Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 14:11

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
pilaster napisał(a):
Gierka mają za Wielkiego Patriotę, i są przekonane, że "od 1989 rozpoczął się upadek Polski" (czyli że wcześniej Polska kwitła) :)

Oczywiście, jak to u pilastra i innych fanatyków PO, ani jedno nie jest prawdą, ani drugie (zdanie "od 1989 rozpoczął się upadek Polski" wklepałem nawet w google - zero tego rodzaju wypowiedzi ze strony kogokolwiek, oczywiście). Mit mitem legendę pogania :( A pilaster w zmyślaniu osiąga już prawdziwe rekordy.

Zresztą, ostatecznie lepiej już uważać za patriotę Gierka, niż np. generała Jaruzelskiego, jak doradca prezydenta Komorowskiego Jan Lityński.. (http://wpolityce.pl/wydarzenia/19669-po ... orowskiego).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 06, 2012 10:44

Tak nawiasem pisząc, jeszcze jedno sprostowanko, bo jakoś zapomniałem - te sugestie prorządowych mediów, iż ktoś był "nielojalny wobec właściciela", bo "założył sobie na boku konkurencyjne pisemko", wobec czego właściciel po prostu "musiał go wywalić" i "każdy inny właściciel zrobiłby to samo" - także są kłamstwem. Pismo "WSieci" założył Jacek Karnowski, a zwolniony z URze przez Hajdarowicza Paweł Lisicki nie ma z nim nic wspólnego. Przeciwnie: właśnie ogłosił, że sam również zamierza założyć tygodnik:

Lisicki prezentuje również swe plany na przyszłość. Deklaruje, że chce powtórzyć sukces "Uważam Rze", o którym pisze, że było pismem "docierającym do nieprzekonanych, kierującym się zdrowym rozsądkiem, otwartym na debatę i różne punkty widzenia; całkowicie wolnym, niezależnym". Nie mam wątpliwości, że ten wielki sukces można powtórzyć. Że od nowa można zbudować tygodnik, którego polityczne potęgi będą się bać - pisze Lisicki.

http://wiadomosci.dziennik.pl/media/art ... dnika.html

Co więcej, to Lisicki 27 listopada zwolnił Michała Karnowskiego z funkcji zastępcy redaktora naczelnego URze, właśnie za pracę na rzecz konkurencyjnego pisma (poniekąd reakcja Lisickiego też wydaje się trochę przesadna, WSieci ma jednak nieco inny profil, niż URze - zbiera artykuły z portali internetowych Karnowskich, więc idea pisma jest nieco podobna, jak ś.p. tygodnika Polski The Times - no i jednak rozpoczęło działalność jako dwutygodnik, a nie tygodnik).

Nieprawdziwe są również stwierdzenia, że "redakcja URze od razu przeszła do Karnowskiego". Do dzisiaj przeszło do niego tylko dwóch autorów z URze. Wiadomo również, że będzie ich próbował do siebie ściągnąć także Lisicki.

Przy okazji, tak na marginesie, skoro już mówiliśmy o tekstach z NCz!, polecam artykuł Adama Wielomskiego z ostatniego numeru. Wielomski (autor m.in. znakomitej książki "Konserwatyzm. Główne idee, nurty i postacie") jest, jak wiadomo, jednym z najbardziej zagorzałych antypisowców w środowiskach korwinistycznych (choć do pilastra i tak mu daleko). Onże właśnie stwierdził w swoim tekście, iż Platforma Obywatelska jest pierwszą partią w III RP, która na serio zabrała się do ograniczenia w Polsce wolności słowa. Przy tym, co istotne, zdaniem Wielomskiego jest to krok w dobrym kierunku, nie tylko dlatego, że to kończy z "hipokryzją liberalnej demokracji", ale także dlatego, że jest to zgodne z poglądami samego Wielomskiego, który jest wolności słowa przeciwny. Problem widzi Wielomski jedynie w tym, iż PO ogranicza wolność słowa w niewłaściwą stronę - mianowicie, w stronę wartości lewicowych, a nie prawicowo-konserwatywnych. Jedyne zatem, co trzeba zrobić, to przejąć władzę w Polsce i zmienić "zwrot" ograniczania wolności słowa w tę właściwą stronę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 06, 2012 13:02

Johnny99 napisał(a):
Tak, oczywiście. Wystarczy choćby zauważyć, że praktycznie cała lewica medialno-kulturalna popiera PO. Podobnie lewica postprlowska - od Urbana do Jaruzelskiego.

