Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 13:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
 Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne 
Autor Wiadomość
Post Re: Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne
Alus napisał(a):
Z powodu Islamu, ale po co drażnić funadentalistów fanatyków?Przecież żaden terrorysta nie będzie robił rozpoznania w kwestii narodowości ludzi znajdujacych sie w polu rażenie podkładanego materiału wybuchowego.

To fundamentaliści islamscy mają decydować, co możemy w swoich krajach pisać i mówić o ich religii? Oni wcale nie potrzebują żadnych dodatkowych pretekstów do mordowania ludzi. Jak będą mieli okazję, to niezależnie od tego czy ktoś na Zachodzie nakręci niepochlebny film o Mahomecie czy nie i tak będą dokonywać zamachów, tak jak to mało miejsce w Nowym Jorku, Madrycie i Londynie.
humalog napisał(a):
No nie do końca.....zaatakowane zostały też ambasady Niemiec i Wielkiej Brytanii w Sudanie...a oni amerykanami nie są.

To wyjątek, ambasada amerykańska znajduje się na przedmieściach Chartumu, więc zebrany w centrum tłum zanim się tam udał, odreagował najpierw na bogu ducha winnych Niemcach i sąsiadujących z nimi Brytyjczykach. W pozostałych krajach, gdzie protestowano: Libii, Tunezji, Indonezji, Indiach, Jemenie, Egipcie itd. atakowano wyłącznie placówki dyplomatyczne USA. Ponadto w Indonezji oberwało się także retauracjom McDonlads i KFC, czyli tak jak pisałem, obiektem agresji islamskich fanatyków jest, w tym przypadku wszystko to co kojarzy się z Ameryką, a nie z chrześcijaństwem.

Cz wrz 20, 2012 0:31
Post Re: Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne
mauger napisał(a):
Alus napisał(a):
Z powodu Islamu, ale po co drażnić funadentalistów fanatyków?Przecież żaden terrorysta nie będzie robił rozpoznania w kwestii narodowości ludzi znajdujacych sie w polu rażenie podkładanego materiału wybuchowego.

To fundamentaliści islamscy mają decydować, co możemy w swoich krajach pisać i mówić o ich religii? Oni wcale nie potrzebują żadnych dodatkowych pretekstów do mordowania ludzi. Jak będą mieli okazję, to niezależnie od tego czy ktoś na Zachodzie nakręci niepochlebny film o Mahomecie czy nie i tak będą dokonywać zamachów, tak jak to mało miejsce w Nowym Jorku, Madrycie i Londynie.

Wiem, że nie mają, ale twórca filmu też nie jest lepszy od fanatyków.
Kpiny z czyjejkolwiek wiary świadczą o niskim morale kpiarza.

Cz wrz 20, 2012 9:03

Post Zakłócenie porządku podczas modlitwy
Mam nadzieję, że administracja nie będzie miała nic przeciwko temu wątkowi, zwłaszcza że:
1. Starałem się wyszukać wątki o podobnej tematyce i niczego nie znalazłem (może jestem ułomny?)
2. Wątek nie jest (prawie zupełnie) antykościelny czy antyreligijny, a raczej antyantyklerykalny, co powinno się spodobać.

Oczywiście, może być to pretekst do zabanowania mnie...cóż, zobaczymy.

Cztery półnagie aktywistki z ukraińskiego Femenu zakłóciły niedzielną modlitwę Anioł Pański na placu św. Piotra w Rzymie. Podczas przemówienia papieża do pielgrzymów krzyczały "Zamknij się", a na ciałach miały napisane "Wierzymy w gejów". Kobiety szybko zostały zatrzymane przez policję.

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/polnagi ... 989,w.html

Zdecydowanie potępiam takie akcje. Nie powinno się, moim zdaniem, zakłócać uroczystości rytualnych odbywających się w specjalnych do tego celu przeznaczonych miejscach.

Warto jednak zwrócić uwagę na pewną katoliczkę (jak się domyślam) okładającą Ukrainki parasolką. Nie sądzę by Jezus tak postąpił.

N sty 13, 2013 22:32
Post Re: Zakłócenie porządku podczas modlitwy
Jajko napisał(a):
Warto jednak zwrócić uwagę na pewną katoliczkę (jak się domyślam) okładającą Ukrainki parasolką. Nie sądzę by Jezus tak postąpił.
A ja myślę, ze nie warto. Ludzie w wzburzeniu robią różne rzeczy. I co to ma wspólnego z rzeczonym antyklerykalizmem? Przeciez to zwykła ludzka słabość.
Samego wzburzenia nie uważasz za naganne?

N sty 13, 2013 22:45
Jezus nie.
A może owa korpulentna jejmość na widok powabnych kształtów głupawej Ukrainki wyraziła swoje zawistne emocje :D

N sty 13, 2013 22:47
Alus napisał(a):
Jezus nie.
Ciiiii, to było do @Jajko. (Właściwie to pytanie retoryczne 8) )

N sty 13, 2013 22:50

Antyklerykalne to było zachowanie Ukrainek. A pani katoliczka oczywiście miała prawo być wzburzona. Pewnie bym o niej nie wspominał gdyby nie przypominała mi naszych moherowych babć okładających dziennikarzy wrażych stacji parasolkami właśnie.

N sty 13, 2013 22:56

Na pewno w ten sposób zyskały na rozgłosie. Jesteśmy na tyle cywilizowani, że krzywda tym dziewczynom się nie stanie, poza może jakąś karą porządkową. Na pewno metoda nie jest ok, ani tym bardziej nie służy wzajemnemu zrozumieniu. Papież to nie jakiś dyktator (przy dyktatorze mógłby się gorzej skończyć). Prezentuje pogląd nie swój, ale całego Kościoła i to nie nienawiści, ale braku akceptacji dla skłonności, a nie przeciw człowiekowi. Jest przeciw czemu protestować, a nie przeciw poglądom.

A co do owej pani, to z jednej strony jest wzburzenie i to słuszne, ale z drugiej trzeba wielkiej cierpliwości aby nie zareagować jakoś. Błędnym jest przekonanie że wierzący, to jest już ideał. To nierealne i jeśli ktoś nam to wytyka to jest niesprawiedliwy. Nikt z wierzących nie twierdzi że osiągnął poziom samoopanowania nie do przeskoczenia. Ale na pewno postawa miłości i biernego oporu była by lepsza. Gdyby ten tłum zaczął na głos modlić się za te dziewczyny, że szczerej wiary, to więcej by je zaskoczył i może też skłonił do refleksji.

N sty 13, 2013 22:57

Putin by je pewnie do łagrów zesłał...

N sty 13, 2013 23:00
Aleście się czepili Jezusa.
Zapomnieliście, że Jezus wywalił na zbity pysk kupców ze światyni?
Babcia miała rację.....Jezus te gołe baby tez by wychłostał.

No a drugi przykład .
Niejaki (dobrze skądinąd znany) św Mikołaj biskup Myry....tak, ten którego wspominamy 6 grudnia i który jest uosobieniem miłości i dobroci i takie tam....
Tenże dobrotliwy św Mikołaj na Soborze Nicejskim dał w pysk Ariuszowi za głoszenie herezji...

No i co?
Czasem nalezy dac "w ryja", bo do niektórych tłumaczenie po dobroci nie dociera.

To tylko teraz jest takie jakieś udziwnione objasnianie, że Miłośc znaczy głaskanie po główce i dobrotliwe kiwanie paluszkiem......BZDURA!

Pn sty 14, 2013 14:58
E tam, babcia najwidoczniej uległa Szatanowi tudziez jakiemuś pomniejszemu demonowi gniewu.

Pn sty 14, 2013 15:25

Post Chciałem wymyślić temat ale brak słów - feminizm
Wiele różnych rzeczy feministki mówią na temat kościoła, że się wtrąca, że przeszkadza itp itd...
Jednak ja nigdy nie widziałem aby żaden ksiądz przyszedł na zebranie feministek i mówił im co mają robić... a one?

http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/zamk ... t_id=14298

Ech, co to się dzieje z kobietami kiedy nie mają chłopa...

Ostatnio edytowano Pn sty 14, 2013 16:04 przez 0bcy_astronom, łącznie edytowano 1 raz

Pn sty 14, 2013 15:52

Post Re: Chciałem wymyślić temat ale brak słów - feminizm
Moze nie przychodza ze wzgledu na pokuse? Wiadomo, taka feministka to i gole cycki czasem na wierzch wywali.

Pn sty 14, 2013 15:58

Widzę, że kolega łamie regulamin....wątek na ten temat już jest

viewtopic.php?f=37&t=33009

Pn sty 14, 2013 15:59

O rzeczywiście, przepraszam, dawno nie byłem na forum - dziś się o tym dowiedziałem to stwierdziłem, że wrócę i się podzielę.

Jeśli się da to może ktoś to usunąć.

Pozdro!

Pn sty 14, 2013 16:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona