Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 21:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Magdalena_i napisał(a):
Czy Ty wiesz że Szatan jest panującym obecnie na ziemi , bo to jest Jego czas?

Dodam jeszcze, że szatan to chytry przeciwnik. Zło przedstawia jako dobro i skłóca ludzi. Mam poważne podejrzenie, że ta walka o intronizację przez Sejm to jego dzieło.

So gru 01, 2012 15:49
Helenka napisał(a):
Magdalena_i napisał(a):
Czy Ty wiesz że Szatan jest panującym obecnie na ziemi , bo to jest Jego czas?

Dodam jeszcze, że szatan to chytry przeciwnik. Zło przedstawia jako dobro i skłóca ludzi. Mam poważne podejrzenie, że ta walka o intronizację przez Sejm to jego dzieło.

Właśnie ja mam to samo odczucie że szatan próbuje rozbić Kościół od wewnątrz. Skłóconymi ludźmi łatwiej się manipuluje i wmawia pod płaszczykiem niby dobra wiele herezji. Szatan to cwany przeciwnik.

So gru 01, 2012 15:59
Alus

Tarczyński nie został zwolniony, ale wy....walony z TV. Za to, ze oszukiwał Państwo lewymi zwolnieniami. Czyli zwyczajnie okradał nas wszystkich.
Tak więc film nakręcony przez oszusta i złodzieja jest tak jak piszesz tylko pobożna bajeczka w która wierza naiwniacy opetani "Kosciołem objawionym" jak Dariusz i jemu podobni.

Poza tym dziwne to królowanie Jezusa w Kolumbii, której 10 % dochodu narodowego czerpane jest z produkcji narkotyków.

Z Biblii wiemy, ze Jezus wino pijał.....ale o zażywaniu dragów nic tam nie ma. Moze to jakies kolejne "objawienie"?

Pisałem już w którymś watku, ze najgorsze co może spotkać katolika to zamiana Kościoła katolickiego na "Kościół objawień". Niestety ta sekta się rozszerza i to coraz bardziej.

So gru 01, 2012 18:40
humalog napisał(a):
Niestety ta sekta się rozszerza i to coraz bardziej.

Chyba mocno pojechałeś po bandzie. To są na razie (moim zdaniem) bardzo pogubieni ludzie, którym należy ukazać, że nie tędy droga.

So gru 01, 2012 19:03
Helenka napisał(a):
humalog napisał(a):
Niestety ta sekta się rozszerza i to coraz bardziej.

Chyba mocno pojechałeś po bandzie. To są na razie (moim zdaniem) bardzo pogubieni ludzie, którym należy ukazać, że nie tędy droga.

Jestem realistą i widze co się dzieje....
Zreszta wystarczy poczytać co cytuje (za Natankiem) Dariusz na temat kard Dziwisza. Skoro więc ktos (a Dariusz nie jest jedynym) wierzy szaleńcowi-psychopacie, który miewa "swiatłowód" z Jezusem. To juz nie możemy pisac o zagubieniu, ale o celowym działaniu sekty opanowującej naiwnych ludzi.

Mozna też poczytac duby smalone od fratera....tu to juz w ogóle nie zagubienie lecz objaw daleko posuniętej choroby.

Podtrzymuje to co napisałem

So gru 01, 2012 19:28

humalog napisał(a):
Poza tym dziwne to królowanie Jezusa w Kolumbii, której 10 % dochodu narodowego czerpane jest z produkcji narkotyków.

Do tych cudownych przemian ludzi trzeba jednak mieć zawsze ostrożny stosunek. Pamiętam, jak kiedyś zafascynowało mnie miasto Almolonga w Gwatemali, które przemieniło się ze zbójeckiej, zapijaczonej mordowni w rozwijające się szybko centrum rolnicze. Wszystko za sprawą nawrócenia mieszkających tam ludzi.

Nawrócenie było autentyczne, ale okazało się, że źródłem sukcesów gospodarczych i niesamowitych plonów, nie było cudowne działanie Błogosławieństwa Bożego a mordercze ilości środków ochrony roślin oraz nawozów. Wyszło to, gdy zaczęły się pojawiać zatrucia chemiczne u mieszkańców, zwłaszcza dzieci.

Sam sukces zaś był mocno rozdmuchiwany i naciągany przez środowisko protestanckie, które w opisanym wyżej procederze nie widziało nic złego...

Chodzi mi o to, że trudno o obiektywizm w tego typu przekazach i po prostu łatwo się naciąć...

So gru 01, 2012 19:34
humalog napisał(a):
To juz nie możemy pisac o zagubieniu, ale o celowym działaniu sekty opanowującej naiwnych ludzi.