Oczywiście, jak wszystko co na ten temat głosi PiS, jest to kłamstwo. Lewica, zarówno "kulturowa" (np FiM), jak i "postprlowska" (Urban) popiera nie PO, ale Palikota. Co więcej, jedna z czołowych urbanowych publicystek - Agnieszka Wołk - Łaniewska, zaczęła w "Nie" ostatnio chwalić także ...PiS. To znak, że PiS i Palikot są już bardzo blisko siebie. :(

A co do URz, to najśmieszniejsze są właśnie reakcje zatrudnionych tam pisowców, którzy najpierw przez półtora roku jedli Hajdarowiczowi z ręki, potem, kiedy się okazało, że Hajdarowicz nie chce być tylko właścicielem malowanym, ale rzeczywistym i coś z tym deficytem zrobić, tą rękę pokąsali i zadeklarowali, że "nigdy z Hajdarowiczem nie będą w aliansach", po czym, ...nadal pasą się u hajdarowiczowskiego żłoba, jakby nigdy nic. :D Jakże to typowe. Wrzaskliwy, agresywny i histeryczny "patriotyzm" na pokaz, ale koryto już jest spod niego wyłączone :(

Ziemkiewicz:

Cytuj:
Owoż ja mogę mieć do czynienia i mogę negocjować czy układać się z człowiekiem innej opcji, z człowiekiem z wrogich układów, nawet z szują czy gangsterem, dopóki mam do czynienia z osobą racjonalną - zawsze mogę powiedzieć: jest pan moim wrogiem, służymy przeciwnym stronom i skłóconym ze sobą Bogom, muszę pana zabić, a pan mnie, ale to nothing personal". Natomiast nie widzę sensu zadawać się ze "słupem", ani też z szajbusem, a zwłaszcza z dwoma w jednym, bo przecież, jak zaznaczyłem, nie wyklucza się to wzajemnie.

Czyli jasne. Nawet z szują i gangsterem, byleby płacił i się nie wtrącał (był "osobą racjonalną"). Swoją drogą jest ta wypowiedź Ziemkiewicza przecież również ofertą do tych szuj i gangsterów, żeby Ziemkiewicza zatrudnili. :)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz gru 06, 2012 13:55

pilaster napisał(a):
Oczywiście, jak wszystko co na ten temat głosi PiS, jest to kłamstwo. Lewica, zarówno "kulturowa" (np FiM), jak i "postprlowska" (Urban) popiera nie PO, ale Palikota.

.. czyli PO, tylko w bardziej dla niej zgrabniejszej wersji. Zresztą otwarcie popiera Palikota mniejszość i nie przeszkadza jej to (przykład właśnie Urbana) popierać PO. Bo niby czemu miałoby przeszkadzać, skoro to praktycznie to samo? Podane przeze mnie przykłady pilaster, oczywiście, zignorował, ale w razie potrzeby mogę nimi rzucać bez przerwy.

Cytuj:
Co więcej, jedna z czołowych urbanowych publicystek - Agnieszka Wołk - Łaniewska, zaczęła w "Nie" ostatnio chwalić także ...PiS.

Ależ oczywiście, np. w ten sposób, że poparła Trybunał Stanu dla Kaczyńskiego i Ziobry (http://www.polskieradio.pl/7/129/Artyku ... t-potrzeba). Jak widać, jest to kolejny z tzw. faktów pilastrowych - tworu analogicznego do "faktów prasowych" :D

Na histeryczne plwociny pilastra pod adresem wszystkich, którzy nie lubią PO, a w szczególności dziennikarzy, reagować mi się nie chce.

Cz gru 06, 2012 14:13

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Oczywiście, jak wszystko co na ten temat głosi PiS, jest to kłamstwo. Lewica, zarówno "kulturowa" (np FiM), jak i "postprlowska" (Urban) popiera nie PO, ale Palikota.

.. czyli PO, tylko w bardziej dla niej zgrabniejszej wersji.

Nie PO, tylko PiS w bardziej dla nich zgrabnej wersji :) W końcu prawie połowa wyborców Palikota, to byli wyborcy PiS (druga połowa to SLD). Ruch Palikota jest ideowo znacznie bliższy PiS ("stop bezrobociu teraz i państwowe fabryki mebli) niż PO

Cytuj:
Zresztą otwarcie popiera Palikota mniejszość i nie przeszkadza jej to (przykład właśnie Urbana) popierać PO.

Urban nie popiera PO, tylko właśnie Palikota, co wielokrotnie deklarował usty własnymi.

