Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 10, 2025 21:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Następna strona
 Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"? 

Tak 46%  46%  [ 64 ]
Nie 46%  46%  [ 64 ]
Mam inne zdanie, które wyrażę poniżej. 8%  8%  [ 11 ]
Liczba głosów : 139

Autor Wiadomość
Post Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Cytuj:
Natomiast fizycznie, a nie w przenośni demon majtek nie nosi. Więc to co napisałem nie do końca jest przenośnią.

Rozumiem zatem, że fizycznie, a nie w przenośni Anioły dla odróżnienia od demonów majtki noszą (pewnie z dobrego gatunkowo materiału i markowe, a nie chińskie podróby), maja złociste loczki i załatwiaja sie tylko i wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych uzywając przy tem stosownych akcesoriów w postaci delikatnego papieru toaletowego (Velvet jest dostosowany do aksamitnych pup), oraz bidetów....no i oczywiście myja rączki przed wyjściem.

Cytuj:
Natomiast ci sat_anisci co są na etapie kanibalizmu wiedzą o czym piszę. Naturalnie w piekle siarkę też czuć, ale wszelkie odchody sądzę, że bardziej.

Nie wiem kim są sat_aniści, ale przypuszczam, ze maja cos wspólnego z telewizja sat_elitarną. Skoro więc nie wiem dokładnie kim sa to trudno bedzie mi ustalic ich preferencje żywieniowe.

Co do smrodu.....cos mi sie wydaje, ze poza smrodem tworzonym przez mieszkańców piekła dochodzi jeszcze nieprzyjemny zapach wydobywający sie z kanalizacji zaczynającej się w anielskich ubikacjach.

No ale skoro przebrneliśmy przez ten niezbyt pachnący temat, przejdźmy do wątków nieco milszych. Mianowicie do Menu piekielnego, gdyz ktos kto sie wypróżnia musi sie wpierw napełnić.
Jak to wiec wygląda w Twoich wizjach?

Pn lis 12, 2012 10:07

Moim zdanie znaczenie końca w biblii i w różnych przepowiedniach, mówią o końcu czegoś, o jakiejś zmianie, przełomie ale nie o końcu ziemi. Koniec ziemi będzie gdy coś ją rozłupie na małe kawałeczki.

Śr lis 14, 2012 8:06

boni napisał(a):
Moim zdanie znaczenie końca w biblii i w różnych przepowiedniach, mówią o końcu czegoś, o jakiejś zmianie, przełomie ale nie o końcu ziemi. Koniec ziemi będzie gdy coś ją rozłupie na małe kawałeczki.

Tak można odczytywać zapowiedź Nowego Jeruzalem.

Śr lis 14, 2012 8:27

koniec świata nie nastąpi w grudniu 2012 roku, ale żyjemy w czasach ostatecznych. Ta data jest promowana, po to żeby przygotować ludzi na nadchodzące zmiany. Wybuchnie wojna światowa, ale to nie będzie koniec świata tylko plan antychrysta żeby przejąć kontrole nad ludźmi i wprowadzić ustrój totalitarny, tgz. Nowy Porzadek Świata. Każdy człowiek ma być oznaczony chip'em.

To wszystko co ma nastąpić było zapowiedziane w Apokalipsie św. Jana

nie stety ich plan się nie powiedzie, ponieważ tym razem zainterweniuje Bóg. Antychryst zostanie zniszczony, a Jezus Chrystus powróci na ziemie na Sąd Ostateczny

polecam przeczytać orędzia które otrzymuje od Jezusa Chrystusa współczesna mistyczka z Irlandii, znajdziecie je tutaj http://www.ostrzezenie.yoyo.pl/

ps.

