Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
A to jest krzyż? Bo jak dla mnie, może i kontury ma, ale jest tam cień pod którym jest ręka, w dodatku trzyma ta ręka jakiś napój, zapewne słomka została wyretuszowana. Więc jak dać upust prawej półkuli, to owszem, wydaje się że ten chłopiec jest parodią ukrzyżowanego Jezusa i nawiązuje do Żywota Briana. I może powodować skargi u moderacji. A że są na forum o określonym profilu to i mogą wymagać pełnego, drobiazgowego szacunku do religii. Zresztą bądź szczery- dobór awatara jest nieprzypadkowy  .
|
So sty 12, 2013 21:32 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Sam wyszedłem z tą inicjatywą, nie pytając nikogo o zdanie. Uznałem, że sprawa jest niewarta kruszenia kopii, skoro chcę pisać na tamtym forum, a chodzi mi w gruncie rzeczy tylko o buźkę Ikari Shinjiego. Dyskusja jakaś była, ale szybko zeszła na temat "Ikari Shinji to pierdoła". Skasowali mi też sygnaturkę, musiałem podmienić ostatnią linijkę.
Z drugiej strony, trudno mi się tam whaczyć w jakiś topik, to dosyć zamknięte środowisko jest i drętwe tematy porusza.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sty 12, 2013 21:35 |
|
 |
Lurker
|
Full picture. Pan w kucki to reżyser, dzieciaki to bohaterowie jego animca.
Załączniki:
ŻESZ - bzdura....jpg [ 29.03 KiB | Przeglądane 3072 razy ]
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So sty 12, 2013 21:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Z drugiej strony, trudno mi się tam whaczyć w jakiś topik, to dosyć zamknięte środowisko jest i drętwe tematy porusza. ooooooooooo...Załóż sam wątek. 
|
So sty 12, 2013 23:39 |
|
 |
bert04
|
Lurker napisał(a): Sam wyszedłem z tą inicjatywą, nie pytając nikogo o zdanie. Uznałem, że sprawa jest niewarta kruszenia kopii, skoro chcę pisać na tamtym forum Oj bidny zrepresjonowany Lurkerze, dobrze, że się tutaj wyżalić możesz  Ale uzupełnię ze swojej strony, że widocznie dobrze wyczułeś intencję, skoro sam się "dopasowałeś". Dla mnie ważniejsze wprawdzie było, że nie próbujesz przemycić jakichś anty-chrześcijańskich treści, ale przyznaję, że obawiałem się też o reakcje części userów na takie wykorzystywanie naszego Trade Marku. I, jak już tak szczerze jedziemy, czasem reakcje na uwagi moda mówią więcej o charakterze usera, niż jego wpisy na public. Lurker napisał(a): Skasowali mi też sygnaturkę, musiałem podmienić ostatnią linijkę. Nic nie wiem o kasowaniu sygnaturki, natomiast być może skrypt forum nie zaakceptował ze względu na długość? Lurker napisał(a): Z drugiej strony, trudno mi się tam whaczyć w jakiś topik, to dosyć zamknięte środowisko jest i drętwe tematy porusza. Oj byś się zdziwił, jak to "drętwe" towarzystwo może reagować na jakieś podejrzane teologicznie treści. Ciesz się, że userzy tego typu najczęściej kojarzą "manga" z Mango-TV.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
N sty 13, 2013 0:24 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
O losie (zostałeś dziś losem  ), to o represjach było tylko żartem z męczeństwa Jajko A skoro już zacząłem... Jajko, przesadzałeś z ilością wątków wytykających wszelkie grzechy kleru, na jakie tylko trafiłeś w newsach w sieci. Normalnie ja byłbym za tym, aby w takiej sytuacji zażądać od użytkownika samoograniczenia ale, znając Ciebie, będziesz ciągle przeginał tak samo (prośby zresztą były), więc jedynym wyjściem było wyznaczenie jednoznacznej granicy. a => b => c Polecam przyjąć na klatę  Takie jest moje zdanie w tym temacie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N sty 13, 2013 1:09 |
|
 |
Lurker
|
Oszfak, bert...! Ale wtopiłem...  Dobra, to była tylko impresja w pierwszym przybliżeniu. Naprawdę ludzie na katoliku są bardzo inteligentni, oczytani i wygadani, mili i wesli, a dowcip płynie tam potokami... ^_^ (Co nie zmienia faktu, że trudno mi whaczyć się w jakiś topik. Pewnie jestem zbyt ograniczony jak na poziom katolika.  )
|
N sty 13, 2013 2:45 |
|
 |
Panna_Funia
|
bert04->Cytuj: ...ale przyznaję, że obawiałem się też o reakcje części userów na takie wykorzystywanie naszego Trade Marku. Przepraszam że się wtrącam, ale czy to chodzi o owy wspomniany krzyż? Bo jeśli tak to będę wdzięczna za wskazanie podstaw prawnych, według których Pan Lurker czy np. ja, nie moglibyśmy wykorzystać tego znaku w symbolice by coś przedstawić. Jeśli dobrze rozumiem Pana wypowiedź, wspomniany przez Pana 'Trade Mark' jest symbolem zarezerwowanym wyłącznie dla... ? Z góry przepraszam za... pewnie niezbyt mądre pytanie dotyczące spraw oczywistych, ale jestem dość dociekliwą osobą i wychodzę z założenia, że jeśli czegoś nie wiem i mam jakikolwiek problem z samodzielnym znalezieniem informacji, wole się zapytać i dowiedzieć, niż pisać potem nie mające potwierdzenia w rzeczywistości głupoty... 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
N sty 13, 2013 3:14 |
|
 |
lokis
|
Powroce do "problemu" z kolega Jajko. 1. Forum nosi nazwe wiara, sugeruje prawo do wypowiedzi przedstawicieli wszystkich religii. Nowy szef watykanskiej Kongregacji Nauki Wiary: "Ateizm religia ludzi niemadrych". 2. Ile na forum dubletow o Jezusie? Cala masa! Moderacji jakos to nie przeszkadza. 3. Kolega Jajko deklaruje swoj ateizm, czego sie po nim spodziewacie? Trudno wymagac od ateisty by holdowal zasadom chrzescijanskim. Sa dwa wyjscia; obalajcie jego tezy, nie czytajcie postow. Knebel na usta zadziala niepozadanym skutkiem. 4 Na koniec stereotypowe: "Co by na to powiedzial Jezus"? Jak czytamy, nie dal w morde, nie zbanowal "opluwajacego" Go szefa hierarchii zydowskich kaplanow. Schylil glowe i poszedl na szmierc(przy wlasciwym slowie wyskakuje mi cesored). Schylcie glowe, szmierc wam nie grozi. P.S. Zauwazylem wypowiedz uzytkownika bert04. Pragne natychmiast przestrzec moderacje! Otoz wspomniany osobnik, inteligentny, wyksztalcony i nieprzecietnie podstepny jest (uwaga!) moderatorem konkurujacego forum! Od lat zasiedzialy w BRD, doskonale zna prawa rynku, podaz i popyt. Smialo mozna powiedziec - jesli nie wirus to kon trojanski tego forum! Ostrzegam!
|
N sty 13, 2013 5:33 |
|
 |
Lurker
|
lokis napisał(a): 1. Nowy szef watykanskiej Kongregacji Nauki Wiary: "Ateizm religia ludzi niemadrych". KNW uprawia propagandę - ateizm nie jest religią. lokis napisał(a): 2. Ile na forum dubletow o Jezusie? Cala masa! Tak, ale to nie są wątki "na jedno kopyto". Każdy ma u podstaw inną myśl. lokis napisał(a): 3. Kolega Jajko deklaruje swoj ateizm, czego sie po nim spodziewacie? Niebanalnych problemów do inteligentnej dyskusji, a mamy tylko hordę anegdot. lokis napisał(a): 4. Na koniec stereotypowe: "Co by na to powiedzial Jezus"? Wyrzuciłby go z forum jak przekupnia ze świątyni. Ot, widzisz: Jajko żeruje na katolickiej łasce. Ileż można? ; ) Co to jest BRD?
|
N sty 13, 2013 7:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker, to nie tak, że na Katoliku poruszane są drętwe tematy. Poruszane są tematy, które Cię nie interesują, dlatego wydaje Ci się, że są drętwe. Mnie pewnie trudno byłoby się odnaleźć na forum wędkarskim, Tobie trudno zrozumieć, że drobne różnice doktrynalne pomiędzy denominacjami mogą absorbować dyskutantów do tego stopnia, że atmosfera nie raz wymaga czasowego zamknięcia wątku Co do jednej uwagi dwa posty wyżej.. Forum Katolik nie jest konkurencyjne dla Wiary i odwrotnie. Oba fora odpowiadają na nieco odmienne zapotrzebowania, co doskonale widać na przykładzie Lurky'ego, który tutaj czuje się dobrze (przynajmniej takie sprawia wrażenie  ), a na Katoliku jakoś nie może się odnaleźć. W drugą stronę też bywa; są osoby które wyrejestrowują się z Wiary, bo bardziej odpowiadają im klimaty Katolika.
|
N sty 13, 2013 9:50 |
|
 |
kosciol2012
|
I oczywiście są osoby tutaj niemiłosiernie gnojone przez forumowy aeropag i usuwane stąd siłą, które na katoliku cieszą się wolnością, tolerancją i szacunkiem.
|
N sty 13, 2013 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosciol2012 napisał(a): I oczywiście są osoby tutaj niemiłosiernie gnojone przez forumowy aeropag i usuwane stąd siłą, które na katoliku cieszą się wolnością, tolerancją i szacunkiem. Niesamowitym szacunkiem - sprawdzałam co nieco  Około 50% userów piszących na portalu wiara równolegle pisze na katoliku, na naszym portalu niemiłosiernie gnoiły, a na katoliku przeistoczenie i ukazują szacunek i tolerancję wobec każdej głupoty.
|
N sty 13, 2013 11:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosciol2012 napisał(a): I oczywiście są osoby tutaj niemiłosiernie gnojone przez forumowy aeropag i usuwane stąd siłą, które na katoliku cieszą się wolnością, tolerancją i szacunkiem. Zdobyły tutaj szlify i na katoliku wiedzą, że muszą się pilnować. Gdzie się dalej podzieją skoro muszą pisać w necie? Nikt nikomu nie może zabronić pisać głupot, te są ośmieszane. To nie jest jednak powód, by ktoś został zbanowany. Ostrzeżenia i bany przydzielane są za przekroczenia regulaminowe a nie wyrażanie swoich poglądów, dla wielu osób absurdalnych. Na katoliku możesz delikwenta osobiście ignorować i nie widzisz jego mudrości. A niektórym userom odpowiada ośmieszanie ludzkiej głupoty, więc bawią się dobrze.
|
N sty 13, 2013 12:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
@Jajko jak chcesz to jestes bystrzak, a takiej prostej rzeczy nie rozumiesz?
W związku z rzekomym łamaniem przeze mnie regulaminu forum
Ty nie lamiesz regulaminu forum rzekomo. Ty go lamiesz naprawde. A jako gosc jakies zasady uprzejmosci w stosunku do gospodarzy chyba i ciebie obowiazuja?
Dlatego twoja prosba proszę ludzi dobrej woli o zakładanie kontrowersyjnych wątków nt zła płynącego z religii-ja nie mogę tego robić-admini nie chcą nowych wątków na takie tematy moze byc tylko do ludzi zlej woli.
|
N sty 13, 2013 12:47 |
|
|
|