Koniec świata, jaki będzie?
Autor |
Wiadomość |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
PAN JEZUS Ponownie ma Przyjść z Mocą jako POTĘŻNY WŁADCA w CHWALE, JASNOŚCI i CZYSTOŚCI i dla wszystkich żyjących w Stanie Łaski Uświęcającej będzie to piękny dzień bo Pójdą do Nieba bez Czyśćca i nie będzie dla tych osób żadnego kataklizmu w tym dniu.
PŚ podaje jakby trzy różne końce świata;
1. Jeden dotyczy każdej Duszy, która Umiera i idzie na dwa Sądy Szczegółowy i Ostateczny.
2. Drugi dotyczy zburzenia Jerozolimy w 70 r. n. e. (czyli informacja dla wszystkich czarno widzących Paruzję jest taka, że to już się stało i wszelkie tego typu wizje są nielogiczne). W tym czasie też została spalona [W 70 roku do Judei wkroczył XII Legion rzymski pod wodzą konsula Tytusa Flawiusza. Oblężona Jerozolima padła 11 września 70 roku. Miasto zostało zburzone, a Świątynia Jerozolimska spalona. W Jerozolimie zginęło 600 tys. Żydów (według Tacyta)] Świątynia Jerozolimska. Był i jest to dla Żydów, aż do dnia dzisiejszego jakby koniec świata, bo nie wiedzą, gdzie jest teraz miejsce Święte, czyli miejsce gdzie była Świątynia Jerozolimska.
3. Trzeci dotyczy Przyjścia ponownego PANA JEZUSA w CHWALE, POTĘDZE i MOCY bez żadnych okresów przejściowych.
ad3 może to być poprzedzone prześladowaniem Chrześcijaństwa na świecie, które już jest. Co 3 minuty ginie na świecie Chrześcijanin. Ok 170 000 rocznie.
|
Pn lis 19, 2012 0:48 |
|
|
|
 |
Archa
|
 Re: Koniec świata, jaki będzie?
Rosyjscy uczeni jednoznacznie twierdzą, że zmartwychwstanie Władimir Ilicz L E N I N , nastąpi era wodnika i ludzie zaczną się szanować i nawzajem prawdziwie kochać.
_________________ Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus
|
Pn lis 19, 2012 4:28 |
|
 |
biznes-info
|
Bez wątpienia ludzie zaczną się szanować i nawzajem prawdziwie kochać. Jedni według zasad które głosi Jezus, a drudzy według zasad propagandy. Jedynie co się zmieni względem dnia dzisiejszego to jest to, że Bóg oddzieli jednych o drugich. Przy tym osądzaniu być może będzie spór kto prawdziwie okazuje swoje miłość. Niestety znajomość retoryki nie będzie miała istotnego znaczenia dla werdyktu. Być może przy okazji, słowom zostaną przywrócone ich właściwe znaczenia.
_________________ Zawiłe problemy wymagają gruntownego omówienia, a zasoby mam ograniczone. Polecam moje dzieło: https://melancholia.xyz
|
Pn lis 19, 2012 8:39 |
|
|
|
 |
chyc80
|
To mamy się szykować na koniec świata 21 grudnia 2012???
Pn lis 19, 2012 10:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
chyc80 napisał(a): To mamy się szykować na koniec świata 21 grudnia 2012??? Nie! Najbardziej przewidywalna (bo taka urocza) to data 21.12.2112r.. Majom sie po prostu pokickało....pewnie sie za dużo liści koki nażarli 
|
Pn lis 19, 2012 11:03 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Cytuj: Przy tym osądzaniu być może będzie spór kto prawdziwie okazuje swoją miłość. Jest także Sprawiedliwość, a te osoby które czynią zło robią to z własnej nieprzymuszonej woli. A jeżeli z przymuszonej to BÓG zupełnie inaczej na to Patrzy. I zobaczysz, że wielu z tych co powinni sie znaleźć w piekle są w Niebie ze względu na wiekie Miłosierdzie BOŻE. Cytuj: To mamy się szykować na koniec świata 21 grudnia 2012??? Ja się nie szykuję. Ale także zawsze staram się żyć w Stanie Łaski Uświęcającej, czyli przyszykowany staram się być non stop (patrz punkt 1 i dążenie do Świętości..
|
Pn lis 19, 2012 12:41 |
|
 |
biznes-info
|
chyc80 napisał(a): To mamy się szykować na koniec świata 21 grudnia 2012??? Toś Ty jeszcze nie przygotowany  ? To szybciutko, szybciutko... 