Cytuj:
Na histeryczne plwociny pilastra pod adresem wszystkich, którzy nie lubią PO, a w szczególności dziennikarzy, reagować mi się nie chce.

Ponieważ ostatecznie okazało się że rację miał pilaster, skoro sam Ziemkiewicz, deklaruje, ze forsę to on może brać nawet od szui i gangsterów. :D

Cz gru 06, 2012 15:07

pilaster napisał(a):
W końcu prawie połowa wyborców Palikota, to byli wyborcy PiS (druga połowa to SLD)

Na co, oczywiście, pilaster ma całe naręcze dowodów :-D

Cytuj:
Ruch Palikota jest ideowo znacznie bliższy PiS ("stop bezrobociu teraz i państwowe fabryki mebli) niż PO

RP nie ma żadnej idei, poza antyklerykalizmem.

No tak, postulat "stop bezrobociu" być może rzeczywiście nie jest bliski PO, skoro bezrobocie rośnie :-D

Oczywiście, PO jest największym wrogiem państwowych inwestycji (a zwłaszcza Inwestycji Polskich :-D ), jakiego można sobie wyobrazić :D

Cytuj:
Urban nie popiera PO, tylko właśnie Palikota, co wielokrotnie deklarował usty własnymi.

Palikot to po prostu PO w wersji dla Urbana i jemu podobnych. Urban wielokrotnie chwalił PO ustami własnymi, zresztą jedną z jego wypowiedzi nawet zacytowałem (a jest ona tym bardziej znacząca, jeśli się pamięta, kim dla polskiej lewicy był Kwaśniewski).

Cytuj:
Ponieważ ostatecznie okazało się że rację miał pilaster, skoro sam Ziemkiewicz, deklaruje, ze forsę to on może brać nawet od szui i gangsterów. :D

Oczywiście, jeden pilaster wie, gdzie w przytoczonym fragmencie jest cokolwiek o braniu forsy :D

Generalnie zresztą, ponieważ nie jestem fanatykiem PO, nie podzielam pilastrowej fascynacji lustrowaniem, skąd Ziemkiewicz bierze kasę :)

Cz gru 06, 2012 15:23
Moderator

"Sukces" Uważam Rze. Porównując do Gościa Niedzielnego, z nakładem przestrzelili o 50 tys. egzemplarzy:

http://g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pli ... 05-001.jpg

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz gru 06, 2012 15:35

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
W końcu prawie połowa wyborców Palikota, to byli wyborcy PiS (druga połowa to SLD)

Na co, oczywiście, pilaster ma całe naręcze dowodów :-D

Pilaster już dawno to udowodnił Tyle że dla genetycznych patriotów żadne merytoryczne dowody nei mają znaczenia. Liczą się tylko instrukcje od oficerów prowadzących :(

Cytuj:
Cytuj:

Palikot to po prostu PO w wersji dla Urbana i jemu podobnych.

Nie, Palikot to wersja PiS dla wrogów Krk, konieczna, bo sam PiS, niezbyt udolnie, ale jednak udaje stronnictwo prokatolickie.

Cytuj:
Urban wielokrotnie chwalił PO ustami własnymi,

Urban jedynie wyrażał podziw dla sprawności PO w zdobywaniu poparcia. Jednak sympatie Urbana są po stronie Palikota, (czyli de facto PIS), a nie PO :(

Cz gru 06, 2012 16:18

Johnny99 napisał(a):
No to proszę przytoczyć jakąś wypowiedź członka albo wyborcy PiSu, w który oskarża kogoś o "miłość do Rosji" z tego względu, iż ten ktoś nie wierzy w zamach. Ale właśnie taką wypowiedź, a nie wypowiedź, w której nie ma na ten temat ani słowa, a tylko Witold ją sobie tak rozumie, bo przecież każdy rozsądny człowiek wie, o co "tak naprawdę" chodzi tym wrednym pisowcom.