znakiem dzięki któremu każdy z znas będzie mógł rozpoznać te czasy będzie ukazanie się Krzyża na niebie, w tym samym pomęcie każdy człowiek zobaczy stan swojej duszy, to bedzie tuż przed Sądem Ostatecznym,

opisała to w swoim dzienniczku św. Faustyna

"nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzien. sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki. Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak Krzyża na niebie, a z otworów gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, będą wychodziły wielkie światła, które jakiś czas będą oświecać ziemię. Będzie to na krotki czas przed dniem ostatecznym."
Z Dzienniczka św. Faustyny nr.83

Śr lis 14, 2012 23:25
Zobacz profil WWW

Oczywiście my nie wiemy kiedy tak naparwdę nastąpi powtórne przyjście Jezusa. Ale wiele fragmentów Pisma św o nim mówi, polecam dzisiejszy:
Zapytany przez faryzeuszów, kiedy przyjdzie królestwo Boże, [Vt-4-181] odpowiedział im: «Królestwo Boże nie przyjdzie dostrzegalnie;

21 [JK] i nie powiedzą: "Oto tu jest" albo: "Tam". Oto bowiem królestwo Boże pośród was jest»

Dzień Syna Człowieczego [Vt-4,181; Vt-6,15]

22 [Vt-4,181] Do uczniów zaś rzekł: «Przyjdzie czas, kiedy zapragniecie ujrzeć choćby jeden z dni Syna Człowieczego, a nie zobaczycie.

23 [Vt-4,181] Powiedzą wam: "Oto tam" lub: "Oto tu". Nie chodźcie tam i nie biegnijcie za nimi!

24 [Vt-4,181] Bo jak błyskawica, gdy zabłyśnie, świeci od jednego krańca widnokręgu aż do drugiego, tak będzie z Synem Człowieczym w dniu Jego.

25 [Vt-4,181] Wpierw jednak musi wiele wycierpieć i być odrzuconym przez to pokolenie.

26 Jak działo się za dni Noego, tak będzie również za dni Syna Człowieczego:

27 jedli i pili, żenili się i za mąż wychodziły aż do dnia, kiedy Noe wszedł do arki; nagle przyszedł potop i wygubił wszystkich.

28 Podobnie jak działo się za czasów Lota: jedli i pili, kupowali i sprzedawali, sadzili i budowali,

29 lecz w dniu, kiedy Lot wyszedł z Sodomy, spadł z nieba deszcz ognia i siarki i wygubił wszystkich;

30 tak samo będzie w dniu, kiedy Syn Człowieczy się objawi.

31 W owym dniu kto będzie na dachu, a jego rzeczy w mieszkaniu, niech nie schodzi, by je zabrać; a kto na polu, niech również nie wraca do siebie.

32 Przypomnijcie sobie żonę Lota.

33 Kto będzie się starał zachować swoje życie, straci je; a kto je straci, zachowa je.

34 Powiadam wam: Tej nocy dwóch będzie na jednym posłaniu: jeden będzie wzięty, a drugi zostawiony.

35 Dwie będą mleć razem: jedna będzie wzięta, a druga zostawiona».

Cz lis 15, 2012 9:43

kropeczka_ns napisał(a):
Zapytany przez faryzeuszów, kiedy przyjdzie królestwo Boże, [Vt-4-181] odpowiedział im: «Królestwo Boże nie przyjdzie dostrzegalnie;

Prawdopodobnie Królestwo Boże zacznie się od serc ludzkich. Możliwe że początkowo najwięcej takich ludzi noszących Boga w swoim sercu, pojawi się u nas, w Polsce. Nawet już dzisiaj znam przynajmniej kilku takich ludzi w swoim otoczeniu :-D

Cz lis 15, 2012 13:12

: Powiedz nam, kiedy się to stanie i jaki będzie znak twego przyjścia i końca świata? (4) A Jezus odpowiadając, rzekł im: Baczcie, żeby was kto nie zwiódł. (5) Albowiem wielu przyjdzie w imieniu moim, mówiąc: Jam jest Chrystus, i wielu zwiodą. (6) Potem usłyszycie o wojnach i wieści wojenne. Baczcie, abyście się nie trwożyli, bo musi się to stać, ale to jeszcze nie koniec. (7) Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko królestwu, i będzie głód, i mór, a miejscami trzęsienia ziemi. (8) Ale to wszystko dopiero początek boleści. (9) Wtedy wydawać was będą na udrękę i zabijać was będą, i wszystkie narody pałać będą nienawiścią do was dla imienia mego. (10) I wówczas wielu się zgorszy i nawzajem wydawać się będą, i nawzajem nienawidzić. (11) I powstanie wielu fałszywych proroków, i zwiodą wielu. (12) A ponieważ bezprawie się rozmnoży, przeto miłość wielu oziębnie. (13) A kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. (14) I będzie głoszona ta ewangelia o Królestwie po całej ziemi na świadectwo wszystkim narodom, i wtedy nadejdzie koniec. (15) Gdy więc ujrzycie na miejscu świętym ohydę spustoszenia, którą przepowiedział prorok Daniel - kto czyta, niech uważa - (16) wtedy ci, co są w Judei, niech uciekają w góry; (17) kto jest na dachu, niech nie schodzi, aby co wziąć z domu swego; (18) a kto jest na roli, niech nie wraca, by zabrać swój płaszcz. (19) Biada też kobietom brzemiennym i karmiącym w owych dniach. (20) Módlcie się tylko, aby ucieczka wasza nie wypadła zimą albo w sabat. (21) Wtedy bowiem nastanie wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd, i nie będzie. (22) A gdyby nie były skrócone owe dni, nie ocalałaby żadna istota, lecz ze względu na wybranych będą skrócone owe dni. (23) Gdyby wam wtedy kto powiedział: Oto tu jest Chrystus albo tam, nie wierzcie. (24) Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i czynić będą wielkie znaki i cuda, aby, o ile można, zwieść i wybranych. (25) Oto przepowiedziałem wam. (26) Gdyby więc wam powiedzieli: Oto jest na pustyni - nie wychodźcie; oto jest w kryjówce - nie wierzcie. (27) Gdyż jak błyskawica pojawia się od wschodu i jaśnieje aż na zachód, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego, (28) bo gdzie jest padlina, tam zlatują się sępy. (29) A zaraz po udręce owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie zajaśnieje swoim blaskiem, i gwiazdy spadać będą z nieba, i moce niebieskie będą poruszone. (30) I wtedy ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy biadać będą wszystkie plemiona ziemi, i ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach nieba z wielką mocą i chwałą, (31) i pośle aniołów swoich z wielką trąbą, i zgromadzą wybranych jego z czterech stron świata z jednego krańca nieba aż po drugi.

Cz lis 15, 2012 14:39
Zobacz profil WWW

Poczytałem o kalendarzu Majów.
Nawet tutaj określenie końca epoki (nie świata) w dniu 21.12.2012 jest bardzo, bardzo, bardzo wątpliwe i jest tylko
jedną z 8 ( !! !! ) możliwych interpretacji tego, co zapisywali Majowie (chodzi o korelacje z naszym kalendarzem) a rozbieżności w datowaniu sięgają 500 lat!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_Maj%C3%B3w
Kto w ogóle wpadł na tę durną datę i ogłosił ją "końcem świata" ? :-D

Pt lis 16, 2012 10:46
Cytuj:
Kto w ogóle wpadł na tę durną datę i ogłosił ją "końcem świata"

Każde dokłądne określenie daty końca świata jest DURNE....Historia ludzkości zna jednak wielu durniów co tego prónowali.
Z tego co wiem to żadnemu się jeszcze nie udało.....no chyba, ze sie mylę :D

Pt lis 16, 2012 11:04
Qwerty2011 napisał(a):
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_Maj%C3%B3w
Kto w ogóle wpadł na tę durną datę i ogłosił ją "końcem świata" ? :-D
Wygląda na to, że sami Majowie:

W literaturze Majów istniało silnie zakorzenione pojęcie "wieków świata", jednak jego sens uległ zniekształceniu, pozostawiając kilka możliwości interpretacyjnych. Pewną wskazówkę daje Popol Vuh, zbiór podań o stworzeniu świata ludu K'iche' Maya. Zamieszkiwał on tereny tamtejszych wyżyn w czasach epoki kolonialnej. Według tego źródła żyjemy obecnie w czwartym ze światów stworzonych przez bogów. Pierwsze trzy okazały się nieudane; dopiero czwarty akt zakończył się sukcesem i pozwolił na zamieszkanie przez ludzi. Poprzedni świat zakończył się po 13 b'ak'tun Długiej Rachuby, czyli 5125 lat temu. [Wikipedia]

Tamże można przeczytać o rozmaitych propozycjach katastrof, które mogłyby się przydarzyć. Osobiście stawiam na bliską (w promieniu 25 lat świetlnych) eksplozję gwiazdy. Ponieważ jednak tak blisko nie ma żadnej obiecującej kandydatki na supernową, pozostaje tylko oczekiwać pasażu wędrownego białego karła przez jakąś pobliską gwiazdę. Najlepsze efekty dałoby zderzenie ze Słońcem. Po przejściu białego karła przez Słońce, to ostatnie wybuchłoby, niszcząc dokumentnie mniejsze planety, a więc i Ziemię. Nieco słabiej odczulibyśmy zniszczenie jednego ze składników Alfa Centauri; prawdopodobnie została by spustoszona infrastruktura elektroniczna, co też byłoby niezgorszą katastrofą.
Zderzenie dwóch białych karłów, które spowodowałby powstanie supernowej w pobliżu też może być przyczyną zagłady.

Pt lis 16, 2012 13:03
Dobra byłaby nadlatująca czarna dziura. Nie do zaobserwowania... w ostatniej chwili zobaczylibyśmy efekty soczewkowania grawitacyjnego (por. 2P 3,10; Iz 34,4) i nastąpiłby koniec.

Pt lis 16, 2012 13:26

Od dawna zastanawiam się jak naturalne zjawiska pzryrodnicze, wpisują się w wydarzenia czasów apokalipsy opisane przez św. Jana. np. gdy Jezus otwiera 6 pieczęć w księdze „ stalo się wielkie trzęsienie ziemi slonce stalo się czarne...a caly ksiezyc stal się jak krew, i gwiazy spadly z nieba na ziemię...niebo zostało usuniete jak ksiega która się zwija a kazda góra i wyspa z miejs swych poruzsone... a królowie ziemscy, wielmoże i wodzowie, bogacze, niewolnicy ukryli się do jaskiń...Ap.6
a teraz naukowe prognozy: wrzesień 2011 Specjaliści z NASA biją na alarm: w magnetosferze, czyli warstwie chroniącej Ziemię przed wiatrem słonecznym, wytworzyły się potężne wyrwy,które mogą spowodować ogromne zniszczenia, ponieważ w ciągu najbliższego półtora roku Ziemia ma być poddana działaniu najsilniejszej od 150 lat burzy magnetycznej, wywoływanej potężnymi wybuchami na Słońcu.
Według obliczeń Centrum Lotów Kosmicznych w ciągu roku, najdalej półtora nasza dziurawa magnetosfera pozwoli ogromnej ilości plazmy bez problemu dostać się do atmosfery.
Czy Ziemię czeka potężne „słoneczne uderzenie”?
Konsekwencje nagłego słonecznego sztormu, który przedrze się przez otwory w magnetosferze Ziemi, są porównywalne z wojną jądrową albo upadkiem gigantycznej asteroidy na Ziemię – ostrzega profesor Daniel Baker, ekspert NASA z uniwersytetu w Colorado, który był odpowiedzialny za przygotowanie raportu.
Dokument zawiera prognozę globalnej katastrofy, która może nastąpić w 2012-2013 roku.