_________________ Zawiłe problemy wymagają gruntownego omówienia, a zasoby mam ograniczone. Polecam moje dzieło: https://melancholia.xyz
|
Pn lis 19, 2012 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam prośbe do założyciela tematu. Czy punkt drugi z sondy "`czarne wizje`- kataklizmy i te klimaty ", mozna by rozdzielic na dwa? 1 Czarne wizje - kataklizmy 2 i te klimaty
Ja głosuję za drugim.....
|
Pn lis 19, 2012 14:43 |
|
 |
Vacarius
|
My widzimy koniec naszego życia jako koniec świata. Ale to wcale nie koniec bo życie może też istnieć na miliardzie innych planet! A po za tym jeśli wymrą na naszej planecie tylko ludzie. To po kilku milionach lat inteligentne życie znów wyewoluuje z tych form życia które przeżyją np. ze szczurów. Szczury najprawdopodobniej przetrwałyby atomowy holokaust a także uderzenie meteorytu a my raczej nie. Potem w procesie ewolucji szczury nauczyłyby się chodzić na dwóch nogach, poznałby mowę i wymyślałyby koło, potem wybudowały świątynie ku ci jakiś Bogów. A gdy odkopaliby nasze szczątki to zaczęliby wątpić w wiarę ze są wybrańcami Boga. Najprawdopodobniej jesteśmy tylko jedną z wielu cywilizacji, które istnieją we wszechświecie. Więc nasz koniec nie byłby aż tak wielką tragedią w skali wszechświata. Nie tylko człowiek jest prochem ale cała nasza cywilizacja, 6 miliardów ludzi razem wziętych także jest tylko prochem.
|
Wt lis 20, 2012 12:47 |
|
 |
koua
|
Religianci boicie się tego końca świata, ciągle o nim piszecie, ale jeżeli naprawdę wierzycie w wspaniałe życie po śmierci to w ogóle nie powinniście się o to martwić. Koniec świata zresztą byłby wybawieniem dla milionów chorych, głodujących, zniszczonych niesprawiedliwością świata, czy to tych istniejących obecnie czy później. Dla takich koniec świata byłby wręcz nagrodą i końcem tego całego szamba na tej cholernej, złej do szpiku kości Ziemi. Zastanówcie się co wy w ogóle wypisujecie.
|
Wt lis 20, 2012 13:15 |
|
 |
biznes-info
|
Ja jako typowy Religiant (to chyba połączenie religii z gigantem) boje się końca świata gdyż może mnie to dość mocno zaboleć, a moja natura wzdryga się przed wszelkim bólem. A tych pozostałych rzeczy, znaczy pokoju, miłości itd to już się nie boję 
|
Wt lis 20, 2012 14:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja jako reli(gi)giant to boje sie....."i tych klimatów". Poza tym to w domu wszyscy zdrowi. Amen
|
Wt lis 20, 2012 14:58 |
|
 |
boni
|
Same dwójki i jedynki co to może oznaczać? Nie nakręcajmy się na ten koniec świata bo możemy być zaskoczeni.
|
Wt lis 20, 2012 15:14 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Cytuj: My widzimy koniec naszego życia jako koniec świata. Ale to wcale nie koniec bo życie może też istnieć na miliardzie innych planet! Na bazie Mistyki KK wiemy że światów mogą być tysiące, ale mimo to tylko i wyłącznie człowiek Stworzony jest na Wzór i Podobieństwo BOŻE. Więc dywagacje o UFO są nielogiczne, chyba że zakładasz w tym robotę `tego z ogonem`. Postaraj się swym umysłem wyjść poza materię tego upadłego świata. @koua Celem życia ludzkiego nie jest życie na ziemi bo jest tylko pierwszymi chwilami życia. Natomiast na tamtym Świecie będziemy żyć wiecznie.
|
Wt lis 20, 2012 18:26 |
|
 |
beldexbis
|
Koniec świata bedzie taki jak opisuje Biblia czyli gdy gzrech osiagnie swoje apogeum, ciemnosc i nieprawośc dojda do zsczytu, bedzie barzdo wiele wojen, konfliktów, w społeczeństwach zapanuje chaos, bezład, duzo agresji, antysemityzm, rasizm , równiez trzesień ziemi itp, oraz powstana fałszywi wybawiciel, którzy manipulacja, presją zdobędą nasladowców, powstanie fałszywy system religijny wielkibabilon oraz fałszywy pokój. Chrzescianie, którzy zaczna obnażac ozsustwo tego systemu religijnego zostana uznaniu za wrogów i beda b. przesladowani. pózniej nastapi WielkiUcisk i pzryjscie Jezusa jako Krola Królów, czyli wypełni sie Bozy plan odnosnie jego dzieci i powstanie Nowe Jeruzalem. ankieta dotycz. czasów ostatecznych powinna byc opracowana pzrez kogoś, kto rozumie i studiuje Slowo Boże!, bo wtedy nie byloby bezsensownego pytania 1. Jak można mówic o pieknym czasie kiedy to beda najciemniejsze dni jakie kiedykolwiek widział swiat! a ludzie jeszcze glosują na to własnie pytanie?! ozcym to świadczy? że siedza na forum chrzesciańskim a za nic maja Biblię
|
Wt lis 20, 2012 18:51 |
|
|
|