Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 0:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
 W jaki sposób odczuwacie obecność Boga? 
Autor Wiadomość

Post Re: W jaki sposób odczuwacie obecność Boga?
bstmedia napisał(a):
W związku z tym że dużo jeżdżę autem miałem okazję już wielokrotnie doświadczyć obecności Siły Wyższej, już 4 razy zasnąłem za kierownicą i za każdym razem udało się uniknąć wypadku jak by "COŚ" w ostatniej chwili mnie obudziło.

Bóg nic nie robił gdy trwał holokaust, gdy ginęli niewinni. Ale za to ratuje życie kierowców, którzy sami się narażają.

Wt sty 15, 2013 1:11

bstmedia napisał(a):
W związku z tym że dużo jeżdżę autem miałem okazję już wielokrotnie doświadczyć obecności Siły Wyższej, już 4 razy zasnąłem za kierownicą i za każdym razem udało mi się uniknąć wypadku jak by "COŚ" w ostatniej chwili mnie obudziło.

Człowieku!!! Dla dobra siebie, swoich bliskich, a przede wszystkim innych użytkowników dróg zaniechaj jeżdżenia samochodem, bo w końcu kogoś zabijesz!!!

Wt sty 15, 2013 1:25

Cytuj:
zaniechaj jeżdżenia samochodem

Przepraszam, napisal autem. Auto moze byc na pedaly. Jedziesz po pochylosci, nie pedalujesz, przysnac mozna.
Bstmedia, moze tobie traktor przypisany? Glosny i podskakujacy na nierownosciach.
Jest przyslowie:"Do trzech razy sztuka, dla wybranych, do pieciu."
Zobaczymy ile jeszcze postow napiszesz.
(chyba tutaj bylem za okrutny). :P

Wt sty 15, 2013 7:43

zawsze kiedy się modlę, czuję jak Bóg wypełnia całe pomieszczenie. w kosciele szczegolnie widac jak ludzie kontaktuja sie z bogiem, wyciszaja.

Śr sty 16, 2013 22:34

bstmedia napisał(a):
W związku z tym że dużo jeżdżę autem miałem okazję już wielokrotnie doświadczyć obecności Siły Wyższej, już 4 razy zasnąłem za kierownicą i za każdym razem udało mi się uniknąć wypadku jak by "COŚ" w ostatniej chwili mnie obudziło.

To był Bóg. Możesz dalej jeździć bez odpoczynku, On czuwa.
P.S. Czy ja już gdzieś nie pisałem, że wiara religijna jest szkodliwa i niebezpieczna nie tylko dla samych wyznawców?

Śr sty 16, 2013 22:43

Heh, pamiętam z jednych wakacji takiego górala - kierowcę pekaesu. Miał na kierownicy wycięte BOŻE PROWADŹ, a jechał jak Szatan.

Orkiestra!

Śr sty 16, 2013 22:46

Wracając do pytania z tematu - ja za każdym razem, jak Bóg jest tak bliżej niż 10 metrów ode mnie, to czuję takie dziwne swędzenie... :P

Śr sty 16, 2013 22:54

W każdy sposób. Kiedy sie do Niego zwracam nie myślę, lecz wiem, iż jest koło mnie i słucha mnie uważnie.

Cz sty 17, 2013 21:52
zbanowana na stałe

Można też Rozmawiać z BOGIEM. Jeżeli dążycie do Świętości i staracie się żyć non stop w Stanie Łaski Uświęcającej i jesteście gorliwi w tym
np. skutecznie zwalczacie swoje nałogi to BÓG Daje Potężne Łaski BOŻE

Starajcie się rozwijać w Wierze, Miłości, Pokoju, Pokorze, Czystości, Nadziei i pracy w Służbie BOŻEJ i czyńcie to w pełnym Zaufaniu BOGU, a sami zobaczycie, że w Waszym życiu zaczną się dziać Prawdziwe namacalne Cuda BOŻE. Możecie nawet osiągnąć taki stan tu na tej upadłej ziemi, że będziecie Widzieć tamten Świat lub jego część i nie będziecie już musieli Wierzyć, że istnieje bo będziecie mieli naoczną wiedzę że Jest.

BÓG do każdego żyjącego w Stanie Łaski Uświęcającej Mówi. Pytanie jest tylko takie;

Czy umiemy Słuchać i Rozmawiać z BOGIEM?

Jak wzrastamy w tych Relacjach z naszym STWÓRCĄ to BÓG Może do nas zacząć mówić bardziej bezpośrednim głosem mocno fonicznym, a nawet możemy BOGA Widzieć.
Wydaje mi się, że w tym rozwoju ważne są czyste intencje i poświęcenie znacznej części czasu BOGU nie zaniedbując własnych obowiązków.

np. poświęcając na to swój czas wolny, czy Mówiąc do BOGA o różnych codziennych sprawach często podczas dnia.

Ważne też są wyrzeczenia i dobrowolna pokuta, post, jałmużna , Apostolstwo. Zawsze na pierwszym miejscu musi być Miłość i wszystko musi wypływać z Miłości.

np. dziś nie włączę kompa, czy TV dla Ciebie BOŻE bym mógł z TOBĄ Rozmawiać.
Albo idę na Adorację, by Widzieć Cię w TWEJ Widzialnej POSTACI,
albo wstąpiłem do tej Wspólnoty (np. OwDS) by być bliżej CIEBIE i doskonalić się w zwalczaniu także małych grzechów, by u schyłku mego życia ziemskiego moja Dusza była Czysta jak śnieg górski :)

Pt sty 18, 2013 3:25
"...i choćbym szedł ciemną doliną , zła się nie ulęknę , bo Ty Jesteś ze mną..."

Pt sty 18, 2013 4:40

frater napisał(a):
Można też Rozmawiać z BOGIEM.(...) Jak wzrastamy w tych Relacjach z naszym STWÓRCĄ to BÓG Może do nas zacząć mówić bardziej bezpośrednim głosem mocno fonicznym, a nawet możemy BOGA Widzieć.

W II Księdze Mojżeszowej 33.20, Bóg mówi: „Nie możesz oglądać oblicza mojego, gdyż nie może mnie człowiek oglądać i pozostać przy życiu.”

Któryś z Was ściemnia...

Pt sty 18, 2013 23:30
zbanowana na stałe

Czyżbyś kwestionował przykładowo Dzienniczek św. Faustyny Kowalskiej, czy Objawienia BOGA OJCA posiadające Imprimatur Rzymu do których przedmowę napisał także miejscowy Biskup także tymi słowami;

„ ...
Uważam za właściwe pozwolić jej kontynuować to dzieło.
Wierzę, że jest w nim palec Boży i - po 10 latach badania, rozważania i Modlitwy - błogosławię Ojca, że zaszczycił wyborem moją diecezję, jako miejsce tak wzruszających objawień Jego miłóści.

Aleksander Caillot
Biskup Grenoble w okresie, w którym zostało dane Orędzie”

So sty 19, 2013 0:56

W jaki sposób odczuwam obecność Boga? Wystarczy się rozejrzeć, spojrzeć na to co nas otacza, dotknąć trawy (teraz bardziej śniegu)...

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

N sty 20, 2013 1:24

Za radą Arhiza chciałem dotknąć tej trawy i faktycznie przekopując się do niej przez psie g.wna poczułem obecność Boga :)

N sty 20, 2013 15:16

(Lurker wzrusza ramionami) Uważasz się za muchę? Wow, mistycy z reguły miewają sensowniejsze doznania. Powyrywać Ci skrzydełka?

Orkiestra!

N sty 20, 2013 15:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona