłości moja...Skarbie serca mojego....Piękności moja Żaden z apostołów nie miał śmiałości nazwać choćby przyjacielem naszego Pana, mimo, że ten nazwał nas przyjaciółmi.
|
| Pt lis 09, 2012 20:42 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo ciekawe...spostrzeżenie
|
| So lis 10, 2012 3:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Naprawdę nie widzisz w tej modlitwie niczego podejrzanego? Jak ty możesz ofiarować Jezusa Bogu Ojcu? Przecież to jakieś zaprzeczenie ewangelii.
No to a co powiesz na to? "On bowiem jest ofiarą przebłagalną za nasze grzechy, i nie tylko nasze, lecz również za grzechy całego świata. " ( 1J 2, 2
|
| So lis 10, 2012 10:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): A jakiś inny powód poza tym, że jacyś ludzie z KK uznali to za prawdę?
No fragmenty przeczytałem.
"Wymaluj obraz wedle rysunku, który widzisz, z podpisem: Jezu ufam Tobie - usłyszała. - Pragnę, aby ten obraz czczono najpierw w kaplicy waszej i na całym świecie. Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie. Obiecuję także, już tu na ziemi zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, szczególnie w godzinę śmierci. Ja sam bronić jej będę jako Swej chwały" - Naprawdę uważasz, że te słowa mógł wypowiedzieć prawdziwy Jezus? To tego Bóg od nas chce? Abyśmy czcili obraz? A co z przykazaniem "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego..."
I ta cała koronka...
"Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i Bóstwo najmilszego Syna Twojego, a Pana naszego Jezusa Chrystusa, na przebłaganie za grze- chy nasze i całego świata."
Naprawdę nie widzisz w tej modlitwie niczego podejrzanego? Jak ty możesz ofiarować Jezusa Bogu Ojcu? Przecież to jakieś zaprzeczenie ewangelii.
Że już nie wspomnę o sposobie w jaki Faustyna zwraca się do Boga. Mnie aż mdli jak widzę to przesłodzone i fałszywe gadanie. Ona do Boga mówi jak do kochanka jakiegoś. Najsłodszy...Oblubieńcze mój...rozkoszy moja...Miłości moja...Skarbie serca mojego....Piękności moja Żaden z apostołów nie miał śmiałości nazwać choćby przyjacielem naszego Pana, mimo, że ten nazwał nas przyjaciółmi. Może dla wielu słodkie i przesłodzone, ale w jaki inny sposób wyrazić miłość? W podobnie czułych słowach zwracają sie do siebie kochankowie, matka do małego dziecka. Dowodem autentyczności tych objawień, jest droga dojścia do uznania przez Kościół i zjawisko błyskawicznego rozszerzenia kultu w całym świecie. 1993r beatyfikacja, 2000r kanonizacja, a kult miłosierdzia zna cały katolicki świat, obraz "Jezu ufam Tobie" znajduje sie w ok 80% domów katolików. Żadne z uznanych objawień nie było tak źle traktowane z oficjalnym zakazem wydanym przez Watykan....potwierdzenie diagnozy Gamaliela.
|
| So lis 10, 2012 10:45 |
|
 |
|
Login2
|
Cytuj: No to a co powiesz na to? A co mam powiedzieć? Mi się rozchodzi o to, że ty nie możesz ofiarować Jezusa Bogu Ojcu bo ten zrobił to sam z własnej woli raz i na zawsze. Tymczasem tekst koronki jest tak skonstruowany jakbyś to ty składał Jezusa w ofierze ( czyli zabił go ) na przebłaganie grzechów. Co jest juz herezją.
|
| So lis 10, 2012 17:40 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Cytuj: No to a co powiesz na to? A co mam powiedzieć? Mi się rozchodzi o to, że ty nie możesz ofiarować Jezusa Bogu Ojcu bo ten zrobił to sam z własnej woli raz i na zawsze. Tymczasem tekst koronki jest tak skonstruowany jakbyś to ty składał Jezusa w ofierze ( czyli zabił go ) na przebłaganie grzechów. Co jest juz herezją. A powiedz co człowiek może sam z siebie ofiarować gdyby nam nie dano z góry?
|
| So lis 10, 2012 17:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Cytuj: No to a co powiesz na to? A co mam powiedzieć? Mi się rozchodzi o to, że ty nie możesz ofiarować Jezusa Bogu Ojcu bo ten zrobił to sam z własnej woli raz i na zawsze. Tymczasem tekst koronki jest tak skonstruowany jakbyś to ty składał Jezusa w ofierze ( czyli zabił go ) na przebłaganie grzechów. Co jest juz herezją. Mogę...w Eucharystii Cytuj: «W tej Boskiej ofierze, dokonującej się we Mszy świętej, jest obecny i w sposób bezkrwawy ofiarowany ten sam Chrystus, który na ołtarzu krzyża ofiarował samego siebie w sposób krwawy» (Sobór Tryd., Sesja XXII, Nauka o Najśw. Ofierze Mszy Świętej, II: DS 1743; por. Katechizm Kościoła Katolickiego, 1366). (Jan Paweł II, Dies Domini 43)
Dzięki Eucharystii mamy udział w zbawczej ofierze Jezusa Chrystusa, która w prawdziwy sposób uobecnia się w każdym czasie istnienia Kościoła. Cytuj: „Msza św. bowiem jest żywym przedstawieniem ofiary Krzyża. Pod postaciami chleba i wina, nad którymi została wypowiedziana prośba o wylanie Ducha Świętego, działającego w sposób szczególnie skuteczny w słowach konsekracji, Chrystus składa samego siebie jako ofiarę Ojcu w tym samym akcie, w jakim ofiarował się na krzyżu.” (Jan Paweł II, Dies Domini 43)
|
| So lis 10, 2012 23:22 |
|
 |
|
Login2
|
Cytuj: A powiedz co człowiek może sam z siebie ofiarować gdyby nam nie dano z góry? A co ma to pytanie do tego co ja napisałem? Cytuj: Dzięki Eucharystii mamy udział w zbawczej ofierze Jezusa Chrystusa, która w prawdziwy sposób uobecnia się w każdym czasie istnienia Kościoła. Nasz udział polega na tym, że czerpiemy z tej ofiary, a nie na tym, że składamy w ofierze. Różnica.
