Coraz śmielej przeciwko Bogu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Coraz śmielej przeciwko Bogu
dick69 napisał(a): Alus napisał(a): Do jakiej głupoty w "obronie pokrzywdzonych" jeszcze dojdziecie? Chcesz się modlic pod płotem to sie módl a od dzieciaków nie wymagaj by przestali grac w piłke , zwłaszcza kiedy twoje fanaberie ich wogóle nie interesują. Ja tu widzę, że jedynymi pokrzywdzonymi sa tutaj katolicy. To musi być straszne bolesne, widzieć jak dzieci graja w piłkę i ani do głowy im nie przyjdzie przestać. Może bedą rezygnowac z gry za kazdym razem gdy jakas grupka ludzi bedzie robiła obok cos innego. Moze pijakom na ławce tez przeszkadza jak grają, i moze tez powinni wtedy przestac grac by nie zakłucac im delektowania się tanim winem? Mnie nie przeszkadzają w modlitwie osoby grające w piłkę, Ale zupełnie pojąć nie mogę ludzi, którzy stanowią 2-3% populacji i usilnie żądają aby oni dyktowali warunki pozostałej 97-98% populacji. Albo usiłują przekonywać, że z podatków owych 2-3% utrzymywany jest cały budżet krajowy i samorządowy. Albo totalna głupota, albo zupełnie niezrozumienie praw demokracji.
|
Pn sty 07, 2013 19:12 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Alus napisał(a): Ale zupełnie pojąć nie mogę ludzi, którzy stanowią 2-3% populacji i usilnie żądają aby oni dyktowali warunki pozostałej 97-98% populacji. Nie przesadzaj. Najwyżej 35%. Reszta populacji kładzie na wasze przepychanki żur.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn sty 07, 2013 19:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Alus napisał(a): Ale zupełnie pojąć nie mogę ludzi, którzy stanowią 2-3% populacji i usilnie żądają aby oni dyktowali warunki pozostałej 97-98% populacji. Nie przesadzaj. Najwyżej 35%. Reszta populacji kładzie na wasze przepychanki żur. Tez bym kładła żur, ale nie przyjmuję rachunku w rodzaju 2 równa się więcej niż 98....chyba, że ktoś opracuje inne zasady liczenia 
|
Pn sty 07, 2013 19:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Mnie nie przeszkadzają w modlitwie osoby grające w piłkę,
Dlatego napisałem jeżeli chcesz sie modlic to się módl pod tym płotem. Ale dzieciaki mają prawo grac sobie w piłke kiedy chcą, chocby za tym płotem modły odprawiał sam papież. Domaganie sie by te dzieciaki przerywały grę, choc wogóle nie interesuje ich ten wasz bóg i wasze obrzedy tylko dlatego, ze oto wy tam idziecie jest wyrazem jakies pychy i niesamowitego mniemania o sobie i własnych upodobaniach. No i umówmy się - jeżeli 98% procent populacji uznajemy za chrześcijan to nie najlepiej świadczy to o samym chrzescijanstwie i tym co z siebie wydaje. No ale skoro chrześcijanami są i Macierewicz, i Niesiołowski, i Terlikowski czy chocby forumowy humalog (ten od debili) - to czego tu wymagać.
Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 19:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sty 07, 2013 19:49 |
|
 |
Lurker
|
dick69 napisał(a): Ale dzieciaki mają prawo grac sobie w piłke kiedy chcą, chocby za tym płotem modły odprawiał sam papież. Nie mają. Papież jest głową państwa i na okoliczność jego wizyty boisko zostanie zamknięte ze względów bezpieczeństwa.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn sty 07, 2013 19:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): dick69 napisał(a): Ale dzieciaki mają prawo grac sobie w piłke kiedy chcą, chocby za tym płotem modły odprawiał sam papież. Nie mają. Papież jest głową państwa i na okoliczność jego wizyty boisko zostanie zamknięte ze względów bezpieczeństwa. To nawet biedne dzieci u siebie w piłke grac nie mogą bo jakis obcy element nawiedził okolicę. 
