Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Jajko - Twoja prośba do ludzi dobrej woli jest bezsensowna. Bo zgaduję, że admini nie tyle nie chcą, żebyś Ty ich nie zakładał ile po prostu chcą wszystkie te afery skoncentrować w jednym miejscu ERGO każdy wątek załozony przez kogolwiek automatycznie zostanie zamknięty i przeniesiony do wspomnianego tematu.
Dobrze kminię?
|
N sty 13, 2013 12:51 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
No to proponowałem specjalny dział nt afer właśnie i propozycja została odrzucona bez żadnej dyskusji - nie bo nie.
Poza tym admini uwzięli się na mnie, wszak mnóstwo ludzi zakłada nowe wątki, mimo że istnieją już podobne. Przecież 99% tematów już zostało poruszonych na forum, więc nowe wątki to naprawdę powinna być rzadkość. Admini (niektórzy) zrobili się nadgorliwi w stosunku do mojej osoby, bo tematyka moich wątków im nie odpowiada.
A regulaminu nie łamię, co już udowodniłem. Cytuję:
11. Przed założeniem nowego tematu użytkownik powinien sprawdzić, czy nie istnieje temat podobny.
Z powyższego NIJAK NIE WYNIKA (przynajmniej na gruncie logiki), że nie można zakładać nowego wątku, jeśli istnieje już wątek na temat podobny. Oczywiście, intencja jest jasna, ale literalnie nie została wyrażona. Poza tym, "podobny" może być różnie interpretowany...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N sty 13, 2013 12:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No to proponowałem specjalny dział nt afer właśnie i propozycja została odrzucona bez żadnej dyskusji - nie bo nie. I czego jeszcze byś sobie życzył? Ponawiam pytanie - za kogo Ty się tu uważasz? Wojujący ateista wymarzył sobie własny dział na forum chrzescijańskim i oburzony, że mu nie dali. Chciałeś dział, dostałeś temat - musi Ci wystarczyć. Wiem, że mogło zaboleć jak Ci uświadomili ze Twoje cwaniactwo i przebiegłość nie ma tu większego znaczenia ani nie robi wrażenia no ale - co Cie nie zabije to Cie wzmocni. Zachowujesz się jakby Ci pierwszy raz w życiu czegoś odmówili - musisz być rozpieszczony Poza tym - powiedzmy sobie jasno, że temat o księdzu pedofilu z Pcimia dolnego w gruncie rzeczy nie różni się od tematu o księdzu pedofilu z Pcimia Górnego. Tak samo tematy o roli wiary w życiu publicznym oraz o finansach kościoła. Wszystkie służą jako podpora antyklerykalizmu więc załóż sobie temat "ANTY" i tam się produkuj.
Ostatnio edytowano N sty 13, 2013 13:14 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 3 razy
|
N sty 13, 2013 13:07 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
To nie jest najważniejsze, czy coś łamie regulamin. Asienkka podała też ten punkt: 1. Regulamin jest podstawą działania moderatorów, jednak nie jest możliwe, aby ująć w nim wszystkie możliwe sytuacje, dlatego prosimy nie pisać zażaleń dotyczących interwencji moderatora w jakimś miejscu, jeśli jedynym uzasadnieniem byłoby stwierdzenie, że „tego nie ma w regulaminie”.Natomiast sprawa wątków Jajko była na forum wałkowana już wielokrotnie. Nie jest możliwe, Jajko, abyś nie znał jej wszelkich aspektów. wloczykij napisał(a): Dobrze kminię? Myślę, że chodzi też o to, że Jajko przesadzał, bo każdy występek duchowieństwa, jaki znalazł, zaraz publikował na forum.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N sty 13, 2013 13:10 |
|
 |
Jajko
|
Soul33 napisał(a): Myślę, że chodzi też o to, że Jajko przesadzał, bo każdy występek duchowieństwa, jaki znalazł, zaraz publikował na forum. NIE KAŻDY. Zostałem poproszony o ograniczenie się i tak zrobiłem. Linkuję do występków podawanych zasadniczo w DWÓCH portalach, nie zaglądam nawet do takich miejsc jak Fakt, Fakty i Mity, NIE czy Supeekspress - tam zapewne znalazłbym jeszcze więcej tego typu wiadomości. Ale ja ograniczyłem się do najistotniejszych. Oto mała statystyka: W ciągu ostatnich 3 miesięcy założyłem AŻ 15 wątków - oto link do wyszukiwarki, gdyby ktoś chciał sprawdzić: search.php?keywords=&terms=all&author=Jajko&sc=1&sf=firstpost&sk=t&sd=d&sr=topics&st=90&ch=300&t=0&submit=SzukajZ tego 1 wątek jest o propozycji nowego działu a drugi dotyczy zmuszania mnie do pisania wszystkiego w 1 wątku. Zostaje 13 wątków nt wiary, religii, moralności z czego nie wszystkie są nt Kościoła kat. i jego funkcjonariuszy (rozumiem, że to najbardziej boli niektórych). Wątków stricte o złu zwiazanym z klerem katolickim jest zaledwie 4. Na 90 dni. TO tak strasznie dużo?????
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N sty 13, 2013 13:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Lurker napisał(a): Co to jest BRD? Bundesrepublik Deutschland Ot @lokis w elegancki sposób napisał coś, co na język tłumu przełożyć można, że bert04 jest wykształciuchem i zdrajcą narodu polskiego. Stąd ta histeryczna reakcja...
|
N sty 13, 2013 13:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sądzę, że uwzięcie się na Jajko i powody ku temu wypisane są tylko pretekstem do prowadzenia polityki wizerunku forum, który jest przeciwny temu co przedstawia Jajko. Jest On cenzurowany, ponieważ zbyt często i zbyt wiele pisze nt. złego w Kościele i jego wyznawcach. Jajko burzy proporcje sił, które jak widać adminisracja/moderacja sobie wymyśliła i to się im nie podoba. Tak to wygląda na moje oko.
|
N sty 13, 2013 14:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niedawno pewien portal internetowy został "zmoderowany" przez adminów facebooka, za nieprzychylne artykuły dotyczące homoseksualistów...
No cóż... Tzw. "wolnośc do wypowiedzi i światopoglądu" w środowiskach "postepowców" to tylko puste slogany i oszukiwanie ludzi. Wolnośc to one zapewniaja tylko swoim, reszte tepia bez litości.....a pierwsze skrzypce w ograniczaniu wolnosci graja srodowiska homoseksualne i feministyczne.
Jajko ma duzo wolności i moderacja juz tłumaczyła skad te ograniczenia. Gdybym ja wlazł na gejowskie forum i napisał, że homoseksualne zwiazki to patologia....poleciałbym jak z armaty. Tak wiec Mike! Zamydlac oczy to mozesz dzieciom...
Ostatnio edytowano N sty 13, 2013 15:08 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N sty 13, 2013 15:04 |
|
 |
Jajko
|
Podobnie jak i tutaj (dotyczy pustych sloganów o wolności słowa).
Ostatnio edytowano N sty 13, 2013 15:17 przez Jajko, łącznie edytowano 1 raz
|
N sty 13, 2013 15:06 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Mike, a jak byś ocenił sytuację, gdybym np. wyszukiwał i często zakładał wątki o przestępstwach popełnianych przez Murzynów? U nas w kraju byłoby to trudne ale już w USA wystarczyłoby - podobnie - przeglądać kilka popularnych portali. Albo na forum dla homoseksualistów często przytaczał newsy o złych zachowaniach osób tej orientacji typu "Homoseksualista zgubił dziecko. Był zajęty rozmową z kolegą".
Ja myślę, że byłoby to nie tylko absurdem, ale też złośliwością, brakiem szacunku i ewidentnie złą wolą.
edit: widzę, że humalog pomyślał trochę podobnie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N sty 13, 2013 15:07 |
|
 |
Jajko
|
JAK CZĘSTO? 4 czy 5 wątków na 3 miesiące to Waszym zdaniem często??
|
N sty 13, 2013 15:11 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Sam pisałeś, że ostatnio nie miałeś czasu na forum i parę ciekawych tematów uciekło. A ile to było wcześniej? Dwa razy na miesiąc? W każdym razie na tyle często, że rzucało się w oczy, aż w końcu stało się nużące i męczące. Poza tym: Jajko napisał(a): 4 czy 5 wątków na 3 miesiące to Waszym zdaniem często?? Czy we wspomnianych przeze mnie sytuacjach nie byłoby to zbyt często?
|
N sty 13, 2013 15:18 |
|
 |
Jajko
|
Dla niektórych KAŻDA CZĘSTOTLIWOŚĆ piętnowania Złego będzie za duża... Nie można mi w każdym razie zarzucać, że zasypałem forum wątkami antykościelnymi, skoro jest ich 1-2 MIESIĘCZNIE, podczas gdy średnia dzienna liczba moich wpisów przekracza 2,5! Nie popadajmy w przesadę.
|
N sty 13, 2013 15:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wystarczy, że cokolwiek napiszę nie o homo to i tak odpowiedź jest kierowana na te wątki jakie to śmieszne  Tym niemniej... Różnica polega na tym, że podane przez Was przykłady dotyczą sytuacji oceny moralnej i tutaj jasne, że jak ktoś wbija kij w mrowisko opluwa dane środowisko wywoła tym negatywna reakcję gospodarzy, jednak Jajko, jeśli dobrze pamiętam, do większości jak nie wszystkich swoich tematów podaje stosowne linki mówiące o faktach, zdarzeniach autentycznych mających miejsce, a do tego zamieszcza je tylko w stosownych działach. Ocena moralna taka, czy owaka, rozpoczyna się dopiero w odpowiedziach użytkowników i oczywiście jak zawsze dotyczy wymiany zdań między miłośnikami i przeciwnikami Kościoła. Tu niemal każdy przesadza, trudno zgadnąc kto bardziej - czy antagonista szukający byle pretekstu do oczerniania nielubianej religii, czy zwolennik, który udaje, że nie widzi lub zachowuje się tak jakby najlepiej było przemilczeć szereg niewygodnych tematów, ewentualnie zamieść je pod forumowy dywan. Tak, czy inaczej Jajko podaje fakty, sam ich nie wymyśla ani też nie odszukuje w odmętach Internetu, są to świeże nowe rzeczy. Są to zwykle nowe newsy dotyczące zdarzeń, które miały miejsce. Na takiej samej zasadzie nie widzę problemu, by na forach homo ktoś sobie wszedł i zamieszczał w stosownych działach nowe wątki nt. newsów ze świata homo. Wydaje się, że pewnym kompromisem na tym forum mogłoby być stworzenie dedykowanego tematu na newsy o religii Kościele i podpięcia go, tak by nie umknął w gąszczu innych. Jajako mógłby tam zamieszczać wszystkie newsy, a ci którzy by mieli na to ochotę, polemizowaliby.
|
N sty 13, 2013 15:33 |
|
 |
Jajko
|
Proponowałem utworzenie takiego działu (pojedynczy temat bardzo szybko zrobiłby się totalnie nieczytelny), ale odpowiedź była, że nie bo nie.
|
N sty 13, 2013 15:36 |
|
|
|