|
| N lis 11, 2012 9:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Cytuj: A powiedz co człowiek może sam z siebie ofiarować gdyby nam nie dano z góry? A co ma to pytanie do tego co ja napisałem? Otóż ma - nie jesteśmy posiadaczami wszystkiego co "posiadamy". Dziś jesteśmy zdrowi, rozumni, a za moment możemy być "roślinką". Więc sami z siebie niewiele możemy ofiarować. W modlitwie deklarujemy, że przyjmujemy ofiarę Chrystusa za nas i tą wiarę, przylgnięcie do Chrystusa ofiarujemy Bogu.
|
| N lis 11, 2012 9:35 |
|
 |
|
Login2
|
Cytuj: W modlitwie deklarujemy, że przyjmujemy ofiarę Chrystusa za nas i tą wiarę, przylgnięcie do Chrystusa ofiarujemy Bogu. Przykro mi ale w modlitwie deklarujecie, że składacie ofiarę z Pana Jezusa Bogu Ojcu. Czytaj uważnie. "Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i Bóstwo najmilszego Syna Twojego, a Pana naszego Jezusa Chrystusa, na przebłaganie za grze- chy nasze i całego świata. "
|
| N lis 11, 2012 13:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Login2 napisał(a): Cytuj: W modlitwie deklarujemy, że przyjmujemy ofiarę Chrystusa za nas i tą wiarę, przylgnięcie do Chrystusa ofiarujemy Bogu. Przykro mi ale w modlitwie deklarujecie, że składacie ofiarę z Pana Jezusa Bogu Ojcu. Czytaj uważnie. "Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Ciało i Krew, Duszę i Bóstwo najmilszego Syna Twojego, a Pana naszego Jezusa Chrystusa, na przebłaganie za grze- chy nasze i całego świata. " Składamy, bo On nas do tego upoważnił - Jam sie po narodził, po to przyszedłem na świat aby dac swiadectwo prawdzie . My to Świadectwo przyjmujemy i wiarę w to Świadectwo możemy ofiarować Bogu.
|
| N lis 11, 2012 14:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Poprzez uczestnictwo w Eucharystii mamy udział w bezkrwawej Ofierze Chrystusa i na tej zasadzie możemy Ją składac Bogu.
|
| N lis 11, 2012 14:11 |
|
 |
|
Login2
|
Cytuj: Poprzez uczestnictwo w Eucharystii mamy udział w bezkrwawej Ofierze Chrystusa i na tej zasadzie możemy Ją składac Bogu. A czytałeś kiedyś "a bez rozlania krwi nie ma odpuszczenia [grzechów]" hbr 9:22 ? Kornka mówi, że ta ofiara jest na przebłaganie grzechów, a wedle Pisma nie ma przebłagania grzechów bez przelania krwi. Cytuj: Składamy, bo On nas do tego upoważnił - Jam sie po narodził, po to przyszedłem na świat aby dac swiadectwo prawdzie . Tak więc przyznajesz, że składacie w ofierze Jezusa. Dalej piszesz, że sam Jezus was do tego upoważnił i cytujesz fragment z Pisma kompletnie nie na temat, w którym nic o żadnym upowaznieniu nie ma... "Jedną bowiem ofiarą udoskonalił na wieki tych, którzy są uświęcani" Pismo wyraźnie mówi o jednej ofierze, dokonanej raz i na zawsze. Wy twierdzicie, że Jezusa składacie w ofierze nieustannie, tym samym negujecie wystarczalność tego czego dokonał na krzyżu. Bo po co mielibyscie składać Go w ofierze jeśli ofiara byłaby jednorazowa i wystarczalna. Widać dla fałszywego Jezusa Faustyny i dla was ta ofiara nie była, ani wystarczalna, ani jednorazowa skoro trzeba Go jeszcze składać w ofierze za grzechy.
|
| N lis 11, 2012 18:55 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Login2 napisał(a): Pismo wyraźnie mówi o jednej ofierze, dokonanej raz i na zawsze. Wy twierdzicie, że Jezusa składacie w ofierze nieustannie, tym samym negujecie wystarczalność tego czego dokonał na krzyżu.
Tu nie ma związku wynikania Login2 napisał(a): Bo po co mielibyscie składać Go w ofierze jeśli ofiara byłaby jednorazowa i wystarczalna.
Ofiara jest jednorazowa i wystarczająca, czemu nie przeczy fakt nieustannego jej składania Login2 napisał(a): Widać dla fałszywego Jezusa Faustyny i dla was ta ofiara nie była, ani wystarczalna, ani jednorazowa skoro trzeba Go jeszcze składać w ofierze za grzechy. Znowu nie ma tu związku wynikania
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| N lis 11, 2012 19:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Login2
Przeraża mnie myśl co tak na prawdę chodzi Ci po głowie, bo jeśli to jest Prawda - Człowiek będzie miał bardzo duży problem
|
| N lis 11, 2012 23:38 |
|
|
|