Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Nie chcesz krytykować, uczciwość nie pozwala Ci gloryfikować, więc wijesz się jak piskorz, aby uniknąć odpowiedzi i jednocześnie nie być postrzegany jako pisowiec. Na co unikam odpowiedzi? Unikasz oceny rządów PiS+LPR+SO.....jak diabeł święconej wody Cytuj: "Jazdę" postrzegam jako reakcję, z którą sędzia powinien był się liczyć, kiedy przygotowywał swój performance. W skrócie - chciał trochę popolitykować, wsadzić kij w mrowisko itp. no to mu się udało i otrzymał adekwatną reakcję, dzięki czemu teraz ma swoje 5 minut, może chodzić w glorii chwały kolejnej "ofiary IV RP" i mieć sesje zdjęciowe na sali sądowej.
Mazanie komukolwiek drzwi w mieszkaniu, oczywiście, potępiam. Nic mi nie wiadomo o tym, by jedno miało związek z drugim. Ależ oczywiście, że Ci niewiadome Gdyby sędzia pojechał po kimś z PO w zamian pomazano by mu drzwi, widziałbyś jednoznaczny związek i oczywiście wiedziałbyś, ze dokonali tego "POpaprańcy". Cytuj: Oburzanie się o lustrowanie rodziny jest bezsensowne. A nawet jeśli ma sens, to i tak nie zmieni w żaden sposób tego, kim była matka sędziego Tuleyi, ani tego, że w sposób oczywisty ma to wpływ na jego światopogląd Oczywiście - tylko czemu budziło oburzenie lustrowanie ojca Kaczyńskich?
|
Pt sty 18, 2013 16:33 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Unikasz oceny rządów PiS+LPR+SO.....jak diabeł święconej wody  Kiedy niby unikałem? W największym skrócie moja ocena jest taka: chcieli dobrze, wyszło jak zawsze. Cytuj: Ależ oczywiście, że Ci niewiadome  Gdyby sędzia pojechał po kimś z PO w zamian pomazano by mu drzwi, widziałbyś jednoznaczny związek i oczywiście wiedziałbyś, ze dokonali tego "POpaprańcy". Co za bzdury?  Gdzie niby kiedykolwiek oskarżałem "POpaprańców" o tego rodzaju zachowania? Cytuj: Oczywiście - tylko czemu budziło oburzenie lustrowanie ojca Kaczyńskich? Proste - bo nie miało związków z polityką i było oparte na insynuacjach dotyczących życia prywatnego. Gdyby pisowcy, zamiast sprawdzać związki rodziny Tulei ze służbami specjalnymi PRL, skupili się na tym, czy i ilu jego matka miała kochanków, również byłoby to oburzające.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt sty 18, 2013 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kiedy niby unikałem? W największym skrócie moja ocena jest taka: chcieli dobrze, wyszło jak zawsze. Czyli nie lubisz PO bo oni z założenia chcieli źle. Cytuj: Co za bzdury?  Gdzie niby kiedykolwiek oskarżałem "POpaprańców" o tego rodzaju zachowania? O malowanie drzwi nie, ale non stop oskarżasz o różne niecne zamysły i czyny. Cytuj: Proste - bo nie miało związków z polityką i było oparte na insynuacjach dotyczących życia prywatnego. Gdyby pisowcy, zamiast sprawdzać związki rodziny Tulei ze służbami specjalnymi PRL, skupili się na tym, czy i ilu jego matka miała kochanków, również byłoby to oburzające. Nie miało związku z polityką  ...to czym zajmuje się od lat Jarosław i z przerwami śp Lech - nie polityką?