Naiwnych.... a nie będących w sekcie. Człowiek z natury jest przekorny i jeśli będziesz mu mówił, że jest w sekcie, utwierdzi się tylko w tym, że jest na "właściwej drodze".
humalog napisał(a):
Podtrzymuje to co napisałem

Hmm, a nie lepiej byłoby ukazać błędy na podstawie Pisma Świętego?

So gru 01, 2012 19:51
Cytuj:
Hmm, a nie lepiej byłoby ukazać błędy na podstawie Pisma Świętego?

Próbowałas kiedys podważyc stwierdzenia Świadków Jehowy za pomoca PŚ?
Tutaj skutek jest identyczny.
Próbowano, Kosciół próbował (vide oświadczenia Episkopatu ws Natanka).....nie skutkuje.

Wiem! Pozostaje jeszcze "strzepać pył z sandałów", ale portal wiara jest w łączności z Kościołem, dlaczego więc ja mam odchodzić?

So gru 01, 2012 20:19
humalog napisał(a):
Próbowałas kiedys podważyc stwierdzenia Świadków Jehowy za pomoca PŚ?
Tutaj skutek jest identyczny.
Próbowano, Kosciół próbował (vide oświadczenia Episkopatu ws Natanka).....nie skutkuje.

To nie ten sam kaliber, jeśli już. Tu przynajmniej jest ta sama Biblia, a nie sfałszowana jak u ŚJ. Uważam, że należy się za nich modlić nie potępiając i walczyć Biblią (i modlitwą). A jeśli chodzi o ŚJ, to strzepnęłam pył z sandałów.

So gru 01, 2012 20:26
Co do tego czy to ten sam kaliber to bym dyskutował.....

Każda herezja wywodziła sie zawsze z Koscioła, a po czasie albo sama wymarła, albo została z hukiem usunięta.

Natomiast samo głoszenie herezji jest tak szkodliwe, ze nie powinno byc nawet tolerowane.
Ja wiem, ze to forum jest dyskusyjne i dosyc luźne. Dlatego mozna tu głosic prawie każdą bzdurę. Nie znaczy to jednak, ze wszyscy maja wszystko tolerować.
Ja chyba też moge mieć swoje zdanie, a czy prawidłowe to sie okaże. Jak na razie jest zgodne ze stanowiskiem Episkopatu:

Cytuj:
Rada Stała, w oparciu o analizę sytuacji dotyczącej działalności suspendowanego ks. Piotra Natanka, stanowczo przestrzega katolików przed gromadzeniem się wokół jego osoby i popieraniem głoszonych przez niego idei. Mimo wyraźnego zakazu biskupa miejsca i nałożonej kary kanonicznej, ks. Natanek nie zaprzestał niestety swojej działalności. Rada zwraca uwagę, że Msze św. sprawowane przez suspendowanego kapłana są niegodziwe i świętokradzkie, a udzielane rozgrzeszenia – nieważne.

Rada Stała Episkopatu Polski po raz kolejny stanowczo przestrzega też katolików przed błędnym nauczaniem tego duchownego i prosi wiernych, by nie korzystali z posługi duszpasterskiej ks. Natanka, nie kierowali się jego nauką, nie wierzyli w jego bezpodstawne zapewnienia o jej zgodności z nauczaniem papieży i biskupów oraz nie przystępowali do tworzonych przez niego grup.

Osoby współpracujące z suspendowanym ks. Piotrem Natankiem przyczyniają się do rozłamu wspólnoty wierzących. Współdziałając w niszczeniu jedności Kościoła, popełniają grzech, z którego mają obowiązek oczyścić się w sakramencie pokuty. Warunkiem natomiast otrzymania rozgrzeszenia jest odstąpienie od wspierania rozłamu w Kościele i gotowość naprawienia wyrządzonego zła.

http://www.episkopat.pl/?a=dokumentyKEP&doc=2012116_3

So gru 01, 2012 20:36
humalog napisał(a):
została z hukiem usunięta.

Nie wierzę, że marzy Ci się inkwizycja :D
Zauważ w jakim duchu Episkopat wypowiada się na temat działalności ks. Natanka i tych, którzy go popierają. I właśnie o ten klimat mi chodzi: "zło dobrem zwyciężaj", nauczaj, a nie tylko krytykujesz i osądzasz (to nie jest bezpośrednio skierowane do Ciebie, ale do wszystkich). Odrzucenie błądzącego nie sprowadzi go na właściwą drogę.

