kosciół to pralnia pieniedzy
Autor |
Wiadomość |
lokis
|
 Re: kosciół to pralnia pieniedzy
Myslalem, ze to zrozumiale. Kosciol ma nauczac, Kosciol jest wspolnota wszystkich (nie tylko ksiezy katechetow), wiec nauczaj! Napisze szczerze. Zdaje sobie sprawe z kosztow ponoszonych przez KrK i rozne bractwa. Jestem przeciwnikiem dlawienia calej chrzescijanskiej wiary, wszystkiego jak popadnie. Raczej chodzi mi o powsciagliwosc. Po spadku koron wspomnianych rzezb, wyciagnieto smieszny wniosek. Wlasciwie nie smieszny, zalosnie smieszny. I tego sie czepiam. Przypuszczam, ze wyznajesz prawoslawie. Czasami czytam "katolika". Jest tam taka wredna (bo ruda  ) wiewiora grajaca orzeszkami w damke. Tez zefciu, tez nie lubi darcia ryja, tez wszystko wie lepiej.
|
Wt sty 29, 2013 14:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Kosciol ma nauczac, Kosciol jest wspolnota wszystkich (nie tylko ksiezy katechetow), wiec nauczaj! Nie jestem w przeciwieństwie do Ciebie specjalistą od teologii. Cytuj: Po spadku koron wspomnianych rzezb, wyciagnieto smieszny wniosek. Wlasciwie nie smieszny, zalosnie smieszny. I tego sie czepiam. Nie. Czepiałeś się w ogóle użycia złota. Cytuj: Jest tam taka wredna (bo ruda  ) wiewiora grajaca orzeszkami w damke. Nie ma tam takiej.
|
Wt sty 29, 2013 14:27 |
|
 |
Lurker
|
Qwerty2011 napisał(a): Tą żenującą dysputą tylko podbijacie ten żenujący temat  Oni oddają chwałę mojej bogini. ; )
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt sty 29, 2013 14:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A wiesz , że w tym przypadku masz racje?
|
Wt sty 29, 2013 15:46 |
|
 |
Lurker
|
No i, kurtka, przestali. A tak ładnie im szło.
Hej, a może przenieśli się na priv? Czego nie widać, tego nie ma? : P
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt sty 29, 2013 17:48 |
|
|
|
 |
lokis
|
Szarych komorek Lurkera, tez nie widac. Wiec? 
|
Śr sty 30, 2013 7:51 |
|
 |
Lurker
|
Te, niedźwiedź, a pasieka opędzlowana, czy znowu dostał śrutem po nosie?
|
Śr sty 30, 2013 7:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker - Twoja bogini ma swoją juryzdykcję nad wyśmiewaniem 16-letnich ekspertów od teologii chrześcijańskiej?
|
Śr sty 30, 2013 9:22 |
|
 |
Lurker
|
Moja bogini jest boginią niezgody i jako takiej podobały się jej wasze wysiłki, kiedy jeden próbował przegadać drugiego. Obawiam się, że możecie oczekiwać wyrazów wdzięczności, choć niekoniecznie od razu - co gorsza, mogą to być niespodzianki. Cytuj: HYMN ERYDIAŃSKI
wg. Wlb. Blejagódki Kostnomączki KOB, Episkoposa JABŁECZNYCH PANTER Z ATOMIC
Naprzód, słudzy Chrysta, Naprzód, kwiaty Buddy, Naprzód, dzieci Kaaby, Walczcie aż do zgonu, Toczcie swe wojenki, Idźcie w piekieł bój, By powiększać chwałę Dys-kor-dy-ji. Njach, njach, njach, Njach, njach, ńjach, njach. Blfffffffffft!
|
Śr sty 30, 2013 9:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Moja bogini jest boginią niezgody No to nic jej do tego, że lokis się wymądrza, a ja sobie z tego wymądrzania szydzę. To nie jest niezgoda.
|
Śr sty 30, 2013 9:31 |
|
 |
Lurker
|
Sorry, ale przypomniał mi się taki skecz Monty Pythona o człowieku, który przyszedł do urzędu się pokłócić i kłócił się z urzędnikiem o to, że urzędnik nie chce się z nim kłócić. Właśnie zrobiłeś podobny myk. : ) https://www.youtube.com/watch?v=kQFKtI6gn9Y
|
Śr sty 30, 2013 9:34 |
|
 |
lokis
|
"Rzepa" donosi, tym razem o calej beczce trotylu na ktorej siedzi spoleczenstwo: "Co trzecie dziecko w Polsce rodzi się w biedzie lub nędzy". I tu mam klina. Czy jest to atak na Kosciol. Bieda, a on kruszce szlachetne na ozdoby przetapia? Czy moze wsparcie dla ojcow dominikanow? Wprawdzie jedno dziecko rachityczno-gruzlicze, ale za to dwa pulchne pulpety, tluste buski jak dwie korony blyszczace. Jakis krugerrand u starych sie znajdzie. Zefciu, bywalcu salonow. Jak to tlumaczyc? Pomocy szukam. 
|
Śr sty 30, 2013 16:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@lokis, co ty sie tak o kruszce szlachetne darowane na konkretne cele Kosciolowi przez wiernych martwisz? Pewnie lepiej, gdyby zabytki sie rozsypaly, bo nic by ci twoich korzeni nie przypominalo i moglbys zyc w blogim przeswiadczeniu, ze sam sobie wlasna cywilizacje zbudowales... Ilu glodnym dzieciom dzis zafundowales obiad? Albo zeszyty do szkoly? Zadnemu? To nie zagladaj innym w kieszen. Ale zawsze mozesz kliknac tu http://www.pah.org.pl/o-pah/8/pajacyk
|
Śr sty 30, 2013 18:57 |
|
 |
lokis
|
No akurat! Bede dzieciaki na obiady zapraszal, a pozniej mnie Jajko obsmaruje na forum, ze poglady ateistyczne, a dzieci molestuje! Niedoczekanie! Jest tak: "Temu dane złote ręce, ów ma do pozłoty głowę,... a żołądky jednakowe." A powinno byc braterstwo domiarem wyrownane! Ja sobie zdaje sprawe, ze to trzecie dogorywujace dziecko jest dzieckiem ateistow. W Polsce buduje sie wylacznie koscioly. Katolik na organiste zawsze sie gdzies zalapie, ateista nie. Najwyzej do odsniezania za grosze. Jestesmy wyparci z przestrzeni publicznej. Pozostaje okrzyk "Jak zyc Panie Premierze!" i cmentarz komunalny. 
|
Śr sty 30, 2013 21:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No nie, w Polsce jeszcze drogi sie buduje i wiezowce w stolicy. A te nowe stadiony? Przeciez nie Kosciol wybudowal...
Dlaczego nie protestujesz, zeby zamiast budowac autostrady, dawac pieniadze glodnym dzieciom? Zamiast remontowac ulice, zeszyty kupowac? Zamiast premie dla poslow - wyprawki dla noworodkow?
|
Cz sty 31, 2013 9:18 |
|
|
|