|
Pt sty 18, 2013 20:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Jak to nie potrafię się określić? Cały czas się przecież określam. Faktycznie cały czas się określasz. Johnny99 napisał(a): A kiedy druga strona lustrowała np. Rymkiewicza, to nie "działała w nienawiści" - tak? Kiedy to robi PiS, to jest to złe i "nienawistne". Jeżeli to samo robi PO, to jest to właściwe i służy objaśnieniu sytuacji. Kto tak twierdzi? Johnny99 napisał(a): Tak właśnie, kiedy PO ukraść, to dobrze, a kiedy ktoś PO ukradnie, to źle. Kto tak twierdzi? Johnny99 napisał(a): Oburzanie się o lustrowanie rodziny jest bezsensowne. Wytłumacz mi więc, jakie znaczenie dla rozpatrywania sprawy oskarżonego o łapownictwo Mirosława G. ma fakt, że matka sędziego ćwierć wieku temu pracowała w SB? Gdzie tu jest jakiś konflikt interesów, który usprawiedliwiałby nagłośnienie sprawy? Johnny99 napisał(a): Jest bardzo istotne, kogo nienawidzą Jaruzelski, Urban, albo sędzia-syn funkcjonariuszki SB. Nie nienawidzą PO, tylko PiS. To znamienne: postawić Tuleyę w jednym rzędzie z Jaruzelskim i Urbanem. Niech wszyscy wiedzą jaki to człowiek. Wiadomo też, że Tuleya nienawidzi PiS, choć nigdzie nie słyszałem, żeby wypowiadał się o swoich preferencjach politycznych. Ale to przecież oczywista oczywistość, że krytykować działania służb podległych PiS-owi, może tylko osobnik ogarnięty patologiczną nienawiścią. Johnny99 napisał(a): Rzeczy, które, daję sobie rękę uciąć, przed 2007 r. wspólnie uznalibyśmy za oczywiste, odkąd zaczęło rządzić PO stały się dla was jedna po drugiej czarną magią albo jakimiś oburzającymi perwersjami - o ile ich wynikiem jest atakowanie czy krytyka PO. Co byłoby oczywiste? Szukanie haków na sędziego, który skrytykował działania służb specjalnych? Wiem, że dla pisowców takie postępowanie jest jak najbardziej normalne. Przykre jednak, kiedy osoby nie będące sympatykami PiS przejmują taki sposób myślenia.
|
N sty 20, 2013 13:54 |
|
 |
pilaster
|
Conference board opublikował światowe dane gospodarcze za 2012 rok. Polski PKB per capita wzrósł w 2012 roku o 2,46%. Średnio, w ciągu całych rządów PO 2007-2012 polski PKB per capita rósł o 3,52% rocznie
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz sty 24, 2013 13:58 |
|
|
|
 |
lokis
|
Faktycznie. Caly swiat podziwia Polske za osiagniecia gospodarcze. Tylko nie my Polacy, znaczy ci prawdziwi. 
|
Cz sty 24, 2013 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Faktycznie. Caly swiat podziwia Polske za osiagniecia gospodarcze. Tylko nie my Polacy, znaczy ci prawdziwi.
- to znaczy kto ? 
|
Cz sty 24, 2013 23:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Conference board opublikował światowe dane gospodarcze za 2012 rok. Polski PKB per capita wzrósł w 2012 roku o 2,46%. Średnio, w ciągu całych rządów PO 2007-2012 polski PKB per capita rósł o 3,52% rocznie
_________________ - iiiiiii ..... jakiś coś dalej czy to już wszystko o pkb per capita . 
|
Cz sty 24, 2013 23:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Faktycznie. Caly swiat podziwia Polske za osiagniecia gospodarcze. Tylko nie my Polacy, znaczy ci prawdziwi.  Przestańcie już pipcyć głupoty.....PO, PiS, SLD, RP to wszystko to jest jedno wielkie G.... Tragedia sie nie dzieje! Do tego kraju to już nawet nasze kochane boćki (Dobro Narodowe) nie chcą wracać!!! http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.htmlMam pomysł! Wysiedlic przymusowo wszystkich polityków (proponuje Kamczatkę), a do boćków wystosować pismo z prośbą, że mogą już bezpiecznie wracać!