Teraz po przeszło roku od tego raportu oglądałam częśc programu w tv poswięconego wlasnie temu zjawisku, i jak najbardziej naukowcy są zgodni co do skutków tego slonecznego uderzenia czyli np. wybuchów super wulkanów, tak silnych jakich w czasach historycznych jeszcze nie bylo.

Pt lis 16, 2012 17:59

Wg objawień Adama-Człowieka obecnie jesteśmy świadkami działania apokaliptycznych trąb.
Poniżej opis czterech z nich:

Cytuj:
23 października 2012
MATKA BOŻA: «Pisz Człowiecze. Moje drogie dziecko i Moje drogie dzieci, ostatnio mówiłam wam o siedmiu Aniołach i ich trąbach. Dzisiaj pragnę wam wyjaśnić znaczenie czterech trąb, abyście jeszcze lepiej zrozumieli, w jakim czasie żyjecie. Nie obawiajcie się niczego, lecz całą ufność pokładajcie w Moim Boskim Synu i bądźcie cierpliwi, gdyż wasze świadectwo przypomina drzewo, które wolno rośnie, a odpowiednio pielęgnowane, przynosi owoce. Im więcej ogrzewają je promienie słońca, tym bardziej owoce są dojrzałe.

Moje dzieci, stworzenie z utęsknieniem i w bólach rodzenia wyczekuje objawienia chwały Mojego Boskiego Syna. Ten czas tęsknoty i wyczekiwania teraz przeżywacie wraz z całym stworzeniem. Czy tak głusi jesteście, że do tej pory nie usłyszeliście jeszcze głosu trąb siedmiu Aniołów? Zauważcie, Moje kochane dzieci, że ziemia nie wydaje już takich plonów, a susza tak bardzo dokucza wielu narodom. Plony zostają zniszczone przez katastrofy, które coraz częściej nawiedzają ziemię. Gdy jedni wyrzucają i niszczą żywność, w innych krajach panuje głód. To właśnie zapowiedział pierwszy z siedmiu Aniołów. To samo zapowiedziałam wam w La Salette, że ludzkość nawiedzi plaga głodu. Spójrzcie także, Moje kochane dzieci, jak chciwość handlarzy spowodowała, że to, co spożywacie, niszczy wasze zdrowie i jest przyczyną tak wielu chorób. Ten stan jest konsekwencją waszego buntu i lekceważenia Bożych Praw. Człowiek w swojej pysze zaczął „ulepszać” stworzenie uważając, że ma nad nim władzę. Tym samym, Moje dzieci, człowiek zupełnie wypaczył nakaz, który Bóg skierował na początku, aby ludzie czynili sobie ziemię poddaną ze względu na Stworzyciela. Przecież wszystko, co was otacza, jest darem Bożym dla was. Im bardziej jednak się buntujecie, tym bardziej odczuwacie tego skutki.

Kiedy drugi Anioł zatrąbił, nastąpił sąd nad wszelkimi wodami, które są kolejnym obszarem ludzkiej egzystencji. Wody mórz i oceanów zostały skażone. Człowiek w swojej zuchwałości doprowadził do ograniczenia wody i do jej zatrucia aż tak dalece, że giną ryby i zwierzęta morskie. Woda jest, jak wiecie, Moje dzieci, symbolem życia i podtrzymuje je. Gdy w swojej zuchwałości przeciwstawiacie się życiu, sami stajecie się przyczyną klęsk i kar. Człowiek w swojej zarozumiałości sam niszczy życie. Czy nie dochodzi do waszych uszu głos trąby drugiego Anioła?