So gru 01, 2012 20:49
Nie wiem co ty wyczytałas :D

Ja jednak zauważam tam takie słowa jak: "stanowczo przestrzega", "niegodziwość", "świetokradztwo", "nieważność", "przyczynianie (wspieranie) sie do rozłamu", "niszczenie jedności", "zło"

Te słowa sa jednoznaczne i wskazujące na szerzenie herezji....ale ubrane tak by je nieco "wydelikacić".
Trudno by Episkopat oficjalnie pisał językiem pospolitym.

Czy marzy mi sie Inkwizycja?
Zależy co rozumiesz przez inkwizycje.....ta bowiem nadal istnieje i jest całkowicie naturalna obroną. Inkwizycja czyli system sledczo sądowniczy był, jest i bedzie w Kosciele.
Dlatego Kościół może, a nawet musi usuwać heretyków ze swoich szeregów do czasu aż sie nawrócą.
Jeżeli tak pojmujesz inkwizycje to owszem....ale nie marzy, bo marzyc to można o czymś co jest nieosiagalne lub nie istnieje :D

Przypuszczam jednak, ze pod nazwą Inkwizycja myslisz o stosach :) Nie no stosy absolutnie nie. Zresztą takie skojarzenia sa błędne i nie maja wiele wspólnego z rzeczywistością.

So gru 01, 2012 21:05
humalog napisał(a):
Ja jednak zauważam tam takie słowa jak: "stanowczo przestrzega", "niegodziwość", "świetokradztwo", "nieważność", "przyczynianie (wspieranie) sie do rozłamu", "niszczenie jedności", "zło"

Owszem, to wszystko prawda, ale jest to ostrzeżenie, prośba o zachowanie rozwagi.
humalog napisał(a):
Trudno by Episkopat oficjalnie pisał językiem pospolitym.

Ale mógłby potępić tych, którzy idą za tym, a nie robi tego. Dlaczego?
humalog napisał(a):
Dlatego Kościół może, a nawet musi usuwać heretyków ze swoich szeregów do czasu aż sie nawrócą.

Na razie ich nie usuwa, ale przestrzega przed niewłaściwą drogą. Dlaczego mamy być "świętsi od papieża"? To nie nasze zadanie. Naszym zadaniem jest ukazywanie Chrystusa własnym życiem, a więc inkwizycja (jakkolwiek rozumiana) do nas nie należy. Więcej zdziałamy dobrym słowem i przykładem niż nazywaniem sektą.
Czy rozumiesz o co mi chodzi?

So gru 01, 2012 21:10
No cóż
Nie usuwa, gdyż oni sami sie usuwają i bedąc pod wpływem Natanka, oraz popierając jego działalność są w stanie grzechu ciężkiego.

To ostrzeżenie, a zarazem wyjaśnienie czym skutkuje niepodporządkowanie się.

Ot wystarczy to:
Cytuj:
Warunkiem natomiast otrzymania rozgrzeszenia jest odstąpienie od wspierania rozłamu w Kościele i gotowość naprawienia wyrządzonego zła.

Krótko mówiąc, nawet ci którzy tylko głoszą powtarzając za Natankiem jego "nauki" - grzeszą ciężko.
Jeżeli więc przystapia do Komunii św - popełnią świetokradztwo.

Czy nie jest tak, że świętokradztwo (jak każdy ciężki grzech) odsuwa człowieka od Boga i Koscioła?
Czy nie jest to prawie że identyczne z ekskomuniką?

BYło to już tyle razy maglowane na tym forum, ze mało jest osób, które moga powiedzieć, że o tym nie wiedzą.
Tak więc wiedzą, a mimo to nadal robia to samo!

So gru 01, 2012 21:25

Magdaleno , dużymi literami pisze się np imiona . sądze że wiesz jaka była odpowiedź szatana na pytanie Jezusa " kim jesteś ? " . jego odpowiedź była " ja jestem Legion " . i tu duża litera miałaby uzasadnienie .
ponadto próbujesz mi dać wykład o szatanie . nie musisz . mam na mp3 , oraz kilka dvd z osobistym egzorcystą Papieża Benedykta XVI , Gabrielem Amorthem . wypowiedzi , wywiady , refleksje , doświadczenia itp . ciekawie opowiada .
nie pytam czy kiedyś sięgnęłaś po jego płyte lub książke - z Twoich "wykładów uświadamiających" mnie wynika oczywiście że nie . zgadza się ?

Humalog - w filmie "Kolumbia " nie chodzi o królowanie Jezusa , a o postawienie na Maryje . pewnie tak samo obejrzałeś film jak byłeś w Medjugorje .

So gru 01, 2012 21:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 118  Następna strona