|
Pn sty 07, 2013 19:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dick69 napisał(a): wasz bóg i wasze obrzedy tylko dlatego, ze oto wy tam idziecie jest wyrazem jakies pychy i niesamowitego mniemania o sobie i własnych upodobaniach. "Wasz bóg"? On ma na imię Bóg. Imiona piszemy z wielkiej litery. No chyba, że ktoś jest pyszny, ma niesamowite mniemanie o sobie i własne upodobania. Regulamin, który zaakceptowałeś również informuje, że katolickie bóstwo nazywa się Bóg. I jakie reguły pisowni religijnej obowiązują na forum. A Ty te zasady zaakceptowałeś. dick69 napisał(a): To nawet biedne dzieci u siebie w piłke grac nie mogą bo jakis obcy element nawiedził okolicę.  Takie są reguły międzynarodowe. Nieważne czy Obama czy B16, czy też Putin. Jak się standardy państw rozwiniętych nie podobają, to sobie wyjedź do głuchej puszczy, i wtedy jako gospodarz ustalisz, że ktokolwiek przyjedzie na Twój teren musi przestrzegać Twoich zasad.
Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sty 07, 2013 19:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No chyba zwracając sie do katolików moge napisac "wasz bóg" no bo czyj jak nie wasz? Przecież nie mój. Żydów i muzułamnów też nie.
|
Pn sty 07, 2013 20:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przykro mi- standardy języka polskiego wykładają, że Bóg z wielkiej litery piszemy w przypadku bóstw monoteistycznych. Ale wybór poziomu jaki chcesz prezentować, należy do Ciebie. Ja podpowiadam, że stosowanie reguł pisowni języka polskiego jest lepszą opcją w budowaniu własnego forumowego wizerunku  . No chyba, że poziom Humaloga uważasz za wysoki i chcesz mu dorównać lekceważąc nie tylko forumowy regulamin, kulturę osobistą, ale i język polski. Równie dobrze możesz zaczynać zdanie od małej litery, pisać z błędami ortograficznymi itp.
|
Pn sty 07, 2013 20:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może "wasze wyobrazenie o bogu" ? Lepiej?
Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:09 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sty 07, 2013 20:08 |
|
 |
Panna_Funia
|
dick69->Cytuj: No i umówmy się - jeżeli 98% procent populacji uznajemy za chrześcijan to nie najlepiej świadczy to o samym chrzescijanstwie i tym co z siebie wydaje.
Ja zauważyłam, że tak uznajemy jak nam wygodnie  Często spotykam się na forach i w komentarzach z hipokryzją w tej kwestii. Jak potrzebne są statystyki do tego by mieć przywileje, to tyluuuuuu nas jest. Ale jak już ktoś zrobi coś złego, czy pokazuje tą drugą, raczej brzydką twarz chrześcijaństwa, to wtedy on już nie chrześcijanin i nie katolik, i chrześcijan wcale nie reprezentuje 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pn sty 07, 2013 20:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dick69 Czy wiesz co to znaczy "monoteizm"  I czy wiesz, że chrześcijaństwo jest religią monoteistyczną? Jeżeli nie rozumiesz jakiegoś słowa- masz słowniki.
|
Pn sty 07, 2013 20:10 |
|
 |
Panna_Funia
|
dick69->Cytuj: To może "wasze wyobrazenie o bogu" ? Lepiej? Na pewno logicznie i zgodnie z prawdą 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pn sty 07, 2013 20:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przeciez wiadomo, że zdecydowana wiekszośc to tacy niedzielni chrześcijanie. I to tez tylko przez 45 minut trwania Mszy. Chociaz niektórzy to nawet do konca nie wytrzymują 
Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:19 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sty 07, 2013 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i?? Każdy ma prawo wyznawać wartości jakie mu się żywnie podobają. Tak bardzo kłuje to w oczy? I każdy postrzega Boga na swój sposób. To jak kieruje swoim życiem jest jego sprawą, nie Panny_funii, ani Dicka69. I to nie oni rozliczają ich z postaw.
Natomiast nie wiem jaki masz problem Dicku w pisaniu Bóg z wielkiej litery. Na pocieszenie dodam, że ortodoksi też piszą Szatan z małej litery, w końcu zabobonność musi wygrywać z prawidłową pisownią. Jaki masz więc problem, że przez klawiaturę nie chce Ci przejść to słowo w poprawnej formie?
Ostatnio edytowano Pn sty 07, 2013 20:20 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn sty 07, 2013 20:19 |
|
|
|