Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 20:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Cytuj:
Humalog- odrobina pokory w stosunku do Medjugorie by się przydała. A co jeśli Komisja orzeknie, że to jednak była Maryja? Nie będzie Ci głupio, że z taką pogardą się wyrażałeś?

Nie. Gdyż nic takiego nie orzeknie dopóki to bedzie trwało......a to sie skończy jak "widziele" umrą...potem jeszcze z kilkadziesiąt lat badan. Nie doczekam :D
Tak więc dla mnie to tylko zjawa, a efekt jej działalnosci widze na podstawie Dariusza....i kilku innych których znam osobiście. Efekty nie dosyc, że marne to na dodatek fatalne.

So gru 01, 2012 23:11
humalog napisał(a):
Może by tak czuwający moderator upomniał Dariusza za chamstwo w stosunku do kard Dziwisza?
No chyba, ze moderator też z tego "kościoła objawień" jest....

Podpisuję się pod tym apelem.

So gru 01, 2012 23:12

makabryczne jest to trumne z ciałem JP2 już kilka razy otwierano i zamykano . i nawet przeniesiono w inne miejsce . Jego Serce chcieli KRAKOWIANIE . Grób Fryderyka Chopina jest w Paryżu - serce w Warszawie . Grób Józefa Piłsudskiego w Krakowie - serce w Wilnie . Serce JP2 biło dla Polski , więc w tym momencie stoje po stronie Krakowian . jednak po śmierci JP2 Obywatel S. D. był innego zdania .

So gru 01, 2012 23:17
Cytuj:
Ja rozumiem wycinanie zmarłym tego i owego w celach naukowych, ale w celach religijnych brzmi to jak tradycje pradawnych plemion czy też plemion Afrykańskich. Przynajmniej ja tak uważam, że wycinanie serca, żołądka, wątroby czy nerek, aby w różnych rejonach świata mogli nacieszyć się kawałkiem papieża to naruszenie godności cielesnej zmarłego.

To się nazywa kult bł Jana Pawła II. Specyficzny polski kult charakteryzujący sie pomnikami, ulicami i kremówkami....jeszcze tylko serca brakuje by zaspokoić głodne dusze "kultowyznawców"....

Cytuj:
Obywatel S. D.

No proszę....a do tego nic nie dociera. Pewnie musi to uzgodnić z Gospa, ona też nie uznaje biskupa miejsca....pewnie dlatego, ze wzajemnie sie nie uznają.
A kiedys (jeszcze przed Gospą) uczono, że Maryja to wzór pokory...widac czasy sie zmieniły. Umysły niektórych też się "zmieniły"

Ostatnio edytowano So gru 01, 2012 23:21 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So gru 01, 2012 23:18
Humalog napisał(a):
Nie. Gdyż nic takiego nie orzeknie dopóki to bedzie trwało......a to sie skończy jak "widziele" umrą...potem jeszcze z kilkadziesiąt lat badan. Nie doczekam :D

Nawet jeśli nie doczekasz, to konsekwencje poniesiesz swojej ewentualnej pomyłki ;) .
Zapewne rozumiesz doskonale jakie to uczucie mają ateiści w stosunku do objawień. Dokładnie takie jak Ty prezentujesz wyżej ;).

Humalog napisał(a):
Tak więc dla mnie to tylko zjawa, a efekt jej działalnosci widze na podstawie Dariusza....i kilku innych których znam osobiście. Efekty nie dosyc, że marne to na dodatek fatalne.

Dlaczego nie zostałeś ateistą? W KK pełno jest podobnych ludzi, którzy nie świecą przykładem. A jednak wybiórczo uznałeś, że w przypadku Medjugorie tak, a w innych przypadkach przymykasz oko na liczne potknięcia członków Kościoła? Choć podobno kropla drąży skałę.