Jakąś? Proszę bardzo:

przez zeszłe lata można go [JKM] było lubić lub nie, popierać utopię wolnorynkową którą głosi, lub nie, ale mieć wrażenie, że chodzi mu o Polskę, żeby było w niej lepiej. Kanalizował część patriotycznej młodzieży, tej, która miała dość Michnika i ogólnie tego lewactwa, i jednocześnie dla której PiS był "za ciężki", względnie postrzegany jako część układu. A po Smoleńsku wyszło szydło z worka - wierzy w brzozę, popiera matuszkę Rosję - zresztą nie tylko popiera, a pewnie całym sercem kocha.
http://naszeblogi.pl/34489-korwin-mikke ... a-psiarnia

Johnny zaraz powie, że to jest tylko czyjś komentarz w internecie - istotnie, trudno argumentować, na ile miarodajny, ale jest ich dużo więcej. Korwin, odkąd zadeklarował swój brak wiary w zamach smoleński, stał się dla pisowców wrogiem. Marek Jurek, były Marszałek Sejmu z ramienia PiSu, już też jest "jednym z nich". W jego przypadku starczy już samo to, że próbuje tworzyć partię na prawo od PiSu, żeby uznać go za wspierającego wroga, czyli PO, tak jak pisał Ch0jecki, (forum cenzuruje to nazwisko) co wcześniej cytowałem.

A tak już się buduje „prawicowe” wsparcie dla niszczącego Polskę od lat układu. Już stara gwardia – Jurek, Korwin, Janowski (Giertych przeszedł do zadania nękania Kaczyńskiego sądami) i paru innych – montują porozumienie „najprawdziwszej prawicy”, która pośrednio wesprze oplatającą nas swym pełnym miłości uściskiem POśmiornicę…

Nic na prawo od PiSu nie ma racji bytu. Kto nie jest z PiSem, ten wspiera PO, choćby i pośrednio. Mówił o tym także Ziemkiewicz:

Jest niestety na polskiej prawicy taka sekciarska mentalność, która powoduje, że jeżeli pojawia się cokolwiek nowego i zyskuje popularność, to od razu się patrzy na to nie jak na potencjalnego sojusznika, tylko patrzy się na to jak na zagrożenie. Jeżeli pojawia się coś nowego, to na pewno po to żeby nam zagrozić i odebrać nam monopol. To jest sposób myślenia szalenie silny w kręgach zbliżonych do Prawa i Sprawiedliwości i sposób myślenia prezesa Kaczyńskiego. Jak się pojawił tygodnik Uważam Rze to od razu zaczęła się szeptana propaganda, że to założyło WSI żeby zaszkodzić Gazecie Polskiej. Jak się powiedzie Marsz Niepodległości, to zaraz jest szeptana propaganda że to agenci KGB chcą założyć w Polsce pseudo-prawicę, żeby odciągnąć Polaków od tej jedynej słusznej, prawdziwej prawicy.
http://www.youtube.com/watch?v=2GyqD0yUIFs (gdzieś w 40 minucie)

Ale Ziemkiewicz pewnie już też jest zmanipulowanym lemingiem, wierzącym w stereotypy które mu wpoiła władza....

Cytuj:
Prostuję tylko ich oczywiste przeinaczenia, wynikające z tego, że wy potraficie je czytać wyłącznie w kontekście tego, co "na pewno pisowcy tak naprawdę myślą", o czym Władza informuje was każdego dnia.

No, tak np. jednym z najczęściej czytanych przeze mnie mediów jest Niezależna. Ale i tam na pewno się wkradają manipulacje władzy, które są źródłem wszystkich moich uprzedzeń wobec PiSu ;)

Cytuj:
"Idealnie się wpisują", ponieważ stereotyp, poza który nie jesteś w stanie wyjść, głosi, że idealnie się wpisują.

Stała reakcja Johnnego - każda krytyka PiSu bierze się ze stereotypów, wyprania mózgu przez władzę i jest oznaką ciemnoty i ograniczenia umysłowego. Ale Johnny nie jest fanatykiem PiS w żadnym wypadku!

Cytuj:
No i co, znajdziesz? Wygłaszacie tego rodzaju stwierdzenia z iście niezachwianą pewnością, dlaczego więc, gdy się was zapyta o jakikolwiek konkretny przykład, macie takie trudności z odpowiedzią? Bo to są STEREOTYPY

Nie, to są WNIOSKI, jakie wypływają z niektórych wypowiedzi członków i sympatyków PiSu, z prezesem włącznie, z publicystyki i z komentarzy czytelników tejże. To że dla Johnnego nawet deklaracja Jarosława Kaczyńskiego, że kto dzieli PiS, ten podnosi rękę na Polskę, o niczym nie świadczy i do żadnych wniosków nie skłania, to już jest jego problem.

Cytuj:
I może wreszcie odpowiesz na pytanie, dlaczego w ogóle jest to dla ciebie takie ważne?

Znaczy co?

Cytuj:
Tak, oczywiście. Wystarczy choćby zauważyć, że praktycznie cała lewica medialno-kulturalna popiera PO. Podobnie lewica postprlowska - od Urbana do Jaruzelskiego. Z drugiej strony nie ma niczego, czego nienawidziłaby ona bardziej, niż PiS.

Podobnie jak i np. to, że w rządzie PiSu było czterech ministrów - byłych członków PZPR, kilku wiceministrów - byłych członków PZPR, szef gabinetu i rzecznik prasowy Prezydenta RP - były członek PZPR, Rzecznik Praw Dziecka - były członek PZPR i wiceminister sprawiedliwości - sędzia stanu wojennego...

Istotnie, cenna wskazówka...

Artykuł Pińskiego - "Jak PiS niszczy prawicę". Chociaż w sumie, nic odkrywczego w nim nie ma.
http://nczas.com/publicystyka/pinski-ja ... y-prawice/

Cz gru 06, 2012 18:21

Johnny99 napisał(a):
Prawa ekonomii są pewną rzeczywistością. Można je oszukiwać, ale tylko przez pewien czas - potem możliwość dalszego "kombinowania" się kończy i następuje krach. Tak właśnie zakończył się PRL i zapewne tak właśnie zakończy istnienie UE. A jeżeli Polska jest prymusem, jeśli chodzi o kombinowanie, to zapewne będzie w gronie największych przegranych.

Nie ma chyba bardziej zróżnicowanych opinii niż opinie ekonomistów. Rostowski jest ekonomistą, Balcerowicz jest ekonomistą i Rybiński też jest ekonomistą. A i wśród noblistów mamy zarówno Miltona Friedmana jak Paula Krugmana. Więc jakie są prawa ekonomii? Teoria mnożników Keynesa jest prawem ekonomii czy nie?

Johnny99 napisał(a):
Nasze "prymusostwo" opiera się na trzech rzeczach: na oszukiwaniu co do stanu gospodarki, na oszukiwaniu co do wysokości zadłużenia, oraz na korzystaniu z pieniędzy UE.

Co do dwóch pierwszych to oczywiście się nie zgodzę, natomiast w trzecim punkcie zasadniczo nie widzę nic złego. Zasadniczo, bo niekiedy niestety jest to korzystanie na siłę, które nazwałbym raczej marnowaniem.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
I kiedy to jest "ostatecznie". Na Sądzie Ostatecznym?
Nie, za kilka lat.

:D To tak jak z końcem świata: ledwie jeden termin minie, a już za kilka lat ma być kolejny koniec. Polecam archiwalne prognozy Janusza Szewczaka albo mniej archiwalne prognozy Krzysztofa Rybińskiego (tego od funduszu "Eurogeddon")

Johnny99 napisał(a):
Jeszcze do niedawna byli ekonomiści, którzy uważali, że da się kombinować bez końca. Niestety, rzeczywistość zweryfikowała tę teorię. Nie da się.

Rzeczywistość zweryfikowała jedynie to, że nie każdy potrafi. Co zresztą zostało zweryfikowane już dawno temu (przed Grecją była chociażby Rosja czy Argentyna, a historia bankructw państw sięga duuużo dalej; zresztą Grecja to recydywa).

Cz gru 06, 2012 22:10
Zaserwuję dla równowagi "propagandę sukcesu" ;) , bo cóż uradzić, że żaden wyborca PO tego tematu nie poruszy, a przynajmniej nie w kontekście komfortu portfela przeciętnego Kowalskiego, już prędzej wspomni o obligacjach Skarbu Państwa czy o rankingu ministrów ;) :

Podatki napisał(a):
Jeśli z dachu twojego domu, podjazdu czy parkingu przed sklepikiem deszczówka spływa do gminnej kanalizacji, najpóźniej od 2014 r. zapłacisz za to podatek (...). Wkrótce po Nowym Roku Sejm zajmie się bowiem projektem zmiany przepisów, które pozwolą gminom nakładać na mieszkańców opłatę od opadów, liczoną na podstawie metrów kwadratowych, m.in. dachów.

Podatki napisał(a):
Nawet o 500 procent mogą wzrosnąć opłaty za wywóz śmieci od przyszłego roku! To konsekwencja wprowadzenia nowego gminnego podatku, tzw. śmieciowego. O wysokości opłat decydują teraz radni w całej Polsce. A mogą uradzić naprawdę sporo. Sam premier apeluje, by nie ustalali zbyt wysokich stawek. Czy jednak go posłuchają – wątpliwe. Dla samorządów nowy podatek to kolejna po fotoradarach okazja na zwiększenie wpływów w kasach. Na czym polega zmiana w opłatach? W skrócie – to gmina, a nie zwykły Kowalski będzie wybierać w przetargu firmę wywożącą odpady. Ale oczywiście płacić będzie nie samorząd, a my. W dodatku w formie ustalonej kwoty podatku. Do końca grudnia gminy muszą określić tę wysokość. Mogą to zrobić w oparciu o cztery wskaźniki: liczbę osób zameldowanych w lokalu, jego powierzchnię lub od zużytej wody.

Co do fotoradarów, to trzeba przyznać, że tu się w pełni zgadzają z PiS- im więcej fotoradarów tym lepiej wbrew krytycznym słowom Tuska ;) .

Cz gru 06, 2012 23:58

Cytuj:
Jeśli z dachu twojego domu, podjazdu czy parkingu przed sklepikiem deszczówka spływa do gminnej kanalizacji, najpóźniej od 2014 r. zapłacisz za to podatek (...). Wkrótce po Nowym Roku Sejm zajmie się bowiem projektem zmiany przepisów, które pozwolą gminom nakładać na mieszkańców opłatę od opadów, liczoną na podstawie metrów kwadratowych, m.in. dachów.

Pozostaje mieć nadzieję, że przynajmniej woda spływająca z parasola będzie wolna od podatku. Dziękujmy posłom za to, że oddychanie jest wciąż nieopodatkowane... nie, wróć... jeszcze jakiś to przeczyta i podchwyci...

Pt gru 07, 2012 0:10
Witold napisał(a):
Cytuj:

Pozostaje mieć nadzieję, że przynajmniej woda spływająca z parasola będzie wolna od podatku. Dziękujmy posłom za to, że oddychanie jest wciąż nieopodatkowane... nie, wróć... jeszcze jakiś to przeczyta i podchwyci...

Mylisz się :) - od lat oddychanie jest opodatkowane.
Gdy płacisz za pobyt w sanatorium, domu wczasowym, wnosisz dodatkową opłatę tzw. "klimatyczną".

Pt gru 07, 2012 8:28
Na razie tylko tam, ale wszystko przed nami, spokojnie. A co Warszawy, Krakowa czy Katowic nie stać na opłaty od świeżego powietrza? ;)

Pt gru 07, 2012 8:31

pilaster napisał(a):
Pilaster już dawno to udowodnił

Jedyne, co pilaster tam "udowodnił", to to, że uwielbia naginać różne dane liczbowe do z góry założonych tez, nawet kompletnie absurdalnych.

Cytuj:
Tyle że dla genetycznych patriotów żadne merytoryczne dowody nei mają znaczenia.

Żeby sprawdzić, dla kogo "żadne merytoryczne dowody nie mają znaczenia", wystarczy sprawdzić, ile kłamstw pilaster nawypisywał już w tym wątku, nie przedstawiając na nie żadnych "merytorycznych dowodów" (niemerytorycznych zresztą też nie). Właściwie trudno znaleźć jakikolwiek mój post, w którym pilaster nie zignorowałby jakiegoś niewygodnego dla niego pytania bądź niewygodnej dla niego tezy.

Cytuj:
Liczą się tylko instrukcje od oficerów prowadzących :(

Oczywiście, "merytoryczne dowody" na istnienie jakichś instrukcji od oficerów prowadzących pilaster również posiada?

Cytuj:
Urban jedynie wyrażał podziw dla sprawności PO w zdobywaniu poparcia. Jednak sympatie Urbana są po stronie Palikota, (czyli de facto PIS), a nie PO :(

Już zdaje się kilka razy sugerowałem pilastrowi, by najzwyczajniej w świecie zapytał Urbana, czy jego sympatia rzeczywiście jest po stronie PiS i czy uważa, że Palikot to "de facto PiS". Pilaster bardzo lubi pisać do różnych ludzi, a, będąc dziennikarzem, z pewnością jest w stanie doprowadzić do uzyskania odpowiedzi. Dlaczego pilaster po prostu tego nie zrobi? A może, tak samo, jak pilaster mnie kazał znajdywać jakiegoś "niepisowca" wśród czytelników URze, sam znajdzie jakiegokolwiek wyborcę Ruchu Palikota, który przyzna, że poprzednio głosował na PiS, albo sympatyzuje z PiS, bądź też uważa Ruch Palikota za "de facto PiS"?

Pt gru 07, 2012 11:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 166  Następna strona