|
Pt sty 25, 2013 7:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oj naiwny....wysiedli polityków a na ich miejsce rzuci się rzesza kolejnych, może tylko dla ucha, aby lepiej brzmiało, nazwie się ekspertami, patriotami...etc, byle kasa była. Ukazał to wczoraj poseł Jaki obwieszczając koniec wojny polsko-polskiej 
|
Pt sty 25, 2013 8:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eeeeee tam Zburzy sie ten cyrk na wiejskiej, zrobi pastwisko i boćki będą miały gdzie wracać....a polityków na emigracje 
|
Pt sty 25, 2013 9:08 |
|
 |
lokis
|
Humalog, nie sztuka wskazac paluchem na cos zlego, sztuka zlemu zaradzic. Jak mozemy zaradzic kiedy spoleczenstwo durne? Faktem jest, ze gospodarka preznie sie rozwija, faktem w duzej mierze za pieniadze z Unii. I co? I do tej pory niektorzy "partyjni" pluja na Unie (choc umilkly glosy o wykupieniu kraju przez "niemce"). Polak bez narzekania zle sie czuje. Za komuny malymi torebkami wyrzucalo sie lekarstwa, ale zbieralo "chleb dla konia", bylo zle. Dzisiaj worami wyrzuca zywnosc, do smietnika otoczonego Mercedesami i tez zle, bo bociany nie przylatuja! 
|
Pt sty 25, 2013 9:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przed głosowaniem ws. tych projektów minister sprawiedliwości Jarosław Gowin powiedział w Sejmie, że wszystkie trzy projekty w sprawie związków partnerskich są niezgodne z konstytucją. Następnie premier Donald Tusk oświadczył, że w tej sprawie Gowin wygłosił swoją osobistą opinię. Szef rządu, lider PO zwrócił się do posłów o umożliwienie dalszej pracy nad regulacjami ws. związków partnerskich.
Sejm odrzucił dzisiaj projekt ustawy o związkach partnerskich zgłoszony przez PO oraz dwa projekty złożone wspólnie przez SLD i RP. Za odrzuceniem projektu własnego klubu opowiedziało się 46 posłów PO. Część posłów PO głosowała również za odrzuceniem projektów SLD i RP.
- milo , że polska może dać przykład innym narodom w sprawie homozwiązków . Porażka tuska jest zwycięstwem polaków . 
|
Pt sty 25, 2013 19:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cóz, w nastepnych wyborach PO na głosy moje i mojej rodziny nie ma już co liczyć. Pozostaje nam teraz tylko dokonac wyboru pomiedzy SLD a Ruchem Palikota. trup napisał(a): Porażka tuska jest zwycięstwem polaków .  Zgadza się, tych polaków przez małe p
|
Pt sty 25, 2013 20:11 |
|
 |
Panna_Funia
|
fuller->Cytuj: Cóz, w nastepnych wyborach PO na głosy moje i mojej rodziny nie ma już co liczyć. Pozostaje nam teraz tylko dokonac wyboru pomiedzy SLD a Ruchem Palikota. Na mój głos PO nigdy nie mogła liczyć, głównie przez to, że mają niemałe, bardzo konserwatywne skrzydło. Na czym to polega widać w każdym głosowaniu w kwestiach obyczajowych. Nigdy nie poprę czegoś takiego, a nie wierzę by się wszystkich konserwatystów pozbyli. SLD niewiele zdziałała przez ostatnich parę lat. Cenię tam pewne osoby, nawet bardzo, ale jest też tam sporo zwykłych politycznych karierowiczów, którym niespecjalnie chyba zależy na tym by coś konkretnego zrobić, a bardziej na tym by być w polityce. RP poparłam w ostatnich wyborach i wszystko na to wskazuje, że poprę ich w kolejnych. Wciąż widzę w nich energię do działania, śledzę ich strony i widzę, że są aktywni. Poza tym są tam ludzie tacy jak p.Biedroń czy p.Grodzka, którzy w pewne sprawy są zaangażowani osobiście, i zależy im na tym by coś zmienić.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt sty 25, 2013 20:36 |
|
|
|