Konsekwencją tej zuchwałości i grzechu jest kolejny głos trzeciej trąby, która ukazuje wam, że ludzkość odrzuciła błogosławieństwo Boga, którego udzielił podczas aktu stworzenia, i sprowadziła na siebie przekleństwo, a życie stało się gorzkie jak piołun. Tym razem czytacie w Objawieniu Jana, że już nie góra płonąca ogniem została wrzucona w morze, lecz gwiazda jak pochodnia spadła na rzeki i ich źródła. To rozważcie, Moje kochane dzieci, że gdy Mój Boski Syn po raz pierwszy przyszedł na ziemię, zamienił gorycz potępienia w radość i słodycz zbawienia. Uczynił to poprzez swoją Ofiarę na krzyżu. Kiedy przybliża się objawienie Jego Chwały, już teraz ukazuje Mój Syn swój sąd nad światem poprzez gorycz grzechu. Gorycz, udręka i cierpienia są rezultatem odstępstwa i bezbożności narodów, o czym mówili i co zapowiadali prawdziwi prorocy [1].

Anioł czwartej trąby ukazuje przede wszystkim, Moje kochane dzieci, moc, potęgę, wszechmoc i suwerenność Boga. Poza pierwszymi trzema trąbami, których głos już dawno zabrzmiał nad stworzeniem, Bóg posyła jeszcze jedno ostrzeżenie, które brzmi: potrójne „biada” dla mieszkańców ziemi. Człowiek poprzez swoje grzeszne postępowanie wprowadził chaos w stworzenie. Natomiast poprzez Ofiarę i cierpienie Mojego Boskiego powraca do jedności, lecz odbywa się to w Jego sprawiedliwości i w Jego wyrokach. Ciemności ogarniające słońce, księżyc i gwiazdy – to zaślepienie umysłów wobec Stwórcy, to ciemność spowodowana utratą Boga! Stworzenie cierpi z powodu obrzydliwości grzechu człowieka, a sąd nad narodami dokonuje się także poprzez przyrodę, która, jako pobłogosławione stworzenie, buntuje się przeciwko grzechowi. Potrójne biada ogłasza orzeł, który jest królem ptaków, podobnie jak lew – królem zwierząt. Orzeł symbolizuje głos samego Boga [2] – Jego słowo, które przekazuje swoim prorokom, aby je obwieścili ludziom. Takim prorokiem był między innymi Jan, umiłowany uczeń Mojego Boskiego Syna.
(...)
Kocham was i błogosławię wam w Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego.

http://adam-czlowiek.blogspot.com/search?updated-max=2012-11-01T21:33:00%2B01:00&max-results=4&start=8&by-date=false

Z tego wynika, że to, co w apokaliptycznym języku brzmi nadzwyczajnie, dzieje się na naszych oczach i już nas nawet nie dziwi.

Koniec czasów nadchodzi niepostrzeżenie?

Pt lis 16, 2012 20:41

Qwerty, mnie chodzilo konkretnie nie o trąby ale o łamanie pieczęci (trąby sa póxniej) św Jan opisał że przełamanie pierwszej pieczęci ukazuje nam Chrystusa zwyciężającego( jeździec na białym koniu), trzej nastepni jezdzcy symbolizuja wszelkie nieszzcęścia; i tak w kolejności wojnę ( jezdziec ognisty) głód ( czarny koń z wagą) i zarazę( trupio blady). Nastepna pieczeń- 5 ukazuje męczeństwo chrzescian a 6 własnie to wydarzenie o którym pisałam.
Nie znam proroctw Adama ( nie rozumiem czy to Adam prorokuje czy Matka Boza) ale jestem ciekawa co mówia na temat łamania sześciu pieczęci?

So lis 17, 2012 10:36

Qwerty2011 napisał(a):
Ciemności ogarniające słońce, księżyc i gwiazdy – to zaślepienie umysłów wobec Stwórcy, to ciemność spowodowana utratą Boga!

to metafora, natomiast w objawianiach maryjnych krążących od dawna wyraznie jest powiedziane o dniach faktycznej ciemnosći, podobnie zreszta jak w Apokalipsie: traba czwartego anioła, więc jak to mam rozumieć?

So lis 17, 2012 10:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Następna strona