So gru 01, 2012 23:20
Nie widzę w tym zaniechaniu chamstwa, natomiast ze względu na fakt, że wszyscy tutaj piszemy o ks Natanku - ks Natanek (pomimo tego, że został suspendowany), mógłbyś Dariuszu, chociażby przez szacunek dla rozmówców, używać tej samej formy dla ks kard. Dziwisza.

So gru 01, 2012 23:21
Cytuj:
Nawet jeśli nie doczekasz, to konsekwencje poniesiesz swojej ewentualnej pomyłki .

Nie poniose żadnych konsekwencji, gdyz wiara w prywatne objawienia nie jest potrzebna do zbawienia. Jeżeli poniose konsekwencje to nie z tego powodu.

Podaj przykład przy którym"przymykam" oczy

Cytuj:
Nie widzę w tym zaniechaniu chamstwa

Acha "zaniechanie" - no cóż skoro uporczywe pisanie "pan" lub "obywatel" jest tylko zaniechaniem...to szkoda klawiature strzępić. Władza zawsze wie lepiej!

Proponuję Pana Dziwisza wywalic, a wiadome serce wyrwać i do Krakowa przytargać - ot i Polska będzie zbawiona! A w Krakowie to bedzie "Niebo na ziemi"

So gru 01, 2012 23:25
Humalog, przestań się wściekać i wrzucać mi tu od władz, idź sobie zaparzyć meliski. Jak wrócisz na pewno będzie lepiej :)
Dariuszu, bardzo Cię proszę dla dobra dyskusji, spróbujmy odnosić się do siebie z szacunkiem.

So gru 01, 2012 23:32
Cytuj:
Jeżeli poniose konsekwencje to nie z tego powodu.

No cóż: pogarda dla Matki Boskiej to do lekkich nie należy. Bo tu nie o wiarę chodzi, ale o pogardę dla objawienia, co do którego nie potwierdzono-a czego jest zwolennikiem Dariusz-że to Matka Boska, ani też nie orzeczono-tu zwolennikiem jesteś Ty- że to zjawa. Ale jednak Ty wydałeś już osąd. Ryzykujesz, że obrażasz Maryję

Cytuj:
Podaj przykład przy którym"przymykam" oczy

Nie trzeba. Nie znam równie krytycznej postawy do jakiegoś negatywnego zachowania wiernego jak do Medjugorie i wiernych optujących za uznanie objawienia. A może się mylę?
Efekty objawień Maryjnych skutkują różnymi owocami. W ogóle postać Maryi jest kontrowersyjna o czym świadczą różne odłamy chrześcijaństwa. Ale jednak to Cię nie kole w oczy jak Medjugorie, gdyż nie widziałam, abyś tak ostro po nich jechał jak po Medjugorie.

So gru 01, 2012 23:40
MARIEL napisał(a):
Humalog, przestań się wściekać i wrzucać mi tu od władz, idź sobie zaparzyć meliski. Jak wrócisz na pewno będzie lepiej :)
Dariuszu, bardzo Cię proszę dla dobra dyskusji, spróbujmy odnosić się do siebie z szacunkiem.

Sorry, że się wtrącam, ale moderacja uważa za właściwą postawę Dariusza i zwraca uwagę na dobro dyskusji? No to zaraz przeczytamy o watykańskiej sekcie i Ratzingerze. Też będzie ta sama reakcja? Przecież z wpisów Dariusza wynika, że jest katolikiem, błądzącym, ale katolikiem, a kardynał Dziwisz było nie było otrzymał godność od papieża. Tym samym postawa Dariusza jest lekceważeniem papieża.

So gru 01, 2012 23:46
Helenka, co zaraz przeczytamy, tego nie wiemy. Jeśli Dariusz gdzieś napisał o watykańskiej sekcie to proszę mi ten post wskazać,
bo jak na razie to sam został nazwany sekciarzem.

