Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
Witam wszystkich!
Sprawa Smoleńska jest sprawą drażliwą, sam jestem byłym pilotem i skoczkiem spadochronowym i mam na temat katastrofy swoje wyrobione zdanie. Zaraz po katastrofie można było się przekonać kto jest winien i czemu samolot spadł. Niewątpliwie winę ponoszą naciski na pilotów w sprawie lądowania za wszelką cenę na uroczystość oraz czas samej uroczystości. Nie sądzę żeby przyczyną był jakiś szczególny zamach. Przecież samolot wystartował z Polski z Warszawy i na pewno był starannie sprawdzony przed wylotem. W końcu pasażerem był najważniejszy człowiek w państwie. Jest to moje zdanie i proszę traktować wypowiedź jako moją prywatną i oczywiście mogę się mylić. Jestem wierzący i opinia Kościoła jest dla mnie niezwykle ważna a jak wiem do dnia dzisiejszego Kościół sie oficjalnie nie wypowiedział na ten temat. Jednak sądzę ze należałoby już zamknąć tą sprawę chyba że eksperci niezależni inaczej wypowiedzą się na ten temat. Chętnie podyskutuję na ten temat jednak trudno będzie zmienić moje zdanie. Serdecznie Was pozdrawiam mqy1

Pt lis 23, 2012 13:58
Zobacz profil WWW

mqy1 napisał(a):
Niewątpliwie winę ponoszą naciski na pilotów w sprawie lądowania za wszelką cenę na uroczystość oraz czas samej uroczystości.
Niewątpliwie posiadasz dowody na istnienie tychże nacisków?

Pt lis 23, 2012 14:24
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1f96d

No....teraz juz wiemy kim był Lech kaczyński dla PiSowców, a w szczególności Hofmana.
Nie był jak to twierdzono wybitnym mężem stanu, ale wybitnym kabareciarzem, którego jakis tam Opania nie moze grać

Brawa dla Hofmana :brawo:

N lis 25, 2012 12:42
humalog napisał(a):
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Adam-Hofman-o-Marianie-Opani-slaby-kabareciarz-nie-nadaje-sie-na-L-Kaczynskiego,wid,15122908,wiadomosc.html?ticaid=1f96d

No....teraz juz wiemy kim był Lech kaczyński dla PiSowców, a w szczególności Hofmana.
Nie był jak to twierdzono wybitnym mężem stanu, ale wybitnym kabareciarzem, którego jakis tam Opania nie moze grać

Brawa dla Hofmana :brawo:

Nie mogę jako osoba myśląca godzić się udział w czymś takim - wypowiedź Opani.
Reżyser, Krauze, który w sierpniu opowiadał jak to aktorzy hurmem zgłaszają się do obsady ról, teraz narzeka, że wielu dla niego z niezrozumiałych powodów, odmawia.

N lis 25, 2012 13:32
Cos mi mówi, ze wkrótce życiorys Opani zostanie rozłożony na czynniki pierwsze i okaże sie, ze........był spolegliwy wobec PZPR, tak jak jego bohater z "Człowieka z żelaza". Teczke oczyiscie tez mu znajda i to pradziwą! Bo sfałszowana to miał tylko Jarosław Kaczyński i nikt inny wiecej :D

N lis 25, 2012 14:44

mqy1 napisał(a):
Niewątpliwie winę ponoszą naciski na pilotów w sprawie lądowania za wszelką cenę na uroczystość oraz czas samej uroczystości.

A co, sami piloci winy nie ponoszą? Jakby nawet były jakieś naciski, to i tak wina jest po stronie Protasiuka, że tym naciskom uległ. :-( Na statku, czy to wodnym, czy powietrznym całkowitą i jednoosobową odpowiedzialność ponosi właśnie kapitan, a nie np rada pasażerów. :-(

Z drugiej zaś strony, Protasiuk awansował w czasie rządów PIS, czyli według kryteriów negujących wiedzę doświadczenie, odpowiedzialność, etc, a promujących "patriotyzm" kandydata. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

N lis 25, 2012 18:20

Łamiący news z teraz:

Podczas środowego posiedzenia sejmowej komisji sprawiedliwości prokuratorzy przyznali, że niektóre urządzenia biegłych badających wrak tupolewa w Smoleńsku wykryły cząsteczki trotylu. Podczas konferencji sprzed ponad miesiąca mówili zaś: - Biegli pracujący w Smoleńsku nie stwierdzili na wraku TU-154M trotylu.

http://www.tvn24.pl/prokuratorzy-w-sejm ... 850,s.html

Trzeba TVN-owi oddać - prościej już się tego ująć nie dało. Brawa za powstrzymanie się tym razem od wykręcania kota ogonem.

Przy okazji na posiedzenie zaproszono również producenta urządzeń wykrywających materiały wybuchowe, Jana Bokszczanina. Stwierdził on, że "nie może zgodzić się ze stwierdzeniem", że jeśli takie urządzenie wskazuje na jony trotylu, to "mogą to być także jony innych substancji" (tamże), a zatem "W warunkach naturalnych (...) jeśli takie urządzenie wskazuje, że był to trotyl, to prawdopodobieństwo, iż nie był to trotyl, jest równe zeru".

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/666 ... um=twitter

Oczywiście, że teraz z kolei zaczął się festiwal "precyzowania", iż "to o niczym nie świadczy" (ba, od początku wiadomo, że w tej sprawie dosłownie nie jest możliwe pojawienie się niczego takiego, co mogłoby o czymkolwiek świadczyć, to już wiemy), że "jak się urządzenie zbliży do pudełka z pastą do butów, to może pokazać to samo" (Chryste Panie, muszę uważać jak się obchodzę z moją wybuchową pastą do butów!). Nie zmienia to jednak jednego: Cezary Gmyz miał rację, od samego początku, a dementując jego doniesienie prokuratura i władze państwowe okłamały, po raz kolejny, społeczeństwo, doprowadzając do likwidacji redakcji dwóch opozycyjnych wobec władzy pism. Kto nam teraz wróci Rzepę i URze?

Nie ma co, Tuskolandię zapamiętamy na długo.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 05, 2012 19:57

Uważam że środowisko zaczynające dialog z czytelnikami od przemyślanego błędu ortograficznego samo wystawia sobie świadectwo, na ile poważnie traktuje reguły wiążące kulturalnych (żeby nie powiedzieć - cywilizowanych) ludzi w struktury wyższego rzędu, w tym - państwowe.

Orkiestra!

Śr gru 05, 2012 21:23

A człowiek już się zaczynał zastanawiać, do czego przykrywką miała być Afera Na Całą Polskę o jakieś nagie zdjęcia agenta Tomka. Jak zwykle nie trzeba było długo czekać na odpowiedź.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 06, 2012 13:20

bma napisał(a):
mqy1 napisał(a):
Niewątpliwie posiadasz dowody na istnienie tychże nacisków?

Naciski były nawet gdy ich nie było. Już sam fakt ze na pokładzie był prezydent i wielu ważnych ludzi jest naciskiem na pilotów.
Piloci na pewno bali się ze gdy nie dowiozą tylu ważnych osobistości na czas to z ich karierą koniec. Przecież uroczystości nie mogły się spóźnić. Co by to było gdyby samolot wylądował 300 km do Smoleńska i zanim wszyscy by dojechali do minęłyby 2 dni.
Presja na pilotach była tak ogromna ze nikt im nie musiał bezpośrednio nic dodatkowo mówić.
Piloci dobrze znali przypadki innych pilotów, którzy zawiedli ważne osoby i spóźnili lot.

Cz gru 06, 2012 14:59

Radbym był, gdyby jakiś genetyczny patriota potrafił wreszcie racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego rzekome ślady trotylu na wraku mają być dowodem na zamach, oraz dlaczego, skoro to był zamach, piloci, przy braku widoczności, łamiąc wszelkie przepisy i procedury, zeszli grubo poniżej granicy bezpieczeństwa.

Czyży piloci byli w zmowie z zamachowcami? :roll:

Cz gru 06, 2012 15:01
Jeszcze tylko Macierewicz wyjaśni kto złożył na pokładzie trotyl, jakim sposobem służby sprawdzające samolot nie wykryły go a generał Błasik zgłosił gotowość samolotu do startu.
Już nie musi ujawniać kto trotyl zdetonował....pewnikiem jakiś poseł samobójca z PO.

Cz gru 06, 2012 15:23

pilaster napisał(a):
Radbym był, gdyby jakiś genetyczny patriota potrafił wreszcie racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego rzekome ślady trotylu na wraku mają być dowodem na zamach

A dlaczego wybuch miałby być dowodem na zamach? A dlaczego zamach miałby być dowodem na zamach?

Jeżeli to, że nie było zamachu, jest Dogmatem Wiary, to z istoty rzeczy nie da się "wytłumaczyć" opcji przeciwnej tym, którzy w ten Dogmat wierzą.

Cytuj:
dlaczego, skoro to był zamach, piloci, przy braku widoczności, łamiąc wszelkie przepisy i procedury, zeszli grubo poniżej granicy bezpieczeństwa.

Trudno tłumaczyć coś, co nie miało miejsca.

Cz gru 06, 2012 15:29
Moderator

W takim razie, tutaj może zacytuję... małego_kwiatka :lol: Podobno jest on z zawodu chemikiem:

maly_kwiatek na forum katolika napisał(a):
Trotyl, w warunkach wybuchu w samolocie nie miałby żadnej możliwości pozostawić żadnych resztek, reakcja wybuchu trotylu jest reakcją przebiegającą do końca. Jeśli w samolocie był wybuch, to należy tam oczekiwać produktów wybuchu, a nie śladów trotylu

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz gru 06, 2012 15:51

pilaster napisał(a):
Radbym był, gdyby jakiś genetyczny patriota potrafił wreszcie racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego rzekome ślady trotylu na wraku mają być dowodem na zamach, oraz dlaczego, skoro to był zamach, piloci, przy braku widoczności, łamiąc wszelkie przepisy i procedury, zeszli grubo poniżej granicy bezpieczeństwa.

Czyży piloci byli w zmowie z zamachowcami? :roll:

No i oczywiście się nie doczekam. :)

Cytuj:
A dlaczego wybuch miałby być dowodem na zamach?

Proszę zwrócić uwagę, że pilaster nie pytał o żaden wybuch, którego żadnych śladów nie znaleziono, tylko o trotyl. Ale co szkodzi genetycznym patriotom zełgać? Oni inaczej nie potrafią :(

Cytuj:
Trudno tłumaczyć coś, co nie miało miejsca.

Zejście na wys 15 metrów nie miało miejsca? Na jakiej wysokości nastąpić miał ów rzekomy wybuch?

No i jeszcze jedno pytanie, na które również żaden genetyczny patriota nie odpowie. Dlaczego tak lansują oni, mimo braku jakichkolwiek śladów i poszlak, teorię zamachu, skoro, gdyby się okazało, że faktycznie był to zamach, pierwszymi podejrzanymi o jego zorganizowanie byliby PiS i Jarosław Kaczyński?

Cz gru 06, 2012 16:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 142  Następna strona