So gru 01, 2012 23:50
MARIEL napisał(a):
Helenka, co zaraz przeczytamy, tego nie wiemy. Jeśli Dariusz gdzieś napisał o watykańskiej sekcie to proszę mi ten post wskazać,

Nie, Dariusz tego nie napisał. Zwracam uwagę, że jeśli pozwala się na lekceważenie należnych godności, to ktoś zacznie w ogóle lekceważyć Kościół Katolicki. Tyle chciałam powiedzieć.

So gru 01, 2012 23:59
Cytuj:
No cóż: pogarda dla Matki Boskiej to do lekkich nie należy. Bo tu nie o wiarę chodzi, ale o pogardę dla objawienia, co do którego nie potwierdzono-a czego jest zwolennikiem Dariusz-że to Matka Boska, ani też nie orzeczono-tu zwolennikiem jesteś Ty- że to zjawa. Ale jednak Ty wydałeś już osąd. Ryzykujesz, że obrażasz Maryję

Do Matki Bożej nigdy nie odczuwałem pogardy, a wręcz przeciwnie. To co sie dzieje w Medjugorje jest dla mnie kpina z wszelkich objawień prywatnych (nie bede sie rozpisywał poczytaj odpowiedni wątek).
Nie ryzykuję niczym gdyż nie jest owa zjawa uznawana przez biskupa miejsca, a Watykan sprawę dopiero bada i dłuuuugo to będzie robił. Jednak bardziej wierzę biskupowi Koscioła niźli jakims "widzielom", którzy odstawiaja komedie przed ludźmi.
Poza tym nie wiem czy znasz stara legendę, w której jeden z dominikanów mówi do drugiego, który zamiast studiować księgi twierdził,że ma objawienia: "Synu, kiedy ta zjawa przyjdzie, pluń jej w twarz. Jeśli to jest Błogosławiona Dziewica, jest Ona pokorna i nie będzie ci miała za złe twojego posłuszeństwa. Jeśli zaś diabeł przybiera Jej postać, jest on pyszny i nie zniesie upokorzenia" - Ów dominikanin uczynił zgodnie z poleceniem. Diabeł uciekł i już nigdy się nie pojawił.
Jeżeli więc to jest Maryja nie bedzie mi miała za złe mojej krytyki Gospy, a jezeli to nie Ona.... tym bardziej mi to lata :)

No i proszę bys nie pisałą o mojej pogardzie do Matki Boskiej!!! Dopóki Kosciół oficjalnie nie stwierdzi, że jest nia Gospa z Medjugorje!

MARIEL
Nie potrzebuje meliski, ale ty nie myl pojęć. Nie nazywaj zaniechaniem konsekwentnego i złosliwego traktowania kard Dziwisza przez "natankowca" Dariusza.
Jedno kłamstwo już całkowicie pominełas milczeniem. Jawne kłamstwo o kard Dziwiszu jakie Dariusz powtarza za obłakanym Natankiem.
Tak więc nie rób ze mnie niepełnosprawnego w stopniu znacznym (dawniej idioty).

Cytuj:

Z prostego ilogicznego powodu.
To co tworzy Natanek w Grzechyni to sekta....a kto go popiera to jak ma sie zwać? Katolik????

N gru 02, 2012 0:04
A może takim katolikiem jak napisała forumowiczka trzy posty wyżej?
Cóż, poprosiłam Dariusza by właściwie tytułował ks Dziwisza i myślę, że mnie wysłucha.
Dobrze byłoby aby obie strony (w dyskusji) wykazały minimum dobrej woli.

N gru 02, 2012 0:22

skoro nie meliska , to może nervosan drogi Humalogu ? no coś w końcu musi pomóc . w każdym razie życze Ci pełnego uspokojenia .

chyba się nie doczekam skrytykowania wypowiedzi ks Natanka . czy na forum.wiara.pl jest wątek o nim ? szukałem , nie znalazłem .

pozdrawiam Ciebie mocno Drogi Humalogu .

N gru 02, 2012 0:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 118  Następna strona